Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

«bsafeonline: Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε με ασφάλεια το διαδίκτυο» την Τετάρτη 3/9 στο Μεσολόγγι


«bsafeonline: Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε με ασφάλεια το διαδίκτυο» είναι το αντικείμενο της ημερίδας που διοργανώνει η Vodafone στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, στις 6:30 το απόγευμα. 
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, εξειδικευμένοι επιστήμονες θα μιλήσουν για τις απεριόριστες δυνατότητες του διαδικτύου, αλλά και για το πώς οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να το χρησιμοποιούν με ασφάλεια.
Η ημερίδα διοργανώνεται με την συνεργασία του δήμου Μεσολογγίου και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας.
Το πρόγραμμα των εργασιών έχει ως εξής:

Διήμερο εκδηλώσεων για τη Μικρασιατική Καταστροφή από τη Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου


Η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, υπό την Αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου της Ιερής Πόλης, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων  αφιερωμένες στα 90 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή το Σάββατο και την Κυριακή 20-21 Οκτωβρίου.
«Η Σμύρνη των Ελλήνων» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα γίνει το Σάββατο 20 Οκτωβρίου  2012, στις  7:00 το βράδυ στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Ενώσεως Σμυρναίων κ. Ευάγγελος Τσίρκας αντιστράτηγος ε.α – Επίτιμος Διοικητής  Γ΄ Σ.Σ., θα μιλήσει με θέμα: «Η Γενοκτονία  των Χριστιανικών Πληθυσμών της Μικράς Ασίας από τους Νεότουρκους και Κεμαλιστές»
Με το τέλος της ομιλίας θα ακολουθήσει η μουσική παράσταση «Η Σμύρνη κι η Σμυρνιά», από το Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής  Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου
 Την επόμενη ημέρα στις 11 το πρωί στον εκθεσιακό χώρο του Τρικούπειου θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης «Η Σμύρνη των Ελλήνων» που θα λειτουργήσει έως και τις 20 Νοεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Διεθνών διακρίσεων συνέχεια για τον Μεσολογγίτη χαράκτη Απόστολο Κούστα


Ο Απόστολος Κούστας συνεχίζει το ονειρικό του ταξίδι στον εικαστικό χώρο, χαράσσοντας νέα δημιουργική πορεία, με τη συμμετοχή του στη Διεθνή Έκθεση Χαρακτικής «Imprima 2012» στην πόλη Sobral της Βραζιλίας.
Είναι ο μοναδικός Έλληνας χαράκτης ανάμεσα σε 144 ξένους και 55 Βραζιλιάνους καλλιτέχνες.  Επίσης ο Απόστολος Κούστας προσκλήθηκε και θα συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση χαρακτικής που θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο στην πόλη Grenchen της Ελβετίας.
Με τον κύκλο «Ευτέρπης κύμα», ο Απόστολος Κούστας δημιουργεί έργα ζωγραφικής σε χαρτί, αξιοποιώντας τα μονοπάτια και την τεχνοτροπία της χαρακτικής τέχνης.
Είναι ο έβδομος κύκλος δημιουργίας του παγκοσμίου φήμης Έλληνα εικαστικού, μετά την «Ελληνική Μυθολογία» 1989-1991, τα «Οικολογικά» 1991-1992, τα «Μεταβυζαντινά» 1992-1993, τις «Αιωρήσεις» 1994, τα «Βραχογραφήματα» 2003 και τις «Φορητές Τοιχογραφίες» 2003-2009.
Ο Απόστολος Κούστας έχει συμμετάσχει σε παγκόσμιες εκθέσεις και έχει βραβευθεί το 1991 στη Διεθνή Έκθεση Χαρακτικής της Osaka.

Ζήτημα σύγχρονου κοινωνικού προβληματισμού στην Ε΄Ιερατική Ημερίδα της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας


Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012, στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στη Ρίζα Αντιρρίου, η Ε’ Ιερατική Ημερίδα για τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως. Το θέμα της Ημερίδας ήταν: «Η ενότητα κλήρου και λαού στη θεολογία της Ορθοδόξου Εκκλησίας». 
Το θέμα ανέπτυξε ο Καθηγητής Δογματικής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Βασίλειος Τσίγκος.
Μετά την ακολουθία του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς κήρυξε την έναρξη της Ημερίδος. Στην εισαγωγική ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε τον ομιλητή και τους ιερείς για την συμμετοχή τους και αναφέρθηκε γενικά στην σχέση του κλήρου και του λαού μέσα στη ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας. 

Να μην διστάζετε να καταγγέλλετε μη σύννομες ενέργειες δημοσίων υπαλλήλων

Ο υπάλληλος της Περιφέρειας  απαίτησε
την καταβολή του χρηματικού ποσού των 1200 ευρώ
προκειμένου μεσολαβήσει για την έκδοση
άδειας χειριστή μηχανήματος έργων.

Με αφορμή την σύλληψη υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (διαβάστε εδώ), από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνονται τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε υπόψη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η καταγγελία για την συμπεριφορά του εν λόγω υπαλλήλου δόθηκε αμέσως εντολή από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα να κινηθούν χωρίς χρονοτριβή όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, αφ’ ενός για την επ’ αυτοφώρω σύλληψη του και αφ’ ετέρου για την ποινική και πειθαρχική του δίωξη.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με αφορμή το περιστατικό αυτό, καλεί τους πολίτες χωρίς δισταγμό να καταγγέλλουν, στο γραφείο Περιφερειάρχη, στα Γραφεία των Αντιπεριφερειαρχών και των Προϊσταμένων των Υπηρεσιών, κάθε μη σύννομη συμπεριφορά υπαλλήλων, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην καταπολέμηση της διαφθοράς, στην θωράκιση της διαφάνειας στη δημόσια διοίκηση και στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος.

Αντί 1.200€ εξέδιδε πλαστές άδειες οδήγησης υπάλληλος στο Μεσολόγγι



Στις δικαστικές αρχές του Αγρινίου πρόκειται να οδηγηθεί υπάλληλος υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι, κατηγορούμενος για δωροδοκία.
Ο 58χρονος υπάλληλος συνελήφθη χθες στο Αγρίνιο την στιγμή που παρέλαβε από 31χρονο χρηματικό ποσό, προκειμένου να του εκδώσει άδεια χειριστή μηχανημάτων.
Στην κατοχή του επίορκου υπαλλήλου τόσο στο σπίτι του όσο και στο γραφείο του στο Μεσολόγγι βρέθηκαν πληθώρα παραποιημένων εγγράφων, σφραγίδες, ταυτότητες κλπ. Επίσης στο σπίτι βρέθηκαν και αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων.
Από την αστυνομία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τη δράση του 58χρονου:
"Συνελήφθη χθες (26-9-2012) το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 58 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία.
Ο 58χρονος είναι εν ενέργεια υπάλληλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε στα πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου μετά από καταγγελία 31χρονου ημεδαπού.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Υποψήφιος για το ΔΣ της ΕΠΟ ο Τάκης Παπαχρήστος


Υποψηφιότητα για το ΔΣ της Ε.Π.Ο. έθεσε ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας, Τάκης Παπαχρήστος. Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ θα γίνουν στις 6 Οκτωβρίου με ενιαίο ψηφοδέλτιο για τα μέλη του ΔΣ, ενώ γίνεται ξεχωριστή ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.
Ως γνωστό, την προεδρία της Ε.Π.Ο. διεκδικούν οι Βασίλης Γκαγκάτσης και Γιώργος Σαρρής.
Ευχή όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου της Αιτωλοακαρνανίας είναι η εκλογή του Τάκη Παπαχρήστου στο Δ.Σ., καθώς πρόκειται για μια υποψηφιότητα που έχει ανάγκη η ομοσπονδία αλλά και σε τοπικό επίπεδο η εκλογή του θα βοηθήσει στην αναβάθμιση του τοπικού ποδοσφαίρου.

Απαντήσεις για τη "Μαρίνα Μεσολογγίου" ζητά η Μ. Τριανταφύλλου

Απάντηση σε μια σειρά ερωτημάτων που θέτει, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζητά, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας της "Μαρίνας Μεσολογγίου".
Συγκεκριμένα σε ερώτησή της προς την αρμόδια υπουργό Τουρισμού αναφέρει:

"Ακόμα μια περίπτωση σκανδαλώδους παραχώρησης και εκμετάλλευσης Δημόσιας Περιουσίας εις βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος και των πολιτών φαίνεται να έχει διαμορφωθεί στο Μεσολόγγι με την περίπτωση της Σύμβασης Παραχώρησης της Χρήσης και εκμετάλλευσης της Ζώνης (Χερσαίας και Θαλάσσιας) του Τουριστικού Λιμένα Μεσολογγίου που υπεγράφη στις 3 Μαρτίου 2009 με συμβαλλόμενα μέρη το Υπουργείο Τουρισμού και το φορέα διαχείρισης «Μαρίνα Μεσολογγίου ΑΕ».
Η σύμβαση αυτή υπεγράφη μετά από Δημοπράτηση που έγινε  2007. 
Στο Τεύχος της Δημοπράτησης (Φεβρουάριος 2007 – παράγραφος 3.5) προβλεπόταν ρητά ότι οι μέτοχοι του φορέα διαχείρισης οφείλουν να μεταβιβάσουν το 5% των μετοχών της ανώνυμης εταιρείας ειδικού σκοπού, που θα εκμεταλλευόταν τη Μαρίνα («Μαρίνα Μεσολογγίου ΑΕ»), στο Λιμενικό Ταμείο Αιτωλοακαρνανίας.

Απέχουν την Τετάρτη 26/9 οι δικηγόροι του Μεσολογγίου στο πλαίσιο της Γενικής Απεργίας

Μετά από πρόταση του προέδρου και ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου οι Δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου θα απέχουν απ’ τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, συμμετέχοντας στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. 
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Γιάννης Ατσαλάκης αναφορικά με την αυριανή κινητοποίηση τονίζει:
"Οι Δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου ΑΠΕΧΟΥΝ απ’ τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, συμμετέχοντας στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, των εργαζομένων και υπαλλήλων, των επαγγελματιών και επιστημόνων, ενάντια στη συνεχιζόμενη οικονομική πολιτική που αυξάνει τους νεόπτωχους δικηγόρους και εξαφανίζει την μικρομεσαία τάξη, οδηγεί τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και την ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους μας όπου χιλιάδες επιστήμονες ξενιτεύονται, η κρίση βαθαίνει και καθιστά το μέλλον όλων μας αβέβαιο, με τις “συνταγές” και τις δεσμεύσεις που επιβάλει η Τρόικα στη Χώρα μας.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο "Ελεύθερο Παιδικό Ινστιτούτο" της ΔΙΕΞΟΔΟΥ


Η «Διέξοδος», με ιδιαίτερη χαρά απευθύνεται, για άλλη μια χρονιά, στους μικρούς της φίλους (μαθητές 6ης Δημοτικού), και τους καλεί να παρακολουθήσουν το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ, το οποίο με υπευθυνότητα σχεδίασε η επιστημονική της ομάδα.
Το πρόγραμμα έχει σαν θέμα του τον Ελληνικό Πολιτισμό και χωρίζεται σε πέντε αυτοτελείς ενότητες:

  • Ελληνική Γλώσσα
  • Ελληνική Μυθολογία
  • Ελληνική Λογοτεχνία και Ποίηση
  • Ελληνική Τέχνη
  • Ελληνική (μεσογειακή) Διατροφή
Οι θεματικές αυτές ενότητες θα υλοποιηθούν σε συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν Σαββατοκύριακα στους χώρους του Ιστορικού Μουσείου της «Διεξόδου» στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. 

Εκδήλωση Μνήμης για τον αείμνηστο Σπ. Κανίνια την Κυριακή 30/9 στο Τρικούπειο


Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου διοργανώνεται εκδήλωση Μνήμης και Τιμής του Μεσολογγίτη Σπύρου Κανίνια, εξέχοντος Δικαστού και Πνευματικού Ανθρώπου, με ομιλητές τους:
Αθανάσιο Κατσιρώδη, Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου
Παναγιώτη Πουλή, Ομότιμου Καθηγητή Νομικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου
Μιχάλη Κοτίνη, Δικηγόρου, Αντιπροέδρου της ΑΙ.ΠΟ.Ε.
Η εκδήλωση που γίνεται με αφορμή την συμπλήρωση σε λίγες μέρες,  ενός χρόνου από το θάνατο του αείμνηστου Σπύρου Κανίνια συνδιοργανώνεται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Μεσολογγίου και την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία.

Και κοινωνική δράση από τους Βιοκαλλιεργητές της Δυτικής Ελλάδας


Οι Βιοκαλλιεργητές Δυτικής Ελλάδας συνεχίζουν να αυξάνουν τις εξαγωγές βιολογικών φρούτων της περιοχής, σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες στην Ευρωπαϊκή αγορά.
Τα τελευταία χρόνια με βάση την υψηλή ποιότητα των βιολογικών προϊόντων τους έχουν επιτύχει, να συνεργάζονται με τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής βιολογικών προϊόντων της Ευρώπης, με αποτέλεσμα την συνεχή αύξηση των εξαγωγών και την διατήρηση ενός ικανοποιητικού ετήσιου εισοδήματος στα μέλη της οργάνωσής τους,  βιοκαλλιεργητές της περιοχής.

Αυτό δίνει την δυνατότητα στους βιοκαλλιεργητές της περιοχής να αναπτύξουν δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης  προς συνανθρώπους μας 

Μία τέτοια είναι και η δράση που ξεκίνησε να υλοποιείται κατά το 2012, με πρωτοβουλία του Συνεταιρισμού Βιοπαραγωγών Δυτικής Ελλάδας και της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής εταιρείας διανομής βιολογικών προϊόντων, της  Ολλανδικής EOSTA.

Οι "Ποδηλάτες Μεσολογγίου" ανέλαβαν δράση για το λιμάνι



Πολύς ήταν ο κόσμος, που το απόγευμα της Κυριακής ανταποκρίθηκε, στο κάλεσμα των «Ποδηλατών Μεσολογγίου» για την απαρχή μιας συζήτησης, που θα οδηγήσει σε ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων και πρωτοβουλιών, για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της πόλης.
Πολλοί ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και μετέβησαν με τα ποδήλατά τους, στο χώρο της εκδήλωσης στο λιμάνι, ενώ πολλοί ήταν και αυτοί που βρέθηκαν στο χώρο.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ντροπή! Τραυματισμένος μαθητής περίμενε το ασθενοφόρο που ...δεν υπήρχε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου


Με τον πιο δραματικό τρόπο επιβεβαιώθηκαν σήμερα στο Μεσολόγγι οι φωνές διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο νοσοκομείο της πόλης, για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει ο χώρος της δημόσιας υγείας, εξαιτίας των επιταγών της Τρόικας για …δημοσιονομική προσαρμογή.
Η εικόνα που αντίκρισαν κάτοικοι και αστυνομικοί ήταν η εξής: «Ένα 13χρονο αγόρι τραυματισμένο και σωριασμένο στην άσφαλτο να περιμένει ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της πόλης, που απέχει το πολύ 1,5 χλμ. από το σημείο του ατυχήματος.»
Τελικά και αφού από το νοσοκομείο, έγινε ενημέρωση ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο το παιδί διακομίστηκε στο νοσοκομείο με περιπολικό… για να μεταφερθεί αργότερα στην Πάτρα ώστε να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του.
Ο μαθητής τραυματίστηκε όταν το ποδήλατο που οδηγούσε παρασύρθηκε από ΙΧ σε κεντρικό σημείο του Μεσολογγίου.

SOS για τα ΤΕΙ έστειλαν από το Μεσολόγγι οι πρόεδροι τους


"Σήμα κινδύνου" για τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας έστειλαν οι πρόεδροι των ΤΕΙ από το Μεσολόγγι, όπου και ολοκληρώθηκαν σήμερα οι τριήμερες εργασίες της συνόδου τους. Στο ψήφισμά τους κάνουν λόγο για «αδυναμία βασικών λειτουργιών των Ιδρυμάτων».
Όπως τονίζουν στο ψήφισμά τους «η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των Ιδρυμάτων οδηγεί σε αδυναμία βασικών λειτουργιών αυτών και υποβάθμιση της ποιότητας σπουδών, της φοιτητικής μέριμνας και μάλιστα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της χώρας, όπου χρειάζεται ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας».
Στο ψήφισμα επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των προέδρων των ΤΕΙ στις 19 Σεπτεμβρίου, συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις για διάφορα θέματα, όπως η ανάγκη διαμόρφωσης τρίτου κύκλου σπουδών στα ΤΕΙ (απονομή Διδακτορικών διπλωμάτων).

Έτσι θα διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΜ


Με γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου, στο ΔΣ της ΔΕΥΑΜ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος αναφέρεται στην τρέχουσα κατάσταση της επιχείρησης και καταθέτει μια σειρά προτάσεων για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Οι τελευταίες εξελίξεις στη ΔΕΥΑ Μεσολογγίου πιστοποιούν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η κατάσταση στη Δημοτική Επιχείρηση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο και να γίνει μη αναστρέψιμη. Εάν συνεχισθεί η μέχρι σήμερα αδράνεια της Δημοτικής Αρχής σε συνδυασμό με εγγενείς αδυναμίες λειτουργίας της επιχείρησης, φοβάμαι ότι πολύ σύντομα η ΔΕΥΑΜ θα ιδιωτικοποιηθεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες και τους καταναλωτές.
Από τα στοιχεία ισολογισμού του 2011 που αφορούν την πρώην ΔΕΥΑΜ και την πρώην ΔΕΥΑΟ, προκύπτει ζημία γενικής χρήσης 414.054,15 ευρώ. Επειδή όλοι γνωρίζουμε πως καταρτίζονται οι ισολογισμοί, εκτιμάται ότι η ζημία της επιχείρησης είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία.
Οι ανείσπρακτες οφειλές φτάνουν τα 2.700.000 ευρώ και οι οφειλές στο νέο Δήμο ξεπερνούν τα 4.000.000 ευρώ. Ταυτόχρονα η ΔΕΗ κάνει καθημερινά διακοπές διεκδικώντας οφειλές που ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ.

Η ασυλία των ταγμάτων εφόδου


Γράφει ο Παντελής Μπουκάλας

Αν έφτανε η γενειάδα για να γίνει κάποιος σπουδαίος φιλόσοφος, τότε ο μακρυγένης τράγος θα γινόταν πάραυτα Πλάτωνας. Αυτά έλεγε για τους δήθεν φιλοσόφους ο Λουκιανός, ο οποίος, λόγω συριακής καταγωγής, δεν θα αποσπούσε πιστοποιητικό ελληνικότητας από τους γονιδιομέτρες της Χρυσής Αυγής, που θα τον κατέτασσαν στους ανεπιθύμητους νόθους, μαζί - για να ’ρθουμε στις μέρες μας - με τον Χοσέ Χολέμπας και τον Σωτήρη Νίνη. 
Σύμφωνα πάντως με το σαρκαστικό λουκιάνειο πνεύμα, αν έφταναν τα μακριά μουστάκια και μαλλιά για να θεωρηθεί κάποιος Καραϊσκάκης, τότε ο βουλευτής της Χ.Α. που «απελευθέρωσε» τη λαϊκή του Μεσολογγίου από τους ιταμούς εχθρούς της πατρίδος, θα ήταν πιο γνήσιος Καραϊσκάκης κι από τον «γιο της καλογριάς», αφού, μόνος αυτός, αντιμετώπισε τα εχθρικά στίφη, βαριά εξοπλισμένα με πλαστικά παιδικά παιχνίδια, μυγοσκοτώστρες, μπλουζάκια και ό,τι άλλο έχει στην αρματωσιά του ένας λιανοπωλητής. Όσο για τον άλλο βουλευτή της Χ.Α, τον «Καιάδα», που «απελευθέρωσε» τη Ραφήνα, όπου κατά την επίσημη ανακοίνωση «βρέθηκε προς τιμήν της Θεοτόκου Παντοβασιλίσσης», ας χαίρεται το ψευδώνυμό του. Κι η Παναγιά μαζί μας...

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

"Λούκετο" στη Δ.Ο.Υ. Ναυπάκτου από την 1η Οκτωβρίου

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα μια σειρά από Δ.Ο.Υ. σε όλη τη χώρα κλείνουν από 1 Οκτωβρίου με τους υπαλλήλους τους και την ύλη τους να μεταφέρονται σε άλλες.
Όσον αφορά την Αιτωλοακαρνανία σύμφωνα με τους πίνακες που δημοσιοποιήθηκαν "λουκέτο" μπαίνει στη Δ.Ο.Υ. Ναυπάκτου η οποία και συγχωνεύεται με αυτή του Μεσολογγίου.
Αναλυτικά οι πίνακες εδώ 

Απεργιακό κάλεσμα για τις 26 Σεπτέμβρη

Γενική Απεργία 26 Σεπτέμβρη

Συνάδελφοι-ισσες 

Πέρασαν 2,5 χρόνια και ο ανελέητος βομβαρδισμός της κοινωνίας συνεχίζεται. Μισθοί, συντάξεις, κοινωνικές παροχές κόβονται και ξανακόβονται μονομερώς πάντα. Τίποτα πλέον δεν θυμίζει ούτε κατ’ ελάχιστο ψήγμα κοινωνικού κράτους. Στοιχειωδώς τα ανθρώπινα δικαιώματα για ζωή κατάντησαν κουρέλια καταρρακώνοντας κάθε έννοια αξιοπρέπειας. 

Συγκυβέρνηση και Τροϊκανοί παρά τη διαπίστωση ότι η συνταγή είναι λάθος, επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη (συνειδητά πλέον) υφεσιακή, αντικοινωνική πολιτική. Οι μαθητευόμενοι μάγοι (κομπογιαννίτες) της Τρόικας σε αρμονία με τους ανάλγητους εγχώριους “σωτήρες” προσπαθούν να αποτελειώσουν το “πειραματόζωο”. Αυτά που μας προσφέρουν είναι ΘΗΛΕΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ. 

Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία απαιτούν και απαντούν: 

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Χωρίς νερό περιοχές του δήμου Μεσολογγίου λόγω οφειλών στη ΔΕΗ


Χωρίς νερό παραμένουν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων Γουριάς και Μάστρο του δήμου Μεσολογγίου λόγω του ότι η Δ.Ε.Η. διέκοψε την ηλεκτροδότηση των εκεί αντλιοστασίων, λόγω σωρευμένων οφειλών της ΔΕΥΑΜ.
Η είδηση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, πέρα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι από την έλλειψη νερού, για τον τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης της ΔΕΥΑΜ.
Ταυτόχρονα όμως, επειδή οι οφειλές για να ξεκαθαριστεί, αφορούν την περίοδο πριν τη συνένωση των περιοχών αυτών με το δήμο Μεσολογγίου, δηλαδή προήλθαν το δήμο Οινιαδών ενδιαφέρον έχει να μάθουμε πως και γιατί προέκυψαν αυτές.

Ν. Καραπάνος: "Αδιανόητη η κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου"


Σε γνωστό διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε σήμερα το πρωί ο αν. Βουλευτής Ν.Δ Αιτ/νίας Νικόλαος Καραπάνος, για το μείζον θέμα που απασχολεί τον νομό τις μέρες μας, μετά από έντονες φημολογίες για επικείμενη κατάργηση της Δ.Ο.Υ Μεσολογγίου. 
Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Πρέπει να σκεφτούμε και να δράσουμε με γνώμονα τη  διατήρηση των ηθικών αξιών και παραδόσεων, σεβόμενοι την ιστορία μας, αλλά ταυτόχρονα και την καλύτερη εξυπηρέτηση του εκάστοτε φορολογούμενου πολίτη. Είναι ευρέως γνωστό ότι όλες οι αντίστοιχες υπηρεσίες λειτουργούν ανεξαιρέτως στις πρωτεύουσες των νομών. 
Παράλληλα όμως, ας μην ξεχνάμε και ότι ζούμε σε έναν από τους μεγαλύτερους νομούς της χώρας μας, τόσο γεωγραφικά όσο και πληθυσμιακά, επομένως δεν θα ήταν λειτουργικά εφικτό,  ένας τέτοιος νομός να εξυπηρετείται μόνο από μια Δ.Ο.Υ. Γίνεται κατανοητό σε όλους μας, ότι μία τέτοια ενέργεια θα προκαλούσε σοβαρό πρόβλημα για τους πολίτες, κυρίως οικονομικό, που διαμένουν σε πιο απομακρυσμένους δήμους, από τον δήμο που θα επιλεγόταν να λειτουργήσει. Ακόμα όμως και σε μία τέτοια περίπτωση η Δ.Ο.Υ που θα καταργηθεί δεν θα πρέπει να είναι αυτή του Μεσολογγίου. Θα τρίζουν τα κόκκαλα των ηρώων μας. Οι ηθικές αξίες δεν υπηρετούνται ούτε με δόσεις ούτε με εκπτώσεις και αυτό θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο. Είναι αδιανόητο να μιλάμε για λειτουργία Δ.Ο.Υ εκτός πρωτεύουσας. 

Ανεξέλεγκτη χωματερή ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου; (VIDEO)


Τον άμεσο έλεγχο των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ από τη διεύθυνση υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών ζήτησε σήμερα το πρωί, ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, από τον τρόπο απόθεσης των απορριμμάτων και τη γενικότερη λειτουργία του έργου.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στον ΧΥΤΑ και οι εικόνες που αντίκρισε κάθε άλλο παρά συμβατές ήταν με τον τρόπο λειτουργία του ΧΥΤΑ.
Εικόνες που δημιουργούν προβληματισμό και ερωτηματικά για μια δομή που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη τόσο με την υγεία των κατοίκων της περιοχής, όσο και με την περιβαλλοντική προστασία.
Στο βίντεο του AitoloakarnaniaPost που αναδημοσιεύουμε καταγράφονται οι εικόνες στο ΧΥΤΑ καθώς και οι απόψεις του Γιάννη Αναγνωστόπουλου και του προέδρου του ΧΥΤΑ, Παναγιώτη Κολοζάκη.

Ακολουθεί το βίντεο:


Θέλετε να μάθετε γρήγορα; Έ τότε παίξτε κανά παιχνίδι!



Αυτή είναι η φιλοσοφία του ευρωπαϊκού προγράμματος “Play the Learning Game” το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Leonardo Da Vinci και στο οποίο εθνικός εταίρος είναι το Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας (www.ebusiness-lab.gr) στο Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική ανάπτυξη και εξάπλωση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται με χρήση κάποιου ηλεκτρονικού μέσου, μια περιοχή που είναι ευρύτατα γνωστή ως e-learning. Οι αρχικές προσπάθειες στο χώρο του e-learning ήταν εστιασμένες στην ανάπτυξη τεχνολογιών (πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης, εργαλεία επικοινωνίας από απόσταση, κτλ.) καθώς και στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού περιεχομένου σε ηλεκτρονική μορφή και όχι στη διερεύνηση κατάλληλων τρόπων αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας μεταξύ του μαθητή και του εκπαιδευτικού εργαλείου. 

Ο Βασίλης Σπυρόπουλος και πάλι πρόεδρος στον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου


Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου ανακοινώνει ότι έγινε η συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. σε ειδική συνεδρίαση προχθές Δευτέρα 17-09-2012 με μοναδικό θέμα: «Συγκρότηση σε Σώμα του νεοεκλεγέντος ΔΣ».
Η συγκρότηση  κατόπιν ψηφοφορίας έγινε ως εξής:

Πρόεδρος:         Σπυρόπουλος Βασίλης
Αντιπρόεδρος:   Ντέκας Γεώργιος
Γ. Γραμματέας:  Πασιόπουλος Κωνσταντίνος
Ταμίας:              Ξηρός Βασίλης
Αναπληρώτρια Γεν. Γραμματέας: Κοσσόβα Μαργαρίτα
ΜΕΛΗ:
Γερασίμου Κατερίνα
Κασσαβέτης Γεώργιος
Καρατσώρας Χρήστος
Τσοκάντα Μαριάννα

Μέτωπο Ελευθέρων Δημοτών Μεσολογγίου: "Βγάλε συμπέρασμα"


Παρακολουθούμε έκθαμβοι και ζαλισμένοι τη συνεχιζόμενη λεηλασία των μισθών, των συντάξεων και των πάσης φύσεως εισοδημάτων της πλειονότητας των Ελλήνων και των δημοτών μας, συνοδευόμενη  τώρα και από την έναρξη της κατάρρευσης της δημόσιας υγείας, στόχος που υπηρετείται μεθοδικά μέσω της ίδρυσης και δράσης του ΕΟΠΥΥ.
Είναι αλήθεια πως στο δήμο μας αρκετοί έχουν πράγματι μια κάποια εγρήγορση σχετικά τόσο  με επιπρόσθετους επικείμενους και επικρεμμάμενους κινδύνους, π.χ. παράδοσης δημοτικών υπηρεσιών στην κερδοσκοπία ιδιωτικών συμφερόντων με τη μεθόδευση της ανταποδοτικότητας, όσο και για την απόκτηση στοιχειωδών από όσα ανήκουν στο δήμο (ιβάρια, λιμενικό ταμείο, παραλία Τουρλίδας, κρατικά κτήματα κ.α.) χωρίς ωστόσο αντίστοιχο επίπεδο διεκδίκησης παρά μόνο φραστικό, αλλά έστω.

Τερατώδες επωαζόμενο έγκλημα!


Γράφει ο Βασίλης Μπρούμας
Ψυχίατρος Γ.Ν. Μεσολογγίου


Ενώ ο αγώνας των εργαζομένων του  νοσοκομείου προσλαμβάνει νέα, κλιμακούμενη ένταση και δυναμική,  με  παράθεση ακλόνητα πειστικών στοιχείων και επιχειρημάτων στη βάση εργασιακών, υγειονομικών και κοινωνικών αναγκών,  δικαιωμάτων και  διεκδικήσεων, το λόγο τώρα δεν μπορεί παρά να έχει  το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και των κάθε είδους δυνάμεων, φορέων και εκπροσώπων της. 
Γιατί, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον  ούτε για το δίκαιο, ούτε για την αναγκαιότητα, ούτε για την καθοριστικότητα του συγκεκριμένου αγώνα. Αλλωστε  οι εργαζόμενοι,  μόνο για ολιγωρία, αδιαφορία, υστέρηση  ως προς οποιοδήποτε εκ των καθηκόντων τους, συμπεριλαμβανομένων της υπεράσπισης του νοσοκομείου  και του  αγωνιστικού, δεν μπορεί να μεμφθούν. Το αντίθετο μάλιστα. Υπερπληρούν άπαντα τα κριτήρια. Παρόλα αυτά όμως,  το ζήτημα του νοσοκομείου παραμένει όχι απλώς άλυτο, αλλά διαρκώς επιδεινούμενο. Γι’ αυτό στη φάση  αυτή έχουν νόημα δύο πράματα από την πλευρά πλέον του συνόλου του πληθυσμού , των εκπροσώπων και των φορέων του.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

"Κούρεμα" οφειλών για όλους τους οικονομικά αδύναμους καταναλωτές της ΔΕΥΑΜ προτείνει ο Γ. Βαρεμένος

Με επιστολή του στο MessolonghiNews, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Γιώργος Βαρεμένος διευκρινίζει σχετικά με την πρότασή του για "κούρεμα" των παλαιών οφειλών στη ΔΕΥΑΜ, από τους καταναλωτές της, ότι αυτή αφορά το σύνολο των οικονομικά αδύναμων καταναλωτών και όχι όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας αυτούς του Αιτωλικού.
Στην επιστολή του ο κ. Βαρεμένος σημειώνει:


"Σε ανάρτησή σας, της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου, αναφέρεστε στη συνάντηση που είχα την ίδια μέρα με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσολογγίου, Νίκο Τσουνάκα, και στο αίτημα που του υπέβαλα για την απαλλαγή των καταναλωτών από τις υποχρεώσεις προηγουμένων ετών, έναντι ενός μικρού τιμήματος προσιτού και στους οικονομικά αδύναμους. 

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε τον ΣΥΡΙΖΑ για τον Αχελώο


Γράφει η Μαρία Τριανταφύλλου
Βουλευτής, ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αιτωλοακαρνανίας

Το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) απαντώντας στα 14 προδικαστικά ερωτήματα που είχαν τεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) σχετικά με την υπόθεση της εκτροπής του Αχελώου απεφάνθη ότι:
- Η εκτροπή με τον τρόπο που σχεδιάστηκε και εγκρίθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο το 2006 (ν.3481/2006), παραβιάζει την Ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία.
- Αυτό, γιατί βασίστηκε σε ανεπαρκή και ανεπίκαιρα στοιχεία για τις συντελούμενες επεμβάσεις σε περιοχές Natura 2000 και για το σκοπό του έργου, δηλαδή την άρδευση του Θεσσαλικού κάμπου. 
- Επιπλέον αγνοούσε τις ελάχιστες νομικές απαιτήσεις για τη διαχείριση των υδάτων.
Όσοι διαχρονικά τάσσονται υπέρ της εκτροπής του Αχελώου υποστηρίζουν:

"Κούρεμα" των οφειλών στη ΔΕΥΑΜ από τους Αιτωλικιώτες προτείνει ο Γ. Βαρεμένος


Την απαλλαγή των καταναλωτών της ΔΕΥΑΜ, στο Αιτωλικό, από τις υποχρεώσεις προηγούμενων ετών, έναντι ενός μικρού ποσού προσιτού και στους οικονομικά αδύναμους, πρότεινε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσολογγίου, Νίκο Τσουνάκα.

Ο Γ. Βαρεμένος συζήτησε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ τα προβλήματα ποιότητας και τιμολόγησης του νερού που απασχολούν την περιοχή. Σε ό,τι αφορά τα συσσωρευμένα χρέη παλαιοτέρων ετών, προ του 2012, ζήτησε να υπάρξει ρύθμισή τους με καταβολή του ελάχιστου δυνατού ποσού, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν και τα πιο αδύναμα νοικοκυριά, που κυρίως πλήττονται από την κρίση. Μια τέτοια λύση, όπως προέκυψε από τη συζήτηση, είναι συμβατή και με την οικονομική βιωσιμότητα της εταιρείας. 

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Με εμπειρίες επέστρεψε η αποστολή του Δήμου Μεσολογγίου από το Schöfflisdorf


Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την αδελφοποίηση του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με το δήμου του Schöfflisdorf της Ελβετίας - τη γενέτειρα πόλη του Ιάκωβου Μάγιερ, - αποστολή του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελβετία, από 6 έως 10 Σεπτεμβρίου 2012. 

Στην αποστολή συμμετείχαν ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Σπανός Ιωάννης και Κότσαλος Αγαθάγγελος, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Καββάγιας Αριστείδης, οι αντιδήμαρχοι Κοταντάκης Δημήτρης και Φούντα Μαρία, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Πουλής Κώστας, Κουτσοθόδωρος Κώστας, Κατσούλας Κώστας. 

Το πρόγραμμα της αποστολής περιείχε ενημερωτικές συναντήσεις που αφορούσαν τον τρόπο διοίκησης και λειτουργιάς του δήμου του Schöfflisdorf καθώς και των γειτονικών δήμων, στα θέματα της ύδρευσης και της πολιτικής  προστασίας (κατάσβεση πυρκαγιάς). 
Στη διάρκεια της επίσκεψης τέθηκαν από το δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη στο δήμαρχο του  Aldis Buchegger και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τα παρακάτω θέματα:

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

(Ανανεωμένο) Απόλυτη πλειοψηφία για τον συνδυασμό του Β. Σπυρόπουλου στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου


Ως ψήφος εμπιστοσύνης και μόνο στον τέως πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Βασίλη Σπυρόπουλο μπορεί να εκληφθεί το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στο φορέα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο συνδυασμός «Προοδευτική Κίνηση Εμπόρων» που μετέχει ο κ. Βασίλης Σπυρόπουλος κέρδισε την εμπιστοσύνη του εμπορικού κόσμου του Μεσολογγίου, αφού συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία κάτι που μεταφράζεται σε 5 έδρες στο νέο Δ.Σ., ενώ από 2 έδρες καταλαμβάνουν οι άλλοι δύο συνδυασμοί που διεκδίκησαν την ψήφο των εμπόρων.
Μάλιστα ο κ. Σπυρόπουλος συγκέντρωσε 106 ψήφους!
Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Ψήφισαν 207 – Άκυρα /Λευκά: 2
Έγκυρα: 205
Έλαβαν:

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Η "ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ" για τις εκλογές στον Εμπορικό Μεσολογγίου


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Διανύουμε την πιο δύσκολη περίοδο οικονομικών και κοινωνικών αλλαγών. Είμαστε μάρτυρες, αλλά και θύματα ενός πολέμου που γίνεται με άνευ προηγούμενου απώλειες για την εμπορική τάξη. Ανήκουμε στην κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών που κάποτε ήμασταν ο πιο υγιής ιστός της οικονομίας και αυτή την στιγμή είναι άγνωστο για τον καθένα από εμάς αν θα υπάρξει επόμενη ημέρα. 

Το μοναδικό μας όπλο λοιπόν είναι να ενωθούμε για να αντισταθούμε. Να αντισταθούμε ενάντια σ’ όλους αυτούς που μας έφεραν σ’ αυτό το σημείο και όχι μόνο. Οραματιζόμαστε έναν εμπορικό σύλλογο με αξιοπιστία στην κοινωνία για να την έχουμε δίπλα μας, έναν σύλλογο που να έχει τον πρώτο λόγο σε θέματα επιχειρείν, που να σκέφτεται συλλογικά και όχι ατομικά, έναν σύλλογο δυνατό και ενωμένο που θα βλέπει το αύριο και όχι το χθες... Έναν σύλλογο που θα συνεργάζεται με όλους τους φορείς χωρίς κομματικές αγκυλώσεις.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Κάλεσμα Πασιόπουλου για μαζική συμμετοχή στις εκλογές του Εμπορικού


«Στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του νέου διοικητικού συμβούλιου στον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Ι.Π. Μεσολογγίου ψήφος όλων τον εμπόρων κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου ο σύλλογος να γίνει ποιο δυνατός και να μπορεί να προασπίζει τα συμφέροντα αφενός τον συναδέλφων και αφετέρου τις πόλης στην οποία έχουμε επενδύσει .
Προσωπικά θα είμαι υποψήφιος στον συνδυασμό «Προοδευτική Κίνηση Εμπόρων» προκειμένου, αν οι συνάδελφοι με τιμήσουν με την ψήφο τους να συνεχίσω να προσφέρω» σημειώνει σε γραπτή δήλωση ο Κωνσταντίνος Πασιόπουλος αναφορικά με τις εκλογές στον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου.

Στις κάλπες οι έμποροι του Μεσολογγίου


Στις κάλπες προσέρχεται αύριο Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου ο εμπορικός κόσμος του Μεσολογγίου για να αναδείξει νέα διοίκηση στον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο της πόλης.
Την ψήφο των εμπόρων διεκδικούν τρεις συνδυασμοί αφού τα πρόσφατα αρνητικά για την εικόνα του συλλόγου γεγονότα, με τις δημόσιες αντιπαραθέσεις των μελών του απερχόμενου Δ.Σ. είναι φυσικό, να μην δημιουργούν  τις συνθήκες για κατάρτιση ενιαίου ψηφοδελτίου.
Οι τρεις συνδυασμοί που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι η «Αναπτυξιακή Επιχειρηματική Κίνηση»,  η «Ενωτική Κίνηση Εμπόρων» και η «Επιχειρείν - Προοδευτική Κίνηση Εμπόρων» έχουν ως άτυπους επικεφαλής τους Χρήστο Καρατσώρα, Κατερίνα Γερασίμου και Κωνσταντίνο Πασιόπουλο, αντίστοιχα.
Η ψηφοφορία θα γίνει στα γραφεία του συλλόγου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα.

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

SOS από θαλαμηγό με 6 επιβαίνοντες στα ανοιχτά του Μεσολογγίου


Συναγερμός σήμανε σήμερα το απόγευμα στο Λιμεναρχείο Μεσολογγίου όταν δόθηκε σήμα από το θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ για μια θαλαμηγό με έξι επιβαίνοντες που κινδύνευε να βυθιστεί από εισροή υδάτων και έπλεε 4νμ ΝΑ της Τουρλίδας.
Αμέσως οργανώθηκε μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης με την συμμετοχή δυο αλιευτικών και δύο ταχύπλοων σκαφών που σε χρόνο ρεκόρ έφθασαν από το λιμάνι του Μεσολογγίου στο σημείο για να περισυλλέξουν τους έξι αλλοδαπούς επιβάτες της θαλαμηγού.
Παράλληλα τα αλιευτικά ρυμούλκησαν με ασφάλεια τη θαλαμηγό στο χώρο της μαρίνας Μεσολογγίου, όπου έγινε ήδη και η ανέλκυση της. Κατά της διάρκεια της διάσωσης των επιβατών της θαλαμηγού το σκάφος είχε προσεγγίσει και πλοίο της γραμμής Πάτρα – Ιταλία.

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Παρέμβαση της Μ. Τριανταφύλλου για τη μεταφορά του φορέα διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας από το Αιτωλικό στην Άρτα


Μια σειρά ερωτημάτων αλλά και προτάσεων προς το υπουργείο Περιβάλλοντος θέτει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου με αφορμή τη μεταφορά του φορέα διαχείρισης της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου στην Άρτα!
Ως γνωστό η κυβέρνηση στα πλαίσια της συρρίκνωσης των οργανισμών αποφάσισε την συγχώνευση των φορέων διαχείρισης στις προστατευόμενες περιβαλλοντικά περιοχές και στο πλαίσιο αυτής της συγχώνευσης προωθείται η συγχώνευση του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου με αυτούς των Υγροτόπων «Αμβρακικού και Στενών» και «Εκβολών Καλαμά και Αχέροντα» με το νέο φορέα, να έχει έδρα την Άρτα.
Συγκεκριμένα η κ. Τριανταφύλλου στην ερώτησή της σημειώνει:

Κατάληψη στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου για να ευαισθητοποιηθεί η πολιτική ηγεσία....

Στο "κόκκινο" η λειτουργία του Νοσοκομείου Μεσολογγίου....
Σε κατάληψη διαρκείας όλων των υπηρεσιών του νοσοκομείου Μεσολογγίου θα προβούν από τις 7 το πρωί, της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα διεκδικώντας την άμεση δρομολόγηση λύσεων σε μία σειρά αιτημάτων που έχουν να κάνουν με τη βιωσιμότητα και την απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου.
Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι καλούν τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή πίεση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων έχει ως εξής:

Όταν η "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" θέλει να "υποκαταστήσει" τους ελεγκτικούς μηχανισμούς...


«Πολεμάμε το παραεμπόριο, ήρθαμε εδώ σήμερα να δούμε την δημοτική αστυνομία και τις αστυνομικές αρχές να κάνουν ελέγχους, και αφού κωλυσιεργούσαν το κάναμε εμείς. Αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν γιατί αυτοί που πληρώνουν δεν είναι χαζοί και κάποιοι άλλοι να μην πληρώνουν. Ο κόσμος μας ενθαρρύνει και μας λέει να προχωρήσουμε» δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Κώστας Μπαρμπαρούσης σήμερα το πρωί στο Μεσολόγγι.
Η δήλωση έγινε αφότου ο κ. Μπαρμπαρούσης και η συνοδεία του… περπάτησαν στη λαϊκή αγορά, προκειμένου όπως ο ίδιος υποστήριξε "να κάνουν ελέγχους σε μικροπωλητές!!!"

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΩΔΕΚΑ λεπτά στα ιβάρια της λιμνοθάλασσας (VIDEO)




Μια παρέα φίλων επισκέφτηκε τα ιβάρια (διβάρια) της λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού κι έφτασε μέχρι και τ' άλλα στο Μεσολόγγι. Το VIDEO που ακολουθεί είναι ...χορταστικό.

Διαρκεί 12:38 λεπτά, γεμάτο εικόνες που σας καλούν να τα επισκεφτείτε. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ! 

Αναδημοσίευση από τα "γιοφύρια"


ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΣ, ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΣΚΕΠΑΖΕΙ...


Θέλω να γράψω κάτι... θέλω να γράψω κάτι γιατί είναι τόσο έντονη η θλίψη και η οργή μέσα μου, που νιώθω πως, αν δε τη βγάλω με κάποιο τρόπο, θα σκάσω. 
Θλίψη για το φίλο και συνάδελφο που έφυγε μ’ αυτόν τον τρόπο, τόσο αναπάντεχα, τόσο νωρίς, τόσο άδικα. 
Θλίψη για τις δύο γυναίκες που άφησε πίσω του μόνες, τη στιγμή που τον είχαν περισσότερο ανάγκη: τη σύζυγο και την κόρη του, που ακόμα δεν μπορούν να δεχτούν την ιδέα ότι δε θα ξαναδούν ποτέ τον πιο δικό τους άνθρωπο. 
Θλίψη για την υπόλοιπη οικογένεια που έχασαν γιο και αδερφό. 
Θλίψη για όλους μας, γιατί σήμερα θρηνούμε το φίλο, το συνάδερφο, το γείτονα, αλλά αύριο ίσως θρηνήσουμε το δικό μας άντρα, το δικό μας παιδί, τον δικό μας αδερφό, το δικό μας πατέρα.
Και οργή... μεγάλη οργή γι’ αυτή την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και ωθεί τους ανθρώπους να καταφεύγουν σε τέτοιες ακραίες πράξεις, γιατί νιώθουν ότι χάνουν το σημαντικότερο πράγμα για την ανθρώπινη ύπαρξη –την αξιοπρέπειά τους.
Οργή για την –ολοφάνερα πια - παρηκμασμένη κοινωνία μας, στην οποία, ενώ οι περισσότεροι είναι άνεργοι, άλλοι δε χορταίνουν να μαζεύουν λεφτά. Είναι γνωστό στην πόλη μας –οι καταγγελίες κάθε μέρα όλο και πληθαίνουν- ότι τα περισσότερα ιδιαίτερα μαθήματα τα έχουν οι μόνιμοι καθηγητές και όχι οι αδιόριστοι. Αν το κράτος και η δική μας κοινωνία, δεν ανεχόταν και δεν υποδαύλιζε αυτό το φαινόμενο ίσως, λέω ίσως, ο Δημήτρης σήμερα να ήταν εδώ.

Ευχαριστίες και υποσχέσεις Κατσούλη με αφορμή τη 2η έκθεση Τοπικών Προϊόντων


Ολοκληρώθηκε η 2η έκθεση Τοπικών Προϊόντων στο Λιμάνι Μεσολογγίου, με τις καλύτερες κριτικές από το σύνολο των συμμετεχόντων και των επισκεπτών, να την συνοδεύουν.
Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, μετά το τέλος των εργασιών του τετραήμερου δήλωσε: "Πέρυσι δώσαμε την υπόσχεση πως θα υπήρχε η ανάλογη συνέχεια στην πρώτη έκθεση τοπικών προϊόντων. Με τα 90 περίπτερα και τους 15.000 επισκέπτες, εύλογα υποστηρίζουμε ότι την υπόσχεση μας αυτή την κρατήσαμε και νιώθουμε πολύ υπερήφανοι που καταφέραμε φέτος να τη βελτιώσουμε παρ΄ολες τις δυσκολίες της εποχής και να την καταστήσουμε περιφερειακής εμβέλειας με πανελλήνια αναγνώριση.
Οφείλω να εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες:

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Σοκ στο Μεσολόγγι. Η ανεργία οδήγησε στο θάνατο 43χρονο μαθηματικό...


Δεν άντεξε την πίεση που δημιουργούσαν στην οικογένειά του, η ανεργία και κατά συνέπεια η οικονομική δυσπραγία, 43χρονος συμπολίτης μας, καθηγητής μαθηματικών  και οδηγήθηκε, στην απονενοημένη πράξη της αυτοκτονίας…
Ήταν λίγο μετά το μεσημέρι, όταν οι οικείοι του, με έκδηλη την ανησυχία από την ολιγόωρη «απουσία» του και από το γεγονός ότι είχε αφήσει το κινητό του στο σπίτι του οδηγήθηκαν στο σπίτι της μητέρας του, στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα. Ύστερα από ολιγόλεπτη αναζήτηση βρήκαν, το άψυχο κορμί του μαθηματικού πατέρα ενός εξάχρονου κοριτσιού, να κρέμεται από δέντρο στην αυλή του σπιτιού…
Στην τσέπη του θύματος βρέθηκε σημείωμα, στο οποίο εξηγεί τους λόγους της πράξης του, ζητώντας την κατανόηση και τη συγνώμη από την οικογένειά του.
Οι λόγοι, δυστυχώς, όπως αναφέραμε ήταν οικονομικοί…

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2012 !!!


Γράφει η Ναυσικά Α. Καπνίση
Ιστορικός Τέχνης

Η προτροπή από ανθρώπους που σέβομαι και εκτιμώ να γράψω και να εκφράσω τη γνώμη μου για ένα θέμα που άπτεται των ενδιαφερόντων μου, ισοδυναμεί στο νου μου ως… διαταγή! (… αστειεύομαι! όσοι με ξέρουν, αντιλαμβάνονται τη δυσκολία που συνεπάγεται η χρήση ‘διαταγών’ προς το άτομό μου!). Ιδιαίτερα, όταν η προτροπή αφορά στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, λειτουργεί και λίγο ως… ‘καροτάκι’ για την λαγουδένια υπόστασή μου! (… θεωρώ ότι το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός είναι δείγματα ισορροπίας και συνειδητότητας! Τα εξασκώ, λοιπόν, όσο περισσότερο και με τον καλύτερο τρόπο που δύναμαι κάθε φορά!).
Πολιτιστικό καλοκαίρι 2012 και αν κάποιος θα ήθελε να παρακολουθήσει όλα τα δρώμενα στον τόπο μας, θα ήταν ανάγκη να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην θέαση και ακρόαση παραστάσεων. Έτσι, δημιουργείται η ανάγκη επιλογής! (… σωτήρια εφεύρεση η ‘επιλογή’ για όσους θεωρούν τον εαυτό τους άξιο και ικανό να την εξασκούν και να λειτουργούν βάση αυτής!). 

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Η τοπική αυτοδιοίκηση σε τεντωμένο σχοινί


Γράφει η Μαρία Τριανταφύλλου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας

Από τη μεταπολίτευση και ύστερα με επιστέγασμα τους νόμους “Καποδίστρια” ολοκληρώθηκε ένα ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχου της λειτουργίας των δήμων από την κεντρική εξουσία. Σταδιακά συρρικνώθηκαν τα λαϊκά χαρακτηριστικά και ο αυτοδιοικητικός ρόλος των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) αλλοιώθηκε.
Οι Δήμοι και οι Νομαρχίες έγιναν άλλο ένα βάθρο φορομπηξίας,  μηχανισμός ανακατανομής πλούτου σε όφελος των Ιδιωτικών Συμφερόντων, των Ολίγων και Ημετέρων. Μετατράπηκαν σε εκτροφεία κακοπληρωμένων παραγόντων δημοτικοπατέρων, τοποτηρητών του διεφθαρμένου (παλαιοκομματικού) συστήματος.
Ο λαός και οι δημότες απουσίαζαν από τις δραστηριότητες των Δήμων και παραγκωνίζονταν η συμμετοχή τους στα Αυτοδιοικητικά Δρώμενα.
Ο «Καλλικράτης» το 2010 ενοποιεί Δήμους και καταργεί Κοινότητες με στόχο τη δημιουργία μεγάλων και ισχυρών Δήμων.