Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Με 46 θέματα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου


Με 46 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα 4 Ιουλίου, στις 6 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του νομαρχιακού μεγάρου.
Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής:
1.            Συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα ΠΟΛΕΙΣ-ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ στα πλαίσια των παγκοσμίων αγώνων των Special Olympics 2011 (εισηγητής κ.Κατσούλης Παναγ. - Δήμαρχος).
2.            Έγκριση επιχορήγησης ποσού 10.000,00 € μέσω του Σωματείου διάσωσης Αρχαίων Θεάτρων – ΔΙΑΖΩΜΑ για ανασκαφές του αρχ. θεάτρου Καλυδώνος (εισηγητής κ. Κατσούλης Παναγ. - Δήμαρχος).
3.            Απ’ ευθείας ανάθεση προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών για οχήματα του Δήμου και καυσίμων θέρμανσης για δημοτικά κτίρια έτους 2011 της Δ.Ε. Μεσολογγίου (εισηγητής κ. Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).

Αν και τυφλός μπορεί να κοιτάξει τον κόσμο στα μάτια


Δυστυχώς για ακόμη μια φορά η δυσαρμονία πολιτών και βουλευτών ήταν εμφανής στη Βουλή. Το Μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κι ένα εξαπτέρυγο, αλλά είχε ήδη καταψηφιστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Κι όταν τα μπιλιετάκια της εφορίας θα επιστρέφονται γιατί κανείς δε θα έχει να τα πληρώσει, τότε θα φανεί το μέγεθος της ανοησίας όσων αποφάσισαν να στηρίξουν το νέο Μνημόνιο.
Δυστυχώς μόνο ο Π. Κουρουπλής στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων από την συμπολίτευση. Παρά το γεγονός ότι όλες αυτές τις ημέρες δεν είπε ποτέ ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, αλλά εξέφραζε τις αντιρρήσεις του, περίμενε εξηγήσεις και έκανε υπομονή, τελικά επέλεξε το δύσκολο δρόμο.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Π. Κουρουμπλής: "Πατριωτισμός είναι η σύγκρουση με την κοινωνική αδικία"


Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αμέσως μετά την καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, σε γραπτή του δήλωση τονίζει: «Πατριωτισμός, κατά την αντίληψή μου, είναι η σύγκρουση με την κοινωνική αδικία που δημιουργείται από την άνιση κατανομή των βαρών της κρίσης.
Η απαξίωση των βουλευτών στην συνείδηση του λαού είναι αποτέλεσμα μιας στυγνής λογικής της περίφημης κομματικής πειθαρχίας που στραγγαλίζει την ουσία της πολιτικής. Το πατριωτικό και κοινωνικό καθήκον απέναντι στον τόπο και την κοινωνία είναι η στάση μου αυτή».
Νωρίτερα μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε τα όσα είχε πει χθες μιλώντας στους ανταποκριτές ξένων ΜΜΕ. (εδώ)

Κανένα πρόβλημα στη ΝΔ με τον Κώστα Καραγκούνη


Κανένα πρόβλημα για τη σχέση του Κώστα Καραγκούνη με τη ΝΔ δεν υπάρχει εξαιτίας της μη συμμετοχής του στη ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο, αφού ο νεαρός βουλευτής βρίσκεται, αυτό το διάστημα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ για ακαδημαϊκούς λόγους, έχοντας μάλιστα ενημερώσει για το εκπαιδευτικό του ταξίδι και τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.

Επειδή, λοιπόν, ο κ. Καραγκούνης βρίσκεται στο εξωτερικό για προσωπικούς λόγους και όχι κοινοβουλευτικούς, από τον κανονισμό της Βουλής θεωρήθηκε απόντας από τη σημερινή ψηφοφορία, ενώ δεν του παρέχεται το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου.
«Βρίσκομαι για εκπαιδευτικούς λόγους στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και για το ταξίδι μου αυτό ενημέρωσα, εγκαίρως τον πρόεδρο του κόμματος μας, για τον σκοπό της παρουσίας μου στις ΗΠΑ. Επειδή βρίσκομαι στο εξωτερικό για προσωπικούς λόγους δεν μου παρέχεται το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου» μας είπε πριν από λίγο ο Κώστας Καραγκούνης.

Εκτός ΠΑΣΟΚ ο Π. Κουρουμπλής

Με μία μόνο διαρροή του ΠΑΣΟΚ από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, που όμως αντισταθμίζεται από τη θετική ψήφο της Έλσας Παπαδημητρίου της ΝΔ,ολοκληρώθηκε η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή επί του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, το οποίο εγκρίθηκε τελικά με 155 ψήφους.
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας τέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ για την επιλογή του αυτή, με ακαριαία απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Κατ’ αντιστοιχία η Έλσα Παπαδημητρίου τέθηκε επίσης εκτός ΚΟ της ΝΔ, αλλά αυτή πρόλαβε και με δική της ανακοίνωση ανεξαρτητοποιήθηκε.
Ναι ψήφισαν ο Αλέκος Αθανασιάδης και η Χρύσα Αράπογλου, που εμφανίζονταν μέχρι της τελευταία στιγμή να το σκέφτονται, ενώ έχει ενδιαφέρον ότι ο Γιώργος Λιάνης, που είχε ανεξαρτητοποιηθεί προ ημερών από το ΠΑΣΟΚ φρόντισε να απουσιάζει από την ψηφοφορία.

ΟΧΙ από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή στο Μεσοπρόθεσμο

Δεν ψήφισε τελικά το Μεσοπρόθεσμο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Κουρουμπλής κατά την ονομαστική ψηφοφορία που είναι σε εξέλιξη στη Βουλή.

Οι "ενστάσεις" Κουρουμπλή για το Μεσοπρόθεσμο σε Διεθνή ΜΜΕ


Ο βουλευτής Αιτ/νίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., Παναγιώτης Κουρουμπλής παραχωρώντας συνέντευξη σε Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης (Αμερικάνικο Τηλεοπτικό Σταθμό CNN,  BBC radio,  Γερμανικό Κανάλι ARD και την Ιαπωνική Εφημερίδα The Asahi Shimbun),  σε ερώτηση εάν προτίθεται να ψηφίσει ή όχι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και γιατί, απάντησε: «Σε ότι αφορά τη ψήφιση ή όχι του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος είναι αληθές   ότι έχω ενστάσεις. Αισθάνομαι ότι η χώρα μου αντιμετωπίζεται όχι ως ισότιμος εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά μας δίνεται η εντύπωση ότι βιώνουμε μία  σχέση τοκογλύφου προς δανειζόμενο.
Θεωρούμε αυτήν την πραγματικότητα εντελώς άδικη για εμάς. Ανταποκριθήκαμε θετικά σε όλες τις Ευρωπαϊκές προκλήσεις προς τους ισχυρούς εταίρους μας. Συγκεκριμένα όταν η Γερμανία είχε ανάγκη στήριξης για να ανορθωθεί οικονομικά αποδεχθήκαμε να μετατεθεί χρονικά η αποζημίωσή μας, όταν η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία μας ζήτησαν μεγάλες θυσίες για να στηριχτεί η Δημοκρατία στην Ευρώπη, εμείς δεν αποφύγαμε την πρόκληση ούτε στον πρώτο ούτε στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Στο "AGROFESTIVAL-ΑΧΑΡΝΑΙ 2011" η "ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ"


Η ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΡΙΧΩΝΙΔΟΣ  «ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ» θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων και Πολιτισμού που θα γίνει στο Δήμο Αχαρνών (Δημαρχείο) από 30-6-2011 έως και 3-7-2011 (AGROFESTIVAL-ΑΧΑΡΝΑΙ 2011) και το οποίο διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού υπό την αιγίδα του Δήμου Αχαρνών και της Περιφέρειας Αττικής.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την 1η Ιουλίου 2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:30. Καλούνται οι εταίροι, τα συνεργαζόμενα μέλη της εταιρείας και όσοι παραγωγοί και επιχειρηματίες επιθυμούν να εκθέσουν ποιοτικά βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα από την Αιτωλοακαρνανία, να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο της εταιρείας, Κωνσταντίνο Ξηροκώστα στο τηλ.6944778592

"Μαχαιρώματα" στη Μακρυνεία


Σοβαρό επεισόδιο με δυο τραυματίες απασχολεί από το απόγευμα τις αστυνομικές αρχές σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο καθώς ένας 55χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, μαχαίρωσε το απόγευμα στην Μακρυνεία την γυναίκα του και στη συνέχεια βρέθηκε τραυματισμένος στα Αμπάρια του Παναιτωλίου.
Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα στην Μακρυνεία, όταν συνταξιούχος αστυνομικός τραυμάτισε με μαχαίρι μετά από καυγά την εν διαστάσει σύζυγό του. Αμέσως μετά το επεισόδιο ο 55χρονος εξαφανίστηκε, για να βρεθεί λίγο αργότερα και αυτός τραυματισμένος με μαχαίρι στην περιοχή Αμπάρια του Παναιτωλίου.

“Penny & the Swingin Cats” στο Μεσολόγγι


Το μουσικό σχήμα “Penny & the Swingin Cats” εμφανίζεται αύριο Τετάρτη 29/6 στο «Anante Garde» (Ραζηκότσικα 15)  στο Μεσολόγγι!  Το group έχει ανοίξει το πρόγραμμα του Marc Almond στις 18 Μαρτίoυ 2010 στον Πολυχώρο Gagarin και έχει συμμετάσχει στο event “The Swing Thing” στο Fuzz.
Με κύριο ηχόχρωμα το swing, το jive και το charleston παρουσιάζουν ένα show πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της πόλης! Το shοw ολοκληρώνεται με γνωστές soul/funk επιτυχίες καθώς και με την παρουσίαση των δικών τους ολοκαίνουριων κομματιών. Ένα live που πραγματικά δεν πρέπει να χάσετε.
Το μουσικό συγκρότημα “Penny & the Swingin’ cats” απαρτίζεται από 5 έμπειρους μουσικούς και ξεκίνησε την δράση του, την περίοδο 2009-2010. Έχει πραγματοποιήσει ζωντανές εμφανίσεις σε φεστιβαλ και πολλά μαγαζιά της Αθήνας (Bacaro, Belafonte, Nueva Trova,tiki, Life Jazzy Bar, Ginger Ale, κ.α) και εκτός Αθηνών σε πάρα πολλά μέρη (Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λαμία, Βόλος, Ελασσόνα, Γιάννενα, Ξυλόκαστρο, Χαλκίδα, Κω, Κάλυμνο, Κύθηρα κ.α).

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης: «Επιχειρηματικά φιλική Ελλάδα» η νέα προτεραιότητα του Θ. Μωραΐτη


Ορκίστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Ιουνίου,  στο Προεδρικό Μέγαρο οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί που στον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης τοποθετήθηκαν στα υπουργεία Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Πρόκειται για τους υπουργούς Χάρη Καστανίδη, Δημήτρη Ρέππα και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τους αναπληρωτές υπουργούς Σωκράτη Ξυνίδη και Χάρη Παμπούκη (Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας) και τους υφυπουργούς Πάρη Κουκουλόπουλο (Εσωτερικών), Ντίνο Ρόβλια, Παντελή Τζωρτζάκη (Διοικητικής Μεταρρύθμισης) και Θάνο Μωραΐτη (Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας).

Επιτόπια και συγκεκριμένη διερεύνηση της πορείας των έργων του ΕΣΠΑ από τον Απ. Κατσιφάρα


Μια νέα μορφή συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Δήμων της Περιφέρειας εγκαινιάστηκε σήμερα στη Ναύπακτο.
Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Βασίλη Αντωνόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκο Υφαντή, τον περιφερειακό σύμβουλο και υπεύθυνο για το ΕΣΠΑ Θανάση Πετρόπουλο καθώς και στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, συνεργάστηκαν με το Δήμαρχο Ναυπάκτου Γιάννη Μπουλέ που συνοδεύονταν από στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας ο Περιφερειάρχης τόνισε, εισαγωγικά, ότι αυτή η νέα μορφή συνεργασίας σχετίζεται με την ανάληψη της αρμοδιότητας του ΕΣΠΑ εκ μέρους της Περιφέρειας και έχει σκοπό την από κοινού, επιτόπια και συγκεκριμένη διερεύνηση της πορείας των έργων που έχουν ήδη ενταχθεί, των προβλημάτων που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν, το βαθμό απορρόφησης των πιστώσεων καθώς επίσης και την αναζήτηση των περιθωρίων για νέες εντάξεις έργων και δράσεων αλλά και την πορεία ωρίμανσης των έργων αυτών.

Δεν γίνεται αποκομιδή των σκουπιδιών στο Μεσολόγγι λόγω απεργίας


Με ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Αιτωλοακαρνανίας καλεί τους κατοίκους της περιοχής του Μεσολογγίου να μην προβαίνουν σε απόθεση σκουπιδιών στους κάδους, διότι λόγω της συμμετοχής των στη διήμερη απεργία της ΓΣΣΕ – ΑΔΕΔΥ (28-29/6) δεν θα γίνεται αποκομιδή σε όλο το δήμο.
Στην ανακοίνωση τονίζεται:
«Συνδημότες-ισσες
Σας ενημερώνουμε για την συμμετοχή των εργαζομένων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ την Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011.
Παρακαλούμε να μην προχωρήσετε στην εναπόθεση των απορριμμάτων στους κάδους περισυλλογής μέχρι την Τετάρτη το βράδυ.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την συμπαράστασή σας.»

Πνιγμένος εντοπίστηκε ο 23χρονος Ρουμάνος στο Αιτωλικό

Νεκρός εντοπίστηκε ο 23χρονος Ρουμάνος που αγνοούταν από το απόγευμα της Κυριακής στη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού. 
Το άψυχο κορμί του νεαρού εντοπίστηκε από άνδρες του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου   να επιπλέει σε απόσταση 500 μ. από το σημείο που βρέθηκαν τα  του αντικείμενα. 
Η σορός του άτυχου Ρουμάνου που την Παρασκευή θα επέστρεφε στην πατρίδα του έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ρίου για νεκροψία - νεκροτομή. 

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Οι Blues Wire "ξεσήκωσαν" το Μεσολόγγι!




Μια από τις πιο γνωστές και μακροβιότερες ελληνικές μουσικές «μπάντες», οι Blues Wire παρουσίασαν μια μοναδική, θα λέγαμε, μουσική παράσταση στο Μεσολόγγι και συγκεκριμένα στο ανοιχτό θέατρο του λιμανιού.
Εκατοντάδες κόσμου κάθε ηλικίας γέμισαν ασφυκτικά το θεατράκι και απόλαυσαν το μουσικό συγκρότημα - «θρύλο» της ελληνικής σκηνής.
Η συναυλία έγινε με πρωτοβουλία της Φωτογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Αγνοείται 23χρονος στη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού


Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός 23χρονου στη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού με τη συμμετοχή ομάδων διάσωσης του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής αλλά και εθελοντών με πλωτά μέσα. Επίσης από το πρωί στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η επιχείρηση για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ξεκίνησαν χθες το απόγευμα όταν και δηλώθηκε στο Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, από τους οικείους του η εξαφάνιση. Ο νεαρός σύμφωνα με μαρτυρίες των συγγενών του γύρω στις 5 το απόγευμα προσπάθησε να ανασύρει  μια μεγάλη ομπρέλα ήλιου που ο δυνατός αέρας την παρέσυρε στη θάλασσα.
Το γεγονός ότι η ώρα περνούσε και ο νεαρός δεν επέστρεψε στην παραλία ανησύχησε τους συγγενείς του, οι οποίοι και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του. Έκπληκτοι ύστερα από λίγη ώρα βρήκαν τη μικρή βάρκα καθώς και την ομπρέλα, ενώ στο σημείο απ΄ όπου είχε ξεκινήσει βρήκαν τις παντόφλες και το τηλέφωνο του νεαρού.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

13η Γέφυρα Ζωής από τα μέλη και τους φίλους της Θ.Κ. "ΓΕΦΥΡΑ"



Προσέγγιση των κολυμβητών στο Ρίο.

Στιγμές δικαίωσης και έντονου ανθρώπινου συναισθήματος

Το μήνυμα διαχεόταν για 2 ημέρες μέσα από τους ηλεκτρονικούς πίνακες  της Γέφυρας "Χαρίλαος Τρικούπης"
Το Σάββατο 25 Ιουνίου πραγματοποίησαν για 13η φορά με επιτυχία τον κολυμβητικό διάπλου του στενού Ρίου - Αντιρρίου, τα μέλη και οι φίλοι της Θεραπευτικής Κοινότητας "ΓΕΦΥΡΑ" του ΟΚΑΝΑ.
Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. υποστήριξε για μία ακόμη χρονιά το εγχείρημα, επικοινωνώντας το υπέροχα συμβολικό ανθρώπινο μήνυμα, μέσα από τους ηλεκτρονικούς πίνακες και το Σταθμό Διοδίων της Γέφυρας "Χαρίλαος Τρικούπης".
Από πέρυσι η ανάδοχος της Ζεύξης έχει έναν ακόμη δεσμό με τη Θ.Κ. "ΓΕΦΥΡΑ", αφού ο Σύλλογος Οικογένειας της κοινότητας είναι ένα από τα 50 μέλη της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων "ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ".
Στην υποδοχή της κολυμβητικής ομάδας στο Ρίο Πατρών βρέθηκαν και οι άνθρωποι της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, στους οποίους οφείλονται και οι φωτογραφίες.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας σε μήνυμά του για την ημέρα μεταξύς άλλων τονίζει:

Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου: "Δεν πρέπει να γυρίσουμε στην εποχή των «Αθλίων»"


Αγωνιστικό κάλεσμα για τη διήμερη απεργία της 28ης και 29ης Ιουνίου 2011

Οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους δουλειάς, στην παραγωγή, στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, απεργούν και διεκδικούν. Κανείς δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος σε αυτή τη μάχη.
Η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να μετατραπούν σε συνειδητό αγωνιστικό διεκδικητικό αγώνα με πολιτικά χαρακτηριστικά.
Η ηττοπάθεια, ο φόβος και ο πανικός είναι τώρα στην πλευρά της κυβέρνησης και όλων όσων ονειρεύονται μια κοινωνία ακραίων ταξικών ανισοτήτων με φτώχεια και περιθωριοποίηση.
Το εγχώριο Θατσερικό μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα της κοινωνικής εξαθλίωσης που γυρίζει το κοινωνικό ρολόι έναν αιώνα πίσω, ΔΕΝ μπορεί να περάσει και ΔΕΝ πρέπει να περάσει, ΔΕΝ πρέπει να γυρίσουμε στην εποχή των «Αθλίων».

Συγκροτείται Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Με πρώτα θέματα στην ημερήσια διάταξη την σύσταση και την συγκρότηση Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων συνεδριάζει αύριο Δευτέρα 27 Ιουνίου, στις 5 το απόγευμα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα. Η συνεδρίαση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλου» στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Σώματος Κώστας Καρπέτας, τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:   

1.       Σύσταση  Επιτροπής  Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας. (εισηγητής :Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας  κ. Απόστολος Κατσιφάρας)

2.       Συγκρότηση Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας. (εισηγητής :Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας)

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Καλλιεργούσε χασίς στην Κατοχή


Φωτό αρχείου

Ποσότητα χασίς καθώς και δενδρύλλια ινδικής κάνναβης κατέσχεσαν, στο σπίτι και το χωράφι ενός 45χρονου στην Κατοχή Οινιάδων, αστυνομικοί της Ασφάλειας Μεσολογγίου σήμερα το πρωί ύστερα από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών.
Στο σπίτι του 45χρονου εκτός από την ποσότητα ναρκωτικών βάρους 145 γρ. βρέθηκε και μια ζυγαριά ακριβείας, ενώ τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν αργότερα σε έρευνα που έγινε στο χωράφι του συλληφθέντα.
Ο 45χρονος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Μεσολογγίου για τα περαιτέρω.

Επίσκεψη εργασίας του Απ. Κατσιφάρα στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας


Τις βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την έξοδο της περιοχής από την υστέρηση και την κρίση και παράλληλα την τόνωση της επιχειρηματικότητας περιέγραψε ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας στη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Πέμπτης στο Αγρίνιο με την διοίκηση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.
Τον κ. Κατσιφάρα υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Τσιχριτζής και τα μέλη της διοίκησης, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Βασίλης Αντωνόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Περιβάλλοντος, Νίκος Υφαντής και Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας, Γιώργος Αγγελόπουλος και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας, Διονυσία Μαράτου.
Ο κ. Τσιχριτζής αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της περιοχής, είτε μέσω κοινών δράσεων με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου, είτε δια της συμμετοχής του Επιμελητηρίου σε κινήσεις διακρατικών συνεργασιών, όπως το Forum της Αδριατικής - Ιονίου, είτε, τέλος, μέσω της αξιοποίησης σημαντικών κοινοτικών προγραμμάτων ανάπτυξης όπως, για παράδειγμα, το Interreg.

2.700€ από "ροζ" τηλέφωνα ο λογαριασμός του ΟΤΕ στο δημοτικό κατάστημα Αιτωλικού!


Οι τελευταίοι λογαριασμοί τηλεφώνου που ήρθαν στον π. Δήμο Αιτωλικού, έκρυβαν μια μεγάλη δυσάρεστη έκπληξη για τους διοικούντες τον Δήμο. Το τηλέφωνο που εξυπηρετεί τη τεχνική υπηρεσία στο Αιτωλικό, είχε ένα τεράστιο ποσό οφειλής τηλεφωνικών τελών, που ανέρχεται σε Δύο Χιλιάδες Επτακόσια Ευρώ (2.700,00), τη στιγμή που οι προηγούμενοι λογαριασμοί δεν ξεπερνούσαν τα 50 - 70 ευρώ......
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Μεσολογγίου ζήτησε και πήρε ανάλυση του λογαριασμού από τον ΟΤΕ, όπου βρήκε ότι κάποιος «μερακλής» υπάλληλος καλούσε ροζ τηλεφωνικές γραμμές επανειλημμένα και μάλιστα όχι μια αλλά τρείς διαφορετικές.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα του γεγονότος από τον Αντιδήμαρχο Π. Νούλα, ενώ γνώστης του θέματος από την πρώτη στιγμή είναι και Δήμαρχος Π Κατσούλης.

Σήμερα επιβάλλεται όσο ποτέ «η σύνθεση να επικρατήσει της σύγκρουσης»


Οι διοικήσεις της ΑΕΜ και του ΓΟΜ έδειξαν το δρόμο που πρέπει  να ακολουθηθεί  και  για  άλλα θέματα  του  Μεσολογγίου

Σχετικά με την ανάρτηση με τίτλο «Έτσι θα αλλάξει η ιστορία;» που αναφέρεται στη συγχώνευση της ΑΕΜ με το ΓΟΜ ως MessolonghiNews πρέπει ξεκαθαρίσουμε ότι οι απόψεις που δημοσιεύονται απηχούν στον συντάκτη και μόνο της ανάρτησης.
Κι αυτό γιατί ως MessolonghiNews από την πρώτη στιγμή επικροτήσαμε την πρωτοβουλία των δυο διοικήσεων και κυρίως στη συνέχεια θα είμαστε στο πλευρό της νέας διοίκησης καθώς θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα δημιουργήσει νέες θετικές και ελπιδοφόρες προοπτικές για το ποδόσφαιρο στην περιοχή.
Παράλληλα η πρωτοβουλία αυτή δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί και για άλλα ζητήματα στην πόλη, αφού σήμερα επιβάλλεται όσο ποτέ «η σύνθεση να επικρατήσει της σύγκρουσης».
Με τα δεδομένα αυτά πιστεύουμε ότι οι φίλαθλοι του Μεσολογγίου θα αγκαλιάσουν αυτή τη προσπάθεια στηρίζοντας την υλικά και ηθικά, κάτι που άλλωστε επιβεβαιώθηκε από τη συμμετοχή του φίλαθλου κόσμου στη γενική συνέλευση της Τετάρτης αλλά και από την επιθυμία είκοσι και πλέον συμπολιτών μας για ενεργή συμμετοχή στο νέο διοικητικό σχήμα.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Έτσι θα αλλάξει η ιστορία;


Την Τετάρτη 22/6 έγινε  η γενική συνέλευση της ΑΕΜ στο αμφιθέατρο της περιφέρειας με θέμα απ’ότι κατάλαβα την συνένωση του ΓΟΜ με την ΑΕΜ και όπως μας έλεγε και η αφίσα του συνδέσμου των φιλάθλων «θύρα 2» θα ήταν  «η μέρα που θα άλλαζε ο ρους της ιστορία της ΑΕΜ» !!
Έγιναν λοιπόν οι συνηθισμένες τοποθετήσεις των παραγόντων , παρατέθηκαν τα οικονομικά στοιχειά κτλ. Στην συνεχεία οι ομιλητές και ο δήμαρχος  περιορίστηκαν σε γενικότητες και ευχολόγια .
Κάποιοι πρότειναν να βρεθούν  χορηγοί οι οποίοι θα χρηματοδοτήσουν την νέα προσπάθεια της νέας ΑΕΜ με διάφορους τρόπους που μάλλον δεν έπεισαν κανέναν .
Χωρίς να είμαι ειδικός , αυτή την εποχή δεν ξέρω πολλούς που μπορούν να διαθέσουν χρήματα για την αγαπημένη τους ομάδα και να τα στερήσουν από την αγαπημένη τους οικογένεια . Η νέα διοίκηση θα πρέπει πάντα κατά την γνώμη μου να ζητήσει από τους φιλάθλους να έρθουν στο γήπεδο και να στηρίξουν την ΑΕΜ πληρώνοντας το εισιτήριο τους και μόνο!!  Και όχι να κάνουν τους μεγαλοπαράγοντες με ξένα λεφτά , θα πρέπει να περιορίσουν τα λειτουργικά έξοδα της νέας ομάδας, να οργανώσουν τις ακαδημίες και το κυριότερο να βάλουν στόχους τους οποίους θα μπορούν και να πετύχουν.
Θα πρέπει να καταφέρουν να κάνουν κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα γιορτή σε όποια κατηγορία και να παίζει η ομάδα!!

«Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον» του R. Bach παρουσιάζεται σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό


Από την περυσινή θεατρική παρουσίαση  του έργου  "Αχ λώων" από τους μικρούς μαθητές

Το έργο «Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον» του R. Bach, παρουσιάζουν στις 29 και 30 Ιουνίου στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου και στις 2 Ιουλίου στο ανοιχτό θέατρο Αιτωλικού, οι «Παιδικές Θεατρικές Συναντήσεις».
Το διασκευασμένο έργο δουλεύτηκε από 40 παιδιά της Α/θμιας Εκπαίδευσης κατά την χρονική περίοδο Ιανουάριος-Ιούνιος 2011 με εμψυχωτές παιδαγωγούς και μουσικό.
Στόχος των «Παιδικών Θεατρικών Συναντήσεων» οι οποίες πραγματοποιούνται για δεύτερη χρονιά στο Δήμο Μεσολογγίου, είναι η επικοινωνία των παιδιών με το σώμα τους και την ποιοτικότερη έκφραση των συναισθημάτων τους.
Σκοπός των συναντήσεων δεν είναι η απόδοση ενός έργου από την πλευρά της μνήμης αλλά η κατανόηση των ιδεών και η έκφρασή τους με βιωματικό τρόπο από τα παιδιά σε επίπεδο ομάδας. Με τον σκοπό αυτό και την πίστη ότι η τέχνη μέσα από το συμβολισμό φτάνει εκεί όπου οι ορθολογιστικοί δρόμοι σταματούν, ολοκληρώνουμε τη δεύτερη χρονιά των «Παιδικών Θεατρικών Συναντήσεων» με το γλάρο Ιωνάθαν.
Ένα έργο που το αντιπροσωπευτικό του μήνυμα είναι: «πέτα ψηλά,     πέτα χίλια μίλια μακριά, πέτα για να συναντήσεις τα όνειρα που άφησες στις ακροθαλασσιές...».

Οξύτατη επίθεση στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Μεσολογγίου


Οξύτατη επίθεση στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και ειδικά στον πρόεδρό του Παναγιώτη Τσιχριτζή εξαπολύει, με ανακοίνωσή του, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου με αφορμή την απόρριψη από πλευράς επιμελητηρίου, αιτήματος για χρηματοδότηση μελέτης βιωσιμότητας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια νησιά.
Για την απόρριψη του αιτήματος από πλευράς του κ. Τσιχριτζή είχε υποστηριχτεί ότι δεν υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση της γραμμής και ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος χρηματοδότησης της μελέτης.
Η τοποθέτηση αυτή του κ. Τσιχριτζή προκάλεσε την αντίδραση του ΔΣ του εμπορικού συλλόγου Μεσολογγίου που σε μακροσκελέστατη ανακοίνωση κυριολεκτικά «περνά γενεές δεκατέσσερις» τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, χωρίς όμως επί της ουσίας να αποκρούει τη διαπίστωση του κ. Τσιχριτζή "περί έλλειψης ενδιαφέροντος".
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Λαμβάνοντας γνώση της από 08/06/2011 επιστολής του κ. Τσιχριτζή σε τοπική εφημερίδα σχετικά με τη βιωσιμότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ι.Π. Μεσολογγίου με τα Ιόνια Νησιά της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου, αισθανθήκαμε την ανάγκη ως «Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου» να απαντήσουμε σε αυτή, ξεκαθαρίζοντας την άποψή μας και τη στάση μας στο θέμα αυτό.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Καθυστερεί το χωροταξικό για τις μονάδες υδατοκαλλιέργειας


Η Ελληνική Θαλασσοκαλλιέργεια αποτελεί έναν από τους δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους αλλά και μία από τις κυριότερες εξαγωγικές δραστηριότητες της χώρας μας.
Στην περιοχή, μάλιστα,  της Αιτωλοακαρνανίας σε όλο το μήκος της ακτογραμμής του νομού από Ναύπακτο έως την Αμφιλοχία είναι εγκατεστημένος ένας μεγάλος αριθμός τέτοιων μονάδων οι οποίες προσφέρουν εργασία και  οικονομικά οφέλη στους κατοίκους της περιοχής.
Με αυτά τα δεδομένα ο βουλευτής της ΝΔ,  Μάριος Σαλμάς, κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή απευθυνόμενος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για να αναδείξει προφανώς τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην επίλυση χρόνιων ζητημάτων του κλάδου, με σπουδαιότερο αυτό της σύνταξης Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης  ( ΕΠΧΣΑΑ ).

Η ερώτηση έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Η Ελληνική Θαλασσοκαλλιέργεια αποτελεί  ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο και μια από τις σημαντικότερες εξαγωγικές επιχειρηματικές δραστηριότητες της χώρας μας. Το γεγονός αυτό επισφραγίζει και το υπό διαβούλευση Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού Και Αειφόρου Ανάπτυξης  ( ΕΠΧΣΑΑ ) σχετικά με τις Υδατοκαλλιέργειες.

Κάλεσμα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Μεσολογγίου - Αιτωλικού για τον εορτασμό της επετείου της Μάχης του Αιτωλικού


Την περίοδο 1941-44 διατρανώθηκε ο εθνικοαπελευθερωτικός αντιφασιστικός αντιιμπεριαλιστικός ένοπλος αγώνας του Ελληνικού λαού μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜικού κινήματος (το οποίο σήκωσε και το κύριο βάρος της Εθνικής Αντίστασης). Ο Β παγκόσμιος πόλεμος αποτέλεσμα της όξυνσης ενδοϊμπεριαλιστικών  αντιθέσεων για το μοίρασμα των αγορών και προκειμένου να ανακάμψει ο καπιταλισμός από την κρίση που ο ίδιος δημιούργησε βρήκε τη χώρα μας κάτω από την <<μπότα>> του κατακτητή ( Γερμανίας – Ιταλίας ) και των ντόπιων συνεργατών τους.
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση ο Ελληνικός λαός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και καθοδηγούμενος από το ΚΚΕ, το ΑΚ, το ΣΚΕ, το ΕΛΔ, από  πολιτικές προσωπικότητες (με διάθεση για αγώνα) οι οποίες συγκροτούσαν το ΕΑΜ και το ένοπλο τμήμα αυτού το θρυλικό ΕΛΑΣ  κατάφεραν να στήσουν σοβαρούς θύλακες αντίστασης στη χώρα μας  καθυστερώντας έτσι τον επεκτατικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο των φασιστών.


Τα «8 θανάσιμα αμαρτήματα» του Κ. Παπαχρήστου στο "Τρικούπειο"


Μετά από 2 χρόνια επιτυχημένων παραστάσεων σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας ,  η θεατρική ομάδα «Real-Lies» αποφάσισε να οργανώσει περιοδεία  με το έργο «8 θανάσιμα αμαρτήματα» του  Κωνσταντίνου Παπαχρήστου.
Το έργο, μια αστυνομική κωμωδία με άρωμα film noir, έχει διάρκεια 80΄   και ανεβαίνει  σε σκηνοθεσία Παύλου Εμμανουηλίδη, με τους: Κωνσταντίνο Γεωργακόπουλο, Ρούλα Μανιάτη, Ναταλία Μονογιούδη, Κωνσταντίνο Πλεμμένο, Βασίλη Τσιγκριστάρη,  Σταύρο Τσιτσόπουλο, Αλεξάνδρα Φωτίου
Και συντελεστές τους:
Σχεδιασμό φωτισμών :  Δημήτρης Μπελεγρίνης              
Μουσική : Παναγιώτης Σκαρλάτος

Σοιχεία για την Παράσταση Στο Μεσολόγγι:

Κοιτίδα φοιτητικής πρωτοβουλίας το τμήμα ΕΠΔΟ του ΤΕΙ Μεσολογγίου


Το Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία του ΤΕΙ Μεσολογγίου ιδρύθηκε το 1999 και αποτελεί το πρώτο τμήμα στα ΤΕΙ που ασχολήθηκε με θέματα Πληροφορικής και Διοίκησης-Οικονομίας. Από τότε το μοντέλο του αποτέλεσε «πιλότο» και για άλλα ιδρύματα, αλλά αυτή τη στιγμή αποτελεί το μοναδικό τέτοιο τμήμα στην τεχνολογική εκπαίδευση που είναι πλήρως στελεχωμένο και ανεπτυγμένο.
Τα τελευταία χρόνια, το τμήμα έχει αναβαθμιστεί πλήρως προσφέροντας  πραγματική σύνδεση  με την αγορά εργασίας και το αντικείμενό του. Το αποτέλεσμα είναι μέσα στους κόλπους του να αναπτύσσεται μια έντονη φοιτητική δράση που με αφορμή τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών του τμήματος, αναπτύσσει εφαρμογές, που στις περισσότερες φορές, θα μπορούσαν να είναι και εμπορικές.
Η ύπαρξη εργαστηρίων που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα, τις βάσεις δεδομένων  και τα δίκτυα, έχει προσελκύσει μια κρίσιμη μάζα φοιτητών η οποία επενδύει τον προσωπικό της χρόνο πάνω στο αντικείμενο της πληροφορικής στη διοίκηση και οικονομία. Η υλοποίηση τα τελευταία χρόνια, εσωτερικών σεμιναρίων,  με ιδίους πόρους του ΤΕΙ Μεσολογγίου πάνω σε τεχνολογίες αιχμής, έχει οδηγήσει σε μια σειρά εφαρμογών που ξεκίνησαν από την έμπνευση των φοιτητών, υποστηρίχθηκαν από τους καθηγητές του τμήματος και με την κατάλληλη αξιοποίηση των υποδομών του ιδρύματος έχουν ολοκληρωθεί και σε πολλές περιπτώσεις αξιοποιούνται από τους τελικούς τους αποδέκτες.

Το Μεσολόγγι υποδέχτηκε την Κουβανέζικη αποστολή για τους Special Olympics 2011


Στο Μεσολόγγι βρίσκεται από σήμερα (Τετάρτη 22/6) η αποστολή της Κούβας που συμμετέχει στους Special Olympics 2011 της Αθήνας.
Η αποστολή φιλοξενείται στο Μεσολόγγι στο πλαίσιο του προγράμματος «Πόλις - Αμφιτρύων» (HOST TOWN), που έχει σκοπό να προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στις Διεθνείς  Αποστολές να  φιλοξενηθούν σε διαφορετικές Πόλεις και Νησιά της Ελλάδας, πριν την επίσημη έναρξη των Αγώνων στην Αθήνα.
Τα μέλη της αποστολής θα περιηγηθούν στα αξιοθέατα της περιοχής κατά το τριήμερο της παραμονής τους στο Μεσολόγγι.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι για τη συμμετοχή του Μεσολογγίου στο πρόγραμμα καθοριστική ήταν, η χορηγία των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου «Θεοξένια», που ανέλαβαν εξολοκλήρου το κόστος της διαμονής για τα μέλη της αποστολής αφού ως γνωστό από πλευράς δήμου υπήρξε δυσκολία για την κάλυψη της σίτισης της αποστολής, μια δυσκολία που τελικά ξεπεράστηκε και έτσι κατέστη εφικτή η συμμετοχή στο πρόγραμμα. 

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

"Γιορτή της Ανακύκλωσης" το Σάββατο 25/6 στο Μεσολόγγι


Η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου «Ανακύκλωσε. Δράσε μη μένεις θεατής!»  και ο Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου διοργανώνουν τη γιορτή της Ανακύκλωσης, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011 που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
             6:00-10:00 μ.μ.  : Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.
             8:30-10:00 μ.μ.: Θεατρικό δρώμενο για την υπερκατανάλωση και την ανακύκλωση, προβολή βίντεο, παρουσίαση δράσεων των προγραμμάτων Aνακύκλωσης, Ecomobility-οικολογική μετακίνηση  και πολιτιστικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου. 

Παραίτηση-«βόμβα» του εισηγητή για το Mεσοπρόθεσμο Α. Μακρυπίδη


Νέα «βόμβα» στο ΠΑΣΟΚ με παραίτηση του Αιτωλοακαρνάνα βουλευτή, Ανδρέα Μακρυπίδη από τη θέση του εισηγητή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντίδραση του βουλευτή οφείλεται στο γεγονός ότι οι... καραμπόλες του ανασχηματισμού της τελευταίας στιγμής έφεραν στο κυβερνητικό σχήμα βουλευτές που ήταν έτοιμοι να παραιτηθούν και που διαρκώς επέκριναν την πολιτική της κυβέρνησης και έβγαλαν άλλους, που στήριζαν με όλες τους τις δυνάμεις το κυβερνητικό έργο.
Υπό αυτά τα δεδομένα, το περιβάλλον του βουλευτή αναφέρει ότι «από την στιγμή που δεν χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργικού γραφείου, δεν θα μπορούσε να είναι αυτός που θα εισηγηθεί για το κρίσιμο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα».
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μαξίμου είχε ενημερώσει πριν από δύο εβδομάδες τον κ. Μακρυπίδη πως θα τοποθετηθεί στο υφυπουργείο του Ανάπτυξης, γι' αυτό και οι τελευταίες τοποθετήσεις του κ. Μακρυπίδη (ΚΤΕ, Επιτροπή Οικονομικών) είχαν ως κεντρικό θέμα την ανάπτυξη.
Επιπροσθέτως, πρέπει να σημειωθεί ότι κανείς από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στους οποίους την περασμένη εβδομάδα προτάθηκε η θέση, δεν δέχθηκε να αναλάβει το δύσκολο έργο της εισήγησης.
Την ίδια ώρα μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ κλυδωνιζόταν από τις παραιτήσεις των κ. Γ. Φλωρίδη και Ε. Νασιώκα.

Στήριξη στο "Παναγία Ελεούσα" υποσχέθηκε ο Απ. Κατσιφάρας


Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Γεωργιόπουλο είχε σήμερα στην Πάτρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκατάστασης, Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «Παναγία Ελεούσα» Αιτωλοακαρνανίας.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν την λειτουργία του φορέα καθώς και οι δυνατότητες περαιτέρω στήριξης του από την Περιφέρεια.
Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε με έμφαση ότι η «Παναγία Ελεούσα» αποτελεί υποδειγματικό φορέα παροχής υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και σημείωσε ότι η καλή φήμη του Κέντρου επεκτείνεται πολύ πέραν των ορίων της Δυτικής Ελλάδας.

Εξαπατούσε ηλικιωμένους


Εξιχνιάστηκαν, χθες (20-6-2011) από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου επτά (7) περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων ατόμων στην περιοχή του Αγρινίου.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 49χρονος ημεδαπός, από τις 15-3-2011 έως 27-4-2011 αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά από ηλικιωμένους προσποιούμενος τον υπάλληλο της εφορίας ή τον φίλο συγγενικού ατόμου των εξαπατημένων.
Ο 49χρονος ημεδαπός, με την μέθοδο αυτή δρούσε σε περιοχές του Αγρινίου, έχοντας αποκομίσει μέχρι σήμερα παράνομα περιουσιακά οφέλη που ανέρχονται στα 13.090 ευρώ.   Η  δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αγρινίου.

Κέρδισαν τις εντυπώσεις τα μικρά "δελφίνια" του Ναυτικού Ομίλου Αγρινίου στο περιφερειακό πρωτάθλημα


Διακρίσεις και καλές επιδόσεις είχε ο Ναυτικός Όμιλος Αγρινίου στους αγώνες "10-12 ετών" της περιφέρειας που έγιναν στην Άρτα στις 18-19 Ιουνίου. Οι κολυμβητές του Ν.Ο.Α. είχαν 3 πρώτες θέσεις με την Καραγιάννη Δέσποινα στα 50 - 100 - 200 μέτρα Πρόσθιο, 3 δεύτερες θέσεις με την Κόκκιου Θεοδώρα στα ίδια Αγωνίσματα και 1 τρίτη θέση με τον Κόκκιο Γιώργο στα 200 μέτρα ελεύθερο. Οι επιδόσεις της Καραγιάννη και της Κόκκιου στα 50 Πρόσθιο είναι 2η και 4η Πανελλαδικά στην ηλικία τους.
Επίσης την Δευτέρα 20 Ιουνίου, διοργανώθηκαν πάλι στην Άρτα αγώνες για παιδιά 7-9 ετών. Και εδώ οι μικροί κολυμβητές του Ν.Ο.Α. τα πήγαν περίφημα! Σε όποια αγωνίσματα έπεσαν ήρθαν στην 1η και 2η θέση. Τα μετάλλια για όλους τους μικρούς κολυμβητές ήταν η επιβράβευση της προσπάθειάς τους. Αρκετά ικανοποιημένος δήλωσε ο προπονητής του Ν.Ο.Α. Χρήστος Νταγιάντας για την ποιότητα των μικρών κολυμβητών του.
Ο πρόεδρος του Ν.Ο.Α., Μάκης Γιαννόπουλος, σε δήλωσή του τονίζει ότι  «αισθάνομαι υπερήφανος που διοικεί ένα σωματείο με αθλητές που αγωνίζονται σκληρά για το αθλητικό ιδεώδες  σε όλα τα τμήματα (κολύμβησης, θαλάσσιο σκι - Wakeboard, conoe - kayak) ανεβάζοντας πολύ ψηλά τον όμιλο και γίνονται αρωγοί στη διαφήμιση της πόλης μας, το ΑΓΡΙΝΙΟ.»

Πράσινη Οικονομία


Γράφει ο Βασίλης Σπυρόπουλος
Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ
H στροφή προς την “πράσινη” οικονομία είναι πλέον δεδομένη , η συνθήκη του Κιότο Ιαπωνίας δίνει την κατεύθυνση για περιορισμό των ρύπων. Νέες θέσεις εργασίας θα περιορίσουν την ολοένα και αυξανόμενη  ανεργία και θα τονώσουν την «ανεμοδαρμένη» Οικονομία της χώρας.
Η Ελλάδα έχοντας συγκριτικά πλεονεκτήματα λόγω ηλιοφάνειας ,αέρα ,θαλασσών κλπ στρέφεται  με βήματα “αργά” λόγω των αγκυλώσεων και του κρατισμού, στις ΑΠΕ -Ανανεώσιμες Πηγές  Ενέργειας.
Για τον κόσμο που  δεν έχει ασχοληθεί με την ενέργεια του ηλίου, θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι η ενέργεια που φθάνει στη γη από τον ήλιο σε μόνο μια ημέρα είναι αρκετή για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες ολόκληρου του κόσμου για ένα έτος.
Εάν μετατρέψουμε την ενέργεια ενός φωτοβολταϊκού συστήματος του ενός κιλοβάτ (1 kW) αποτρέπουμε κάθε χρόνο την έκλυση 1,4 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2), όσο δηλαδή θα απορροφούσαν δύο στρέμματα δάσους.


Μουσική πανδαισία από τους μαθητές του Ωδείου Μεσολογγίου και της Μουσικής Σχολής Οινιάδων



Αναμνήσεις «από το παλιό καλό Θερινό Σινεμά», που έσφυζε από ζωή μέχρι και τη δεκαετία του ΄80 στο Μεσολόγγι, ξύπνησαν κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα - η πρώτη πραγματοποιήθηκε στο Νεοχώρι στον εξαίσιο χώρο ιδιωτικού θερινού Σινεμά – των μουσικών εκδηλώσεων που παρουσίασαν  οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Μεσολογγίου και της Μουσικής Σχολής Οινιάδων.
Στο Μεσολόγγι η εκδήλωση έγινε στο χώρο της πρώην παιδικής χαράς (απέναντι από την πυροσβεστική) ο οποίος μεταμορφώθηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από «χωματερή» σε μια «πλατεία» πολιτισμού.
Οι ελλείψεις είναι πολλές ακόμη, όμως σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Μεσολογγίου «με το μεράκι των εργαζομένων του δήμου που απέδειξαν πως αγαπούν αυτό το χώρο, τη συνδρομή εθελοντών και της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου, μπορεί άμεσα να διαμορφωθεί σε μια ξεχωριστή καλοκαιρινή «ανάσα αναψυχής» μέσα στο κέντρο της πόλης».

Στο "πεζοδρόμιο" οι αστυνομικοί για τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν





Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν σήμερα το πρωί,  αστυνομικοί για τα προβλήματα του κλάδου, τις περικοπές κλπ. σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο
Στο Αγρίνιο αν και η συμμετοχή δεν ήταν ικανοποιητική, όπως σημείωσαν οι συνδικαλιστές, οι συγκεντρωμένοι επέδειξαν αποφασιστικότητα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, τονίζοντας πως τα προβλήματα στους αστυνομικούς καθημερινά διογκώνονται και δεν μπορούν να περιμένουν.



Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Τα προϊόντα του Μεσολογγίου στις Ασιατικές αγορές


Πρωτόγνωρες προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα στο δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Βιετνάμ, τη χώρα των 85 εκατομμυρίων  κατοίκων, δρομολογούνται μετά την απόλυτα επιτυχημένη ολοκλήρωση της διήμερης επίσκεψης, της Διπλωματικής  Αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον πρέσβη του Βιετνάμ,  στις 17&18 Ιουνίου, στο Μεσολόγγι.
Η συνεργασία αυτή θα αναπτυχθεί σε δυο πεδία. Στο πεδίο του πολιτισμού και σ' εκείνο των εμπορικών ανταλλαγών, κυρίως σε ότι αφορά τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας, με ιδιαίτερη βαρύτητα στο λάδι και την ελιά.

Βραδιά "γευσιγνωσίας" από τον όμιλο INNER WHEEL στο Αγρίνιο


Ο Όμιλος INNER WHEEL Αγρινίου κλείνει τη χρονιά του διοργανώνωντας μια βραδυά "Γευσιγνωσίας" στο εστιατόριο "AMARO" την Τετάρτη 22 Ιουνίου και ώρα 09:30 μ.μ.
Μαγειρεύουν οι γυναίκες του ομίλου και σας προσκαλούν σε μια βραδυά χαλάρωσης, γευστικής απόλαυσης και προσφοράς. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του εργαστηρίου "ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ".
Τιμή πρόσκλησης 10 ευρώ.
Τηλέφωνο πληροφοριών: 6973035756 (Ρούλα Κουκουβίνου, Πρόεδρος συλλόγου)

Οι BLUES WIRE στο Μεσολόγγι


Η Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου διοργανώνει την Παρασκευή 24 Ιουνίου, στις 9 και μισή το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο του λιμανιου, συναυλία με τους BLUES WIRE.
Οι BLUES WIRE αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την Ελληνική πραγματικότητα. Έχουν χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους όχι μόνο στη χώρα τους αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ένα σχήμα που διατηρείται για πάνω από 20 χρόνια είναι κάτι σπάνιο για τα παγκόσμια δεδομένα, πόσο μάλλον για τα Ελληνικά, με την επισήμανση πως η μουσική είναι η δουλειά τους και όχι κάποιου είδους χόμπι η παράλληλη ενασχόληση.
Στο ενεργητικό τους έχουν πάνω από 10 δίσκους, αμέτρητες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δεκάδες εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και το σπουδαιότερο, μια πλειάδα συνεργασιών με κορυφαία ονόματα του είδους αλλά και την εκτίμηση και αποδοχή των συναδέλφων τους.

Πρόγραμμα ποιοτικής απασχόλησης των παιδιών τον Ιούλιο από το δήμο Μεσολογγίου


O Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου προτίθεται να οργανώσει για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, πρόγραμμα  για καθημερινή ποιοτική απασχόληση ψυχαγωγίας, άθλησης και γνώσης, για τα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα διακοπών ή που οι γονείς τους εργάζονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί στα παιδιά η δυνατότητα κοινωνικοποίησης, ποιοτικής διασκέδασης και χαλάρωσης, σ’ ένα ασφαλές και οικείο χώρο, με ομαδικά παιχνίδια και αθλήματα, καθώς και πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.
Όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο θα είναι διάρκειας περίπου ενός μήνα (από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου έως την Κυριακή 31 Ιουλίου), καλούνται να επικοινωνήσουν με τον κ. Κώστα Καλτσούλα στο τηλ. 6972876959 begin_of_the_skype_highlighting            6972876959      end_of_the_skype_highlighting.

Το Μεσολόγγι θα φιλοξενήσει την αποστολή της Κούβας για τους Special Olympics,


Η χώρα μας ανέλαβε τη διοργάνωση και την φιλοξενία των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν από 20 Ιουνίου μέχρι 4 Ιουλίου 2011 στην Αθήνα.
Παράλληλα με τους Αγώνες, ειδικά προγράμματα που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην εκπαίδευση της νεολαίας μας σε θέματα που αναφέρονται στην ένταξη του «διαφορετικού» στις καθημερινές δραστηριότητες της κοινωνίας μας, θα υλοποιηθούν με τη συμβολή προσωπικοτήτων απ όλο τον κόσμο.
Ένα από τα πιο σημαντικά ειδικά προγράμματα των δικών μας Αγώνων, είναι το πρόγραμμα «Πόλις - Αμφιτρύων» (HOST TOWN), που έχει σκοπό να προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στις Διεθνείς  Αποστολές να  φιλοξενηθούν σε διαφορετικές Πόλεις και Νησιά της Ελλάδας, πριν την επίσημη έναρξη των Αγώνων στην Αθήνα.
Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου μέσω του προγράμματος Αμφιτρύων θα φιλοξενήσει την Αποστολή της Κούβας  την περίοδο 22 έως 24 Ιουνίου.

Με "παραδοσιακό γάμο" θα αποχαιρετίσουν τη σχολική χρονιά οι μικροί της Εργατικής Εστίας


Τα παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού  Μεσολογγίου της Εργατικής Εστίας στα πλαίσια της καλοκαιρινής γιορτής αναβιώνουν «τον παραδοσιακό γάμο». Θα προσπαθήσουν να ξαναφέρουν στη μνήμη μας τα ήθη και τα έθιμα που χάνονται στο χρόνο, θα εκφράσουν συναισθήματα, παραδοσιακές ευχές, ταξίματα και συμφωνίες για την προίκα προκειμένου να αναβιώσουμε τα στάδια του γάμου και να μοιραστούμε τις χαρές και τις αξίες των προγόνων μας.
Η εκδήλωση θα γίνει στον αύλειο χώρο του Σταθμού την Τετάρτη 22-6-2011 και ώρα 8:00 μμ.

Μ. Σαλμάς: "Να αναλάβουν πρωτοβουλία οι κυβερνητικοί βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας για το Κέντρο Μεταναστών"


Όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Προστασίας Του Πολίτη κ.  Χρήστος Παπουτσής, στην ερώτηση 16661/20.5.11 που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ,  Μάριος Σαλμάς σχετικά με την μετατροπή του στρατοπέδου Ψαρογιάννη στη Στάνο Αιτωλοακαρνανίας σε Χώρο Υποδοχής μεταναστών, επιμένει ο κ. Παπουτσής στην θέση του για την ίδρυση του Κέντρου Κράτησης  παράνομων αλλοδαπών στη Στάνο.
Ο κ. Σαλμάς για το παραπάνω ζήτημα έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο αλαζονικός και πρόχειρος τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση χειρίζεται τα ζητήματα των μεταναστών σε συνδυασμό με την πλήρη αδιαφορία για την γνώμη των τοπικών κοινωνιών παίρνουν την χειρότερή τους μορφή στην περίπτωση της απόφασης της κυβέρνησης να δημιουργήσει Κέντρο Υποδοχής μεταναστών στη Στάνο.
Ο κ. Υπουργός δεν υπολόγισε τη θέση των Βουλευτών του Νομού, του Περιφερειάρχη, των Δημοτικών Αρχών αλλά ούτε και την κοινωνική δυσαρέσκεια όπως αυτή εκφράστηκε με το συλλαλητήριο που έγινε έξω από το στρατόπεδο. Πριν  τον τελικό λόγο πάρει ο λαός της περιοχής και πριν επανέλθω θα δώσω εύλογο χρονικό διάστημα ο Υπουργός που εκπροσωπεί τον Νομό στην Κυβέρνηση και οι Κυβερνητικοί Βουλευτές ν’ αναλάβουν τις πρωτοβουλίες που οφείλουν και μαζί τις ευθύνες τους.» 

Έως 30 Ιουνίου οι εγγραφές στους παιδικούς του δήμου Μεσολογγίου


Η υποβολή αιτήσεων για εγγραφή νηπίων και βρεφών για τους Παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου παρατείνεται έως τις 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011.
Παρακαλούνται οι γονείς των παιδιών να καταθέσουν έγκαιρα τις αιτήσεις εγγραφής ώστε να καταρτιστεί το πρόγραμμα λειτουργιάς για την νέα χρονιά.

Ηχηρές απαντήσεις στο δήμαρχο Λονδίνου ζητά ο Ν. Καραπάνος


Με την ιδιότητα του γραμματέα της ΕΚΟ Εμπόρων της ΝΔ, ο Νίκος Καραπάνος σχολιάζοντας, δηλώσεις του δημάρχου Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας τονίζει:
«Ως Έλληνας πολίτης  αισθάνομαι αηδιασμένος από τους επικριτικούς χαρακτηρισμούς του δημάρχου του Λονδίνου για την ελληνική κοινωνία και τη χώρα μας καθώς και για την προτροπή του, στους εταίρους μας, να θέσουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης.
Πρόκειται, για αναφορές που προσβάλουν βάναυσα την κάθε ελληνίδα και τον κάθε έλληνα και οι οποίες γίνονται, σε μια κρίσιμη καμπή για τη χώρα.
Θα πρέπει άμεσα, η ελληνική διπλωματία αλλά και το ισχυρό ελληνικό εφοπλιστικό λόμπυ να δώσουν ηχηρή απάντηση στο δήμαρχο του Λονδίνου, γι’ αυτές τις απαράδεκτές αναφορές του. Άλλωστε πρόγονοί του, ήταν αυτοί που έκλεψαν τους θησαυρούς της Ελλάδας και αναφέρομαι στα Ελγίνεια… ενώ δεν θα πρέπει να παραβλεφτεί το γεγονός ότι η Μεγάλη Βρετανία είναι εκτός ευρώ…»
Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Λονδίνου σε άρθρο του στην εφημερίδα Daily Telegraph χαρακτηρίζει τους Έλληνες «απερίσκεπτους» και προτείνει την έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη.