Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007

Ο Παναγιώτης Κατσούλης για το πρόβλημα ΠΑΣΟΚ

Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση των προβλημάτων που ταλανίζουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κάνει με άρθρο του στο http://www.anaitolika.gr/ ο νομαρχιακός σύμβουλος Παναγιώτης Κατσούλης. Ταυτόχρονα με το συγκεκριμένο άρθρο ο Παναγιώτης Κατσούλης υποστηρίζει ότι επανακάμπτει στους κόλπους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ύστερα από μια διαδρομή.... ΠΑΣΟΚ-Α/Συνέχεια-ΣΥΡΙΖΑ και πάλι... ΠΑΣΟΚ.
Εκείνο που δεν ξεκαθαρίζει στο κείμενο είναι με ποιον από τους μέχρι τώρα τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ τάσσεται..

Πάντως η προσέγγιση που κάνει ο Παναγιώτης Κατσούλης στο πρόβλημα ΠΑΣΟΚ είναι άκρως ρεαλιστική.
Για να διαβάσετε όλο το άρθρο πατήστε εδώ : http://www.anaitolika.gr/article.php?artro=4
Φωτό: από την προεκλογική ομιλία του Παναγιώτη Κατσούλη στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου ως επικεφαλής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ΚΚΕ-ΔΗΚΚΙ) στις 9 Οκτωβρίου 2002

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

Ο Γιώργος Σκαρμούτσος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Ν.Σ.

Με το νομαρχιακό σύμβουλο Γιώργο Σκαρμούτσο ως επικεφαλής θα συμμετέχει από σήμερα η νομαρχιακή παράταξη(μείζονα μειοψηφία) του Ν.Σ. Αιτωλοακαρνανίας "Δύναμη και Μέλλον" τόσο στις συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου όσο και στις υπόλοιπες δραστηριότητες της Ν.Α.
Ο Γιώργος Σκαρμούτσος εξελέγη επικεφαλής ύστερα από ψηφοφορία μεταξύ των μελών της παράταξης λόγω της παραίτησης από τη θέση του νομαρχιακού συμβούλου, του επικεφαλής της παράταξης Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος ως γνωστό μεταπήδησε στα βουλευτικά έδρανα.
Ο νεοεκλεγείς επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Σκαρμούτσος κατάγεται από το Μεσολόγγι και έχει διατελέσει πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου και Αντινομάρχης, ενώ εκλέγεται συνεχώς νομαρχιακός σύμβουλος από την θέσπιση της Ν.Α. το 1994

Συνεργασία Σπυρίδων-Σώκου στην Πάτρα

Διαδοχικές συσκέψεις με τους Νομάρχες Αιτωλοακαρνανίας Ευθύμιο Σώκο και Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλο, συνεργάτες τους και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, με αντικείμενο θέματα που απασχολούν τους συγκεκριμένους Νομούς, πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Σπύρος Σπυρίδων.

Όσον αφορά στην Αιτωλοακαρνανία, συζητήθηκε η βελτίωση οδικών τμημάτων του Νομού τα οποία βρίσκονται στην Ορεινή Ναυπακτία, στο Ξηρόμερο και στο Θέρμο, η Βόρεια Παρατριχώνεια Οδός, η κατασκευή τριών νέων γεφυρών (Τέμπλας, Κατοχής και Αγοράς), καθώς και η δυνατότητα κατασκευής νέων σχολικών κτηρίων.

Για την Αχαΐα, εξετάστηκε η πορεία χρηματοδότησης των μελετών οδοποιΐας και αντιπλημμυρικών έργων για την περιοχή της Αιγιάλειας, η αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Αιγείρας, καθώς και η οριοθέτηση των βοσκοτόπων των καμμένων περιοχών.

Μετά το πέρας των συσκέψεων, ο κ. Σπυρίδων προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις: «Μετά τον Νομάρχη Ηλείας, με τον οποίο έχουμε συναντηθεί επανειλημμένως τις τελευταίες εβδομάδες, είχαμε, σήμερα, πολύωρη συνεργασία με τους Νομάρχες των άλλων δύο Νομών της Περιφέρειας, για την προώθηση λύσεων σε θέματα που τους απασχολούν άμεσα.
Χρέος μας είναι, παρά τις ιδιαίτερα αυξημένες υποχρεώσεις που έχει δημιουργήσει η υλοποίηση του σχεδίου ανασυγκρότησης των πυροπλήκτων περιοχών σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, να μην παραμελήσουμε σε καμμία περίπτωση τα ζητήματα της καθημερινότητας ή της μελλοντικής στρατηγικής που σχετίζονται με την περιοχή μας.
Συνεχίζουμε, λοιπόν, να συνεργαζόμαστε στενά με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τους ενδιαφερόμενους φορείς και με τους ίδιους τους πολίτες, αναζητώντας και εφαρμόζοντας τις λύσεις που απαιτούνται», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων.

Φωτό Αρχείου

Με απειλές απαντά το δίδυμο "Βλαχογιάννης - Φιλιππόπουλος"...

Με απειλές(υποβολή μήνυσης, αγωγής κλπ.) κατά της δημοσιογράφου Μαρίνας Τσαματσούλη και γενικότερα κατά της εφημερίδας "ΗΜΕΡΑ" των Πατρών "απαντά" το δίδυμο "Βλαχογιάννης - Φιλιππόπουλος" δηλαδή οι διοικούντες τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μεσολογγίου για δημοσίευμα της εφημερίδας που αναφερόταν στην κατεδάφιση της Ιστορικής Κεραίας.
Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα http://www.imeranews.gr/detail.php?id=34440
Αλήθεια γιατί οι προαναφερόμενοι κύριοι δεν προβαίνουν σε επί της ουσίας αντίλογο;
Απ' ότι τέλος μαθαίνουμε αν συνεχισθεί η συμπεριφορά αυτή του "διδύμου" τότε θα υπάρξει δυναμική παρέμβαση του δημοσιογραφικού κόσμου της Πάτρας με ότι αυτό συνεπάγεται...

Ερωτήματα από το Δήμο Μεσολογγίου στους διοικούντες τον Ραδιοφωνικό Σταθμό

Στο θέμα της κατεδάφισης της κεραίας του Ραδιοφωνικού Σταθμού αναφέρεται ανακοίνωση του Δήμου Μεσολογγίου με αφορμή την χθεσινή κοινοποίηση του Πρωτοκόλου κατεδάφισης της κεραίας στις υπηρεσίες του.
Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για μεθοδεύσεις και καταγγέλεται η μη έγκαιρη ενημέρωση του Δήμου από την διοίκηση του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου για την κατεδάφιση της κεραίας.
Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:
Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας κοινοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007, στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου το «Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κατασκευής Κεραίας Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου» που συντάχθηκε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007.
Η καθυστερημένη κοινοποίηση στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου του Πρωτοκόλλου αυτού, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την μεθόδευση που ακολουθήθηκε, προκειμένου να κατεδαφισθεί η Ιστορική Κεραία του Ραδιοφωνικού Σταθμού της πόλης.
Και δημιουργεί ερωτηματικά, καθώς γίνεται σαφές ότι η επίδοση του Πρωτοκόλλου στην διοίκηση του Συλλόγου «Φίλοι του Ραδιοφώνου» και στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσολογγίου έγινε «χέρι-χέρι», ενώ στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου έγινε «δια της νομίμου οδού»… δηλαδή μέσω ΕΛ.ΤΑ.
Εύλογα, λοιπόν, τίθενται τα ερωτήματα:
«Για ποιο λόγο είτε οι αρμόδιοι της Πολεοδομίας είτε η διοίκηση του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου δεν κοινοποίησαν ταυτόχρονα, όπως επιβάλει η Νομοθεσία, το Πρωτόκολλο και στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου;

Τι είχαν να φοβηθούν;

Ποιος τους δίνει το δικαίωμα να παραγκωνίζουν και να παρακάμπτουν τον κορυφαίο θεσμό μιας πόλης;»
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει οι διοικούντες(Βλαχογιάννης Χρ. - Φιλιππόπουλος Νικ.) τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μεσολογγίου να απαντήσουν υπεύθυνα γιατί δεν ενημέρωσαν το Δήμο Μεσολογγίου για την κατεδάφιση της κεραίας.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007

Εγκαινιάζεται ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Μεσολογγίου


Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη


Η Γκαλερί Αργώ
και η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας
Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου
μετά το Μεσολόγγι παρουσιάζουν στην Αθήνα
την αφιερωματική έκθεση

Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ, ΓΛΥΠΤΙΚΗ

και σας προσκαλούν στα εγκαίνια
την Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 το βράδυ

Γιώργης Βαρλάμος, Χρύσα Βέργη, Χριστόδουλος Γκαλτέμης
Άννα Γρηγόρα, Θεόδωρος Παπαγιάννης

Διάρκεια έως τις 6 Οκτωβρίου 2007


Γκαλερί Αργώ, Νεοφύτου Δούκα 5, 106 74 Κολωνάκι
Τηλ.: 210 7249 333, Fax: 210 7249 777
Επισκέψεις: Τρίτη έως Παρασκευή 10-2 και 6-9 / Σάββατο 10-2e-mail: serezis@argo-gallery.gr - http://www.argo-gallery.gr/

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

Να δώσουμε όλοι το παρών στην Εθελοντική Πρωτοβουλία για τον καθαρισμό των ακτών

Με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και σε συνεργασία με τους παράκτιους δήμους του νομού θα γιορτασθεί στην Αιτωλοακαρνανία η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007.
Για την Αιτωλοακαρνανία, νομό με πολλά χιλιόμετρα ακτών, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλων των ενεργών πολιτών στα πλαίσια αυτού του συμβολικού εορτασμού, ώστε να εμπεδωθεί μια διαρκής πρακτική σε ότι αφορά την προστασία των ακτών.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας ανέλαβε την πρωτοβουλία για τον συντονισμό όλων των παράκτιων δήμων του νομού -προσφέροντας παράλληλα υλική βοήθεια- οι οποίοι ενεργοποιώντας τους επί μέρους εκπαιδευτικούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς φορείς τους θα προβούν σε συμβολικούς καθαρισμούς των ακτών εντός των ορίων τους.
Η διεθνής εμπειρία και πρακτική έχει αποδείξει ότι η αντιμετώπιση των όποιων περιβαλλοντικών προβλημάτων μπορεί να αμβλυνθεί ή και να εξαλειφθεί, μέσα από την ύπαρξη μιας ευρύτερης κοινωνικής συμφωνίας, που θα βασίζεται στις αρχές της αειφορίας και θα στηρίζεται από τη συντονισμένη προσπάθεια όλων των επί μέρους κοινωνικών εταίρων.
Σημειώνεται ότι περισσότερες από 80 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο θα συμμετάσχουν στην διεθνή αυτή πρωτοβουλία που στόχο έχει την διαπίστωση της ευαισθησίας όταν οι πολίτες καλούνται να δείξουν έμπρακτα το σεβασμό και το ενδιαφέρον τους για το θαλάσσιο περιβάλλον.
Υπογραμμίζεται ότι για να πάρουν μέρος στην προσπάθεια αυτή και οι μαθητές των σχολείων ο συμβολικός καθαρισμός των ακτών θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2007

Όταν γκρεμίζονται τα σύμβολα...Κατεδάφισαν την ιστορική "Κεραία του Ραδιοφωνικού"




Οι παραπάνω φωτογραφίες έχουν ιστορική αξία καθώς αποτυπώνουν την κεραία του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου, η οποία κατεδαφίσθηκε χθες Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007.
Για δεκαετίες η "Κεραία του Ραδιοφωνικού" όπως συνήθιζαν να την λένε οι κάτοικοι του Μεσολογγίου αποτελούσε σημείο αναφοράς για την πόλη.
Κι αυτό διότι από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 έως και χθες, η ύψους 72 μέτρων κεραία ήταν το εντυπωσιακό σύμβολο μιας πετυχημένης πολιτιστικής δραστηριότητας με πανελλήνια αναφορά και πρωτοτυπία, του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου.
Παράλληλα όμως, ήταν η αντικεραυνική ομπρέλα της πόλης και τις νυχτερινές ώρες αποτελούσε τον Φάρο του Μεσολογγίου.
Αλήθεια πόσοι ερχόμενοι προς το Μεσολόγγι από το ύψος της Αρχαίας Καλυδώνας ή της Αρχαίας Πλευρώνας δεν είχαν δει την κεραία;
Αλήθεια πόσοι είναι αυτοί που περνούσαν τον Πατραϊκό και δεν είχαν δει την κεραία;
Δυστυχώς όμως μια μειοψηφία 24 μελών σε σύνολο 300 και πλέον του Συλλόγου «Φίλοι του Ραδιοφώνου» έλαβαν την απόφαση της κατεδάφισης της κεραίας…
Εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της ενέργειας είναι ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Βλαχογιάννης και ο ταμίας Νικήτας Φιλιππόπουλος.
Πρόσχημα η επικινδυνότητα της κεραίας από πιθανή κατάρρευση της λόγω παλαιότητας…
Στόχος η εκμετάλλευση για λογαριασμό του συλλόγου , του οικοπέδου που βρίσκεται στην βάση της κεραίας…
Και λέμε ότι στόχος είναι η εκμετάλλευση του οικοπέδου και μόνο, μιας και οι προαναφερόμενοι κύριοι δεν είχαν υποβάλει σε κανέναν κρατικό φορέα αίτημα για αρωγή του συλλόγου, προκειμένου να συντηρηθεί η κεραία και να εξασφαλισθεί στο ακέραιο η στατικότητά της.



Ότι άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα σε Αιγιάλεια και Ηλεία










Αρτέμιδα, Άνω Διακοφτό, Λιβαδάκι...


Εικόνες καταστροφής σε Αιγιάλεια και Ηλεία όπως τις αποτύπωσε με το φακό του ο μεσολογγίτης εικονολήπτης του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος βρέθηκε και στα δυο καταστροφικά μέτωπα φωτιάς του φετινού καλοκαιριού.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007

Απαγόρευση του κυνηγιού και στα "καμένα" της Αιτωλοακαρνανίας

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρου Σπυρίδωνα απαγορεύεται για δύο χρόνια , από τις 12 Σεπτεμβρίου 2007 έως 11 Σεπτεμβρίου του 2009 το κυνήγι στις δασικές εκτάσεις του Νομού Αιτωλοακαρνανίας , που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην διάρκεια του φετινού καλοκαιριού , καθώς και στις περιμετρικές τους ζώνες , με σκοπό την προστασία και αποκατάσταση της άγριας πανίδας και του θηραματικού πλούτου.
Τα κατά τόπους Δασαρχεία θα εκδώσουν τις σχετικές απαγορευτικές διατάξεις Θήρας και θα προσδιορίσουν επακριβώς τις καμένες δασικές περιοχές λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τις επικρατούσες συνθήκες .
Διευκρινίζεται ότι στις καμένες εκτάσεις θα συμπεριληφθούν και οι περιμετρικά αυτών, καθώς και τυχόν νησίδες ή τμήματα άκαυτων δασικών ή αγροτικών περιοχών που απέμειναν εντός των καμένων εκτάσεων ώστε να παρασχεθεί στην ζώσα πανίδα οποιασδήποτε μορφή δυνατότητα επιβίωσης και διαβίωσης προκειμένου να επέλθει , έστω και μακροπρόθεσμα η βιολογική και οικολογική σταθερότητα .

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται στα πλαίσια του σχεδίου προστασίας των δασικών περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές , και οι οποίες όπως έχει σημειώσει με έμφαση ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα αναδασωθούν όλες.

Συνεδριάζει και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας για τον Προϋπολογιαμό της Ν.Α.

Συνεδριάζει την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007 στις 18:30 μ.μ. το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ν.Σ. στο Διοικητήριο της Ν.Α. στο Μεσολόγγι, με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης το εξής:
«Ψήφιση του σχεδίου του ετήσιου προϋπολογισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλ/νίας οικονομικού έτους 2008, της σύνοψης αυτού καθώς και του σχεδίου τριετούς προϋπολογισμού για τα οικονομικά έτη 2008, 2009 και 2010».
Εισηγητής του θέματος θα είναι ο αντινομάρχης κ. Αντώνης Γαλαζούλας.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007

Με Καραμανλή ο Μαγγίνας


Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής είχε χθες συνεργασία με τον Υπουργό Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας κ. Β. Μαγγίνα και την Υφυπουργό κα Σ. Καλαντζάκου
Μετά τη συνεργασία, ο Υπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας κ. Βασίλης Μαγγίνας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε:

Β. Μαγγίνας: Είχαμε με τον κ. Πρωθυπουργό μια μακρά συζήτηση για τον σχεδιασμό των θεμάτων που αφορούν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.
Δύο είναι οι κεντρικοί στόχοι: Πρώτον, η αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος. Ο Πρωθυπουργός έχει δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές, πάνω στις οποίες θα στηριχθεί αυτή η αναμόρφωση και πιστεύω ότι συντομότατα θα αρχίσει ένας ευρύτατος διάλογος και σε επίπεδο πολιτικών δυνάμεων και σε επίπεδο των κοινωνικών εταίρων με σκοπό να καταλήξουμε, με τη μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση και την ευρύτερη δυνατή αποδοχή, σε αποφάσεις οι οποίες θα υπηρετούν τα πραγματικά συμφέροντα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

Ο δεύτερος μεγάλος στόχος είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, η αύξηση κατά το δυνατόν της απασχόλησης. Είναι ένα μεγάλο θέμα. Για μας, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει πάρα πολλά στο θέμα αυτό, υπάρχουν περιθώρια να γίνουν πολύ περισσότερα. Το ποσοστό της ανεργίας ασφαλώς έχει πέσει. Μπορεί όμως να μειωθεί ακόμη περισσότερο και με δεδομένο ότι η εθνική οικονομία έχει μια συνεχή και βιώσιμη ανάπτυξη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, αλλά και με άλλες δράσεις και παρεμβάσεις. Για μας ακόμη και ένας άνεργος να υπάρχει, είναι ένα μεγάλο θέμα πρωταρχικής σημασίας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αφού δεσμεύθηκε ο κ. Καραμανλής ότι δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας και οι εισφορές, τι θα ρωτήσετε τους κοινωνικούς εταίρους;


Β. Μαγγίνας: Στο ασφαλιστικό μας σύστημα υπάρχουν υπερβολές, στρεβλώσεις και αδικίες. Αυτά τα γνωρίζουμε όλοι. Και συμφωνούμε όλοι στην ανάγκη αντιμετώπισής τους. Το πώς θα τα αντιμετωπίσουμε, είναι ακριβώς το αντικείμενο του διαλόγου.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου

Με 35 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου στις 7 το βράδυ, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.
Η συνεδρίαση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εκτός των άλλων ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις περιλαμβάνονται:
· Η κήρυξη σε αναγκαστική απαλλοτρίωση των ακινήτων που βρίσκονται έξω από την Πύλη και το Ιστορικό Τείχος
· Το μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Μεσολογγίου και ΚΕΔ για την παραχώρηση και αξιοποίηση από το δήμο δημοσίων εκτάσεων
· Η έγκριση της μελέτης για την κατασκευή του Κολυμβητήριου

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
1. Αποδοχή παραχώρησης δωρεάν κατά χρήση στο Δήμο Μεσολογγίου του κτιρίου των αποθηκών καπνού επί της οδού Ναυπάκτου .
2. Έγκριση μετάβασης κ. Δημάρχου στο εξωτερικό.
3. Έγκριση κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων ευρύτερης περιοχής Πύλης και ιστορικού Τείχους .
4. Αποδοχή ποσού από ΟΠΑΠ Α.Ε. για Εθνικο-θρησκευτικό πανηγύρι του Αη-Συμιού .
5. Έγκριση συμμετοχής στην Α.Μ.Κ. της ΑΝ. ΑΙΤ. Α.Ε. .
6. Περί χορήγησης ειδών διαβίωσης στους πυροπαθείς της εθνικής τραγωδίας των περιοχών που επλήγησαν από πυρκαγιές .
7. Έγκριση καθορισμού τιμών κοινοχρήστων χώρων .
8. Συμπλήρωση κανονισμού κοιμητηρίων .
9. Σχετικά με παροχή εγγύησης του Δήμου για λήψη δανείου της ΔΕΥΑΜ από Τ.Π.Δ. .
10. Έγκριση προμελέτης κολυμβητηρίου .
11. Έγκριση σύστασης του Νομικού Προσώπου «Δημοτικό Ωδείο Μεσολογγίου» .
12. Έγκριση μνημονίου συνεργασίας Δήμου και ΚΕΔ .
13. Έγκριση ορισμού εκπροσώπου στην Ομάδα Συνεργαζόμενων Φορέων στα πλαίσια του εγκεκριμένου έργου «ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΕΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ».
14. Κατανομή ποσού 4.822,75 € για σχολικούς τροχονόμους .
15. Περί επιχορήγησης αθλητικών συλλόγων .
16. Συγχώνευση Νομικών Προσώπων των Δημοτικών Παιδικών σταθμών .
17. Έγκριση δαπανών Εορτών Εξόδου 2007 (συμπληρωματική) .
18. Έγκριση παραλαβής μελέτης γεωλογικής καταλληλότητας για κτίριο Αστυνομίας .
19. Έγκριση ανακεφαλαιωτικού πίνακα για προμήθεια γάλακτος εποχικού προσωπικού .
20. Συμμετοχή του Δήμου στην POLIS 2007 .
21. Απασχόληση ατόμων από σχολές μαθητείας ΟΑΕΔ .
22. Επιστροφή αχρεωστήτως εισπραχθέντα σε υπόχρεο σχεδίου πόλεως.
23. Έγκριση αποτελέσματος δημοπρασίας για μίσθωση ακινήτου σε Τοπ. Διαμ. Αγίου Γεωργίου .
24. Αποδοχή ποσού 795.355,00 € από ΥΠΕΧΩΔΕ για το έργο «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Ι.Π.Μεσολογγίου» .
25. Αποδοχή ποσού 100.000,00 € από ΥΠ.ΕΣ. για το έργο «Κατασκευή ΧΥΤΑ ευρείας περιοχής Μεσολογγίου» .
26. Αποδοχή ποσού 237.600,00 € από ΥΠ.ΕΣ. για το έργο «Οδοποιία προς ΧΥΤΑ(κατασκευή οδού πρόσβασης προς ΧΥΤΑ)» .
27. Έγκριση 2ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΝΜ και 1ης Σ.Σ. για το έργο «Άρδευση ελαιώνων στη θέση Μαγούλα» .
28. Έγκριση παράτασης προθεσμίας για το έργο «Σύνδεση ΧΥΤΑ με δίκτυο ύδρευσης» .
29. Αγορά χώρου για δημιουργία πίστας αλογοδρομιών σε Τοπ. Διαμ/σμα Αγ. Γεωργίου .
30. Τροποποίηση σχεδίου πόλεως σε Ο.Τ. Σ48 περιοχής Καλλονής Μεσολογγίου .
31. Σχετικά με αίτηση Βασιλικής & Αικατ. Βίλλιου .
32. Έγκριση δαπανών των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2007» .
33. Αποζημιώσεις - απαλλοτριώσεις επικειμένων .
34. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος .
35. Έγκριση τροποποίησης της μελέτης οργάνωσης, κυκλοφορίας και στάθμευσης της πόλεως Μεσολογγίου σε περιοχή Πύλης, και έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων αυτής.

Νωρίτερα σε ειδική συνεδρίαση το σώμα θα συζητήσει τον Απολογισμό-Ισολογισμό του Δήμου ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για την Οικονομική Χρήση του έτους 2006.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007

Μια φωτογραφία...ένα ακόμη μήνυμα του Καραμανλή

Ο Κώστας Καραμανλής εξέρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου για να πάει στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
Σε αντίθεση με το 2004, χθες συνοδευόταν μόαν από τον επικεφαλής της φρουράς του και από τον Γιάννη Αγγέλου.
Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτό το «στιγμιότυπο».
Προφανώς ο Πρωθυπουργός, μ’ αυτή του την κίνηση θέλει να στείλει ένα ακόμη μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση, αυτό της έμπρακτης αναγνώρισης στην εργατικότητα και την εντιμότητα.
Κι αυτό διότι ο Γιάννης Αγγέλου είναι από τους λίγους άμεσους συνεργάτες Πρωθυπουργών που δεν έχουν «μεθύσει» από το νέκταρ της Εξουσίας.
Αλήθεια πόσοι είναι αυτοί- εντός της Ν.Δ.- που σήμερα ζήλεψαν τον πιο εχέμυθο συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή;

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007

Η Φλόγα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας το Σάββατο στο Μεσολόγγι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ι. Π. Μεσολογγίου «Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ» γνωστοποιεί στους κατοίκους της Πόλης μας ότι το Σάββατο 22/9/2007 θα γίνει στην πόλη μας η άφιξη της Φλόγας της 5ης Πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.
Η Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει από τον Κόμβο της Αγριλιάς στις 7 και μισή το απόγευμα και μέσω των οδών Αγ. Αθανασίου – Πύλη – Ελ. Πολιορκημένων θα φτάσει στην Κεντρική Πλατεία όπου θα την υποδεχτούν οι επίσημοι και ο λαός της πόλης μας.
Θα ακολουθήσει ομιλία από τη Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου κ. Σπυριδούλα Κοταντάκη – Φάκα.
Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Μεσολογγίου.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

Συνεχίζει στο υπουργείο Απασχόλησης ο Βασίλης Μαγγίνας




Ανακοινώθηκε πριν από λίγο το νέο κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο όπως ήδη σας είχαμε ενημερώσει, μετέχει ο Βασίλης Μαγγίνας.


Ο Πρωθυπουργός ανανέωσε την εμπιστσύνη του στο πρόσωπο του Βασίλη Μαγγίνα για τον ευαίσθητο τομέα της Απασχόλησης και της Κοινωνικής Ασφάλισης.


Το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει ως εξής:




Υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης: Προκόπης Παυλόπουλος
Υφυπουργοί: Αθανάσιος Νάκος, Χρήστος Ζώης, Παναγιώτης Χηνοφώτης (τομέας Δημόσιας Τάξης)

Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών: Γεώργιος Αλογοσκούφης
Υφυπουργοι: Αντώνης Μπέζας, Γιάννης Παπαθανασίου, Νικόλαος Λέγκας

Υπουργός Εξωτερικών: Ντόρα Μπακογιάννη
Υφυπουργός: Ιωάννης Βαληνάκης, Πέτρος Δούκας, Κασσίμης

Υπουργός Εθνικής Αμυνας: Ευάγγελος Μεϊμαράκης
Υφυπουργοί: Κωνσταντίνος Τασούλας, Πλακιωτάκης

Υπουργός Ανάπτυξης: Χρήστος Φώλιας
Υφυπουργοί: Σταύρος Καλαφάτη, Γεώργιος Βλάχος

Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ: Γεώργιος Σουφλιάς
Υφυπουργοί: Σταύρος Καλογιάννης, Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος

Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων: Ευριπίδης Στυλιανίδης
Υφυπουργοί: Ανδρέας Λυκουρέντζος, Σπυρίδων Ταλιαδούρος

Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας: Βασίλειος Μαγγίνας
Υφυπουργός: Σοφία Καλατζάκου

Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Δημήτριος Αβραμόπουλος
Υφυπουργοί: Παπαγεωργίου, Κωνσταντόπουλος

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Αλέξανδρος Κοντός
Υφυπουργός: Κώστας Κιλτίδης

Υπουργός Δικαιοσύνης: Σωτήρης Χατζηγάκης

Υπουργός Πολιτισμού: Μιχάλης Λιάπης
Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Ιωαννιδης

Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών: Κωνσταντίνος Χατζηδάκης

Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής: Γιώργος Βουλγαράκης
Υφυπουργός: Πάνος Καμμένος

Υπουργός Τουρισμού: Αρης Σπηλιωτόπουλος

Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης: Μαργαρίτης Τζίμας

Υπουργός Επικρατείας: Θεόδωρος Ρουσόπουλος, με αρμοδιότητες σε θέματα επικοινωνίας της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημειώνεται πως ο τέως υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας προτείνεται από τη ΝΔ για τη θέση του πρόεδρου της Βουλής

Τα τελικά αποτελέσματα σταυροδοσίας στην Αιτωλοακαρνανία

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας τα τελικά αποτελέσματα για την σταυροδοσία των υποψηφίων βουλευτών, τα οποία είναι και τα εξής:

ΨΗΦΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
1. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 14635
2. ΑΔΑΜΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 5.975
3. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 7.686
4. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 18.574
5. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 9.536
6. ΛΙΒΑΝΟΣ ΣΠΗΛΙΟΣ 22.059
7. ΜΑΓΓΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 35.192

8. ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ 13.226
9. ΠΕΛΕΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 12.524
10. ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ 28.553
11. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 20.679

ΨΗΦΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΑ.ΣΟ.Κ
1. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 18.257
2. ΒΕΡΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 30.155
3. ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΣΟΦΙΑ 29.645
4. ΔΗΜΑΔΑΜΑ ΖΑΦΕΙΡΟΥΛΑ 7.846
5. ΚΑΤΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 8.626
6. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 22.470
7. ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 23.961
8. ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 31.464
9. ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ 7.995
10.ΣΩΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 2.923
11.ΤΡΥΦΙΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 8.052

ΨΗΦΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Κ.Κ.Ε.
1. ΑΡΑΒΑΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ 1.870
2. ΚΑΡΑΜΠΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 1.769
3. ΚΟΤΟΠΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 838
4. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ 1.197
5. ΜΑΚΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1.085
6. ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 4.163
7. ΝΙΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 2.680
8. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΙΜΟΛΕΩΝ 2.082
9. ΠΑΤΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1.732
10. ΣΙΔΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 1.940
11. ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ 1.961

Ποιοι εκλέγονται στην Ατωλοακαρνανία-Τελικά αποτελέσματα

Ανανεωμένη κατά το ήμισυ, θα είναι η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Αιτωλοακαρνανίας στη νέα σύνθεση της Βουλής.
Κι αυτό διότι με καταμετρημένους τους σταυρούς προτίμησης στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων(σε 542 από τα 542) της Αιτωλοακαρνανίας εκλέγονται:
Από τη Ν.Δ.: Βασίλης Μαγγίνας με 35.192 ψήφους, Μάριος Σαλμάς με 28.553, Σπήλιος Λιβανός με 22.059και Δημήτρης Σταμάτης με 20.679.
Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Θάνος Μωραΐτης με 31.464ψήφους, Χρίστος Βερελής με 30.155και Σοφία Γιαννακά με 29645
Και από το Κ.Κ.Ε. : Νίκος Μωραΐτης με 4.163ψήφους.
Έτσι τα νέα πρόσωπα είναι οι Σπήλιος Λιβανός, Δημήτρης Σταμάτης από τη Ν.Δ., Σοφία Γιαννακά από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Νίκος Μωραΐτης από το Κ.Κ.Ε..

Παραμένει στο Απασχόλησης ο Βασίλης Μαγγίνας

Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας και σύμφωνα με δημοσιογραφικούς κύκλους ο Βασίλης Μαγγίνας θα παραμείνει επικεφαλής του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.
Παράλληλα πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα μετέχει κι άλλος βουλευτής από την Αιτωλοακαρνανία.
Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ή αν αυτές θα αποτελέσουν «ευσεβείς πόθους»…

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2007

"Πύρρειος" επικράτηση ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας τα τελικά αποτελέσμα με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων στα 542 εκλογικά τμήματα του νομού.
Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε "οριακά" το νομό με μια διαφορά 262 ψήφων, η οποία όμως μέχρις στιγμής δεν δίνει αντίστοιχο αριθμό βουλευτικών εδρών.
Έτσι η ΝΔ εκλέγει 4 βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ 3 και το ΚΚΕ 1.
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αποτελέσματα στα 542 Εκλογικά Τμήματα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας

ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ:249329
ΕΨΗΦΙΣΑΝ: 185764 74,51%
ΑΚΥΡΑ:2752 1,48%
ΛΕΥΚΑ: 817 0,44%
ΕΓΚΥΡΑ: 182196 98,08%

1) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 79363 43,56%

2) ΠΑ.ΣΟ.Κ: 79625 43,70%

3) Κ.Κ.Ε.: 11390 6,25%

4) ΣΥ.ΡΙΖ.Α: 5211 2,86%

5) ΛΑ.ΟΣ: 3626 1,99%

6) ΜΕ.Ρ.Α: 350 0,19%

7) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 208 0,11%

8) ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α: 226 0,12%

9) (Α.Σ.Κ.Ε.): 74 0,04%

10) ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 838 0,46%

11) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: 773 0,42%

12) Μ-Λ Κ.Κ.Ε.: 114 0,06%

13) Κ.Κ.Ε. (μ-λ): 204 0,11%

14) Φιλελεύθερη συμμαχία στάση πολιτών: 104 0,06%

15) ΕΝΩΤ. ΡΙΖ/ΚΟ ΔΗΜ/ΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: 51 0,03%

16) Ο.Α.Κ.Κ.Ε.:
33
0,02%

Σοφία Γιαννακά η πρώτη γυναίκα - βουλευτής της Αιτωλοακαρνανίας


Για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά της Αιτωλοακαρνανίας θα υπάρξει γυναικεία εκπροσώπηση στη νέα σύνθεση του κοινοβουλίου.

Η βουλευτής από την Αιτωλοακαρνανία είναι η Σοφία Γιαννακά η οποία όχι μόνο κατάφερε να διακριθεί στην "σταυροδοσία" αλλά διεκδικεί ακόμη και την πρώτη θέση των προτισμήσεων των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση η εκλογή της Σοφίας Γιοαννακά ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική ζωή της Αιτωλοακαρνανίας και δημιουργεί νέα δεδομένα για τα κρητήρια επιλογής των βουλευτών με βάση και τους εκλεγέντες συνεδέλφους της.

Θρίλερ για την "πρωτιά" στο ΠΑΣΟΚ

Συνεχείς είναι η εναλλαγές για την "πρωτιά" μεταξύ των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ κατά την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης
Έτσι με καταμετρημένο την σταυροδοσία σε 408 από τα 542 εκλογικά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας η κατάταξη των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ διαμορφώνεται ως εξής:
Χρίστος Βερελής 22836
Θάνος Μωραΐτης 22767
Σοφία Γιαννακά 22137
Ανδρέας Μακρυπίδης 17581

Όπως είναι προφανές κανείς από τους τρεις πρώτους του ΠΑΣΟΚ δεν έχει "χτίσει" διαφορά ασφαλείας και κατά συνέπεια όλα τα ενδεχόμενα για την "πρωτιά" είναι ανοιχτά...

Η σταυροδοσία στην Αιτωλοακαρνανία

Με καταμετρημένο ένα αρκετά μεγάλο δείγμα των εκλογικών τμημάτων του νομού η κοινοβουλευτική ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας συγκροτείται ως εξής:
Βασίλης Μαγγίνας, Μάριος Σαλμάς, Σπήλιος Λίβανος και Δημήτρης Σταμάτης από τη Ν.Δ.
Σοφία Γιαννακά, Θάνος Μωραΐτης και Χρίστος Βερελής από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και
Νίκος Μωραΐτης από το Κ.Κ.Ε.

Τα μέχρις στιγμής αποτελέσματα έχουν ως εξής:



ΨΗΦΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τμημάτων:
331
Σε Σύνολο 542

1. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 8680
2. ΑΔΑΜΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 3321
3. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 4618
4. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 11052
5. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 5629
6. ΛΙΒΑΝΟΣ ΣΠΗΛΙΟΣ 13768
7. ΜΑΓΓΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 21161
8. ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ 8157
9. ΠΕΛΕΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 7387
10. ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ 17138
11. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 12381


ΨΗΦΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΑ.ΣΟ.Κ

Τμημάτων: 331 Σε Σύνολο 542

1. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 11362
2. ΒΕΡΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 18012
3. ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΣΟΦΙΑ 18357
4. ΔΗΜΑΔΑΜΑ ΖΑΦΕΙΡΟΥΛΑ 4790
5. ΚΑΤΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 5008
6. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 12873
7. ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 14052
8. ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 18315
9. ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ 4786
10.ΣΩΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1806
11.ΤΡΥΦΙΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 4332


ΨΗΦΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Κ.Κ.Ε.
Τμημάτων: 330 Σε Σύνολο 542
1. ΑΡΑΒΑΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ 1079
2. ΚΑΡΑΜΠΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 871
3. ΚΟΤΟΠΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 528
4. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ 591
5. ΜΑΚΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 641
6. ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 2436
7. ΝΙΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 968
8. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΙΜΟΛΕΩΝ 1180
9. ΠΑΤΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 772
10. ΣΙΔΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 880
11. ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ 779

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2007

Μόνο ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσαν προεκλογικές εκδηλώσεις στην Κεντρική Πλατεία του Μεσολογγίου!!!

Όσο κι αν ακούγεται παράξενο για πρώτη φορά στην Μεταπολιτευτική Περίοδο τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν διοργάνωσαν προεκλογικές ομιλίες στην Κεντρική Πλατεία του Μεσολογγίου!!!
Θα υποστηρίξει κάποιος ότι δεν πρόλαβαν λόγω της μικρής διάρκειας της προεκλογικής περιόδου, όμως αν σκεφθούμε ότι 22 υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διεκδικούν την ψήφο των Μεσολογγιτών τότε σίγουρα δεν υπάρχει δικαιολογία.
Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τους πολίτες του Μεσολογγίου στο Κοινοβούλιο πως αντιλαμβάνονται τον ρόλο της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου;
Όταν ούτε κατά την προεκλογική περίοδο δεν επιδυκνείουν τον σεβασμό στον Θεσμό της Πρωτεύουσας πως οι πολίτες θα τους εμπιστευτούν όταν θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις όπως π.χ. η έδρα του Εφετείου Αιτωλοακαρνανίας;
Σε κάθε περίπτωση η απαξίωση αυτή των πολιτών του Μεσολογγίου αποτέλεσε το αρνητικό της ήπιας κατά τ’ άλλα προεκλογικής περιόδου.
Και λέμε απαξίωση διότι δεν δόθηκε η δυνατότητα στους πολίτες της «ελεύθερης» και χωρίς «φακέλωμα» παρακολούθησης προεκλογικών ομιλιών από υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

Μέχρι τέλος του 2007 η δημοπράτηση της Νέας Παλαμαϊκής- Η Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας απαντά σε δημοσίευμά μας

Ανύπαρκτο γεγονός χαρακτηρίζει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας τον προβληματισμό που εξέφρασε ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου της Παλαμαϊκής Σχολής δηλαδή για τα κτηριολογικά προβλήματα του σχολείου.
Μάλιστα το Messolongi News στις 29 Αυγούστου είχε αναφερθεί στο ζήτημα δίνοντας ιδιέταιρη βαρύτητα στην καθυστέρηση για την δημοπράτηση κατασκευής νέου κτηρίου.
Η θέση της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας για το θέμα προκύπτει από το παρακάτω έγγραφο της αρμόδιας διέυθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών προς τον σύλλογο:


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ-ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ
Ταχ. Δνση : Διοικητήριο Μεσολόγγι
Ταχ. Κώδ. : 302 00
Πληροφορίες : Β. Στεργίου
Τηλέφωνο : 26310- 59613
Fax : 26310- 26548
Web site : http://www.aitoloakarnania.gr/
Ι. Π. Μεσολογγίου 31/08/07
Αρ. Πρωτ.8313
Προς: ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ «ΠΑΛΑΜΑΪΚΗ ΣΧΟΛΗ»
Θέμα: ΚΤΗΡΙΟ ΠΑΛΑΜΑΪΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Σχετικά:
1ο Το 28/08/07 έγγραφό σας.
2ο Το με αριθ. πρωτ. 62 της Νομ/κης Επιτ/πης Υποδομών και Προγ/σμού

Σε απάντηση του παραπάνω 1ου σχετικού, δικού σας εγγράφου, σας γνωρίζουμε ότι, η Υπηρεσία μας, αφ ότου έλαβε, (5/7/07), από την Νομαρχιακή Επιτροπή Υποδομών και Προγραμματισμού της Ν.Α. Αιτ/νίας, το 2ο Σχετικό έγγραφο, το οποίο συν/να σας διαβιβάζουμε, ανέθεσε σε Υπαλλήλους Μηχανικούς την σύνταξη της μελέτης του εν θέματι έργου, την οποία και συντάσσουν.
Πιστεύουμε μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους να έχουμε δημοπρατήσει το έργο. Όσον αφορά, την εξεύρεση νέων προκατασκευασμένων αιθουσών για τις ανάγκες του Σχολείου, εάν όντως δεν επισκευάζονται οι υπάρχουσες, θα φροντίσουμε να τις προμηθευτούμε άμεσα, όπως είχαμε κάνει με τις νέες που τοποθετήθηκαν.- Συν/να : Το 2ο σχετ. έγγραφο (τρείς σελίδες)
Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ Τ.Ε.Ε.

ΗΛΙΑΣ ΤΡΙΧΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣΗ

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

"Δαγκωτό" ...Χατζηγιάννη οι νέοι του Μεσολογγίου


Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή των νέων και όχι μόνο του Μεσολογγίου και της γύρω περιοχής στην χθεσινή συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης.
Ο δημοφιλής και ταλαντούχος καλλιτέχνης "ξεσήκωσε" με τις μοναδικές ερμηνείες του το πλήθος για περισσότερες από δυο ώρες, δίνοντας μια εντελώς διαφορετική διάσταση - ασιόδοξη φυσικά - στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε.

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

Και Καραμανλής με λόγια...

Τη μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Αγρίνιο.
Προανήγγειλε την ίδρυση Πανεπιστημίου Αιτωλοακαρνανίας και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα πανωτόκια, ενώ ζήτησε «εντολή ευθύνης». «Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω» τόνισε.
«Στις 7 του Μάρτη του 2004» σημείωσε ο πρωθυπουργός, «οι Έλληνες ζήτησαν πολιτική αλλαγή. Ζήτησαν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Ζήτησαν δυναμική ανάπτυξη σε ολόκληρη τη χώρα. Στις 16 του Σεπτέμβρη, οι Έλληνες δίνουν νέα δύναμη στην πλατιά κοινωνική συμμαχία, που όλοι μαζί δημιουργήσαμε. Δίνουν εντολή ευθύνης, εντολή να προχωρήσουμε μπροστά».
Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις που ανέλαβε και προώθησε η κυβέρνηση ειδικότερα στην Αιτωλοακαρνανία και επανέλαβε τα πεπραγμένα στους τομείς της οικονομίας. Περιέγραψε το όραμά του για την ελληνική ύπαιθρο και προανήγγειλε «την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιτωλοακαρνανίας».
«Δεν εφησυχάζουμε» τόνισε. «Η μάχη για την αντιμετώπιση της ανεργίας παραμένει πάντα η ύψιστη προτεραιότητά μας. Δεν λέμε ότι έγιναν όλα. Πολλά μένουν ακόμα να γίνουν. Πολλά είναι αυτά που πρέπει να αλλάξουμε. Είναι βέβαιο ότι μαζί το μπορούμε. Όσα σημαντικά πετύχαμε μέχρι σήμερα, δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο».
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμη στο πρόβλημα με τα πανωτόκια, υπογραμμίζοντας ότι δόθηκε λύση σε ένα πρόβλημα «που είχαν δημιουργήσει, αλλά δεν τολμούσαν να αγγίξουν οι κυβερνήσεις του χθες».
«Ευνοήθηκαν συνολικά 63.000 οφειλέτες, με διαγραφές χρεών που έφτασαν το 1,8 δισ. ευρώ. Και κάτι ακόμα. Στους αγρότες που, για οποιοδήποτε λόγο, δεν ρύθμισαν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, η Αγροτική Τράπεζα δίνει τη δυνατότητα ατομικής ρύθμισης. Διαγράφεται μέρος της οφειλής και γίνεται συμφωνία να πληρωθεί το υπόλοιπο σε δέκα χρόνια, με χαμηλό επιτόκιο» προσέθεσε.

«Η βαριά κληρονομιά του παρελθόντος δεν επέτρεψε να κάνουμε όσα θέλαμε. Δεν επέτρεψε, προπάντων, να κάνουμε όσα θέλαμε για τους οικονομικά ασθενέστερους. Η έξοδος της χώρας μας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, μια εθνική επιτυχία, που ανήκει σε όλους, μας επιτρέπει τώρα να κάνουμε σταθερά βήματα, για ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος. Όλες οι ρυθμίσεις που καταθέσαμε στη Βουλή για την επίλυση αδικιών του παρελθόντος, ψηφίζονται άμεσα» είπε επίσης.
Ο κ. Καραμανλής στάθηκε ακόμη στην υλοποίηση, εντός της επόμενης τετραετίας, προεκλογικών εξαγγελιών της ΝΔ, όπως η συγκρότηση Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, η χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες, η αύξηση του επιδόματος ανεργίας, του ΕΚΑΣ και των συντάξεων του ΟΓΑ, η ψήφιση νέου μισθολογίου για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, «με βάση την αναπροσαρμογή του βασικού μισθού του ανθυπολοχαγού στα 860 ευρώ», η αναπροσαρμογή των συντάξεων των αποστράτων, η Εθνική Κατώτατη Σύνταξη, «που θα είναι πάνω από τα όρια της φτώχιας» και η επίλυση του ασφαλιστικού ζητήματος».
«Θα γυρίσουμε λοιπόν στο χθες, στο λαϊκισμό και την ανασφάλεια; Ή θα επιμείνουμε στην πρόοδο, στην ανάπτυξη, στην υπευθυνότητα, στις μεταρρυθμίσεις;» έθεσε το δίλημμα ο πρωθυπουργός.
Και κατέληξε: «Ζήτησα και από το Ηράκλειο να κατεβάσουμε τα κομματικά λάβαρα. Να υψώσουμε το σύμβολο της ενότητας, της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Υψώστε το σύμβολο των κοινών μας αγώνων, την ελληνική σημαία. Η σημαία μας υπενθυμίζει ότι υπάρχουν στόχοι που υπερβαίνουν τις κομματικές διαχωριστικές γραμμές. Στόχοι κοινοί, στόχοι εθνικοί. Αυτούς τους στόχους μπορούμε να τους κάνουμε πράξη, αν επικρατήσει η συνεννόηση έναντι των συγκρούσεων"


Από το in.gr

Καραμανλής σε Αγρίνιο...χωρίς λόγια...


Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

Κοντά στους μαθητές των λυκείων ο Δήμαρχος Μεσολογγίου


Κοντά στους μαθητές του Μεσολογγίου βρέθηκε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος κατά την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς.
Ο κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος παρέστη στις τελετές Αγιασμού για το νέο σχολικό έτος στα δύο Ενιαία Λύκεια της πόλης, ενώ επισκέφθηκε το ΕΠΑΛ και την ΕΠΑΣ Μεσολογγίου.
Κατά την τελετή του Αγιασμού στα Λύκεια του Μεσολογγίου στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος απευθύνοντας χαιρετισμό στους μαθητές πέραν των καθιερωμένων ευχών τόνισε: «Εύχομαι σε όλους σας μια γόνιμη και παραγωγική σχολική χρονιά. Παράλληλα θέλω να σας υπενθυμίσω ότι είστε το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας και γι’ αυτό θα πρέπει να συνδυάσετε την ζωντάνια σας και τις σχολικές σας υποχρεώσεις μακριά από ψυχοφθόρες και επώδυνες συμπεριφορές. Καλή χρονιά και πρόοδο σε όλους».

Ο Δήμαρχος Λεμεσού στο Μεσολόγγι


Το Μεσολόγγι επισκέφθηκε σήμερα ομάδα κυπρίων εκδρομέων με επικεφαλής τον Δήμαρχο Λεμεσού κ. Ανδρέα Γαβριηλίδη.
Οι κύπριοι επισκέπτες περιηγηθήκαν σε όλους του ιστορικούς χώρους του Μεσολογγίου καθώς και στις ομορφιές της λιμνοθάλασσας.
Στην Πινακοθήκη του Δήμου Μεσολογγίου ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος καλωσόρισε τους κυπρίους και απεύθυνε πρόσκληση στον Δήμαρχο Λεμεσού για την επίσημη συμμετοχή του δήμου Λεμεσού στις Γιορτές Εξόδου του 2008.
Ο κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος απευθύνοντας χαιρετισμό στους κύπριους επισκέπτες τόνισε την αναγκαιότητα της επίλυσης του Κυπριακού, στην κατεύθυνση του διεθνούς δικαίου και εξέφρασε την συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα του Κυπριακού λαού για μια ενιαία και ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία.

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

Αύριο Δευτέρα η προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι

Με κεντρικό ομιλητή τον γνωστό αθλητικογράφο Γιώργο Χελάκη, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διοργανώνει αύριο Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το βράδυ προεκλογική συγκέντρωση στο Μεσολόγγι.
Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθήνας αναμένεται να παρουσιάσει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος ενόψει των εθνικών εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου.

Να θυμίσουμε ότι ο Γιώργος Χελάκης ήταν ο "νονός" του "Πειρατικού" του Ότο Ρεχάγκελ και σε όλους μας θα μείνουν αξέχαστες οι μοναδικές περιγραφές των αγώνων της Εθνικής στην Πορτογαλία το 2004.

Κι όπως δείχνουν τα πράγματα ο Γιώργος Χελάκης είναι επιβάτης πλέον ενός άλλου "πειρατικού" ...του ΣΥΡΙΖΑ.

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2007

Συγκεντρώσεις υποψηφίων βουλευτών στον ίδιο χώρο ...με διαφορά ώρας!!!



















Και στο χώρο της Ν.Δ. στην Αιτωλοακαρνανία όμως "μαίνεται" ένας υπόγειος πόλεμος "χαρακωμάτων" μεταξύ των υποψηφίων, χωρίς όμως μέχρις στιγμής οι "μάχες" αυτές να έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Ο "πόλεμος" αυτός μια εβδομάδα πριν τις εκλογές εστιάζεται στις μέρες και τους χρόνους των προεκλογικών ομιλιών.
Έτσι χθες Παρασκευή στο Αγρίνιο μιλούσε ο υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας εκτάκτως μια ώρα αργότερα ο Χρήστος Μοσχανδρέου διοργάνωσε δική του προεκλογική συγκέντρωση.
Κοινή συνισταμένη των δυο συγκεντρώσεων η παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου.

Όμως οι "παράλληλες" συγκεντρώσεις δεν σταματούν εδώ.
Κι αυτό γιατί την Δευτέρα 10/9 στις 7:30 το βράδυ ο Δημήτρης Σταμάτης μιλά σε ετεροδημότες της Αθήνας στο Caravel ενώ μια ώρα νωρίτερα ο Μάριος Σαλμάς διοργανώνει τη δική του συγκέντρωση στο Imperial.
Ανάλογο σκηνικό αναμένεται να έχουμε την προσεχή Τετάρτη στο Μεσολόγγι καθώς όπως μαθαίνουμε συγκεντρώσεις προετοιμάζουν ο Μάριος Σαλμάς και ο Βασίλης Μαγγίνας.
Παρ' όλα αυτά ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ. προετοιμάζεται πυρετωδώς για την συγκέντρωση του Πρωθυπουργού στο Αγρίνιο την προσεχή Τρίτη καθώς είναι παραπάνω από βέβαιο άτι η πιθανή επιτυχία της, θα βαρύνει σημαντικά την πλάστιγγα υπέρ του κυβερνώντος κόμματος, τουλάχιστον σε επίπεδο νομού και απ' ότι γνωρίζουμε ο Κώστας Καραμανλής έχει να εξαγγείλει πολλά...

Εσωκομματικά "μαχαιρώματα" στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.;

Ως «καρφί» σε συνυποψήφιο του στην εκλογική λίστα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αιτωλοακαρνανία μπορεί να θεωρηθεί η απάντηση του Χρίστου Βερελή σε ερώτηση για τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων βουλευτών από τα κόμματα, στην συνέντευξή του που παραχώρησε στο περιοδικό "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ".
Μάλιστα ο πρώην υπουργός σχολιάζει με δεικτικό τρόπο τον τρόπο με τον οποίο οι υποψήφιοι προσεγγίζουν τους ψηφοφόρους.


Δημοσιογράφος: Πώς μπορεί να προκύψει η ελπίδα που αναφέρατε, όταν υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων που καλούνται αν επιλέξουν τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο, «επιδοκιμάζοντας» με την ψήφο τους επικοινωνιακές τακτικές ή «επικυρώνοντας» τις επιλογές κομματικών μηχανισμών ή αρχηγών;

Χρίστος Βερελής: "Ακούστε, και οι πολιτικοί αρχηγοί και οι επιτροπές έχουν ευθύνη για την τελική σύνθεση της κάθε Βουλής, αλλά και οι ψηφοφόροι ευθύνονται σε σημαντικό ποσοστό για τις επιλογές προσώπων που κάνουν. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν οι πολίτες θέλουν να είναι στη Βουλή πρόσωπα που μπορούν να λύσουν προβλήματα του λαού ή αυτοί που επιζητούν ο... λαός να λύσει τα δικά τους προβλήματα. Σας ερωτώ, είναι δυνατόν να λύσουν τα προβλήματα της χώρας κάποιοι που θέλουν η χώρα να λύσει τα δικά τους προβλήματα; Δηλαδή, οι πολίτες θέλουν ο πολιτικός να λύσει το ασφαλιστικό ή ο λαός να… λύσει το συνταξιοδοτικό του πολιτικού; Εγώ δεν βλέπω τους ψηφοφόρους ούτε σαν πελάτες, ούτε σαν ιερές αγελάδες. Υπολογίζω την κριτική τους αλλά τους ασκώ και τη δική μου. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί πολιτική κολακεία. Δηλαδή πολιτική απάτη"…..

Είναι προφανές λοιπόν ότι η προεκλογική μάχη έχει «φουντώσει» για τα καλά και σε εσωκομματικό επίπεδο!!!

Τι είναι το ΕΠΑΛ και τι η ΕΠΑΣ

ΕΠΑΛ
Η οικονομία της χώρας μας στηρίζεται κυρίως στη βιομηχανική – βιοτεχνική παραγωγή, στη μεταποίηση, στο εμπόριο, στον τουρισμό, στη ναυτιλία, στις μεταφορές, στη γεωργία και στις υπηρεσίες. Είναι οι τομείς όπου η νέα γενιά μπορεί να σταδιοδρομήσει επαγγελματικά.
Έχοντας τα πιο πάνω ως δεδομένα, θεωρούμε ότι:
Το ΕΠΑ.Λ , όπως αναδιαρθρώνεται και αναβαθμίζεται σήμερα η επαγγελματική εκπαίδευση, παρέχει στη νέα γενιά μια καλύτερη προοπτική για επαγγελματική δράση σε όλους τους τομείς.
Το ΕΠΑ.Λ παρέχει γενική μόρφωση, επαγγελματική εκπαίδευση και επαγγελματική επάρκεια σε συγκεκριμένο επάγγελμα.
Το ΕΠΑ.Λ παρέχει στους αποφοίτους τη δυνατότητα απόκτησης επιπλέον εξειδίκευσης στο ΙΕΚ με φοίτηση ενός μόνο εξαμήνου (για τους απόφοιτους Γενικού Λυκείου απαιτούνται 4 εξάμηνα).
Τίτλοι Σπουδών
Το ΕΠΑ.Λ χορηγεί δύο τίτλους σπουδών:
1) απολυτήριο Λυκείου , όμοιο με το απολυτήριο του Γενικού Λυκείου και
2) πτυχίο επιπέδου 3 , αναγνωρισμένο σ΄ όλες τις χώρες της Ε.Ε., με το οποίο εξασφαλίζεται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Το ΕΠΑ.Λ είναι απολύτως ισότιμο με το Γενικό Λύκειο, τόσο στην πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όσο και στην πρόσληψη στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι τελειόφοιτοι του ΕΠΑ.Λ συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωή τους στην Γ/Βάθμια Εκπαίδευση και εξετάζονται σε θέματα κοινά στα μαθήματα κατεύθυνσης, ενώ τα μαθήματα επιλογής είναι από τα μαθήματα επαγγελματικής παιδείας που διδάσκονται στα ΕΠΑ.Λ.


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ Σ ΧΟΛΗ (ΕΠΑ.Σ)
Η ΕΠΑ.Σ δίνει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν ειδικότητες που δεν απαιτούν ισχυρή θεωρητική υποστήριξη, αλλά που κυρίως παρέχεται πρακτική εξάσκηση, ώστε οι απόφοιτοι να εντάσσονται άμεσα στην αγορά εργασίας ως ειδικευμένοι τεχνίτες.
Δομή της ΕΠΑ.Σ
Στην Α΄ τάξη ΕΠΑ.Σ εγγράφονται:
1. όσοι μαθητές προάγονται στη Β΄ τάξη ΕΠΑ.Λ
2. όσοι μαθητές προάγονται στη Β΄ τάξη ΓΕ.Λ και
3. όσοι έχουν προαχθεί στη Β΄ τάξη Α΄ κύκλου ΤΕΕ.
Φοίτηση
Η φοίτηση είναι διετής .
Τα μαθήματα είναι μόνο επαγγελματικής παιδείας .
Τα τμήματα είναι ολιγομελή.
Απόφοιτοι + Προοπτικές
Στους απόφοιτους ΕΠΑ.Σ χορηγείται πτυχίο επιπέδου 3 , αναγνωρισμένο σ΄ όλες τις χώρες της Ε.Ε., με το οποίο εξασφαλίζεται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος .
Οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Σ μπορούν να εγγραφούν στη Β' τάξη ΕΠΑ.Λ.

Μέχρι τη Δευτέρα οι εγγραφές στο ΕΠΑΛ και στην ΕΠΑΣ Μεσολογγίου

Για όσους επιθυμούν να εγγράφουν στο ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ Μεσολογγίου, πρέπει να το πράξουν το ταχύτερο δυνατό διότι εκπνέουν οι ημερομηνίες την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου.
Για τους ενδιαφερόμενους πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι υπάρχουν οι γνωστές ειδικότητες στο ΕΠΑΛ και νέες ειδικότητες στην ΕΠΑΣ με πολύ καλή επαγγελματική προοπτική και αποκατάσταση.

Το 2ο Τ.Ε.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ μετατρέπεται σε ΕΠΑ.Σ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ με τις εξής ειδικότητες:

Θερμοϋδραυλικών Εγκαταστάσεων και Συντηρητών Κεντρικής Θέρμανσης
Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών
Κτιριακών Έργων
Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων
Συντήρησης Έργων Τέχνης - Αποκατάστασης
Βοηθών Φυσιοθεραπευτών
Αισθητικής Τέχνης
Κομμωτικής Τέχνης
Βοηθών Φαρμακείων
Αμαξωμάτων

Το 1ο Τ.Ε.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ μετατρέπεται σε 1ο ΕΠΑ.Λ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ με τους εξής τομείς και ειδικότητες
ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ
1. Ψυκτικών Εγκαταστάσεων και Κλιματισμού
ΤΟΜΕΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
1. Μηχανικών και Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτου
ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
1. Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων
ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ
1. Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων και Δικτύων
ΤΟΜΕΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
1. Σχεδιαστών Δομικών Έργων
ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
1. Υποστήριξης Συστημάτων, Εφαρμογών και Δικτύων Η/Υ
ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
1. Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
1. Βοηθών Νοσηλευτών
2. Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων
3. Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων

Για Πληροφορίες – εγγραφές:
ΕΠΑ.Λ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (1o ΤΕΕ) ΤΕΡΜΑ Σ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΗΛ.:263102877, ΦΑΞ: 26310254586
ΕΠΑ.Σ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (2ο ΤΕΕ) ΤΕΡΜΑ Σ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. ΤΗΛ./ΦΑΞ: 2631022818


Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Β.Μαγγίνας : "Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων"


Σε συγκέντρωση πολιτικών του φίλων -ετεροδημοτών - στην Αθήνα μίλησε ο υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας κάνοντας μια παρουσιάση του κυβερνητικού έργου και παρουσιάζοντας τους άξονες του προγράμματος της Ν.Δ. για τη νέα τετραετία.

Όσον αφορά το νομό Αιτωλοακαρνανίας ο Βασίλης Μαγγίνας υπογράμμισε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την βελτίωση και προσαρμογή των οδικών αξόνων του νομού στις σύγχρονες απαιτήσεις δίνοντας ως παράδειγμα την ταχεία αποπεράτωση της Παράκαμψης Ναυπάκτου.

Ο υπουργός Απαασχόλησης αναφέρθηκε με έμφαση στα μέτρα και τις δράσεις που υλοποιούνται για την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου καθώς επίσης και στις αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργούνται με την απεμπλοκή απο τα γραφειοκρατικά γρανάζια και τις καθυστερήσεις στην λειτουργία του Πλατυγιαλιού.

Όμως όπως ήταν αναμενόμενο ο Βασίλης Μαγγίνας αναφέρθηκε και στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού λέγοντας:
«Σε αυτή τη μάχη που δίνει η Χώρα μας απαιτείται η συστράτευση όλων και κυρίως των πολιτικών δυνάμεων του τόπου.
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων. Η συμφορά που βρήκε τους συμπολίτες μας, γίνεται το επικοινωνιακό του όχημα, στο προεκλογικό παιχνίδι.
Η αμετροέπειά του, είναι παροιμιώδης. Το πρωί μιλάει για την ανάγκη συνεννόησης και το βράδυ καθυβρίζει την Κυβέρνηση και τον Καραμανλή.
Τέτοιες στιγμές, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιδίδεται σε μικρεμπόριο ψηφοθηρίας. Κανείς δεν μπορεί να καπηλεύεται το βαρύ πένθος της Χώρας».


Σκληρή κριτική από Βερελή

Σκλήρή Σε πολιτική συγκέντρωση Αιτωλοακαρνάνων ετεροδημοτών στην Πάτρα, μίλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χρίστος Βερελής. Κατά την ομιλία του ο πρώην υπουργός άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση της ΝΔ τονίζοντας ότι με τις πολιτικές που εφάρμοσε αντέστρεψε την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, αποδυνάμωσε τη δυναμική της οικονομίας και ακύρωσε τελικά το διεθνές κύρος της Ελλάδας.
Ο κ. Βερελής αναφέρθηκε και στις αρνητικές επιδόσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία καθώς και στην επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της ΝΔ κ. Καραμανλή στην περιοχή.
"Η κυβέρνηση της ΝΔ εξαγγέλλει έργα και δεσμεύσεις για την Αιτωλοακαρνανία", σημείωσε ο Βουλευτής, "που στην πραγματικότητα όχι μόνο διαψεύδουν τις υποσχέσεις του 2004, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, συνιστούν εμπαιγμό ομηρίας, αταίριαστο για την αξιοπρέπεια του Αιτωλοαακαρνάνα Πολίτη. Δεσμεύσεις που είχε στη διάθεσή της τέσσερα χρόνια να υλοποιήσει, αν ήθελε. Και λέει τάχα αθώα «τώρα δεν προλαβαίνω να προχωρήσω τα έργα, ψηφίστε με ξανά κι εγώ υπόσχομαι να τα ολοκληρώσω, μόλις αναλάβω την εξουσία".
Ο κ. Βερελής έκανε ειδική αναφορά στο περιφερειακό πρόγραμμα του Κινήματος για την Αιτωλοακαρνανία, σημειώνοντας ότι η περιοχή με σχέδιο θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων, ο Νομάρχης Αχαΐας κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Ανδρέας Φούρας, ο Γραμματέας Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Κελεπούρης καθώς και Δημοτικοί και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι των Νομών Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας.

Αλλαγή στο πρόγραμμα των περιοδειών του Χρήστου Μοσχανδρέου

Ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. στην Αιτωλοακαρνανία Χρήστος Μοσχανδρέου συνεχίζει την περιοδεία του στους Δήμους και τα Τοπικά Διαμ/σματα του Νομού, ενώ παράλληλα από την προσεχή εβδομάδα θα πραγματοποιήσει τις πολιτικές του συγκεντρώσεις για τους ετεροδημότες σε Αθήνα, Πάτρα, αλλά και σε όλο το γεωγραφικό πλάτος του Νομού.
Λόγω, της ομιλίας του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Αγρίνιο την Τρίτη 11/9/07, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:
Δευτέρα 10/9/07 Ομιλία στους ετεροδημότες της Πάτρας
ώρα 8.00 μ.μ - Ξενοδοχείο ASTIR, Πάτρα

Τετάρτη 12/9/07 Ομιλία στους ετεροδημότες Αθήνας
ώρα 8.30 μ.μ - Αίγλη Ζαππείου (αίθουσα Ολυμπία), Αθήνα

Πέμπτη 13/9/07 Φιλική συγκέντρωση με τους Ναυπάκτιους
ώρα 8.00 μ.μ. - Κέντρο CASTELO, Κάστρο Ναυπάκτου

Σε νέα υπερσύγχρονα γραφεία το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Σε ένα νέο υπερσύγχρονο και άκρως λειτουργικό χώρο στο Αγρίνιο θα εξυπηρετούνται πλέον, τα μέλη του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και όλοι οι Αιτωλοακαρνάνες πολίτες που θέλουν να ενημερωθούν για την επιχειρηματικότητα και να βοηθηθούν στις κινήσεις τους στον τομέα αυτό.
Τα νέα γραφεία του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας άνοιξαν τις πόρτες τους στο κοινό το απόγευμα της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου στον τρίτο όροφο του κτιρίου του Επιμελητηρίου στην οδό Παπαστράτου 53 & Σμύρνης 1, με την επίσημη τελετή του Αγιασμού.
Η δημιουργία των νέων γραφείων ήταν επιβεβλημένη καθώς το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας από τις αρχές του 2008 θα προσαρμόσει την διοικητική του λειτουργία στην βέλτιστη εξυπηρέτηση των μελών του, λόγω της εφαρμογής του Γενικού Εμπορικού Μητρώου(Γ.Ε.ΜΗ.) που αποτελούσε πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου.
Πέρα αυτού όμως, στις νέες εγκαταστάσεις δημιουργήθηκαν χώροι για την καλύτερη λειτουργία όλων των διοικητικών τμημάτων του Επιμελητηρίου, με προφανή στόχο την βελτίωση της συνολικής παρουσίας του Επιμελητηρίου στο νομό.
Στην τελετή που παραβρέθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, οι υπάλληλοι και τα στελέχη του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς ενώ το παρών τους έδωσαν , ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργος Παπαναστασίου και ο εκπρόσωπος του παραρτήματος Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Ζήσογλου.
Σε χαιρετισμό που απεύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να προσθέτει το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας μία ακόμη σπουδαία υποδομή, όπως τα καινούρια γραφεία του και πως το σύγχρονο πρόσωπο του φορέα είναι πολύ σημαντικό για την επαφή του με τις παραγωγικές τάξεις της πόλης.
Ο Παναγιώτης Τσιχριτζής υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντική η συγκυρία της εγκατάστασης στα νέα γραφεία με την πρόσφατη παραχώρηση στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της έκτασης των 16.320 τμ και του κτιρίου των 9.300 τμ στην εθνική οδό Αγρινίου –Θέρμου που πρόκειται να δώσει πολύτιμες λύσεις στα σχέδια του Επιμελητηρίου για ακόμη μεγαλύτερη παρεμβατικότητα του Φορέα στο νομό.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για ακόμη μια φορά τον υπουργό Απασχόλησης κ. Βασίλη Μαγγίνα για την καθοριστική του συμβολή στην συγκεκριμένη παραχώρηση.
Ακόμη, ο Παναγιώτης Τσιχριτζής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ολοκλήρωση των παραρτημάτων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας σε Αστακό και Βόνιτσα, καθώς και στην ανακαίνιση των γραφείων στην Ναύπακτο, αλλά και στην ολοκλήρωση των εργασιών στον πρώτο όροφο του κτιρίου στο Αγρίνιο όπου κατασκευάζεται Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και το Εκθετήριο τοπικών προϊόντων.

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2007

Ακόμη μια επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας στη μάχη κατά των ναρκωτικών


Η παρατηρητικότητα αστυνομικών που πήγαιναν σήμερα το πρωί να αναλάβουν υπηρεσία στο Μεσολόγγι, οδήγησε στην σύλληψη ενός οδηγού που μετέφερε μεγάλη ποσότητα ινδικής κάνναβης.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί παρατήρησαν δυο αυτοκίνητα ένα τύπου Jeep και μια νεκροφόρα να κινούνται με υπερβολική ταχύτητα στην Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς και προσπεράσεις.
Αμέσως ειδοποίησαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης στο Μεσολόγγι για να οργανωθεί μια επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση των δυο αυτοκινήτων λίγο έξω από το Μεσολόγγι, στον κόμβο της Αγριλιάς.
Από τον έλεγχο που διενέργησαν οι αστυνομικοί βρήκαν στο προπορευόμενο αυτοκίνητο μια μεγάλη ποσότητα ινδικής κάνναβης βάρους 100 κιλών περίπου συσκευασμένη σε δέματα του ενός κιλού.
Από την προανάκριση δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία κατά των επιβαινόντων στη νεκροφόρα.
Ο οδηγός που μετέφερε την ποσότητα των ναρκωτικών είναι αρμενικής καταγωγής κάτοικος Κερατσινίου και όπως είπε στους αστυνομικούς τα ναρκωτικά τα παρέλαβε λίγο έξω από τα Ιωάννινα για να τα μεταφέρει στην Αθήνα.
Ο συλληφθείς θα προσαχθεί στον Εισαγγελέα Μεσολογγίου, ενώ η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα.

Ο Καραμανλής στο Αγρίνιο την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου

Σε συγκέντρωση φίλων και οπαδών του κόμματός του θα μιλήσει την προσεχή Τρίτη ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής την προσεχή Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στις 7 και μισή το βράδυ.

Σειμηολογικά θα πρέπει να υπενθυμίσουμε οτι και στις εκλογές του 2004 ο Κώστας Καραμανλής είχε μιλήσει στο Αγρίνιο την τελευταία προεκλογική εβδομάδα, "κλιεδώνοντας" τότε την επικράτηση της Ν.Δ. στην Αιτωλοακαρνανία.


Με ενδιαφέρον, λοιπόν, αναμένεται η ομιλία του Πρωθυπουργού στο Αγρίνιο αφενός για να "μετρηθούν" οι δυνάμεις του κυβερνώντος κόμματος και αφετέρου για τον ακούσουμε πως θα αντιπαρέλθει τις "καθυστερήσεις" στην ίδρυση αυτόνομου Πανεπιστημίου και στην κατασκευή του νέου νοσοκομείου στο Αγρίνιο, καθώς και την ίδρυση Εφετείου στο Μεσολόγγι.

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Οι Μεσολογγίτες υποψήφιοι βουλευτές

Οι Μεσολογγίτες υποψήφιοι που συμμετέχουν στις λίστες των κομμάτων για την εκλογική αναμέτρηση της 16ης Σεπτεμβρίου είναι:
Σπήλιος Λιβανός και Χρήστος Μοσχανδρέου με τη Ν.Δ., Χρίστος Βερελής και Δημήτριος Σωμάκης με το ΠΑ.ΣΟ.Κ., Γεράσιμος Αραβανής με το Κ.Κ.Ε., Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Γιώργος Μπενάτος και Μαρία Τριανταφύλλου με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Μάκης Λάττας με την Δημοκρατική Αναγέννηση.

Μάλιστα οι κ.κ. Γεράσιμος Αραβανής, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Μαρία Τριανταφύλλου και Μάκης Λάττας ζουν και δραστηριοποιούνται μόνιμα στο Μεσολόγγι.

Υ.Γ. Αν εκ παραλήψεως δεν συμπεριλάβαμε κάποιον άλλον που κατάγεται από το Μεσολόγγι και συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία της 16ης Σεπτεμβρίου παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με email στην διεύθυνση newsmes@otenet

Οι λίστες των "μικρών" στην Αιτωλοακαρνανία

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΙΩΑΝΝΟΥ

ΟΑΚΚΕ - Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ
ΜΑΝΙΑΔΗ ΜΑΡΙΑ του ΜΕΝΕΛΑΟΥ

ΜΕΤΩΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
1 ΑΥΖΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΘΩΜΑ
2 ΓΟΥΡΓΟΛΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
3 ΚΑΛΑΪΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ
4 ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ
5 ΚΑΤΣΑΓΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
6 ΚΟΚΚΙΝΟΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
7 ΚΟΣΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΖΑΧΑΡΙΑ
8 ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
9 ΤΟΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΗΛΙΑ
10 ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του ΜΕΛΕΤΙΟΥ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (μαρξιστικό - λενινιστικό)
1. ΜΟΥΣΕΛΙΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΛΑΜΠΡΟΥ
2. ΤΣΩΛΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
1 ΖΑΧΑΡΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
2 ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
3 ΚΑΡΑΝΤΖΙΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ
4 ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
5 ΜΠΑΚΟΛΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
6 ΜΠΑΚΟΛΙΤΣΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
7 ΜΠΟΥΖΤΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ του ΚΩΣΤΑ
8 ΜΠΟΥΡΝΑΖΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

Φιλελεύθερη Συμμαχία
ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α)
1 ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
2 ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΛΕΩΝΙΔΑ
3 ΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
4 ΛΕΚΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
5 ΛΙΑΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
6 ΜΠΛΙΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
7 ΜΠΟΥΝΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΗΛΙΑ
8 ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΟΥΦΟΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του ΠΕΤΡΟΥ


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
1. ΔΗΜΑΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - ΕΡΝΕΣΤΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
2. ΚΑΠΡΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΗΛΙΑ
3. ΚΟΛΩΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΕΝΩΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ(Μεμονωμένη Υποψηφιότητα)
ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Οι λίστες Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ., Κ.Κ.Ε., ΣΥΡΙΖΑ. ΛΑΟΣ και Δημοκρατικής Αναγέννησης στην Αιτωλοακαρνανία

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (Ν.Δ.)

1 ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
2 ΑΔΑΜΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
3 ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΛΑΜΠΡΟΥ
4 ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΥ
5 ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
6 ΛΙΒΑΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΣΠΗΛΙΟΣ) του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
5 ΜΑΓΓΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
6 ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
7 ΠΕΛΕΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
10 ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
11 ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΠΑ.ΣΟ.Κ)

1 ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ
2 ΒΕΡΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
3 ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΣΟΦΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
4 ΔΗΜΑΔΑΜΑ ΖΑΦΕΙΡΟΥΛΑ του ΜΙΧΑΗΛ
5 ΚΑΤΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ
6 ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
7 ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
8 ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΘΑΝΟΣ) του ΧΡΗΣΤΟΥ
9 ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ) του ΠΕΤΡΟΥ
10 ΣΩΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
11 ΤΡΥΦΙΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Κ.Κ.Ε.)

1 ΑΡΑΒΑΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ
2 ΚΑΡΑΜΠΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
3 ΚΟΤΟΠΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΙΩΑΝΝΗ
4 ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του ΦΩΤΙΟΥ
5 ΜΑΚΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
6 ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ
7 ΝΙΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
8 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΙΜΟΛΕΩΝ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
9 ΠΑΤΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
10 ΣΙΔΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
11 ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΙΩΑΝΝΗ



ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΣΥ.ΡΙΖ.Α)


1 ΔΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
2 ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
3 ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
4 ΜΠΕΝΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ
5 ΜΠΟΤΑΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
6 ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
7 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΕΥΘΥΜΙΟΥ
8 ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
9 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
10 ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
11 ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (ΛΑ.Ο.Σ.)

1 ΒΡΕΤΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
2 ΓΚΙΖΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
3 ΓΚΙΟΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
4 ΖΩΗΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ
5 ΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ
6 ΚΑΚΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
7 ΚΟΤΡΟΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ
8 ΠΡΕΝΤΖΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
9 ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
10 ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΛΕΩΝΙΔΑ
11 ΣΧΟΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

1. ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
2. ΛΑΤΤΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
3. ΜΑΝΩΛΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007

Στις πυρόπληκτες περιοχές του Αστακού και των Φυτειών ο Σπυρίδωνος

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Σπύρος Σπυρίδων, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας τις πυρόπληκτες περιοχές του νομού Αιτωλοακαρνανίας, και ειδικότερα τα πληγέντα από πυρκαγιές Δημοτικά ιαμερίσματα των Δήμων Αστακού και Φυτειών.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, ο κ. Σπυρίδων πραγματοποίησε συσκέψεις με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,. Αντικείμενο τους ήταν η εφαρμογή των μέτρων που έχει αποφασίσει η Κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών. Επιπλέον, συνομιλώντας με κατοίκους των πληγέντων Δημοτικών Διαμερισμάτων, τους ενημέρωσε για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την αποκατάσταση των ζημιών, τη στήριξη του εισοδήματός τους και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.
Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στην Αιτωλοακαρνανία, ο κ. Σπυρίδων δήλωσε:
«Είχα την ευκαιρία σήμερα να επισκεφθώ πυρόπληκτους Δήμους, να ενημερωθώ από τους Δημάρχους για την τρέχουσα κατάσταση και να συζητήσω με τους κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα που τους προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές. Η Δυτική Ελλάδα είχε, φέτος, την ατυχία να υποστεί πρωτοφανείς καταστροφές από πυρκαγιές και, μολονότι οι ζημιές στην Αιτωλοακαρνανία είναι πολύ μικρότερες, από ό,τι στην Αιγιαλεία και στην Ηλεία, το ενδιαφέρον μας για την πορεία των έργων ανασυγκρότησης και ανακούφισης των κατοίκων είναι εξίσου έντονο. Θέλω, λοιπόν, να διαβεβαιώσω τους πολίτες του Νομού ότι θα συνεχίσουμε, έμπρακτα, να είμαστε στο πλευρό τους».

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2007

Γιατί η Φώφη κάνει το "άσπρο" μαύρο;

Στις 5/10/2006 η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA υποστήριζε ότι οι εκλεγμένοι νομάρχες δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι βουλευτές, παραθέτουμε απόσπασμα της συνέντευξης που παρατίθεται στην ιστοσελίδα της υπερνομαρχίας Αθηνών - Πειραιώς.

http://www.ypernomarhia.gr/news_show.asp?year=&cat=35&range=0&type=interview&id=93

(Από το http://www.press-gr.blogspot.com/ )

Το κατά ...Αθανασάκη δικαστικό πραξικόπημα...

Με 11 υποψήφιους στην λίστα Επικρατείας θα διεκδικήσει την ψήφο του Ελληνικού λαού το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην εκλογική αναμέτρηση της 16ης Σεπτεμβρίου αφού ο Άρειος Πάγος δεν ανακήρυξε την επικεφαλής του ψηφοδελτίου Φώφη Γεννηματά λόγω συνταγματικού κωλύματος

Η αντίδραση ήρθε από τον Νίκο Αθανασάκη που έκανε λόγο για δικαστικό πραξικόπημα...

Όμως εμείς ρωτάμε ο κ. Αθανασάκης έχει διαβάσει το Σύνταγμα; και

Ποιοι οδήγησαν τον Γιώργο Παπανδρέου στην πλέον πολιτική "πατάτα" της σύγχρονης πολιτικής ζωής;

Όταν ένα κόμμα δεν μπορεί να καταρτίσει τον κορυφαίο εκλογικό συνδυασμό, την Λίστα Επικρατείας, τότε πως μπορεί να το εμπιστευτούν οι πολίτες; Και κυρίως όταν την εφαρμογή των συνταγματικών διατάξεων τις χαρακτηρίζουν "Πραξικόπημα" πως θα πρέπει να αντιδράσουν οι πολίτες;

Παραθέτουμε το Άρθρο 56 του Συντάγματος και τα σχόλια δικά σας...
MEPOΣ TPITO - Οργάνωση και λειτουργίες της Πολιτείας
TMHMA Γ΄ - Βουλή
KEΦAΛAIO ΔEYTEPO - Κωλύματα και ασυμβίβαστα των βουλευτών

'Αρθρο 56 - (Κωλύματα εκλογιμότητας)
**1. Έμμισθοι δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι, άλλοι υπάλληλοι του Δημοσίου, υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας, υπάλληλοι οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, αιρετά μονοπρόσωπα όργανα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, διοικητές, υποδιοικητές ή πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων ή διευθύνοντες ή εντεταλμένοι σύμβουλοι νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου ή δημόσιων επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος ή επιχειρήσεων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν βουλευτές, αν δεν παραιτηθούν πριν από την ανακήρυξή τους ως υποψηφίων. Η παραίτηση συντελείται με μόνη τη γραπτή υποβολή της. Αποκλείεται η επάνοδος στην ενεργό υπηρεσία των στρατιωτικών που παραιτούνται. Τα ανώτερα αιρετά μονοπρόσωπα όργανα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης δεύτερου βαθμού δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν βουλευτές κατά τη διάρκεια της θητείας για την οποία εξελέγησαν, ακόμη και αν παραιτηθούν.

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2007

Στον εισαγγελέα 60χρονος για την φωτιά στον Αγ. Δημήτριο Πλατάνου


Την προσεχή Δευτέρα 3/9/2007 θα απολογηθεί στον Ανακριτή Μεσολογγίου, ο 60χρονος που συνελήφθηκε χθες στη Ναύπακτο με την κατηγορία του εμπρησμού.
Συγκεκριμένα χθες το μεσημέρι στον Άγιο Δημήτριο του δήμου Πλατάνου ξέσπασε πυρκαγιά.
Κάτοικοι της περιοχής «συνέλαβαν» τον κατηγορούμενο ως τον υπεύθυνο για την πυρκαγιά. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των κατοίκων ο φερόμενος ως εμπρηστής με την χρήση αυτοσχέδιων μηχανισμών (ρολά χαρτιού) έβαλε σε τουλάχιστον δυο σημεία φωτιά.
Ο 60χρονος συνελήφθηκε από την Π.Υ. Ναυπάκτου και το μεσημέρι του Σαββάτου οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Μεσολογγίου ο οποίος τους απήγγειλε την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση καθώς και την παράνομης οπλοκατοχής.
Ο φερόμενος εμπρηστής ζήτησε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Μηνυτήρια αναφορά Βερελή για "μαϊμού" πυρόπληκτους


Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Χρίστος Βερελής, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν χορήγηση επιδομάτων σε μη πυρόπληκτους ανέργους του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Βουλευτή Χρίστου Βερελή, αιτία για την κατάθεση της μηνυτήριας αναφορά αποτέλεσε η άρνηση εκ μέρους των υπευθύνων του ΟΑΕΔ στο νομό – επικαλούμενοι το νόμο περί προσωπικών δεδομένων- να του παραδώσουν τους πίνακες δικαιούχων του επιδόματος, όπως επίσης και στους δημάρχους των περιοχών όπου και διαμένουν οι δικαιούχοι.
Επίσης στο δελτίο τύπου αναφέρεται ότι ο Χρίστος Βερελής είχε επικοινωνία χωρίς αποτέλεσμα με την διοίκηση του οργανισμού.