Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Μια ακόμη θετική παρουσία της Αιτωλοακαρνανίας σε τουριστική έκθεση

Με μια νέα εξαιρετική παρουσία στην έκθεση «Philoxenia» Θεσσαλονίκης (30/10 - 2/11/2008) η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας κέρδισε ξανά ουσία και εντυπώσεις, αλλά κυρίως πέτυχε τους στόχους της που ήταν η προβολή του νομού, το σπάσιμο της εσωστρέφειας και η ανάδειξη των μεγάλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αιτωλοακαρνανίας στον τομέα του Τουρισμού.
Οι χιλιάδες επισκέπτες του εντυπωσιακού περιπτέρου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας γνώρισαν μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού, που τους προσφέρθηκε, τις ομορφιές, το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία και τον πολιτισμό του νομού.
Ταυτόχρονα γευθήκαν και προϊόντα γης και θάλασσας που παράγονται στην Αιτωλοακαρνανία (κρασί, ελιές, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, τυροκομικά προϊόντα, γλυκά κ.α.), ενώ παρουσιάστηκε μια νέα μοναδική έκδοση με τίτλο «Τέχνης Περάσματα. Τα Γεφύρια της Αιτωλοακαρνανίας. Από τον Ανδριανό στον Χαρίλαο Τρικούπη».
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον Υπουργό Τουρισμού κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος επισκέφθηκε και το περίπτερο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας.
Επίσης το περίπτερο της Ν.Α. επισκέφθηκε η Πολιτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Τουρισμού κ. Άντζελα Γκερέκου, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Σπύρος Σπυρίδων, Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης και πολλοί άλλοι.
Ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος δεν έκρυψε την χαρά και την ικανοποίησή του από το αποτέλεσμα της συμμετοχής στην έκθεση και σε δήλωσή του επεσήμανε ότι:
«Προβάλουμε την Αιτωλοακαρνανία και την υπερηφάνεια των κατοίκων της.
Ο νομός είναι ιδανικός τόπος προορισμού για όλες τις εποχές.
Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι η ανάπτυξη των υποδομών και προς σ’ αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε ώστε η Αιτωλοακαρνανία, ένας τόπος σχεδόν άγνωστος, να γίνει τόπος προσέλκυσης τουριστών και επενδυτών.
Μπορεί και πρέπει να πολλαπλασιαστούν οι ευκαιρίες για μια σωστή, ορθολογική τουριστική ανάπτυξη σ’ ένα τόπο που είναι φιλημένος από τον Θεό».