Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Ο Β. Αρτίκος για την έκθεσή του "Missolonghi: Lagune de sel et de mémoire" σε Παρίσι και Βρυξέλλες (VIDEO)Η κάμερα του Newsville.be συνάντησε τον Έλληνα φωτογράφο Βασίλη Αρτίκο στο Παρίσι, πρώτο σταθμό της έκθεσης «Missolonghi: Lagune de sel et de mémoire». Η έκθεση «Missolonghi: Lagune de sel et de mémoire», του Βασίλη Αρτίκου, ταξίδεψε και στο Brussels Press Club, στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου και θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό μέχρι τις 6 Απριλίου. 
 Μετά από την επιτυχία της έκθεσης στο Παρίσι, το φωτογραφικό έργο του Βασίλη Αρτίκου, και η συνεργασία του με τον Νίκο Αλιάγα, παρουσιάζεται στις Βρυξέλλες. 
 Πρωταγωνιστής της έκθεσης, το Μεσολόγγι, μια πόλη μοναδική για την ιστορία της, πλυμμηρισμένη από μνήμες του αγώνα, του πόνου και του ηρωισμού, αποτέλεσε έμπνευση για τον Βασίλη Αρτίκο, για μία συλλογή μοναδικών φωτογραφιών, αντανακλώντας την δική του ελπίδα για το μέλλον, στις στιγμές που συλλαμβάνει με τον φακό του, κι απαθανατίζονας αληθινά συναισθήματα, γαλήνη και μια αιώνια ομορφιά παγωμένη στον χρόνο.  Αυτό το ακριβώς το όραμα και την ελπίδα, μοιράστηκε κι ο Νίκος Αλιάγας , και σε συνδιασμό με την μακροχρόνια φιλία που τους δένει και την αγάπη τους για το Μεσολόγγι, αγκάλιασε ολόψυχα αυτό το έργο, συμβάλλοντας στο άλμπουμ που κυκλοφορεί με τις φωτογραφίες της έκθεσης, με τις σκέψεις και τις αναμνήσεις του, με τα δικά του λόγια, δημιουργώντας το τελευταίο κομμάτι αυτού του καλλιτεχνικού έργου που ονομάζεται "Missolonghi: Lagune de sel et de mémoire" . Η έκθεση φωτογραφίας "Missolonghi: Lagune de sel et de mémoire", άνοιξε τις πόρτες της στο Παρίσι στις 22 Μαρτίου, με τον Βασίλη Αρτίκο και τον Νίκο Αλιάγα, στο Maison de la Grèce, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία. Με την ευκαιρία των εγκαινίων στο Παρίσι, ο Βασίλης Αρτίκος μίλησε από το Maison de la Grèce στην κάμερα του Newsville.be για την έκθεση, την συνεργασία με τον Νίκο Αλιάγα και την σχέση του με το Μεσολόγγι, σε μία από καρδιάς συνέντευξη που θα δημοσιευθεί σύντομα στο Newsville.be. Η έκθεση στις Βρυξέλλες θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου μέχρι τις 6 Απριλίου. Brussels Press Club Rue Froissart 95 1040 Bruxelles www.artikos.gr