Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Στο περιφερειακό Δίκτυο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παιδικής Κακοποίησης εντάσσεται η Αιτωλοακαρνανία

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι η πρώτη σε όλη τη χώρα που επιχειρεί να εντάξει κάτω από μια κοινή ομπρέλα όλους εκείνους τους φορείς, κρατικούς και ιδιωτικούς, που είναι υπεύθυνοι για την πρόληψη πάσης φύσεως εγκληματικής ενέργειας κατά των παιδιών.
Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεννόηση με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» την Τετάρτη 1 Απριλίου υπογράφεται το Μνημόνιο Συνεργασίας για το νομό Αιτωλοακαρνανίας, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας στο Μεσολόγγι.
Το μνημόνιο συνεργασίας θα συνυπογραφεί από από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρο Σπυρίδωνα, το Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιο Σώκο και φυσικά τον Πρόεδρο του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο
Στόχος του Δικτύου αυτού, πέρα από την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης, είναι επίσης η πρόληψη τέτοιων φαινομένων αλλά και η περαιτέρω ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση της τοπικής κοινωνίας, μέσα από την ενημέρωση των πολιτών πάνω σε θέματα σχετικής νομοθεσίας, την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνικών παρέμβασης, καθώς και την προώθηση σχετικών δράσεων και προγραμμάτων.
Κι αυτό διότι η ίδια η κοινωνία των πολιτών, σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο, καλείται να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας της τρυφερής αυτής ηλικίας από τα πάσης φύσεως φαινόμενα κακοποίησης που λαμβάνουν χώρα στις μέρες μας.

Ημερίδα από την ΚΕΔΚΕ στο Μεσολόγγι για τη χρήση ποδηλάτου στην πόλη


Αρχές Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο Μεσολόγγι πανελλαδική ημερίδα από την ΚΕΔΚΕ, για τη χρήση του ποδηλάτου στην πόλη, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρίστος Βερελής, από τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Νικήτα Κακλαμάνη, προ διημέρου.
Η ημερίδα αποτελεί το αποτέλεσμα πρωτοβουλίας και πρότασης του Αιτωλοακαρνάνα βουλευτή που υιοθετήθηκε από την ΚΕΔΚΕ αλλά και το δήμο Μεσολογγίου για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση ποδηλάτου για μετακινήσεις στην πόλη.
Φυσικά δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός ότι στο Μεσολόγγι έχει καστακευαστεί ένα ευρύ δίκτυο ποδηλατοδρόμων το οποίο δεν φαίνεται ότι χρησιμοποιείται από τους κατοίκους της πόλης παρά το ότι το ποδήλατο αποτελεί δημοφιλές μέσο μετακίνησης.
Και αυτό προφανώς θα αποτελέσει ένα από τα θέματα της ημερίδας δηλαδή η αναζήτηση τρόπων και δράσεων αξιοποίησης των ποδηλατόδρομων αλλά και της χρήσης του ποδηλάτου για τις μετακινήσεις στην πόλη.

Ημερίδα για την Οικονομική κρίση την Παρασκευή στο Μεσολόγγι

«Παγκόσμια Οικονομική Κρίση και Περιφερειακή Ανάπτυξη» είναι το θέμα ημερίδας που θα διοργανώσει την Παρασκευή 3 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο Θεοξένια, στο Μεσολόγγι, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου – Ναυπακτίας.
Για το θέμα της ημερίδας εισηγήσεις θα κάνουν: Ο Καθηγητής Αδαμάντιος Πεπελάσης, ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Απόστολος Ρεφενές, οι βουλευτές Χρίστος Βερελής και Σπήλιος Λιβανός και ο δήμαρχος Πυλλήνης Γιάννης Μπουλές.
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσολογγίου Παναγιώτης Ζωγράφος και ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος.

«Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη» Διαδρομή Ε΄



ΝΕΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΧΡΗΣΤΟΥ & ΣΟΦΙΑΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ


ΕΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ - ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ , 7.00 μ.μ.

Η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου συνεχίζοντας για πέμπτη χρονιά τον θεσμό πια των εκθέσεών της «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη» με τη συνεργασία της της Γκαλερί Αγκάθι Γιώργος Καρτάλος, θα παρουσιάσει φέτος τα έργα των καταξιωμένων εικαστικών δημιουργών Μαρίνα Κροντηρά, Βασίλη Λιαούρη, Αχιλλέα Ραζή, Στέφανο Ρόκο, Δημήτρη Σαρασίτη και Βασίλη Σολιδακη.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2005 και θα ολοκληρωθεί το 2012 με την έκδοση λευκώματος όπου θα αποτυπώνεται η ατμόσφαιρα και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου του σήμερα μέσα από τη ματιά σπουδαίων εικαστικών καλλιτεχνών.

Την μοναδική και εντυπωσιακή έκθεση θα εγκαινιάσει το Σάββατο 4 Απριλίου 2009 και ώρα 7.00 μ.μ. ο τ. Νομάρχης και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης, στους χώρους της Πινακοθήκης, έναντι της Μητροπόλεως του Αγίου Σπυρίδωνος.
Χορηγός της έκθεσης είναι η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 10 Σεπτέμβρη και η Πινακοθήκη θα είναι ανοιχτή κάθε Σάββατο –Κυριακή 11.00-13.00μμ.
http://www.pinakothiki-moschandreou.gr/

Γενική Απεργία την Πέμπτη 2 Απριλίου από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


ΑΔΕΔΥ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πραγματοποιείται την Πέμπτη 2 Απρίλη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα της μορφής εργασίας τους (αορίστου χρόνου, ενοικιαζόμενους, με ελαστικές μορφές εργασίας) να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία με κυρίαρχα αιτήματα και διεκδικήσεις:
Απόκρουση των απολύσεων και της ανεργίας.
Να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι.
Να προστατεύσουμε τα εργασιακά – οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ

Με νέες κινητές μονάδες ενισχύεται το ΕΚΑΒ σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο αλλά και η νεοσύστατη μονάδα του στην Αμφιλοχία

Ύστερα από παρέμβαση του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάριου Σαλμά , ενισχύεται με τρείς νέες κινητές μονάδες το ΕΚΑΒ στην Αιτωλοακαρνανία. Συγκεκριμένα , τα δυο από τα καινούρια ασθενοφόρα οχήματα τελευταίας τεχνολογίας , που προέρχονται από τα εκατό που δώρισε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο ΕΚΑΒ στις 28 Ιανουαρίου, θα ενισχύσουν το ΕΚΑΒ Αγρινίου και ένα το ΕΚΑΒ Μεσολογγίου.
Ειδικότερα , ο κ. Σαλμάς , που πρόσφατα δέχτηκε στο γραφείο του τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ της Αιτωλοακαρνανίας οι οποίοι του εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την ίδρυση του νέου Τομέα ΕΚΑΒ Αμφιλοχίας, επικοινώνησε με τον διοικητή του ΕΚΑΒ Νικόλαο Παπαθανασίου , και συμφωνήθηκε να γίνει η παραλαβή των τριών ασθενοφόρων εντός της εβδομάδας , πιθανόν την Τετάρτη, προκειμένου να ενισχυθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το ΕΚΑΒ του νομού .
Στην ίδια επικοινωνία του κ. Σαλμά με τον κ. Παπαθανασίου συμφωνήθηκε επίσης , δυο επιπλέον ασθενοφόρα, από εκείνα που θα αντικατασταθούν με νέες κινητές νομάδες σε άλλους νομούς της χώρας, να δοθούν για την ενίσχυση του κέντρου Υγείας Ινάχου και του νέου τομέα ΕΚΑΒ Αμφιλοχίας.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην αναδάσωση στο Ευηνοχώρι



Η μεγάλη εθελοντική συμμετοχή πολιτών (μαθητών, εκπαιδευτικών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων, συλλόγων και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής) ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της δενδροφύτευσης στην δασική περιοχή του Αη Γιάννη Ευηνοχωρίου, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας.
Στην δασική περιοχή, που πέρυσι το καλοκαίρι καταστράφηκε από μεγάλη πυρκαγιά, φυτεύτηκαν χίλια νέα δένδρα (πεύκα) που διέθεσε το δασαρχείο Μεσολογγίου.
Στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας συμμετείχαν ενεργά ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, το Δασαρχείο Μεσολογγίου, η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Τοπικό Διαμέρισμα Ευηνοχωρίου, το Τοπικό Διαμέρισμα Αγίου Γεωργίου, ο Λαογραφικός – Μορφωτικός Σύλλογος «Άγιος Ιωάννης» Ευηνοχωρίου, ο Λαογραφικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος «Αρχαία Καλυδώνα» Ευηνοχωρίου και ο Σύλλογος Εθελοντών Μεσολογγίου ΠΡΟ.ΤΕ. ΚΤΑ.

40 κιλά χασίς κατασχέθηκαν στο Μεσολόγγι

Ποσότητα 40 κιλών ινδικής κάνναβης, συσκευασμένη σε δυο σακ βουαγιάζ εντόπισαν άνδρες της αστυνομίας στο Μεσολόγγι, σε χωράφι δίπλα στην ΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν την ποσότητα, όταν ειδοποιήθηκαν από κάτοικο της περιοχής για ύπαρξη ενός δέματος με χασίς στο χωράφι του. Αφού διαπίστωσαν ότι το δέμα περιέχει χασίς συνέχισαν τις έρευνες και σε κοντινό σημείο εντόπισαν και την υπόλοιπη ποσότητα.
Ταυτόχρονα στην περιοχή εντοπίστηκαν τρία άτομα τα οποία φέρονται να είχαν παραλάβει το δέμα από τα σακβουαγιάζ και ύστερα από καταδίωξη συνελήφθη ένας εξ αυτών.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών η ποσότητα των ναρκωτικών είχε μεταφερθεί στην περιοχή με ΙΧ το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κοντινό σημείο. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είναι αλβανικής υπηκοότητας όπως και ο συλληφθείς, ενώ αναζητούνται οι δυο συνεργοί.
Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικοί βρίσκονται μπροστά σε νέες μεθόδους διακίνησης ναρκωτικών από την Αλβανία προς το εσωτερικό αφού φαίνεται ότι οι διακινητές είχαν αφήσει την ποσότητα των ναρκωτικών στην κρύπτη και άλλοι συνεργοί τους θα την παραλάμβαναν.
Οι έρευνες συνεχίζονται από το τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου.

"Έφριξε" ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ με τα χάλια του αστυνομικού μεγάρου στο Μεσολόγγι



Τις χειρότερες των εντυπώσεων αποκόμισε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Βασίλης Τσιατούρας αλλά και ο κ. Μαρκογιαννάκης (σ.σ. είχε γνώση της κατάστασης αφού είχε επισκεφθεί το κτήριο το 2003) για το κτήριο που λειτουργεί η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας στο Μεσολόγγι και σύμφωνα με πληροφορίες μας έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα την επίσπευση των ενεργειών για την κατασκευή νέου αστυνομικού μεγάρου. Μάλιστα όπως μας μεταφέρθηκε ο κ. Τσιατούρας είχε μεν γνώση των απαράδεκτων συνθηκών που εργάζονται οι αστυνομικοί στο Μεσολόγγι, αλλά δεν περίμενε να αντικρύσει αυτήν την εικόνα.
Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός του ότι η κατασκευή αστυνομικού μεγάρου στο Μεσολόγγι είχε ενταχθεί στον προγραμματισμό του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ από τριετίας αυτό δεν κατέστη εφικτό να γίνει διότι το οικόπεδο που είχε παραχωρηθεί χαρακτηρίστηκε ως «μη άρτιο και οικοδομήσιμο»!!! ενώ ιδιώτες διεκδικούν δικαιώματα σ’ αυτό!!!
Έτσι με την ολοκλήρωση από πλευράς δήμου Μεσολογγίου σε δύο μήνες από τώρα, των διαδικασιών για τον καθορισμό του Αιγιαλού και της Παραλίας θα μπορέσει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ να αποκτήσει από την ΚΕΔ άλλο οικόπεδο.
Μ’ αυτά τα δεδομένα η ηγεσία του τομέα Δημόσιας Τάξης του ΥΠΕΣΔΑ, με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, φέρεται αποφασισμένη να δρομολογήσει την άμεση κατασκευή αστυνομικού μεγάρου στο Μεσολόγγι.

Απάντηση Μαρκογιαννάκη για τα ελικόπτερα "Έρικσον"

Ο κ. Μαρκογιαννάκης διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο, να μην μισθωθούν ελικόπτερα τύπου «Έρικσον» για τη δασοπυρόσβεση. «Βρισκόμαστε στην διαδικασία ολοκλήρωσης του σχετικού διαγωνισμού και θα έχουμε στη διάθεσή μας τα ελικόπτερα «Έρικσον» ενδεχομένως και περισσότερα» τόνισε κατηγορηματικά ο αν. Υπουργός Εσωτερικών.

Την απομόνωση των "κουκολοφόρων" από το πολιτικό σύστημα ζήτησε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης


Την αναγκαιότητα απομόνωσης των «κουκολοφόρων» από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης απαντώντας σε ερώτηση για τη δυνατότητα επίλυσης του προβλήματος από την ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα είπε: «Το πρόβλημα των κουκουλοφόρων δεν είναι σημερινό, είναι ένα πρόβλημα κάποιων δεκαετιών.

Απόλυτη πεποίθηση μου είναι ότι θα είναι πιο ευχερέστερη η αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού αν έχουμε μια ειλικρινή και ανυπόκριτη απομόνωση αυτών των εγκληματικών στοιχείων απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Κάτι που θα επιφέρει την κοινωνική απομόνωση έτσι η ΕΛΑΣ με τις σημαντικές δυνατότητες που έχει θα φέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα».

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Χρ. Μαρκογιαννάκης: "Επιζητούμε την σύσφιξη των σχέσεων μας με τους τοπικούς φορείς, για την αντιμετώπιση επίκαιρων θεμάτων Δημόσιας Τάξης"

O Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Βασίλειο Τσιατούρα και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Αθανάσιο Κοντοκώστα πραγματοποίησε χθες σε συνέχεια της επίσκεψής του Ναύπακτο, διαδοχικές επισκέψεις στις Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Αγρινίου και του Μεσολογγίου,. ενώ στην αίθουσα του ΝΣ στο Μεσολόγγι πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τοπικούς φορείς.
Συγκεκριμένα το απόγευμα προήδρευσε σύσκεψης στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας με τη συμμετοχή του Αντινομάρχη Αιτωλοακαρνανίας, των Αρχηγών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ανώτατων και ανώτερων Αξιωματικών των Σωμάτων, στελεχών της Αγροφυλακής και εκπροσώπων των τοπικών φορέων.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μαρκογιαννάκης, σκοπός των επισκέψεων, οι οποίες θα συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα, είναι η πρωτογενής αντίληψη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες και οι Περιφερειακές Υπηρεσίες και η δια μέσου της συνεργασίας με τις τοπικές αρχές αντιμετώπιση αυτών.Κατά τις συναντήσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός με τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, παρείχε κατευθυντήριες οδηγίες σε θέματα Δημόσιας Τάξης και Πολιτικής Προστασίας.



Αναφορικά με το θέμα της αστυνόμευσης ο κ. Μαρκογιαννάκης επεσήμανε στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, την αναγκαιότητα θωράκισης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, καθόσον σήμερα η ασφάλεια αποτελεί την κυρίαρχη κοινωνική απαίτηση και προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να στοχεύουν οι αστυνομικές δράσεις.
Ιδιαίτερα επισημάνθηκε ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας που θα πρέπει να έχουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες, η καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης με τους πολίτες και η ανάπτυξη ειδικότερων τακτικών αστυνόμευσης προσαρμοσμένων στις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.



Ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος είναι αρωγός και συμπαραστάτης των αστυνομικών εκείνων που εκτελούν ευόρκως τα καθήκοντά τους με ζήλο, εργατικότητα και επαγγελματισμό.
Κατά τις συναντήσεις τού Αναπληρωτή Υπουργού με αρμόδιους Αξιωματικούς τού Πυροσβεστικού Σώματος, εξετάστηκαν τα σχέδια δράσης που έχουν καταρτιστεί, ενόψει της θερινής περιόδου, για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και την συνεργασία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με τους συναρμόδιους, για την πυροπροστασία, φορείς.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μεσολόγγι, τέθηκαν θέματα αστυνόμευσης, πυροπροστασίας, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και θέματα που σχετίζονται με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό των Υπηρεσιών των Νομών.



Ο αναπληρωτής νομάρχη Χρήστος Πετρόπουλος και ο επικεφαλής των ΠΣΕΑ Σωτήρης Σαξάμης προέβησαν σε εκτενή ενημέρωση τόσο για τις πρωτοβουλίες της Νομαρχίες στον τομέα της πρόληψης των φυσικών καταστροφών όσο και για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν. Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε την αναγκαιότητα χρηματοδότησης της ΝΑ Αιτωλοακαρνανίας για να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες.



Επίσης επισημάνθηκε η αναγκαιότητα επιτάχυνσης των διαδικασιών για την κατασκευή νέων σύγχρονων κτηρίων στο Μεσολόγγι για την στέγαση των αστυνομικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών της πόλης.



Ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός επεσήμανε ότι οι επισκέψεις δεν έχουν τυπικό χαρακτήρα, αλλά ουσιαστικό περιεχόμενο αποσκοπώντας στη σύσφιξη των σχέσεων της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος με τους τοπικούς φορείς, για την αντιμετώπιση επίκαιρων θεμάτων Δημόσιας Τάξης.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης έθεσε επιπροσθέτως και θέμα αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, με σύμπτυξη Αστυνομικών Τμημάτων, προς το σκοπό της εξοικονόμησης ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο θα αξιοποιηθεί στην προληπτική αστυνόμευση. Η πρόταση του κ. Αναπληρωτή Υπουργού έτυχε της αρχικής θετικής ανταπόκρισης των παρευρισκομένων στις συσκέψεις. Υποβλήθηκαν προτάσεις από τους συμμετέχοντες, οι οποίες, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός, θα τύχουν ουσιαστικής μελέτης και ανταπόκρισης εκ μέρους του Υπουργείου.

«Είχα μια διήμερη επίσκεψη στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπου επισκέφθηκα την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία. Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τους επικεφαλής των αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών, συζήτησα με εκπροσώπους της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης και μπορώ να πω ότι η ακτινογραφία αυτής της περιοχής είναι δεδομένη για μένα.
Γνωρίζω τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν και την προοπτική επίλυσής τους. Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει μια νέα αρχή στην προσπάθεια καταπολέμησης της εγκληματικότητας αλλά να εκφράσω την αισιοδοξία μου όσον αφορά την δασοπυρόσβεση θα υπάρξει μια άψογη συνεργασία μεταξύ των πυροσβεστικών υπηρεσιών και των ΟΤΑ ούτως ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να διαφυλάξουμε το φυσικό περιβάλλον κάτι που αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα.Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους τοπικούς φορείς για την συνεργασία που είχαμε ώστε να υπάρξει μια καλύτερη προοπτική»
σημείωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης σε δηλώσεις του στο Μεσολόγγι μετά το τέλος της σύσκεψης στη Νομαρχία.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Από τη Ναύπακτο ξεκίνησε την περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία ο Χρ. Μαρκογιαννάκης

Στην επιτάχυνση των διαδικασιών, για δύο πολύ σημαντικά για τη Ναύπακτο ζητήματα, αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Χρήστος Μαρκογιαννάκης, κατά την επίσκεψή του στο Γραφείο του Δημάρχου Ναυπάκτου Θανάση Παπαθανάση.
Ειδικότερα τόνισε ότι τα νέα κτίρια της Αστυνομίας και Τροχαίας, όσο και της Πυροσβεστικής στη Ναύπακτο, που αποτελούν ένα πάγιο αίτημα των ανθρώπων που καθημερινά αγωνίζονται για να υπηρετούν και να προστατεύουν τον πολίτη, ήδη έχουν ενταχθεί σε ΣΔΙΤ και πολύ σύντομα οι υπηρεσίες αυτές αποκτούν σύγχρονα και λειτουργικά κτίρια, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών τους.
«Ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό και δημιουργούμε τις αναγκαίες υποδομές, τόσο για την Αστυνομία όσο και για την Πυροσβεστική στη Ναύπακτο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής Υπουργός. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί και στην πορεία ανάπτυξης της Ναυπάκτου τα τελευταία χρόνια.
«Η παρουσία σήμερα του κ. Μαρκογιαννάκη αποδεικνύει το ειλικρινές και έμπρακτο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για τη Ναύπακτο, τόσο ο κ. Μαρκογογιαννάκης, όσο και συνολικά η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣΔΔΑ», ανέφερε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ. Όπως χαρακτηριστικά είπε «Η Δημοτική Αρχή με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, προγραμματισμό και σχέδιο, αλλά και συνεχείς και επίπονες προσπάθειες αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα για την πόλη μας. Και αυτό είναι κάτι που οι πολίτες καθημερινά το διαπιστώνουν γι’ αυτό και στηρίζουν την προσπάθειά μας».
Ο Αναπληρωτής ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. επισκέφθηκε την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Ναυπάκτου, για να ενημερωθεί από κοντά για τα ζητήματα που αφορούν την καλλίτερη λειτουργία των συγκεκριμένων υπηρεσιών.
Το Χρήστο Μαρκογιαννάκη συνόδευαν κατά την επίσκεψή του στη Ναύπακτο, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Βασίλης Τσιατούρας και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Θανάσης Κοντοκώστας.
Να σημειωθεί ότι η ηγεσία του τομέα δημόσιας τάξης του ΥΠΕΣΔΑ θα πραγματοποίσεις επισκέψεις σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.

Αφιέρωμα στον Ανδρέα Κάλβο αύριο απο τη Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου


Εκδήλωση αφιερωμένη στον Ανδρέα Κάλβο διοργανώνει αύριο Κυριακή 29 Μαρτίου, στις 7 και μισή το βράδυ, η Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου στο πλαίσιο των Γιορτών Εξόδου 2009.
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Βυρώνειου» ο καθηγητής της Θεωρίας και Κριτικής της Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νάσος Βαγενάς θα μιλήσει με θέμα: «Η Αληθινή Φυσιογνωμία του Ανδρέα Κάλβου».
Ακολούθως θα γίνει απαγγελία της Ωδής του Ανδρέα Κάλβου «ΕΙΣ ΤΟΝ IEPON ΛΟΧΟΝ» από μέλη της Θεατρικής Ομάδας «Πρόβα» του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μεσολογγίου με τον μαέστρο Σπύρο Χολέβα να είναι στο πιάνο.

Εμμένει ο Μάριος Σαλμάς στην αναγκαιόητα παραίτησης του διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης Αναγνωστόπουλου – Σαλμά τέθηκε και το ζήτημα της λειτουργίας του Νοσοκομείου Μεσολογγίου με τον Υφυπουργό να εμμένει στη θέση του περί αναγκαιότητας αντικατάστασης του διοικητή του ιδρύματος.
Μάλιστα παρά το γεγονός ότι ο κ. Σαλμάς έχει ζητήσει την παραίτησή του, ο κ. Κεφαλάς βρέθηκε στο χώρο του εμβολιασμού των τσιγγανόπουλων, προσπαθώντας να προσεγγίσει τον Μάριο Σαλμά.
Ο τελευταίος τον απέφευγε επιμελώς και όταν τέλειωσε ο Υφυπουργός την επίσκεψή του. στο χώρο του εμβολιασμού ζήτησε από τον διοικητή να μην τον συνοδεύσει στις επισκέψεις στον παιδικό σταθμό και στον προσωρινό οικισμό των αθίγγανων. «Πήγαινε στο νοσοκομείο…» του είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τη λειτουργία της Καρδιολογικής κλινικής ο κ. Σαλμάς ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι έχει «ανοίξει» θέση επικουρικού καρδιολόγου και αναζητείται η κάλυψή της, ότι «σε άλλα νοσοκομεία λειτουργεί καρδιολογική με δυο γιατρούς» και ότι καταβάλλονται προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων δυσλειτουργίας.
Στην φωτό ο Υφυπουργός Υγείας έχοντας δίπλα του τον δήμαρχο Μεσολογγίου και πιο δίπλα ο διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου Ιωάννης Κεφαλάς.

Γιάννης Αναγνωστόπουλος: "Οι ξένες έγνοιες έφαγαν τον σκύλο..."

Με μια παροιμία σχολίασε ο δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που τον φέρνει να μην παίρνει «χρίσμα» από το ΠΑΣΟΚ. «Οι ξένες έγνοιες έφαγαν τον σκύλο που τον σκότωσε αυτοκίνητο…» είπε με νόημα, ενώ για το χρίσμα σχολίασε: «δεν είμαι κληρικός για να επιζητώ χρίσματα…».

Ο Απόστολος Κούστας συνεχίζει το «ταξίδι» του στις ΗΠΑ







Μια ακόμη πρόσκληση για να εκθέσει έργα του στις ΗΠΑ αποδέχτηκε ο συμπολίτης μας χαράκτης Απόστολος Κούστας, ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία της εκθέσεως «Φως από το Σκοτάδι», στο Harman Center for the Arts στην Ουάσιγκτον, από τις 16 Μαρτίου έως και τις 4 Απριλίου.
Συγκεκριμένα, ο Απόστολος Κούστας αποδέχτηκε την πρόταση του Έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον, Αλέξανδρου Μαλλιά και θα εκθέσει έργα του, στον εκθεσιακό χώρο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αμερικανική Πρωτεύουσα από τις 6 Απριλίου, έως και τις 4 Μαΐου 2009.
Όσον αφορά την έκθεση που συνεχίζεται στο Harman Center for the Arts και τελεί υπό την αιγίδα του Έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον αυτή έτυχε τεράστιας ανταπόκρισης, τόσο από την ελληνική ομογένεια, όσο και από Αμερικανούς πολίτες που την επισκέφτηκαν.
Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα του Απόστολου Κούστα που αναπαριστούν μνήμες του Αιγαίου με σχήματα και σύμβολα από τη γεωμετρική εποχή και τα κλασσικά χρόνια.
Στα εγκαίνια της έκθεσης μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν και οι Ανώτατοι Δικαστές Ruth Ginsburg και Samuel Alito, ο διευθυντής του παραρτήματος Νέας Υόρκης του Ιδρύματος Ωνάση Πρέσβης Λουκάς Τσίλας, ο γνωστός κριτικός θεάτρου Peter Marks και πολλοί άλλοι.
Να σημειωθεί η έκθεση διοργανώνεται στο Harman Center for the Arts στο πλαίσιο των δεσμών συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ φορέων της Ελλάδας με το Shakespeare Theatre και τους στηρίζουν η Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, το Ίδρυμα Ωνάση και η επιτροπή επιφανών μελών της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, Doric Column.
Παράλληλα με την έκθεση χαρακτικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προβολής του ελληνικού πολιτισμού, παρουσιάστηκε η τραγωδία του Ευριπίδη «Ίων».




Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

«Σβήνουμε το φως, ανάβουμε την Ελπίδα»

Στις 29 Μαρτίου 2008 στις 8:30μμ, εκατομμύρια άνθρωποι σε μερικές από τις πιο μεγάλες πόλεις του κόσμου - συμπεριλαμβανομένων της Κοπεγχάγης, του Τορόντο, του Σικάγο, της Μελβούρνης, του Τελ Αβίβ και της Μανίλα - θα ενωθούν και θα σβήσουν τα φώτα για μια ώρα. Η «Ώρα της Γης», όπως καθιερώθηκε να λέγεται αυτή η πρωτοβουλία, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη ανάληψης άμεσης δράσης ενάντια στη κλιματική αλλαγή.

Η Ώρα της Γης (Earth Hour) είναι το αποκορύφωμα μιας μεγάλης εκστρατείας ευαισθητοποίησης των επιχειρήσεων, των κοινοτήτων, αλλά και των ανθρώπων ξεχωριστά να προχωρήσουν σε μικρές αλλαγές στις καθημερινές τους συνήθειες που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα σε συνεχή βάση. Όλες μαζί αυτές οι μικρές αλλαγές είναι που θα κάνουν τη διαφορά – από τις επιχειρήσεις που θα σβήνουν τα φώτα όταν τα γραφεία είναι άδεια μέχρι τα νοικοκυριά που θα σταματήσουν να αφήνουν τις συσκευές τους σε κατάσταση αναμονής.

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε ως πρωτοβουλία του WWF Αυστραλίας σε συνεργασία με τον Δήμο του Σίδνεϋ. Στις 31 Μαρτίου του 2007 και για μια ώρα το Σίδνεϋ, σβήνοντας τα φώτα, έκανε μια δυνατή δήλωση ενάντια σε μια από τις σημαντικότερες αιτίες της κλιματικής αλλαγής – την καύση ορυκτών καυσίμων για την παραγωγή ηλεκτρισμού. Η μεγάλη απήχηση που είχε αυτή η πρωτοβουλία στο Σίδνεϋ το 2007 βοήθησε την «Ώρα της Γης» να μετατραπεί φέτος από μια τοπική εθνική εκδήλωση σε ένα παγκόσμιο κάλεσμα.

Ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου συμμετέχει στην πρωτοβουλία της WWF Ελλάς και καλεί κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να σβήσει το Σάββατο για μια ώρα τα φώτα. Ας αποτελέσει η Ώρα της Γης, την αφορμή για καθημερινή δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Γιατί το κλίμα είναι στο χέρι μας!!!

Πυρισβεστικό όχημα από τον ΟΔΔΥ ζητούν οι κάτοικοι της Βελβίνας

Έκκληση για συνδρομή βοήθειας ώστε να παραχωρηθεί στον Πολιτιστικό Σύλλογο Βελβίνας(Δ.Δ. του δήμου Ναυπάκτου) απευθύνει το ΔΣ του συλλόγου με ανακοίνωσή του. Να σημειωθεί ότι τα μέλη του συλλόγου έχουν συστήσει ομάδες πυροπροστασίας για την προστασία του εκεί πανέμορφου δάσους.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Εδώ και λίγους μήνες, ο πολιτιστικός σύλλογος της Βελβίνας «Η Αγία Τριάδα» προσπαθεί να έρθει σε επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έτσι ώστε να αποκτήσει ο σύλλογος το δικό του πυροσβεστικό όχημα.
Όπως θα πρέπει να γνωρίζετε το χωριό μας η Βελβίνα εδώ και 4 χρόνια πλήττεται κάθε χρόνο από πυρκαγιές και μάλιστα αρκετές. Κανείς από μας τους κατοίκους δεν μπορεί να ξεχάσει την μεγάλη πυρκαγιά του 2007 που έκαψε χιλιάδες στρέμματα από το δάσος με μαύρη πεύκη που διαθέτει το δάσος της περιοχής μας.
Εκείνη την βραδιά όλοι οι κάτοικοι του χωριού μας ξαγρύπνησαν στις αυλές των σπιτιών τους αφού οι φλόγες κινούνταν προς το χωριό. Πέρυσι το 2008 εντός των ορίων του χωριού μας εκδηλώθηκαν σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής 5 πυρκαγιές που αποτέφρωσαν δεκάδες στρέμματα από το υπέροχο δάσος της περιοχής μας.
Ε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Μπορεί η Βελβίνα να έχει λίγους κατοίκους, έχει όμως νέα παιδιά με όρεξη και μεράκι και για το χωριό τους.
Έτσι συστάθηκε μια ομάδα από εθελοντές πυροσβέστες από το χωριό. Όμως δεν μας φτάνει αυτό. θέλαμε να έχουμε ένα πυροσβεστικό όχημα χωρητικότητας 1,5 ή 2,5 τόνων νερού. Με το όχημα αυτό οι εθελοντές μας θα μπορούν να κάνουν περιπολίες στα δάση του χωριού μας, να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και να συνδράμουν το έργο των πυροσβεστών.
Να πούμε πως η Πυροσβεστική υπηρεσία Ναυπάκτου διαθέτει ένα πυροσβεστικό όχημα το οποίο όμως δεν μπορεί να περιπολήσει όλο το χώρο. Ζητήσαμε την παρέμβαση των φορέων της περιοχής αλλά καμία ανταπόκριση για το θέμα με το πυροσβεστικό.
Γνωρίζουμε πως οι δήμοι αλλά και άλλοι σύλλογοι, με το ίδιο αίτημα για προμήθεια ενός πυροσβεστικού, παίρνουν οχήματα από τον ΟΔΔΥ μέσα σε λίγες ημέρες…. Για μας γιατί δεν γίνεται αυτό;;;; Δεν ζητήσαμε να μας δώσουν καινούριο όχημα. Ένα μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση που διαθέτει πολλά τέτοια ο ΟΔΔΥ.
Ελπίζουμε κάποια στιγμή και σίγουρα πριν την αντιπυρική περίοδο να δούμε το πυροσβεστικό μας όχημα να περιπολεί με τους εθελοντές μας στα δάση της Βελβίνας. Αν κάποιος μπορεί να μας βοηθήσει ας στείλει μήνυμα.
Γιατί δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξαναδούμε φέτος τις φλόγες να απειλούν τα σπίτια μας, τις περιουσίες μας και να καταστρέφουν το δάσος μας. Αρκετά είδαμε και τραβήξαμε τα προηγούμενα χρόνια. Ας μην επιτρέψουμε και φέτος να εκδηλωθούν πυρκαγιές στην περιοχή μας. Έστω και μόνοι μας θα περιφρουρούμε το δάσος μας».


Περιοδεία του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανανίας στα νεοαναγειρόμενα σχολεία του Αγρινίου

Την πορεία εξέλιξης μεγάλων έργων υποδομής στον τομέα της σχολικής στέγης που υλοποιούνται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας στον Δήμο Αγρινίου εξέτασε χθες (Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009) κατά την επίσκεψή του σε σχολικές μονάδες της πόλης ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Σώκου ήταν το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου όπου στη φάση ολοκλήρωσης έχει τεθεί ένα νέο έργο αυτό της δημιουργίας μιας σύγχρονης αίθουσας θεάτρου στην οποία θα φιλοξενούνται μουσικές – χορευτικές και άλλες εκδηλώσεις.
Το έργο, που υλοποιείται με σύγχρονες μελέτες ακουστικής και φωτισμού, χρηματοδοτείται από τα υπόλοιπα του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης με προϋπολογισμό 380.000€.
Επόμενος σταθμός του Νομάρχη ήταν το 6ο Δημοτικό Σχολείο. Οι εργασίες του κεντρικού κτιρίου ολοκληρώνονται και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες διαμόρφωσης του αύλειου χώρου. Το συμπληρωματικό αυτό έργο, που έχει προϋπολογισμό 320.000€ αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2009.
Στη συνέχεια ο κ. Σώκος με τον δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό βρέθηκαν στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια όπου η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας τα δύο τελευταία χρόνια διέθεσε 560.000€ (νομαρχιακό πρόγραμμα, υπόλοιπα Γ΄Κ.Π.Σ) προκειμένου το έργο της αποκατάστασης του παλαιού κτιριακού συγκροτήματος να ολοκληρωθεί και να αποδοθεί στους διδάσκοντες και διδασκόμενους στην αρχή του νέου σχολικού έτους.
Θα πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι με τη συνεργασία και του Δήμου Αγρινίου αποκτήθηκε οικόπεδο για την ανέγερση του 7ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή του παλαιού Αγίου Χριστοφόρου.
Το έργο κατασκευής του συγκεκριμένου σχολείου έχει προϋπολογισμό 3.500.000€ για ποσό το οποίο θα καταβάλει το Υπουργείο Παιδείας με δέσμευση του πρ. Υπουργού Παιδείας κ. Στυλιανίδη κατά την επίσκεψή του στο νομό.
Ακόμη ολοκληρώθηκε το έργο κατασκευής στέγης και θερμοϋγρομόνωσης στο Γ΄ κτήριο του Συγκροτήματος του τέως Πολυκλαδικού Λυκείου με προϋπολογισμό 160.000€.
Σε ότι αφορά τα σεισμόπληκτα σχολεία ολοκληρώθηκαν οι μελέτες αποκατάστασης του Διδακτηρίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου (προϋπολογισμού 800.000€) του 11ου και 17ου Δημοτικού Σχολείου και 11ο Νηπιαγωγείο (προϋπολογισμού 600.000€). Απομένει η χρηματοδότηση και η εντολή δημοπράτησης από το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα.
Σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ο κ. Σώκος επεσήμανε τα εξής:
«Υπάρχει έλλειμμα σχολικής στέγης στην πόλη σε πολύ μεγάλο βαθμό. Στο Αγρίνιο λείπουνε 130 περίπου σχολικές αίθουσες μαζί με τα νηπιαγωγεία. Η έλλειψη οικοπέδων είναι πλέον το μεγάλο πρόβλημα και το μεγάλο ζητούμενο που πρέπει να καλυφθεί για να μπορέσουμε τα σχολεία αυτά να τα εντάξουμε στο Τέταρτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης στο περίφημο ΕΣΠΑ όπου τα έργα της σχολικής στέγης δημοπρατούνται τις επόμενες ημέρες.

Με συνεργασία λοιπόν των Δήμων η Νομαρχία υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις για όλες τις περιοχές του Νομού και νομίζω ότι ένα σημαντικό μέρος των κτιριακών αναγκών θα το καλύψουμε με προσπάθειες και με εργασία που καταβάλουμε εδώ και δύο χρόνια και θα συνεχίσουμε προς την κατεύθυνση αυτή».
Δηλώσεις για το ίδιο θέμα έκανε και ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, ο οποίος υπογράμμισε τα παρακάτω:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Νομάρχη που είχε την καλοσύνη να επισκεφθεί σχολικές μονάδες και ειδικά τα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια, ένα έργο το οποίο κατασκευάζεται εδώ και πολύ χρόνο. Πραγματικά υπάρχει πρόβλημα.

Ακούσατε τα χρονοδιαγράμματα. Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη και έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί.

Θέλω με την ευκαιρία να πω ότι η πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της σε ότι αφορά την σχολική στέγη στο Αγρίνιο.

Ούτε οι Δήμαρχοι, ούτε οι Νομάρχες έχουν χρήματα. Μόνο το κράτος διαθέτει πόρους τους οποίους εισπράττει μέσω φόρων από τους πολίτες. Οφείλει λοιπόν, η κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα της σχολικής στέγης που υπάρχει στο Αγρίνιο και το οποίο είναι μείζον. Να το επιλύσει όχι με πολιτικές επικοινωνιακού τύπου αλλά με πολιτικές ουσίας».

ΑΣΤΑΚΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, Αγωνιστική απάντηση στους φονιάδες των λαών

Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση ενάντια στην παρουσία πλοίου του αμερικανικού στρατού, που μετατρέπει το λιμάνι σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών
«Ο Αστακός λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» ήταν το κεντρικό σύνθημα της προχθεσινής δυναμικής αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας, με αφορμή τον εκ νέου ελλιμενισμό στο λιμάνι του αμερικανικού φορτηγού πλοίου «ROY M. WHEAT». Πλοίο, που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός για μεταφορά πολεμικού υλικού και προμηθειών στα λογής πολεμικά μέτωπα που έχουν ανοίξει οι αρχιμακελάρηδες των λαών.
Σε αυτή τη νέα απόβαση των ιμπεριαλιστών στο λιμάνι του Αστακού οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες της Αιτωλοακαρνανίας μαζί με εργαζόμενους, νεολαία της ευρύτερης περιοχής επιφύλαξαν «θερμή» υποδοχή.
Συγκεντρώθηκαν, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, το δυνατό αέρα και τη βροχή, στην παραλία του Αστακού αντικριστά από το πλοίο του θανάτου, διαμηνύοντας ότι είναι ανεπιθύμητοι «οι φονιάδες των λαών» στην περιοχή.
Στην κεφαλή της πορείας το αναγραμμένο μήνυμα στο πανό της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ ξεκαθάριζε: Μη δοθεί «ούτε γη, ούτε νερό στα πλοία των ιμπεριαλιστών».
Λίγο πιο πίσω το «μπλοκ» της ΚΝΕ, με αναγραμμένο το σύνθημα «Τα φουσάτα του Ιμπραήμ λιμνάζουν στον Αστακό. ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ» να αναδεικνύει το μήνυμα του προχθεσινού εορτασμού της 25ης Μάρτη σημερινό για την πάλη του λαού ενάντια στα κελεύσματα υποταγής των ιμπεριαλιστών.
Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα δόνησαν την παραλία και τα στενά του Αστακού απαιτώντας να φύγει το αμερικάνικο πλοίο του θανάτου από το λιμάνι, να ακυρωθούν όλες οι συμφωνίες που έχουν υπογράψει ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και οι οποίες μετατρέπουν τα ελληνικά λιμάνια σε πολεμικά ορμητήρια, να κλείσουν οι νατοϊκές βάσεις, να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης αναφέρθηκε στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ πριν δυο μήνες και πάλι στο λιμάνι του Αστακού, όπου κάτω από την άμεση αντίδραση του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος ματαιώθηκαν τα σχέδια εκφόρτωσης πολεμικού υλικού από τις ΗΠΑ προς το Ισραήλ.
«Σήμερα, σημείωσε, είμαστε πάλι εδώ για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στη μετατροπή του λιμανιού του Αστακού σε ορμητήριο των φονιάδων. Δηλώνουμε ότι δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί». Κάλεσε σε εγρήγορση και επαγρύπνηση, ενίσχυση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης «για να ξεκουμπιστούν οι φονιάδες των λαών από εδώ, να γίνει το λιμάνι του Αστακού λιμάνι της ειρήνης, της φιλίας, της συνεργασίας των λαών».
Για τον ελλιμενισμό του πλοίου έχει κατατεθεί από βουλευτές του ΚΚΕ ερώτηση στη Βουλή.

Παρουσία του Σπ. Σπυρίδων ημερίδα για τη διαφάνεια των Δήμων στην Πάτρα

Σε ημερίδα με τίτλο «Έλεγχος νομιμότητας επί των δαπανών των Οργανισμών Τοπικών Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) Α’ Βαθμού και των Νομικών τους Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ)» έλαβε μέρος σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Σπυρίδων.

Την ημερίδα διοργάνωσε στην Πάτρα το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), με τη συμμετοχή του Ελεγκτικού Συνεδρίου και φορέα υλοποίησης την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά εκδήλωση τέτοιου είδους, μετά από ανάλογες ημερίδες που διοργανώθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Καστοριά και τα Ιωάννινα.

Στην ομιλία του, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Σπυρίδων τόνισε, μεταξύ των άλλων: «Η πρωτοβουλία αυτή του Υπουργείου Εσωτερικών στοχεύει στην ενημέρωση των αιρετών εκπροσώπων και των στελεχών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης επί των ζητημάτων που έχουν σχέση με τον έλεγχο νομιμότητας των δαπανών που πραγματοποιούν.

Προερχόμενος από τα σπλάχνα της Αυτοδιοίκησης μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τέτοιου είδους ενημέρωση είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την αποφυγή μη σύννομων πράξεων οι οποίες αρκετές φορές συμβαίνουν από άγνοια ή ασάφεια της κείμενης νομοθεσίας και υπό την πίεση της επίλυσης των προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες.

Η ενημέρωση αυτή βοηθά επίσης ουσιαστικά στην κατοχύρωση της διαφάνειας στη διαχείριση των χρημάτων των φορολογουμένων.

Όπως έχει ανακοινώσει και ο Υπουργός Εσωτερικών, Καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος, ως αποτέλεσμα των μηχανισμών ελέγχου που έχουν θεσμοθετηθεί από το 2005 στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, παρατηρείται σταθερή μείωση στα ποσοστά κακοδιοίκησης που καταγράφουν οι σχετικές εκθέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη αλλά και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων.

Σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι το Σάββατο Μαρκογιαννάκης, Τσιατούρας και Κοντοκώστας

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης συνοδευόμενος από τους αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλη Τσιατούρα και της Πυροσβεστικής Αθανάσιο Κοντοκώστα αναμένεται να επισκεφτεί αύριο το νομό Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα τις αστυνομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια δύσκολη περίοδο για την ΕΛ.ΑΣ. αλλά και για την Πυροσβεστική μιας και προετοιμάζεται η ετοιμότητα των υπηρεσιών ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.
Αναφορικά με την ΕΛ.ΑΣ. η ηγεσία της πολιτική και φυσική θα έχει τη «δυνατότητα» να διαπιστώσει τις τεράστιες ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό αλλά ιδιαίτερα στην περιοχή της Αιτωλίας τις απαράδεκτες κτηριακές υποδομές που φιλοξενούν τις υπηρεσίες.
Οι ελλείψεις σε προσωπικό αναδείχτηκαν με το χειρότερο τρόπο με το πρόσφατο συμβάν στον Αστακό με τον άγριο ξυλοδαρμό του αρχιφύλακα.
Σε κάθε περίπτωση είναι μια επίσκεψη με αρκετό ενδιαφέρον.

Με Αναγνωστόπουλο συναντήθηκε στο Μεσολόγγι ο Μάριος Σαλμάς

Χρόνια ζητήματα του Μεσολογγίου στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Μεσολογγίου με τον Υφυπουργό Υγείας


Η προώθηση λύσης στα ζητήματα της αναπαλαίωσης του Παλαιού Νοσοκομείου Μεσολογγίου, της απαλλοτρίωσης των ακινήτων που βρίσκονται μπροστά από το μνημείο της Πύλης, η ύδρευση του δ.δ. Αγίου Γεωργίου και η εξυγίανση του προσωρινού οικισμού των τσιγγάνων στο Μεσολόγγι αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του Υφυπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά και του δημάρχου Μεσολογγίου Γιάννη Αναγνωστόπουλου σε συνάντηση που είχαν χθες στο Μεσολόγγι.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του 3ου Παιδικού Σταθμού Μεσολογγίου, αφού λίγο νωρίτερα ο Μάριος Σαλμάς και ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος παρακολούθησαν στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Παύλου τον προληπτικό εμβολιασμό δεκάδων τσιγγανόπουλων από την κινητή μονάδα του Υπουργείου Υγείας. Ο εμβολιασμός έγινε σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου.
Ακολούθως, ο υφυπουργός Υγείας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του 3ου Παιδικού Σταθμού και του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Μεσολογγίου εκφράζοντας τον θαυμασμό του για την ποιότητα των εγκαταστάσεων και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

«Χαίρομαι που η συνάντησή μας γίνεται σε πεδίο μάχης» είπε ο κ. Σαλμάς απευθυνόμενος στον δήμαρχο Μεσολογγίου και συνέχισε: «βρισκόμαστε εδώ για το πρόγραμμα εμβολιασμού για τα τσιγγανόπουλα. Γνωρίζω ότι σαν γιατρός έχεις προσφέρει πάρα πολλά σ’ αυτή την ευπαθή κοινωνική ομάδα από τη θέση σου στο ΚΥ και τις υγειονομικές επιτροπές παλαιότερα και τώρα ως δήμαρχος. Ως γιατροί και οι δύο γνωρίζουμε τον πόνο και τις ανάγκες των ανθρώπων και γι’ αυτό δίνουμε την ψυχή μας για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Για το λόγο αυτό επιλέξαμε να κατασκευάσει το Υπουργείο σε συνεργασία με το δήμο στο Μεσολόγγι ένα πρότυπο Ιατροκοινωνικό Κέντρο για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μέσω του ΕΣΠΑ, μια δράση για την οποία ζητούμε την συνδρομή σας».

Ο κ. Σαλμάς αναφερόμενος στα θέματα που του έθεσε ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου υπογράμμισε: «Από τη θέση του υφυπουργού προσπαθώ να είμαι χρήσιμος στην επίλυση θεμάτων του δήμου της Πρωτεύουσας του νομού και πιστεύω ότι θα πετύχουμε λύσεις σε ζητήματα που θα ιεραρχήσουμε. Ήδη προωθείται η ένταξη του ιστορικού τείχους στον Ευρωπαϊκό Κατάλογο Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Έτσι η απαλλοτρίωση των ακινήτων θα γίνει πιο εύκολα και σας υπόσχομαι ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα ασχοληθώ με το Παλαιό Νοσοκομείο. Όσον αφορά την ύδρευση του Αγίου Γεωργίου θα προσπαθήσω για την ένταξή του στο πρόγραμμα Θησέας».
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κατά την συνάντηση ενημέρωσε εκτενώς τον κ. Σαλμά για τα προαναφερόμενα θέματα και τις ενέργειες που έχει προβεί η δημοτική αρχή ζητώντας την ενεργή συμπαράσταση του υφυπουργού και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη και την συνεργασία που είχαν.
Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος δήλωσε: «Είχαμε τη δυνατότητα σήμερα να ενημερώσουμε τον συντοπίτη μας υφυπουργό Υγείας τον συνάδελφο στην Ιατρική Μάριο Σαλμά, ύστερα από ιεράρχηση που κάναμε, για κορυφαία ζητήματα της πόλης του Μεσολογγίου για τα οποία μεθοδικά η δημοτική μας αρχή προωθεί την επίλυσή τους. Συγκεκριμένα ενημέρωσα τον κ. Σαλμά για την επιτακτική ανάγκη χρηματοδότησης του δήμου για την απαλλοτρίωση της Πύλης, για την αναπαλαίωση του Παλαιού Νοσοκομείου και για την ένταξη στον Θησέα της ύδρευσης του Αγίου Γεωργίου.
Ο κ. Σαλμάς έγινε κοινωνός της σοβαρότητας των ζητημάτων αυτών και μας υποσχέθηκε την ενεργή του συμπαράσταση στην προώθηση λύσης.
Δεν θα πρέπει να παραλείψω να αναφερθώ ότι ως Δήμος υιοθετούμε μια άλλη πρωτοβουλία του Υφυπουργού Υγείας για κατασκευή στο Μεσολόγγι Ιατροκοινωνικού Κέντρου για τις ευπαθείς ομάδες συνδημοτών μας. Πρόκειται για μια αναγκαία κοινωνική δομή που ευελπιστούμε ότι θα γίνει σύντομα στην πόλη μας μέσω του ΕΣΠΑ και με την συνεργασία του δήμου μας και του υπουργείου Υγείας».

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Έμμεση απάντηση Σαλμά στην προ διετίας πρωτοβουλία Μωραΐτη

Από συνεργάτες του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάριου Σαλμά μας δηλώθηκε, ότι κατά πάγια τακτική του ο κ. Σαλμάς ανακοινώνει πρωτοβουλίες, την αποτελεσματικότητα των οποίων έχει προηγουμένως διασφαλίσει.
Γι’ αυτό μας είπε ο ίδιος συνεργάτης: "η ανακοίνωση σχετικά με την πρωτοβουλία του για την ένταξη του Τείχους της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στον Κατάλογο των Ευρωπαϊκών Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς, έγινε μετά την έγκριση αλλά και την δέσμευση του υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά , ότι το Τείχος θα είναι ένα από τέσσερα (4) προτεινόμενα ελληνικά μνημεία για το 2009".
"Αυτό το γεγονός, δεν στερεί από κανένα να προσπαθήσει να εντάξει το Τείχος σε οποιονδήποτε κατάλογο μνημείων , αρκεί φυσικά να το πετύχει. Εξάλλου, οι πολιτικοί κρίνονται από το αποτέλεσμα και όχι από τις προθέσεις.
Συνεπώς είναι χρήσιμο να διαχωρίζεται η καλοπροαίρετη βούληση και προσπάθεια του καθενός, από εκείνες τις πολιτικές πρωτοβουλίες που με τα αποτελέσματά τους αναβαθμίζουν τα μνημεία του τόπου μας"
κατέληξε.
Φυσικά αφορμή για τη δημοσιοποίηση αυτών των παραπάνω σχολίων αποτέλει η δημοσιοποίηση στο τοπικό τύπο ανάλογης πρωτοβουλίας για το Τείχος του Μεσολογγίου από τον βουλευτή Θάνο Μωραΐτη πριν από δυο χρόνια.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Σφοδρή χαλαζόπτωση στο Μεσολόγγι









Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε σήμερα στο Μεσολόγγι λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι χωρίς όμως να σημειωθούν σοβαρά προβλήματα.
Η χαλαζόπτωση διήρκησε περισσότερα από 15 λεπτά με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μοιάζουν «χιονισμένοι»!!!

Εντυπωσιακή η παρέλαση στο Μεσολόγγι για την 25η Μαρτίου












Με την παρέλαση μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων καθώς και μηχανοκίνητων τμημάτων της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής κορυφώθηκαν στο Μεσολόγγι οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Νωρίτερα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα τελέστηκε Δοξολογία και στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στον Κήπο των Ηρώων.
Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Άμυνας Κωνσταντίνος Τασούλας.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Επιβεβλημένη η ανάδειξη του Τείχους του Μεσολογγίου

Προ διετίας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης


είχε καταθέσει ανάλογη πρόταση μ' αυτή του Μάριου Σαλμά




Ανάλογη πρωτοβουλία για την ανάδειξη του Τείχους του Μεσολογγίου είχε αναλάβει προ δυο ετών και ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης.


Ο κ. Μωραΐτης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τους πολιτικούς αρχηγούς και την UNESCO είχε ζητήσει την αναγνώριση από την UNESCO, του Τείχους της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ως Μνημείου Ελευθερίας της Ανθρωπότητας.
Ως παράδειγμα , που είχε επικαλεστεί ο κ. Μωραΐτης στην επιστολή του ήταν ο θόλος Genbaku στην Χιροσίμα. Ήταν η μόνη κατασκευή που έμεινε στην περιοχή όπου εξερράγη η πρώτη ατομική βόμβα στις 6 Αυγούστου 1945. Μετά από τις προσπάθειες πολλών ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και των κατοίκων της Χιροσίμα, διατηρήθηκε στην ίδια κατάσταση αμέσως μετά από το βομβαρδισμό.
Το 1996 η UNESCO χαρακτήρισε την κατασκευή αυτή, ως Μνημείο Ειρήνης της Ανθρωπότητας, ως ένα σύμβολο ελπίδας για την παγκόσμια ειρήνη και την εξάλειψη όλων των πυρηνικών όπλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκατομμύρια επισκέπτες συρρέουν κάθε χρόνο για να δουν από κοντά το μνημείο αυτό.
Η πρόταση του κ. Μωραΐτη στηρίχτηκε και από το επίσημο ΠΑΣΟΚ, μιας και με εντολή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ το θέμα αναδείχτηκε στη Βουλή, με σχετική Ερώτηση που κατέθεσαν 18 Βουλευτές του Τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ. Είχαν ζητήσει τότε από τον Υπουργό Πολιτισμού να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να κατατεθεί ένας ολοκληρωμένος φάκελος στην UNESCO.
Σημειώνεται ότι η UNESCO έχει έναν κατάλογο μνημείων που θεμελιώθηκε και συνεχώς εμπλουτίζεται πάνω στην πεποίθηση ότι «μερικές τοποθεσίες έχουν εξέχουσα οικουμενική αξία για τα φυσικά χαρακτηριστικά, την ιστορική σημασία ή την πνευματική τους σπουδαιότητα. Για να ενταχθεί ένα μνημείο στον κατάλογο αυτό η UNNESCO έχει ορίσει έξι κριτήρια.
Στην απάντησή του τότε το Υπουργείο, απέφυγε να απαντήσει στην ουσία των επιχειρημάτων, αλλά ουσιαστικά αποδέχτηκε ότι η επιχειρηματολογία της πρότασης ευσταθεί.
Πιο συγκεκριμένα: Αναφέρονταν οι λόγοι για τους οποίους δεν μπορεί το Τείχος της Ιερής Πόλεως Μεσολογγίου να χαρακτηριστεί ως Μνημείο της Ανθρωπότητας, βάσει των πέντε πρώτων Κριτηρίων που έχει θέσει η UNESCO.
Όμως, αποδέχθηκε ουσιαστικά την επιχειρηματολογία της πρότασης, αφού τονίζονταν ότι ο θόλος Genbaku αναγνωρίστηκε κατ’ εξαίρεση, βασιζόμενος στο έκτο Κριτηρίου το οποίο αναφέρει ότι ένα μνημείο πρέπει να «συνδέεται άμεσα ή απτά με γεγονότα ή ζωντανές παραδόσεις, με ιδέες ή με πιστεύω, με καλλιτεχνικές ή λογοτεχνικές δημιουργίες που έχουν έκδηλη παγκόσμια σημασία».




Κατά συνέπεια γίνεται σαφές, ότι η πρόταση για να ενταχθεί το Τείχος του Μεσολογγίου στον Ευρωπαϊκό Κατάλογο Πολιτιστικής Κληρονομιάς μπορεί να υλοποιηθεί αρκεί φυσικά το αρμόδιο Υπουργείο να κινήσει τις ανάλογες διαδικασίες...

Πρωτοβουλία Σαλμά για ένταξη του Τείχους του Μεσολογγίου στα Ευρωπαϊκά Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Την αναβάθμιση και προβολή Τείχους της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου με την ένταξη του στον κατάλογο των Ευρωπαϊκών Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς ζήτησε με επιστολή που απέστειλε από τις 13 Φεβρουαρίου 2009 προς τον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάριος Σαλμάς.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο υφυπουργός αναφερόμενος στο Τείχος του Μεσολογγίου , « η ιστορική του σπουδαιότητα αλλά και οι διαχρονικές αξίες που συμβολίζει , του δίνουν δικαιωματικά τις προϋποθέσεις ώστε να θεωρηθεί το επίσημο μνημείο Ελευθερίας της Ανθρωπότητας».
Ειδικότερα η επιστολή του κ. Σαλμά προς τον Υπουργό Πολιτισμού έχει ως εξής :
« Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Το Ιερό Τείχος του Μεσολογγίου αποτελεί ένα μνημείο με εξέχουσα οικουμενική αξία για την ιστορική σημασία και την πνευματική του σπουδαιότητα, το οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από ολόκληρο τον κόσμο.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ενέπνευσε και συνεχίζει να εμπνέει τόσες γενιές με τα ιδανικά της Ελευθερίας. Η ιστορική του σπουδαιότητα αλλά και οι διαχρονικές αξίες που συμβολίζει , του δίνουν δικαιωματικά τις προϋποθέσεις ώστε να θεωρηθεί το επίσημο μνημείο Ελευθερίας της Ανθρωπότητας.
Με την παρούσα , παρακαλώ , όπως εξεταστεί η δυνατότητα εντάξεως του Ιερού Τείχους του Μεσολογγίου στον Ευρωπαϊκό Κατάλογο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ώστε να καταγραφεί και τυπικά, ως ένα μνημείο με εθνική αλλά και ευρωπαϊκή- παγκόσμια διάσταση».
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι μεταξύ των δυο πολιτικών υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα του Τείχους σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Μεσολόγγι


Παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνου Τασούλα θα κορυφωθούν αύριο στο Μεσολόγγι οι εκδηλώσεις για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στο Αγρίνιο την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:


Ώρα 07.00 ― Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της Πόλεως επί (5') λεπτά της ώρας, με φροντίδα της Iεράς Mητροπόλεως.
Ώρα 08.00 ― Eπίσημη Έπαρση της Σημαίας στην Kεντρική πλατεία της Πόλης Mεσολογγίου.
Ώρα 08.15 ― H Φιλαρμονική θα περιέλθει τους κεντρικούς δρόμους της πόλεως και θα εκτελεί θριαμβευτικά Θούρια και Eμβατήρια.
Ώρα 09.45Eπίσημη Δοξολογία στο Mητροπολιτικό Nαό του Aγίου Σπυρίδωνος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Mητροπολίτου Aιτωλίας και Aκαρνανίας κ.κ. KOΣMA.
― Eκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Παπατσίρο Kων/νο, Φιλόλογο - Kαθηγητή του Γυμνασίου Eυηνοχωρίου.

Ώρα 10.30 ― Tέλεση επιμνημόσυνης δέησης στον KHΠO TΩN HPΩΩN και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.: Eκπρόσωπο της Kυβέρνησης, Bουλευτές, Nομάρχη Aιτωλ/νίας, Aνώτερο Διοικητή Φρουράς I.Π. Mεσολογγίου, Δήμαρχο I.Π. Mεσολογγίου, Πρόεδρο T.E.I. Mεσολογγίου, Πρόεδρο Nομαρχιακού Συμβουλίου, Δ/ντή Aστυνομικής Δ/νσης Aιτωλίας, Διοικητή Πυροσβεστικής Yπηρεσίας Mεσολογγίου και Nομού Aιτωλ/νίας, Λιμενάρχη Mεσολογγίου, Eφεδροπολεμιστικές Oργανώσεις και εκ μέρους της Eθνικής Aντίστασης οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Aντιστασιακών Oργανώσεων που εδρεύουν στο Nομό με την σειρά προβαδίσματος αυτών,την οποία πρέπει να δηλώσουν στη Δ/νση Διοικητικού και Προστασίας του Πολίτη, τηλ. 26313 61203, μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 23ης Mαρτίου 2009.
Mετά την κατάθεση στεφάνων θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

Ώρα 11.30 ― Παρέλαση στην Πλατεία Kέννεντυ, σπουδαστών, μαθητών, μαθητριών, προσκόπων, του Στρατού, της Eλληνικής Aστυνομίας και της Πυροσβεστικής Yπηρεσίας Mεσολογγίου, Σωματείων και Συλλόγων.
― Kατά την παρέλαση οι Aνάπηροι και τα Θύματα Πολέμου θα καταλάβουν τιμητική θέση επί της εξέδρας των επισήμων.
― Στη συνέχεια ο κ. Νομάρχης θα δεχτεί τις ευχές και θα δεξιωθεί τις Αρχές της Πόλεως και το Κοινό στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Μεσολογγίου.
Ώρα 18.15 ― Υποστολή Σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης Μεσολογγίου.

Το Μεσολόγγι του χθες

Δημιουργήθηκε από τον Μάκη Πασσίση. Βίντεο από το Μεσολόγγι του χθες... με δραστηριότητες και εικόνες που χάθηκαν και χάνονται...

Η Χιλιοστή μας ανάρτηση!!!

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Τα "Γυρίσματα" του ΣΚΑΪ στην Αιτωλοακαρνανία

Ξεκινά από σήμερα (Τρίτη 24 Μαρτίου 2009) από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του «ΣΚΑΙ» μεγάλο αφιέρωμα στην Αιτωλοακαρνανία από την εκπομπή «ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ».
Οι εκπομπές μεταδίδονται σε απευθείας σύνδεση και οι ώρες μετάδοσης των εκπομπών είναι:
Για το ραδιόφωνο 16:00 μ.μ. – 17:00 μ.μ.
Τηλεόραση 17:45 μ.μ. – 18:30 μ.μ.

Συγκεκριμένα Τρίτη & Τετάρτη: Μεσολόγγι

Πέμπτη: Ναύπακτος

Παρασκευή: Αγρίνιο
Των ζωντανών μεταδόσεων, προηγήθηκαν πολυήμερα γυρίσματα στις ευρύτερες περιοχές του Μεσολογγίου, Αγρινίου, Ναυπάκτου, Αμφιλοχίας και Αστακού, περιοχές που επέλεξε ο σταθμός.
Οι εκπομπές είναι καθημερινές και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009.
Το αφιέρωμα στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του «ΣΚΑΙ» γίνεται με την φιλοξενία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας.
Ο Δημήτρης Γιατζόγλου και η Ράνια Τζίμα παρουσιάζουν ένα καθημερινό οδοιπορικό σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας που είναι τόσο κοντά και ταυτόχρονα τόσο μακριά από τα στενά όρια του «κράτους» της Αθήνας. Ο παλμός κάθε περιοχής, ο σφυγμός του σήμερα, αλλά και παρεμβάσεις που θα ανοίξουν το δρόμο προς το καλύτερο! Σύγχρονος πολιτισμός και Λαογραφία, παραδόσεις και... ανήσυχα πνεύματα του σήμερα, ταξιδιωτικές προτάσεις, αλλά και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους ανθρώπους

Το "Forum Ανάπτυξης" στις 30 Μαρτίου στο Αγρίνιο

Το πολυσυνέδριο – έκθεση Forum Ανάπτυξης 2009 διοργανώνει στις 30 Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα, (ώρα έναρξης 6.00 μ.μ.), την Ημερίδα Αιτωλοακαρνανίας, στην σύγχρονη αίθουσα συνεδρίων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου 53 & Σμύρνης), με θέμα: «Κοινή Ατζέντα στα Δυτικά: Για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Για την περιφερειακή Ανάπτυξη».
Είναι η δεύτερη φορά που του Forum Ανάπτυξης δίνει το «παρών» στην Αιτωλοακαρνανία με την διοργάνωση μιας ημερίδας, η οποία έχει στόχο να αναδείξει ένα πλαίσιο θεμάτων πάνω στα οποία μπορεί να υπάρξει κοινή δράση από τους φορείς της Δυτικής Ελλάδας.
Στην πρώτη ημερίδα που είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2008, η ανταπόκριση φορέων και επιχειρήσεων ήταν μεγάλη και έδωσε το έναυσμα της συνέχισης αυτής της προσπάθειας.
Στην Ημερίδα Αιτωλοακαρνανίας 2009, το ζήτημα της αναζήτησης μιας κοινής ατζέντας συνεργασίας μπαίνει ευθέως υπό την πίεση και της οικονομικής κρίσης, με στόχο πάντα την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης.
Όπως έγινε στην πρώτη εκδήλωση του Forum Ανάπτυξης, έτσι και στην φετινή Ημερίδα Αιτωλοακαρνανίας, λαμβάνουν μέρος σημαντικοί πολιτικοί παράγοντες και εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων από την Δυτική Ελλάδα.
Χαιρετισμό – παρέμβαση θα κάνει ο κ. Μάριος Σαλμάς, Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ κεντρικοί εισηγητές θα είναι ο κ. Σπύρος Σπυρίδων, Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο κ. Θύμιος Σώκος, Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, ο κ. Ανδρέας Φούρας, Δήμαρχος Πατρέων, ο κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και ο κ. Πέτρος Γρουμπός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών.
Στη συζήτηση έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν ενεργά φορείς της Πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Οικονομίας και κοινωνικοί φορείς από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.
Το συντονισμό θα έχει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τσακανίκας.
Να σημειωθεί ότι φέτος το Forum Ανάπτυξης για πρώτη φορά μεταφέρει στην Ημερίδα Αιτωλοακαρνανίας και τον θεσμό του «Ελεύθερου Βήματος» με δύο ενδιαφέρουσες ομιλίες. Η έναρξή του θα γίνει στις 17.30 – 18.30 με τις ομιλίες των κ.κ. Νικολάου Κουτσαντώνη και Κωνσταντίνου Παπαγιαννόπουλου, Πρόεδρου και Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Δυτικής Ελλάδας αντιστοίχως, με θέμα: «Ο ρόλος του Αντιπροσώπου σήμερα, στη στήριξη του Εμπορίου».
Στις 19.00 – 20.00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία του κ. Χρήστου Φωτόπουλου, Καθηγητή Μάρκετινγκ και Μάνατζμεντ Αγροτικών Επιχειρήσεων, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων της Πανεπιστημιακής Σχολής Αγρινίου, με θέμα: «Στρατηγικός σχεδιασμός του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα».
Χορηγοί της Ημερίδας Αιτωλοακαρνανίας του Forum Ανάπτυξης 2009 είναι ο ΟΤΕ, η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., η εταιρεία εκθεσιακών συστημάτων VISION και ο Αχελώος TV.
Την διοργάνωση της εκδήλωσης έχει η Σύμβουλος ΕΠΕ και η εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.
Να σημειώσουμε τέλος ότι το Forum Ανάπτυξης 2009 θα συνεχίσει τις περιφερειακές πρωτοβουλίες του με τη διοργάνωση της Ημερίδας Ηλείας, που θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο στις 4 Μαΐου 2009 και την Ημερίδα Μεσσηνίας, που θα γίνει στην Καλαμάτα στις 28 Σεπτεμβρίου 2009, πάντα με στόχο την ανάδειξη «Κοινής Ατζέντας στα Δυτικά για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την περιφερειακή Ανάπτυξη».

O Mr "Πλατυγιάλι" Βασίλης Κούτσης μιλάει για όλους και για όλα στα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ"




Στο νέο τεύχος του περιοδικού

"ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ"

που κυκλοφόρησε στα περίπτερα

ο διευθύνων σύμβουλος της AKARPORT Βασίλης Κούτσης μιλάει για το ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ.

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη με πολλές ειδήσεις...

Με εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου ξεκίνησαν οι Γιορτές Εξόδου 2009

Με τρεις εκδηλώσεις σε Μεσολόγγι, Καλάβρυτα και Αθήνα άνοιξε η αυλαία των Γιορτών Εξόδου 2009, το Σάββατο 21 Μαρτίου και οι οποίες θα κορυφωθούν την Κυριακή των Βαΐων 12 Απριλίου 2009, με την παρουσία στην πόλη, του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

Συγκεκριμένα, στα Καλάβρυτα σε μια λαμπρή τελετή στο Αρχοντικό Παλαιολογίνας, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος συνυπέγραψε με το δήμαρχο Καλαβρύτων Αθανάσιο Παπαδόπουλο, την α’ φάση του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης των δυο δήμων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εκεί δήμου για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

«Είναι μια ιστορική στιγμή της υπογραφής του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης της μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων, με το δήμο της Ιερής μας Πόλης αφού από τα Καλάβρυτα ξεκίνησε ο αγώνας για την Ελευθερία της χώρας μας και η απαράμιλλη θυσία των Ελεύθερων Πολιορκημένων αναζωπύρωσε την ελπίδα του ελληνικού έθνους, οδηγώντας στην Ανεξαρτησία» δήλωσε ο δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος στο περιθώριο της τελετής.

Στο Μεσολόγγι και συγκεκριμένα στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου Χρήστος Σούφρας, κατά την τελετή της έκθεσης «Το ’21 και οι πρωταγωνιστές του» κήρυξε την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για τον φετινό εορτασμό της Εξόδου.

Στην έκθεση που διοργανώνεται με την συνεργασία του Κέντρου Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» και του ΤΕΙ Μεσολογγίου παρουσιάζονται ανεκτίμητης αξίας αυθεντικά συλλεκτικά αντικείμενα και ντοκομούμεντα των πρωταγωνιστών της επανάστασης του ‘21 που προέρχονται από το «Ιστορικό Αρχείο Αντώνη και Κυριάκου Σκιαθά.

Μέσα από εφημερίδες, ανακοινώσεις, δημόσια και ιδιωτικά έγγραφα, γκραβούρες, φορεσιές, εργαλεία γραφής και τυπογραφίας, έργα τέχνης και εκατοντάδες ακόμη πρωτότυπα ιστορικά αντικείμενα προβάλλονται τα πρόσωπα και τα γεγονότα της ιστορικής αυτής περιόδου.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου Χρήστος Σούφρας σε χαιρετισμό που απηύθυνε αναφέρθηκε στους συμβολισμούς που σηματοδοτεί η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων από το σπίτι του αρχηγού της Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων Αθανάσιου Ραζηκότσικα αλλά και η ενεργός συμμετοχή του ΤΕΙ Μεσολογγίου στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει το σπουδαίο έργο του Κέντρου Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» και την αξία των εκθεμάτων που παρουσιάζονται από τις συλλογές των αδελφών Σκιαθά.

Στην Αθήνα, τέλος, ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου συμμετείχε με δικό του περίπτερο στην έκθεση «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός» αποσπώντας μάλιστα το πρώτο βραβείο παρουσίασης πολύτιμων εκθεμάτων. Στο πλαίσιο της συμμετοχής το απόγευμα του Σαββάτου κατά την επίσημη παρουσίαση εκδήλωση του δήμου, το χορευτικό τμήμα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Μεσολογγίου, στο κατάμεστο «Ειρήνης και Φιλίας» παρουσίασε ήθη και έθιμα, από το πανηγύρι του Αη-Συμιού.

Οι εκδηλώσεις για την 183η επέτειο της Εξόδου συνεχίζονται την Κυριακή 29 Μαρτίου με εκδηλώσεις στο Περιστέρι και το Μεσολόγγι, ενώ για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου θα παρουσιάσει τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου με σολίστ τον Λάκη Χαλκιά σε εκδήλωση του δήμου Ιλίου την Τετάρτη 25/3 στις 8 μμ. στο πνευματικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», ενώ το Χορευτικό τμήμα θα μεταβεί στο Τορόντο του Καναδά για να εκπροσωπήσει το δήμο στις εορταστικές εκδηλώσεις της εκεί ομογένειας.


Αδελφοποίηση Μεσολογγίου - Καλαβρύτων

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας (αίθουσα εκδηλώσεων «Βασίλης Τσαπάρας») αδελφοποίηση του Δήμου Μαρτυρικής Πόλης Καλαβρύτων και του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Η εκδήλωση αυτή ήταν ενταγμένη στα πλαίσια των Εορταστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Καλαβρύτων για την 188η Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και της Απελευθέρωσης των Καλαβρύτων από τον Τουρκικό Ζυγό.
Η κοινή ιστορική διαδρομή των δυο περιοχών που πρωταγωνίστησαν στους εθνικούς αγώνες για Ελευθερία και Ανεξαρτησία, οι άρρηκτοι κοινοί δεσμοί Ιστορίας & Μνήμης αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία θεμελιώνεται η περαιτέρω ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των Ιστορικών και Μαρτυρικών μας Δήμων και Πόλεων που επισημοποιείται και αποκτά καινούρια προοπτική με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης.
Γενικοί στόχοι της Αδελφοποίησης είναι:
ü Η προαγωγή των οικονομικών, πολιτιστικών, μορφωτικών και κοινωνικών σχέσεων μεταξύ των δυο Δήμων και η ενδυνάμωση των σχέσεων αμοιβαίας φιλίας, εμπιστοσύνης και συνεργασίας σε όλους τους τομείς.
ü Η προβολή και ανάδειξη της Ιστορίας των δύο ιστορικών και μαρτυρικών πόλεων και περιοχών.
ü Η ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των Ιστορικών & Μαρτυρικών Πόλεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η διασύνδεση των αντίστοιχων Δικτύων σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.
ü Η ανάπτυξη δυναμικών και αγωνιστικών παρεμβάσεων δράσεων και πρωτοβουλιών για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εδραίωση της Παγκόσμιας ειρήνης και ευημερίας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, ο ηγούμενος της Ι.Μ. Αγίας Λαύρας π. Φιλάρετος, αντιπροσωπεία του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Αναγνωστόπουλο, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων και πλήθος κόσμου.
Η δεύτερη φάση της Αδελφοποίησης των δυο Δήμων θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου 2009 στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, ημέρα επετείου της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Ξυλοδαρμός αστυνομικού στον Αστακό

Νεότερη ενημέρωση( 23/3/2009, 15:00)


Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μεσολογγίου ένας 43χρονος αρχιφύλακας, ύστερα από τον άγριο ξυλοδαρμό του από δύο άτομα, σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στον Αστακό.
Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, μια γυναίκα που διασκέδαζε στο μπαρ ειδοποίησε το ΑΤ Αστακού καταγγέλοντας ότι κάποιοι άρπαξαν την τσάντα της.
Ο αστυνομικός επιλήφθηκε του συμβάντος, ωστόσο για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία τα δυο άτομα του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον χτυπούν ανηλεώς.

Κατά την συμπλοκή οι δράστες προσπάθησαν να αφοπλίσουν τον αστυνομικό με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει τουλάχιστον πέντε φορές το όπλο, καθώς αντίστοιχος αριθμός καλύκων βρέθηκε εντός του καταστήματος χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς, παρά το ότι το κατάστημα ήταν γεμάτο κόσμο.

Οι δράστες του ξυλοδαρμού απομακρύνθηκαν παίρνοντας και το όπλο του αρχιφύλακα αμέσως από το κατάστημα, ενώ ο αστυνομικός μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Μέχρι στιγμής οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι παρά τη μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας, η οποία γνωρίζει την ταυτότητά τους.

Ο δράστης του ξυλοδαρμού πάντως ήρθε σε επικοινωνία με το Zougla.Gr δίνοντας τις δικές εξηγήσεις για το συμβάν.(ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ).

Με το συμβάν αυτό αναδεικνύεται με τον χειρότερο τρόπο η έλλειψη προσωπικού στις αστυνομικές υπηρεσίες της Αιτωλοακαρνανίας αφού ο αρχιφύλακας εκτελούσε ΜΌΝΟΣ του, υπηρεσία... σε μια περιοχή 10.000 κατοίκων με το κοντινότερο ΑΤ να απέχει τουλάχιστον 60χλμ.

Συναντήσεις Μνήμης 2009 από τον Σύλλογο των απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων

Πρόσκληση

Αγαπητές Πατριώτισσες, Αγαπητοί Πατριώτες,

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με τη συμμετοχή σας τις Συναντήσεις Μνήμης που διοργανώνει η Διεθνής Αδελφότητα Μνήμης Αγωνιστών Πολιορκιών και Εξόδου του Μεσολογγίου:
· Κυριακή 22 Μαρτίου 2009, Ιερή Πόλη Μεσολόγγιου

Ώρα 11.00:Αγία Τριάδα, Κλείσοβα:
Επιμνημόσυνη Δέηση για τους Πεσόντες της Μάχης της Κλείσοβας (25η Μαρτίου 1826)
Ώρα 12.00: Ξενοδοχείο Θεοξένια
"Η Λιμνοθάλασσα της ειρήνης και του πολέμου"
Ομιλήτρια: Σπυριδούλα Αλεξανδροπούλου, τ. Λυκειάρχης.

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Πυρκαγιά κατέστρεψε τη γραμματεία του τμήματος Λογιστικής στο ΤΕΙ Μεσολογγίου


Ολοσχερώς καταστράφηκε η γραμματεία του τμήματος Λογιστικής, στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο χώρο γύρω στις 4 χθες το απόγευμα.
Την στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στον 1ο όροφο του κτηρίου της ΣΔΟ δεν υπήρχε προσωπικό ή σπουδαστές, παρά μόνο η καθαρίστρια η οποία και ειδοποίησε την Πυροσβεστική.
Αμέσως στο ΤΕΙ έσπευσε μεγάλη δύναμη της ΠΥ Μεσολογγίου και κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την πυρκαγιά, χωρίς να επεκταθεί στο υπόλοιπο κτήριο.
Παρ’ όλη την κινητοποίηση δεν αποφεύχθηκε, όπως αναφέραμε, η ολική καταστροφή της γραμματείας, ενώ εμφανή είναι τα σημάδια που άφησε πίσω της πυρκαγιά σε όλο το κτήριο.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρμοδίων, το γεγονός ότι στους χώρους της γραμματείας δεν υπήρχαν ψευδοροφές συνέβαλε στη μη επέκταση της πυρκαγιάς στο υπόλοιπο νεόδμητο κτήριο του ΤΕΙ, η οποία μάλλον οφείλεται σε βραχυκύκλωμα σε Η/Υ.
Τέλος για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς η Π.Υ. Μεσολογγίου διενεργεί προανάκριση.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Πρωταθλήτρια ή ομάδα βόλεϊ του ΤΕΙ Μεσολογγίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Έληξε η Α΄ φάση του Πανεπιστημιακού πρωταθλήματος που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το Τ.Ε.Ι Μεσολογγίου, για τα αθλήματα του Μπάσκετ και βόλεϊ αγοριών και κοριτσιών το διήμερο 18-19/3/2009 .
Το Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα διεξάγεται κάθε χρόνο και οι νικητές της Α΄ φάσης οδηγούνται στους οκτώ και βέβαια στα τελικά του Πανεπιστημιακού πρωταθλήματος .
Η ομάδα Βόλεϊ αγοριών του Τ.Ε.Ι Μεσολογγίου είναι για συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτρια της Ά φάσης, αφού κατάφερε να νικήσει με 3-0 σετ την ομάδα του Τ.Ε.Ι Ηπείρου καθώς και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με το ίδιο σκορ .
Τα σετ με το Τ.Ε.Ι Ηπείρου ήταν ( 25 - 10 ,25 -9 ,25-19 ) ενώ στον τελικό με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ήταν ( 25- 11 , 25-14 , 25 -23 ).
Καλύτερη και αποτελεσματικότερη την ομάδα του Τ.Ε.Ι Μεσολογγίου έδειξε ότι από την αρχή έλεγχε απόλυτα και τους δύο αγώνες.
Με σημαντική την αγωνιστική προσφορά των πανύψηλων κεντρικών Μπλοκέρ Καϋμενάκη και Παλιάτσα που τελείωσαν όλες τις μπάλες από το κέντρο ,μπλόκαραν αποτελεσματικά τις επιθέσεις των αντιπάλων ,και την άριστη υποδοχή των ακραίων επιθετικών Σιάρκου -Γιωτάκη , και με Λίμπερο το Χυτήρη η δουλειά του Πασσαδόρου Σπανού ήταν περίπατος .
Διακρίθηκαν οι Σιάρκος Φίλιππος ,Καϋμενάκης Φίλιππος , Παλιάτσας Θανάσης και Γιωτάκης Νίκος , ενώ σημαντική προσφορά είχαν οι : Παλιούρας Δημ , Χυτήρης Νικ. (Λίμπερο)., Σπανός Σπύρος.

Στη Φωτό: όρθιοι :( Κ. Κούστας προπονητής ) Παλιούρας Δημ., Παλιάτσας Θανάσης, Καϋμενάκης Φίλιππας , Σπανός Σπύρος, Παπαθανασίου Κώστας
Καθήμενοι :Γιανησόπουλος Φραγκίσκος, Νικολάου Γιώργος ,Χυτήρης, Νίκος Γιωτάκης Νίκος ,Σιάρκος Φίλιππας, ενώ απουσίασαν την 2η ημέρα των αγώνων οι Λούντζης Νίκος και Μαργαρίτης Απόστολος λόγω τραυματισμού .
Πρέπει να σημειωθεί επίσης η άκοπη , καθοριστική παρουσία και στήριξη που παρείχε σε όλη την διοργάνωση ή Διευθύντρια του τμήματος Ξένων Γλωσσών κ΄ Φυσικής Αγωγής Θεοδώρα Ρουπάκη .

Τα νερά της Αιτωλοακαρνανίας στο «μάτι» της ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ

Όπως διαβάζουμε στο Agroschannel η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΕΧΩΔΕ φαίνεται ότι έχει βάλει για τα καλά στο μάτι τα νερά της Αιτωλοακαρνανίας.
Κι αυτό διότι ο μεν Υφυπουργός Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος κάνει λόγο για μεταφορά νερού από την Τριχωνίδα, για ενίσχυση των ταμιευτήρων του Μόρνου και του Ευήνου, ο δε Υπουργός Γιώργος Σουφλιάς εμμένει στην εκτροπή της λογικής, υποστηρίζοντας «δεν υπάρχει άλλη λύση, το έργο θα ολοκληρωθεί».
Είναι δυο δηλώσεις, με διαφορά λίγων ωρών, της ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ που σίγουρα δεν θα πρέπει να προσπεραστούν…
ΕΔΩ ρεπορτάζ από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για την πρόταση του κ. Ξανθόπουλου
και ΕΔΩ ρεπορτάζ από ΤΑ ΝΕΑ για τα όσα υποστήριξε χθες στη Βουλή ο κ. Σουφλιάς για την εκτροπή της λογικής.

"Το '21 και οι Πρωταγωνιστές του" εγκαινιάζεται αύριο στη ΔΙΕΞΟΔΟ

Με την παρουσία εκλεκτών προσωπικοτήτων, κυρίως των γραμμάτων και των τεχνών, εγκαινιάζεται το Σάββατο 21 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, στους χώρους του Μουσείου και της Πινακοθήκης του Κέντρου Λόγου και Τέχνης "ΔΙΕΞΟΔΟΣ" στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου η έκθεση "Το ΄21 και οι πρωταγωνιστές του".
Με την έκθεση αυτή, που συνδιοργανώνουν το ΤΕΙ Μεσολογγίου και η "ΔΙΕΞΟΔΟΣ" στο ομώνυμο Πολιτιστικό Κέντρο, ανοίγει η αυλαία των εκδηλώσεων των ΓΙΟΡΤΩΝ ΕΞΟΔΟΥ 2009.
Παρούσα στην έναρξη της εκθέσεως θα είναι μεταξύ των άλλων προσωπικοτήτων του Πνεύματος και της Τέχνης και η μεγάλη τραγωδός Λυδία Κονιόρδου η οποία θα απαγγείλει στίχους από τους "Ελεύθερους Πολιορκημένους" του Διονυσίου Σολωμού.
Η έκθεση, την οποία επιμελήθηκε η αρχαιολόγος - ιστορικός Ανδρονίκη Χρυσάφη, έχει εξαιρετικό ιστορικό και εικαστικό ενδιαφέρον και απαρτίζεται από τριακόσια περίπου κειμήλια και τεκμήρια του "Ιστορικού Αρχείου Αντώνη & Κυριάκου Σκιαθά", δύο δηλαδή εκ των μεγαλυτέρων ελλήνων συλλεκτών του είδους.
Κεντρικός άξονας της έκθεσης, για την οποία εκδόθηκε πολυτελής κατάλογος - λεύκωμα, είναι οι επώνυμοι και ανώνυμοι πρωταγωνιστές του Αγώνος αλλά και το ευρύτερο πολιτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό πλαίσιο της εποχής απο τις παραμονές της εθνικής εξέγερσης (τέλη 18ου αιώνα) έως την έξωση του Βασιλιά Όθωνα και το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδος.
Τα πρόσωπα και τα γεγονότα προβάλλονται μέσα απο εφημερίδες, ανακοινώσεις, δημόσια και ιδιωτικά έγγραφα, γκραβούρες, φορεσιές, εργαλεία γραφής και τυπογραφίας, έργα τέχνης και εκατοντάδες ακόμη πρωτότυπα ιστορικά αντικείμενα.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 17 Μαΐου και θα λειτουργεί καθημερινά (πλην Δευτέρας και Τρίτης) από 10.30 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και από 6.30 το απόγευμα έως 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο. Για εκπαιδευτικές ξεναγήσεις οργανωμένων ομάδων μαθητών απαιτείται προηγούμενη επικοινωνία με την γραμματεία του Κέντρου στο τηλέφωνο 26310 51260.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Η απάντηση του δημάρχου Μεσολογγίου


Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος με αφορμή τη δημοσιοποίηση απόψεων του πρώην δημάρχου της πόλης Γιώργου Πρεβεζάνου, σχετικά με την πρόσφατη ενημερωτική εκδήλωση της δημοτικής αρχής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Πρεβεζάνος στερούμενος πολιτικών επιχειρημάτων καταφεύγει για ακόμη μια φορά στη δημοσίευση θέσεων και απόψεων που απέχουν της πραγματικότητας.

Κι αυτό γιατί πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός της προσπάθειάς του, να οικειοποιηθεί και να ακυρώσει έργα και ενέργειες της δημοτικής μας αρχής. Έργα και ενέργειες, τα περισσότερα εκ των οποίων την 1η Ιανουαρίου 2007 ίσως να αποτελούσαν «σχέδια επί χάρτου» για τον κ. Πρεβεζάνο.

Για του λόγου το αληθές θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα:
• Την 1η Ιανουαρίου 2007 λειτουργούσε ο ΧΥΤΑ;

• Την 1η Ιανουαρίου 2007 είχε ξεκινήσει η αποκατάσταση της χωματερής στην Κλείσοβα;

Φυσικά και όχι είναι η απάντηση.

Για την αδράνεια του στην υλοποίηση των παραπάνω έργων αλλά και όσων αναφέρει στην ανακοίνωσή του και κυρίως για την συνολική του αδράνεια και αναποτελεσματικότητα στην 4χρονη διοίκηση του δήμου Μεσολογγίου έχει καταδικαστεί στην συνείδηση του Μεσολογγίτικου λαού.

Ο κ. Πρεβεζάνος μιας και κόπτεται για την πολύπλευρη ενημέρωση των δημοτών, ας διοργανώσει ανοιχτή εκδήλωση, όπως είχαμε πράξει εμείς το 2005. Δεν τον εμποδίζει κανείς…

Τέλος μας προκαλεί απορία το γεγονός, ότι ο κ. Πρεβεζάνος αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στα οικονομικά του δήμου… Γιατί;».

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Στην έκθεση «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός» συμμετέχει ο Δήμος Μεσολογγίου

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας διοργανώνεται, στις 20, 21 και 22 Μαρτίου, η έκθεση για τον Ελληνικό Λαϊκό Πολιτισμό στην οποία θα συμμετάσχει ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, με δικό του περίπτερο.
Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους οι εκθέτες θα παρουσιάσουν: Τον αυθεντικό τοπικό τους λαϊκό πολιτισμό μέσα από χορευτικές παρουσιάσεις, αναπαραστάσεις εθίμων, λαϊκό θέατρο, συναυλίες παραδοσιακής μουσικής, θέατρο σκιών, αναπαραστάσεις καθημερινής ζωής.
Παράλληλα, θα υπάρξουν ειδικά μεγάλα αφιερώματα στη μουσική και χορευτική παράδοση συγκεκριμένων περιοχών της χώρας μας από ντόπιους εκφραστές της παράδοσης.
Επίσης, θα γίνουν παρουσιάσεις βιβλίων και ψηφιακών δίσκων με σπάνιες μουσικές ηχογραφήσεις αναδεικνύοντας την άγνωστη Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό, το Σαββάτο 21 Μαρτίου, στις 5 απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο εκδηλώσεων της έκθεσης, από τα Χορευτικά Τμήματα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Μεσολογγίου και του συλλόγου «Άγιος Ιωάννης Ευηνοχωρίου» παρουσίαση παραδοσιακών χορών, τραγουδιών και εθίμων της περιοχής του Μεσολογγίου.
Παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης στο περίπτερο του Δήμου Μεσολογγίου θα παρουσιάζονται εκθέματα που θα προβάλλουν το λαϊκό πολιτισμό της περιοχής.
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί, επίσης, συνέδριο με θέμα «Πολιτισμός - Τουρισμός – Αυτοδιοίκηση».

Ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου για την προ 10ημερου ενημερωτική εκδήλωση του δημάρχου


Ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Πρεβεζάνος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, με αφορμή την προ 10ημέρου ενημερωτική εκδήλωση του δημάρχου της πόλης Γιάννη Αναγνωστόπουλου:


"Με αφορμή τον απολογισμό του Δημάρχου που έκανε με την διαδικασία του μονόλογου την Κυριακή 8-3-2009 έχω να δηλώσω τα εξής:
Προσωπικά μαζί με τους συνεργάτες μου τον ευχαριστούμε θερμά γιατί ανέδειξε με τον πλέον πειστικό τρόπο το έργο της δικής μας θητείας.
Βέβαια από την άλλη πλευρά απέδειξε για άλλη μια φορά την απραξία του σε ότι αφορά την παραγωγή έργου για το Δήμο και δεν δίστασε να προσπαθήσει να παραπληροφορήσει, εις μάτην βέβαια , για άλλη μια φορά τους δημότες.
Συγκεκριμένα όλα τα παρακάτω έργα που παρουσίασε στον απολογισμό του είναι έργα της δικής μας θητείας (2003-2006) όπως:
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
α. Ημερομηνία ένταξης του έργου: 11-5-2006
β. Πηγή χρηματοδότησης / προϋπολογισμός: «ΘΗΣΕΑΣ» / 145.000,00 Ευρώ.
γ. Ημερομηνία δημοπράτησης ---------
ΥΔΡΕΥΣΗ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
α. Ημερομηνία ένταξης του έργου: 6-7-2006
β. Πηγή χρηματοδότησης / προϋπολογισμός: «ΘΗΣΕΑΣ» / 2.000.000,00 Ευρώ.
γ. Ημερομηνία δημοπράτησης 16-10-2007
3. ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
α. Ημερομηνία ένταξης του έργου: 2006
β. Πηγή χρηματοδότησης / προϋπολογισμός: «ΘΗΣΕΑΣ» / 50.000,00 Ευρώ.
γ. Ημερομηνία δημοπράτησης 26-6-2007
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
α. Ημερομηνία ένταξης του έργου: 2006
β. Πηγή χρηματοδότησης / προϋπολογισμός: «ΣΑΤΑ» / 24.000,00 Ευρώ.
γ. Ημερομηνία δημοπράτησης 2006
5. ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ – ΑΓΡΙΛΙΑ ( Ενιαίο Έργο)
α. Ημερομηνία ένταξης του έργου: 2006
β. Πηγή χρηματοδότησης / προϋπολογισμός: «Γ΄ Κ.Π. Σ. » / 3.242.000,00 Ευρώ.
γ. Ημερομηνία δημοπράτησης 2008
6. ΟΔΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΧΥΤΑ
α. Ημερομηνία ένταξης του έργου: 23-8-2004
β. Πηγή χρηματοδότησης / προϋπολογισμός: «ΕΠΤΑ-ΘΗΣΕΑΣ» / 993.000,00 Ευρώ.
γ. Ημερομηνία δημοπράτησης 1-9-2004
7. ΥΔΡΕΥΣΗ-ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ-ΑΠΑΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΧΥΤΑ
α. Ημερομηνία ένταξης του έργου: 13-5-2006
β. Πηγή χρηματοδότησης / προϋπολογισμός: «ΘΗΣΕΑΣ» / 310.000,00 Ευρώ.
γ. Ημερομηνία δημοπράτησης 15-5-2006
8. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΩΝ-ΠΛΑΤΕΙΩΝ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΛΙΠΕΔΟΥ – ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
α. Ημερομηνία ένταξης του έργου: 30-7-2004
β. Πηγή χρηματοδότησης / προϋπολογισμός: «Γ΄ Κ.Π. Σ. » / 1.087.000,00 Ευρώ.
γ. Ημερομηνία δημοπράτησης 16-5-2005
9. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΛΙΠΕΔΑ
α. Ημερομηνία ένταξης του έργου: 11-5-2006
β. Πηγή χρηματοδότησης / προϋπολογισμός: «Γ΄ Κ.Π. Σ. » / 300.000,00 Ευρώ.
γ. Ημερομηνία δημοπράτησης 24-7-2006
10. ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ
α. Ημερομηνία ένταξης του έργου: 26-6-2006
β. Πηγή χρηματοδότησης / προϋπολογισμός: «ΘΗΣΕΑΣ» / 280.000,00 Ευρώ.
γ. Ημερομηνία δημοπράτησης 19-6-2006
11. ΑΡΔΕΥΣΗ ΕΛΑΙΩΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ( ΜΑΓΟΥΛΑ)
α. Ημερομηνία ένταξης του έργου: 1-2-2006
β. Πηγή χρηματοδότησης / προϋπολογισμός: «ΘΗΣΕΑΣ» / 160.000,00 Ευρώ.
γ. Ημερομηνία δημοπράτησης 20-6-2006
12. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
α. Ημερομηνία ένταξης του έργου: 26-6-2006
β. Πηγή χρηματοδότησης / προϋπολογισμός: «ΘΗΣΕΑΣ» / 261.580,00 Ευρώ.
γ. Ημερομηνία δημοπράτησης ---------

13. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ
α. Ημερομηνία ένταξης του έργου: 30-8-2005
β. Πηγή χρηματοδότησης / προϋπολογισμός: ΥΠΕΣΔΑ / 905.508,00 Ευρώ.
γ. Ημερομηνία δημοπράτησης 21-7-2006
14. ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων το 2005


Από τα παραπάνω φαίνεται καθαρά η προσπάθεια του Δημάρχου να οικειοποιηθεί έργα άλλης Δημοτικής Αρχής και να παραπληροφορήσει τους Δημότες.
Βέβαια θα υπάρξει και συνέχεια για να αποδείξουμε για ποιό λόγο δεν παράγει έργο η Δημοτική παρέα τη στιγμή που υπάρχουν χρήματα. Ωστόσο:

ΠΡΟΚΑΛΩ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Να με διαψεύσει για τα παραπάνω.

Εάν διαθέτει πολιτικό θάρρος και σεβασμό στους Θεσμούς και Δημότες , να κάνει απολογισμό όπως προβλέπει ο Νόμος , ήτοι ανοικτή συνεδρίαση με δυνατότητα διαλόγου.
Και τέλος
ΣΥΝΙΣΤΩ

Επειδή έχει κάποια σύγχυση για τις ημερομηνίες εκτέλεσης των έργων μην κάνει το λάθος και παρουσιάσει ότι η Ακρόπολις των Αθηνών είναι έργο της Δημοτικής του θητείας.

Με εκτίμηση
Γεώργιος Πρεβεζάνος