Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

"Βουβή"... η διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από το σπίτι του Κωστή Παλαμά (VIDEO)




Αν η Ολυμπιακή Φλόγα θα έπρεπε να παραμείνει ή να περάσει έστω απο κάποιο σημείο της Δυτικής Ελλάδας σίγουρα αυτό είναι το πατρογονικό σπίτι στο Μεσολόγγι, του Κωστή Παλαμά που έχει γράψει τον Ολυμπιακό ύμνο.
Το 2004 όταν είχε βγεί το πρόγραμμα της διαδρομής που θα ακολουθούσε η Ολυμπιακή φλόγα δεν υπήρχε καν στάση στο σπίτι του Κωστή Παλαμά.Ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Αντεννα μια μέρα πρίν όμως άλλαξε την διαδρομή και η φλόγα ήρθε στο σπίτι του Παλαμά όπου είχε γίνει τελετή με κατάθεση στεφανιών και με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου, σήμερα η εικόνα τελείως διαφορετική.
Φτάνοντας η Ολυμπιακή φλόγα κανείς δεν βρέθηκε να τους δείξει πως θα πρέπει να στρίψουν για το σπίτι του Παλαμά. Μόνο όταν σταμάτησε το περιπολικό κατάλαβαν οτι πρέπει να αλλάξουν δρόμο.
Έξω απο το σπίτι του Παλαμά ο Δήμαρχος μαζί με δημοτικούς συμβούλους, τα στεφάνια για την κατάθεση έτοιμα, μικρόφωνο για ομιλία υπήρχε αλλά τίποτα δεν έγινε για  την τελετή προς τιμή του Κωστή Παλαμά που έγραψε τον Ολυμπιακό Ύμνο.

Ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση των δήμων Μεσολογγίου και Τριπόλεως

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 192η επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς, πραγματοποιήθηκε η β΄ φάση της αδελφοποίησης των δήμων Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και Τρίπολης.
Το Σαββάτο 28 Σεπτεμβρίου, στο Λιμποβίσι, στον πατρογονικό τόπο του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, , οι δήμαρχοι Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης και Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης υπέγραψαν, το πρωτόκολλο αδελφοποίησης των δύο πόλεων.
Η τελετή αδελφοποίησης ξεκίνησε με δοξολογία χοροστατούντων του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμά και του Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, χαιρετισμοί, ομιλία του κ. Πραχαλιά και η υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με ανταλλαγή αναμνηστικών καθώς και παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό του Δήμου Τρίπολης. 

Την Τετάρτη θα δικαστούν οι συλληφθέντες για τα θλιβερά "οπαδικά" επεισόδια στο κέντρο του Μεσολογγίου

Την προσεχή Τετάρτη 2 Οκτωβρίου θα δικαστούν στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου οι δέκα συλληφθέντες που κατηγορούνται για τα πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο του Μεσολογγίου, μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, επεισόδια που εκτός των άλλων είχαν θλιβερό αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 23χρονου από την Άρτα, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου.
Από την αστυνομία αμέσως μετά τα επεισόδια έγιναν αρκετές προσαγωγές και τελικά χθες Κυριακή οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Μεσολογγίου 15 άτομα, από τους οποίους οι πέντε ήταν ανήλικοι και μετά την απαγγελία των κατηγοριών αφέθηκαν ελεύθεροι για να δικαστούν σε τακτική δικάσιμο, ενώ οι υπόλοιποι παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο με  κατηγορίες για  αδικήματα της αθλητικής βίας, της κατοχής ναρκωτικών και του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Κατάντια; Ντροπή; Τι άλλο θα δούμε;


Ένα 23χρονο παιδί από την Άρτα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στο νοσοκομείο του Ρίου από χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι από πέτρα κατά τη διάρκεια θλιβερών επεισοδίων στο κέντρο του Μεσολογγίου το απόγευμα της Παρασκευής.
Ο νεαρός προφανώς ήταν ανάμεσα σε "φιλάθλους" που βρέθηκαν στο Μεσολόγγι απ' όλη τη Δυτική Ελλάδα για να παρακολουθήσουν φιλικό αφώνα βόλεϊ της ομάδας τους και οι οποίοι ΙΣΩΣ είχαν δώσει ραντεβού "ξύλου" με οπαδούς άλλης ομάδας, με την τραγική αυτή κατάληξη....
Κι όλα αυτά μπροστά από το δικαστικό μέγαρο Μεσολογγίου....
Καληνύχτα Ελλάδα... με την ευχή για ανάνηψη του νεαρού.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Στην 77η Διεθνή Πολυέκθεση και Αγορά «Fiera del Levante» το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στην ιταλική πόλη Μπάρι, ολοκληρώθηκε η 77η Διεθνής Πολυέκθεση και Αγορά «Fiera del Levante», στην οποία εκτέθηκε μεγάλη ποικιλία προϊόντων,  από είδη διατροφής έως και προϊόντα της τουριστικής οικονομίας.
Με τον αριθμό των επισκεπτών της έκθεσης να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο, όπως εκτιμάται από τους  διοργανωτές, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας έδωσε και σε αυτή την έκθεση το «παρόν», προκειμένου να ενισχύσει την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων του νομού. Μέσα σε 300.000 τ.μ η έκθεση αυτή φιλοξένησε (εκτός από προϊόντα από δεκάδες χώρες, όλων των κατηγοριών) και την προετοιμασία της έκθεσης “Fishandships 2014”, που αφορά στην «Οικονομία της Θάλασσας», ένα πεδίο που περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες  γύρω από τη θάλασσα και τους ανθρώπους της.
Η Ένωση των Επιμελητηρίων της Ιταλίας, τα Επιμελητήρια του Μπάρι και του Μπρίντιζι, η Assonautica Italiana και η Περιφέρεια της Απουλίας με την παρουσία του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας,   διοργάνωσαν συνέδριο ειδικά για την Οικονομία της Θάλασσας.

"'Ερωτηση - Βόμβα" του Γ. Βαρεμένου για τη μεταφορά του ΘΕΚΑ από Μεσολόγγι σε Αμαλιάδα

Η μεταφορά του πρώην Τμήματος Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών του ΤΕΙ Μεσολογγίου στην έδρα του νεοσύστατου Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στην Αμαλιάδα, «πραγματοποιείται με διαδικασίες αμφίβολης νομιμότητας, που θέτουν σε κίνδυνο τον πανάκριβο εξοπλισμό του, υπονομεύουν το ακαδημαϊκό και ερευνητικό του έργο, και ακυρώνουν το δικαίωμα των σπουδαστών να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους».

Αυτό τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος. Ο βουλευτής παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία που τεκμηριώνουν την εκτίμησή του, θέτει σειρά ερωτημάτων προς τους αρμόδιους υπουργούς και τους καλεί, εν τέλει, να κάνουν γνωστά τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν «για να διασφαλισθεί το δικαίωμα των σπουδαστών να αρχίσουν, συνεχίσουν και ολοκληρώσουν ομαλά τις σπουδές τους και να συνεχισθεί το ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο του Τμήματος, έργο που του είχε εξασφαλίσει ξεχωριστή θέση στις εθνικές και διεθνείς κατατάξεις».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης που κατέθεσε ο Γιώργος Βαρεμένος, έχει ως εξής:

Άρχισαν οι εγγραφές στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής & Αγιογραφίας σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο

Ξεκίνησαν οι εγγραφές των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής και Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που λειτουργούν στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου και στο Αγρίνιο.
Πιο συγκεκριμένα:
  • Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου
                Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στη διασταύρωση των οδών Γ. Χονδρού και Κανατά. (Πληροφορίες στο τηλ. 26310 23301).
Η Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» στεγάζεται στο ισόγειο του Δροσινείου Οικοτροφείου, στην οδό Δροσίνη 1. (Πληροφορίες στο τηλ. 26310 51709).
Οι εγγραφές και για τις δύο Σχολές θα γίνονται καθημερινά στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Φάρος Ορθοδοξίας» στην Πλατεία Κέννεντυ (τηλ. επικοινωνίας 26310 26549). Για τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής έως την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και για τη Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας έως την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου.
  • Στην πόλη του Αγρινίου:

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Σαν σήμερα πριν 10 χρόνια "έφυγε" ο Τάκης Παλκογιάννης

Ήταν μεσημέρι της 9ης Σεπτέμβρη του 2003 όταν μαθεύτηκε στο Μεσολόγγι η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Τάκη Παλκογιάννη στην Αθήνα, ύστερα από καρδιακό επεισόδιο.
Μια είδηση που σκόρπισε, όπως ήταν αναμενόμενο, θλίψη στην τοπική κοινωνία διότι ο Τάκης Παλκογιάννης ήταν ο πολιτικός που υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια το κοινό καλό του τόπου τόσο από τη θέση του δημάρχου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου την περίοδο 1995-98, όσο και ως δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τις περιόδους 1986 – 90 και 1999 – 02 αλλά και παλαιότερα μέσω συλλογικών προσπαθειών.
Η δημαρχιακή του θητεία, χωρίς υπερβολή μπορεί να χαρακτηριστεί, μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη των τελευταίων πενήντα χρόνων για το δήμο, αφού κατά το διάστημα αυτό ολοκληρώθηκαν, σχεδιάστηκαν και προγραμματίστηκαν μια σειρά έργων που δημιούργησαν, τις προϋποθέσεις για την ουσιαστική επίλυση των βασικών αναγκών της πόλης.
Ενδεικτικά υπενθυμίζουμε τις παρακάτω παρεμβάσεις:

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Αιτωλοακαρνανίας (PALSO): "Ποιοί είμαστε και τί πιστεύουμε"

Ενημερωτική επιστολή σε γονείς και μαθητές

Οι καταστατικές υποχρεώσεις μας, επιτάσσουν την προστασία του κοινωνικού συνόλου, του Δημοσίου Συμφέροντος, τη διεξαγωγή εξετάσεων με γνώμονα τη βελτίωση της παρεχόμενης υπηρεσίας γλωσσομάθειας καθώς και την τήρηση κανόνων επαγγελματικής ηθικής από τα μέλη της Π.Ο.Ι.Κ.Ξ.Γ. και των τοπικών σωματείων. Στα πλαίσια αυτά τηρούμε ορισμένες αρχές και αξίες που θεωρούμε απαραίτητες για μια έντιμη σχέση μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου μας και των πελατών τους.
1. Άποψή μας αλλά και άποψη των δικαστικών αρχών, που έχουν επιληφθεί του θέματος, είναι ότι η προσφορά δωρεάν μαθημάτων ή ακριβών δώρων στις πρώτες τάξεις των Κ.Ξ.Γ. , όχι για κοινωνικούς λόγους (όπως οι τυχόν εκπτώσεις σε άνεργους, πολύτεκνους, ορφανά κλπ) αλλά με στόχο να αποσπάσουν μαθητές από άλλους συναδέλφους, χωρίς να διευκρινίζουν ποιες θα είναι οι οικονομικές υποχρεώσεις στα επόμενα χρόνια παγιδεύουν τον καταναλωτή με μια ελκυστική προσφορά στερώντας του έτσι τη δυνατότητα επιλογής με βασικό κριτήριο την ποιότητα της προσφερόμενης υπηρεσίας. Η πρακτική αυτή είναι απαράδεκτη.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

«…Πολλές από τις επιτυχίες στις ειδήσεις του ΑΝΤ1 και στο «Καλημέρα Ελλάδα» για 20 χρόνια τις χρωστάμε σε εσένα…»

«Η ζωή δίνει σε όλους μια λευκή κόλα… Άλλοι γράφουν, άλλοι αντιγράφουν…» είχε σημειώσει στο Facebook, ο καλός φίλος εικονολήπτης και διαχειριστής του Onairnews, Γιώργος Παυλάκης.
Ανάμεσα στα σχόλια που συνόδευσαν το σχόλιο εντοπίσαμε αυτό του για χρόνια σκηνοθέτη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, Γιάννη Ντόνα, στο οποίο εξήρε τη «δουλειά» του Γιώργου Παυλάκη, ως ρεπόρτερ.
«…Πολλές από τις επιτυχίες στις ειδήσεις του ΑΝΤ1 και στο «Καλημέρα Ελλάδα» για 20 χρόνια τις χρωστάμε σε εσένα…» σημείωσε μεταξύ άλλων στο σχόλιο του ο κ. Ντόνας.

Βραδιά Jazz από το "Juraj Stanik Quarter" στον "Κοχλία" την Κυριακή 8/9

O γνωστός πιανίστας Juraj Stanik έρχεται από την Ολλανδία να παίξει εμπνευσμένος από τους Herbie Hancock, Mulgrew Miller, John Coltrane, Miles Davis και άλλους σπουδαίους μουσικούς της Jazz, με τον δικό του μοναδικό τρόπο. 
Μαζί του o Oλλανδός ντράμερ David Barker, ο Iσπανός σαξοφωνίστας Furmi Gomez και ο Γρηγόρης Θεοδωρίδης στο κοντραμπάσσο, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 21.30 στον "ΚΟΧΛΙΑ" στο Μεσολόγγι θα μας μεταφέρουν στον θαυμαστό κόσμο της Jazz μουσικής.

Είσοδος ελεύθερη.

"Πανδαισία ήχων" στο 2ο Νεανικό Φεστιβάλ Μουσικής στο Μεσολόγγι (VIDEO)




Μια υπέροχη μουσική βραδιά απόλαυσαν χθες το βράδυ οι θεατές στο κατάμεστο θεατράκι στο λιμάνι του Μεσολογγίου στα πλαίσια του 2ου Νεανικό Φεστιβάλ Μουσικής που διοργάνωσε ο Μουσικός Όμιλος Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών».
Το κοινό καταχειροκρότησε τις αποδόσεις γνωστών έργων κλασσικής και σύγχρονης μουσικής από την παιδική ορχήστρα ποικίλης μουσικής Μ.Ο.Μ. «Ιωσήφ Ρωγών», τη φιλαρμονική ορχήστρα Μ.Ο.Μ. «Ιωσήφ Ρωγών», τη δημοτική φιλαρμονική ορχήστρα Αιγείρας «Ιωάννης Κοκονέτσης» και το συγκρότημα «Sax Quart».
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης που ανέδειξαν για ακόμη μια φορά την αγάπη τους και το μεράκι τους για την πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας.

Για περισσότερα βίντεο από την εκδήλωση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Χιλιάδες οι επισκέπτες στην 3η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Δυτ. Ελλάδας στο Μεσολόγγι

«Έκλεισαν» χθες στο Μεσολόγγι οι πύλες  της 3ης  Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων, με κύριο χαρακτηριστικό τη μεγάλη προσέλευση επισκεπτών, καθόλη τη τετραήμερη λειτουργία της. Στα πλαίσια της έκθεσης διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία των διοργανωτών ενημερωτικές συναντήσεις των εκθετών – τοπικών επιχειρηματιών, με τους εκπροσώπους των διμερών επιμελητηρίων που την συνδιοργάνωναν.
Την Παρασκευή, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης, το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο δια του Προέδρου του Χρήστου Δήμα και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας δια του Αντιπροέδρου του Κώστα Μπόκα, ενημέρωσαν επιχειρηματίες και παραγωγούς για τις προϋποθέσεις προώθησης των εξαγωγών στη Ρωσία. Εκτός του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη, παρενέβη και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, τονίζοντας την αναγκαιότητα της παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου, το ρόλο της Περιφέρειας και τη σημασία των εξαγωγών στην προσπάθεια αυτή.