Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Πρωτοβουλία για ίδρυση Σκακιστικού Ομίλου στο Μεσολόγγι

Την Παρασκεύή 31 Ιανουαρίου στις 20.00, θα φιλοξενηθεί, στον ημιώροφο του "Κοχλία" στο Μεσολόγγι, μια προσπάθεια συνάντησης σκακιστών, με σκοπό τη δημιουργία σκακιστικού ομίλου στην πόλη μας.

Όσοι ενδιαφέρονται είναι καλοδεχούμενοι!

 

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Μ. Τριανταφύλλου: "Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό"

Η βουλευτής Αιτωλ/νιας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου, στην τοποθέτησή της για το Σ/Ν του ΥΠΕΚΑ: «Ρύθμιση θεμάτων της ΑΔΜΗΕ ΑΕ», αναφέρθηκε στο ιστορικό της ΔΕΗ, στους κόπους του ελληνικού λαού για την επίτευξη της ενεργειακής αυτονομίας, καθώς και στους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο.
«Τα έξοδα που καταβάλλει ο ΑΔΜΗΕ για την υλοποίηση των επενδύσεών του, ανακτώνται αποκλειστικά μέσω του μηχανισμού χρέωσης χρήσης του συστήματος. Κατά συνέπεια, το κόστος των αναγκαίων επενδύσεων που θα υλοποιήσει ο ΑΔΜΗΕ, θα επιμεριστεί ούτως ή άλλως στους καταναλωτές, ανεξάρτητα από το αν θα διατηρηθεί το παρόν ιδιοκτησιακό καθεστώς ή εισέλθει στρατηγικός επενδυτή. Τι έχει πραγματικά να κερδίσει η ελληνική κοινωνία και ο πολίτης από την ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας;»

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

2009: "...Όταν το ΠΑΣΟΚ ζητούσε να μην δημοπρατηθεί ο δρόμος "Αμβρακιά - Άκτιο"..."

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Μ. Χρυσοχοΐδη στην Αιτωλοακαρνανία για να επιθεωρήσει την πορεία υλοποίησης των μεγάλων οδικών αξόνων που κατασκευάζονται στο νομό θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι για κάποια απ’ αυτά και ειδικότερα για τον άξονα «Αμβρακιά – Άκτιο» το 2009, ο τότε πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα δημόσια έργα Γιάννης Μαγκριώτης ζητούσε από τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά «να μην τα δημοπρατήσει!» (διαβάστεεδώ) και εδώ και εδώ.
Είναι προφανές ότι εάν οι τότε δηλώσεις του κ. Μαγκριώτη,  είχαν εισακουστεί, θα ήταν βέβαιο - με τα όσα ακολούθησαν -  ότι σήμερα ο δρόμος δεν θα υπήρχε.
Φυσικά η ιστορία εκδικείται και έτσι 5 χρόνια μετά, ένα άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έρχεται να επιθεωρήσει, ένα σχεδόν τελειωμένο έργο… που εκ των πραγμάτων έχει τη σφραγίδα του Γιώργου Σουφλιά αλλά και των τοπικών παραγόντων που διεκδίκησαν την κατασκευή του.


Κύριε Χρυσοχοΐδη, όταν κάποιος υψώνει τη φωνή είναι "Χρυσαυγίτης"; (VIDEO)


Γράφει ο Θεοφύλακτος Σπατούλας
Δημοσιογράφος

Λοιπόν θα είναι ιδιαίτερη χαρά μου να διαβάσει αυτό το κείμενο ο κ. Χρυσοχοίδης η κάποιος απο το επιτελείο του. Θα ήθελα κύριε Υπουργέ να σας ρωτήσω όταν κάποιος, σας υψώνει τη φωνή του είναι "Χρυσαυγίτης"; 
Όταν δεν ξέρετε πρόσωπα και καταστάσεις το μόνο που κάνετε είναι να μειώνετε στο προσωπο των απλών πολιτών όλους εσάς που κατα τα άλλα ειστε εκει για να υπηρετείτε το συμφέρον του λαού , των πολιτών , αυτών που σας έβαλαν στη θέση αυτή. 
Αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους βρίζετε. Αυτούς τους ανθρώπους σπρώχνετε στην άλλη άκρη. Ισως οταν αυτοί αγωνίζονταν για κάτι διαφορετικό μέσα σε μια περιοχή που τους έδειχναν με το δάχτυλο πολλοί απο τους σημερινούς Υπουργούς δεν ήξεραν για το κόμμα που εκπροσωπείτε. Πήγατε σε ενα έργο πραγματικό "γιοφύρι της Αρτας". 
Ο κόσμος αυτός περιμένει να παρει τα χρηματά του για τα κτήματα που "έκοψε" ο δρόμος . 
Δεν ζητιανεύουν απλώς να ξέρετε ότι η υπομονή έχει και τα οριά της, το ποτήρι έχει ξεχειλήσει και δεν στάζει, αλλά τρέχει όπως λένε εκει στην περιοχή όπου πήγατε. 
Αυτοί οι άνθρωποι δεν καθονται σε δερμάτινες καρέκλες, αλλά τις πληρώνουν για να κάθονται όσοι έχουν ορκιστεί να τους υπηρετούν. Καλό σας βράδυ .

Σ.σ. Ανάλογη ήταν η απάντηση πριν τρία χρόνια του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή για την "υποδοχή" του Χ. Καστανίδη στο Μεσολόγγι, ο οποίος είχε γίνει δέκτης έντονων αποδοκιμασιών για το ζήτημα του Εφετείου (διαβάστε εδώ)

"Τύμπανο, τρομπέτα και κόκκινα κουφέτα" στο Αιτωλικό

Τo Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014,  στις 8 το βράδυ, παρουσιάζεται η τρίτη κατά σειρά παραγωγή της παιδικής σκηνής της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου "Το Αιτωλικό" στο Πνευματικό Κέντρο "Ευανθία Καρβέλη" στο Αιτωλικό.
"Τύμπανο, τρομπέτα και κόκκινα κουφέτα" είναι το τίτλος της παράστασης και πρόκειται για μια ιστορία του είναι, μια περιπέτεια, με μουσική και αλήθειες παραφουσκωμένες με παραμυθένια κόκκινα κουφέτα. Ένα ψάξιμο χαράς και αγάπης, σ' έναν κόσμο σημερινό, περίεργο, σκληρό και διψασμένο για τρυφερότητα. Το Τύμπανο και η Τρομπέτα, τα δυο μικρά παιδιά της ορχήστρας, αναλαμβάνουν να βρουν την άκρη του δρόμου της ελπίδας, με τη σιγουριά ενός παραμυθιού.

Για το θέμα της παράστασης η Θεατρολόγος Διονυσία Ολιβώτου σημειώνει:

"Χωρίς φανφάρες" ανακοίνωσε την κάθοδό του ο δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός

Μέσα από την συνέντευξη τύπου , που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα , ο δήμαρχος Αγρινίου, Παύλος Μοσχολιός ανακοίνωσε την κάθοδο του εκ νέου στις εκλογές του Μαΐου, πέρα από χρίσματα και στηρίξεις, απευθυνόμενος όπως είπε στους πολίτες που ενέκριναν το πρόγραμμα του και τον απολογισμό του το 2010 και ικανοποιούνται από το αποτέλεσμα της τρέχουσας θητείας του.

Ο δήμαρχος Αγρινίου, στη συνέντευξη τύπου την οποία παρακολούθησε σύσσωμη η δημοτική του ομάδα, έκανε έναν γρήγορο απολογισμό στης θητείας του, ξεκινώντας από τις πολιτικές άμβλυνσης των ανισοτήτων που προκάλεσε η παρατεινόμενη κρίση και ενίσχυσης των κοινωνικών δομών στον δήμο. Ακολούθησαν αναφορές στα έργα και τις παρεμβάσεις που έγιναν σε όλους τους τομείς, την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και την προετοιμασία για το νέο ΕΣΠΑ.

Στις ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη συνέχεια, ο δήμαρχος απάντησε σε μια σειρά ζητημάτων όπως το νερό, το πάρκο, τον Καλλικράτη, την υποψηφιότητα του, το μνημόνιο κλπ.

ONCAMERA μετασεισμός στην Κεφαλονιά (VIDEO)

Μέχρι και χθες το βράδυ "κυκλοφορούσαν" στο διαδίκτυο μόνο ερασιτεχνικά βίντεο με τις στιγμές που χτυπούσε ο εγκέλαδος στην Κεφαλονιά, όμως χθες το πρωί το συνεργείο του ANT1 και του LepantoRTV αποτελούμενο απο τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Φλαμή και τον εικονολήπτη Γιώργο Παυλάκη δέχθηκαν το «χτύπημα» του εγκέλαδου την ώρα του ρεπορτάζ. 
Την στιγμή που ο Κωνσταντίνος Φλαμής έπαιρνε συνέντευξη απο μια σεισμόπληκτη ηλικωμένη έγινε σεισμός.
Δείτε το βίντεο.(ΕΔΩ) στο 10:15 περίπου.

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

37 έργα συντήρησης του οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας δημοπρατεί ηΠεριφέρεια Δύτ. Ελλάδας.

Η διεξαγωγή ανοικτής δημοπρασίας για την εκτέλεση 37 έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, συνολικού προϋπολογισμού 7.365.185,58 ευρώ, ενέκρινε ομόφωνα κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.
Τα περισσότερα από αυτά τα έργα, αφορούν, κυρίως, έργα συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας, τα οποία θα συμβάλλουν στην άρση της επικινδυνότητας και στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας των πολιτών.
Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας «συνεχίζουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει με έργα και παρεμβάσεις και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να θωρακίσουμε την οδική ασφάλεια τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδα, καθώς και μέσα στις πόλεις. Καθημερινά μαχόμαστε, με τα όποια προβλήματα, εν μέσω κρίσης, να συντηρήσουμε εμείς δρόμους που ήταν παρατημένοι εδώ και πολλά χρόνια», προσθέτοντας πως «συνεχίζουμε να διεκδικούμε όσο περισσότερα χρήματα μπορούμε για την συντήρηση του οδικού δικτύου».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Αντωνόπουλος επεσήμανε πως «η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας είναι μια περιοχή με τεράστιο οδικό δίκτυο και παρά τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε ετοιμάσαμε ένα ευρύ πρόγραμμα συντηρήσεων».

Αναλυτικά τα έργα που εγκρίθηκαν για ανοικτή δημοπρασία είναι τα παρακάτω:

Ο Βαγγέλης Γερμανός συνομιλεί με τον Π. Αδαμόπουλο για την αποψινήπαρουσία στον Κοχλία και όχι μόνο...


Σε λίγη ο Βαγγέλης Γερμανός θα μας χαρίσει στον "Κοχλία" στο Μεσολόγγι ένα  μουσικό ταξίδι στον ήχο των μπλουζ και όχι μόνο… Έτσι λοιπόν ήταν μια καλή ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί του και να μοιραστεί μαζί μας μερικές σκέψεις του.
Λίγο πριν τη συναυλία συνομίλησε με τον Παναγιώτη Αδαμόπουλο. 
Απολαύστε τον :
Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με τη μουσική ;

Όταν ήμουν μικρός, μαγεύτηκα από ένα «ντιν». Το άκουσα από έναν εργάτη που δούλευε σε μια οικοδομή δίπλα από το σπίτι μας. Όταν έκαναν διάλειμμα, ο τύπος έπαιζε κιθάρα! Από τότε που άκουσα αυτό το «ντιν» ψυχανεμίστηκα τι ήθελα να κάνω. Βρήκα από που μπορούσα να αγοράσω μια κιθάρα, την πήρα και κάπως έτσι ξεκίνησα.

 Σαν τραγουδοποιός εμφανιστήκατε κάπου στα 30 σας χρόνια. Τι είναι αυτό που σας κράτησε μέχρι τότε μακριά απ’ το να βγάλετε κάποιον δίσκο;

Για να βγάλεις πρέπει πρώτα να βάλεις. Όταν έχεις μια τάση να δημιουργήσεις, είτε αυτό είναι ένα τραγούδι, είτε είναι ένα σπίτι ή ακόμα κι ένα φαγητό, στην αρχή δεν έχεις σκεφτεί ακριβώς τι θες να δημιουργήσεις, απλά λες «θέλω κάτι να φτιάξω». Στον κάθε άνθρωπο εσωτερικά υπάρχει ένα περίσσευμα ενέργειας που θέλει να διοχετεύσει προς τα έξω. Χρειάζεσαι κάποιο χρόνο να ανακαλύψεις τι είναι αυτό που θες να κάνεις, το μόνο που ξέρεις είναι ότι θες κάτι να κάνεις. Με το χρόνο αυτό ωριμάζει μέσα σου και παίρνει σχήμα και μορφή. Όλο αυτό το διάστημα απ’ τα 15 μου που άρχισα να σκαρώνω τραγουδάκια μέχρι τα 30 που έβγαλα τον πρώτο μου δίσκο χρειάστηκα κάποιο χρόνο για να τα «φορμάρω». Τίποτα δεν έρχεται εξ’ ουρανού, έτοιμο, ώστε να το βγάλεις προς τα έξω επιτόπου. Θέλει δουλειά και σειρά!


Πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κατά των εξοντωτικώνπροστίμων

Για την εύρεση κοινού τρόπου αντιμετώπισης των προστίμων του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που επιβάλλονται από 1/01/2014 βάση του νέου φορολογικού συστήματος, συγκεντρώθηκαν σήμερα εκπρόσωποι φορέων του Αγρινίου στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και αυτό στο οποίο όλοι φαίνεται να συμφωνούν είναι η ανάγκη ενός κοινού μετώπου με σκοπό την ανατροπή αυτών των αποφάσεων.
Λόγω της μικρής προσέλευσης, οι εκπρόσωποι των φορέων αποφάσισαν να ενημερώσουν διεξοδικά για τα όσα συζητήθηκαν, όλους τους φορείς ώστε να βγει ένα κοινό ψήφισμα ενάντια στα νέα μέτρα.
«Είναι πολιτική του ΔΝΤ να μειωθούν οι μικρές επιχειρήσεις χωρίς να συνυπολογίζεται βέβαια η αύξηση του αριθμού των ανέργων, αφού για κάθε επιχείρηση που κλείνει τέσσερις άνθρωποι κατά μέσο όρο μένουν άνεργοι…», ανέφερε στη σύντομη εισήγησή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Π. Τσιχριτζής.

Η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας τιμά τους Τρεις Ιεράρχες

Την προσεχή Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 η αγία μας Εκκλησία τιμά την σύναξη των αγίων τριών μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Από τις πρώτες ημέρες της Ανεξαρτησίας του Ελληνικού Κράτους, οι πρόγονοί μας, εκείνοι δηλαδή που αγωνίσθηκαν το 1821 για να ελευθερωθούμε, καθιέρωσαν να τιμώνται οι Άγιοι Τρεις Ιεράρχες ως οι προστάτες των Ελληνικών Γραμμάτων. Και αυτό έγινε λόγω της προσφοράς τους στην Παιδεία, αλλά και για την σπουδαία μόρφωσή τους.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 06:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Επιφάνιος Καραγεώργος.

Ικανοποίηση από την ανταπόκριση των Αιτωλικιωτών στο κάλεσμα του Π.Παπαδόπουλου

Στο Αιτωλικό έγινε την Κυριακή η τέταρτη κατά σειρά παρουσίαση της ιδρυτικής Διακήρυξης του συνδυασμού «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» του υποψηφίου δημάρχου Μεσολογγίου,  Π. Παπαδόπουλου.
Στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δημαρχείου Αιτωλικού η συμμετοχή των δημοτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία των οργανωτών και ο διάλογος  που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα πλούσιος και ουσιαστικός. 
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν: η ύδρευση του Αιτωλικού, ο βιολογικός καθαρισμός, το πρόβλημα των ROMA, η λιμνοθάλασσα, οι αναπλάσεις και το ζήτημα των γεφυριών της πόλης, ο πολιτισμος και οι δράσεις γύρω από αυτόν – με ιδιαίτερη αναφορά στο ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ- η σχολική στέγη καθώς και η καθημερινότητα των δημοτών. 
"Οι παρατηρήσεις και προτάσεις των παρεβρισκομένων θα αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο για την περαιτέρω εξειδίκευση του προγραμματός μας για τον πρώην Δήμο Αιτωλικού" δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, Π. Παπαδόπουλος. 

Μεγάλο «στοίχημα» για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η ολοκλήρωση τηςΙονίας Οδού


Επίσκεψη στα εργοτάξια της Ιονίας Οδού στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, ενός σημαντικού αναπτυξιακού οδικού άξονα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποίησαν χθες ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, στελέχη της Περιφέρειας, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπροσώπους του κατασκευαστή με σκοπό να επιταχυνθεί η υλοποίηση και να επιλυθούν επί τόπου τα όποια προβλήματα έχουν παρουσιαστεί.
Τόσο κατά τη διάρκεια των συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν όσο και κατά την αυτοψία,ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε πως με την Ιόνια Οδό, αλλά και με τα υπόλοιπα έργα «είναι μία ευκαιρία να τονωθεί και η τοπική και η εθνική οικονομία, αλλά και η προστιθέμενη αξία στο ΑΕΠ της χώρας, αφού η δραστηριότητα αυτή θα πολλαπλασιάσει τα ευεργετήματά της», έδωσε χρονοδιαγράμματα και κατευθύνσεις για την ολοκλήρωση των εργασιών, ενώ οΠεριφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας ανακοίνωσε πως δόθηκε λύση στο θέμα που έχει προκύψει με το σημείο της Κλόκοβας, αφού στο σημείο, τελικά εγκρίθηκε η λύση της δημιουργίας υπόγειας σήραγγας διπλής κατεύθυνσης.

Με "απολογισμό" ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία ο Π. Κατσούλης

Απολογισμό των πεπραγμένων της θητείας στη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου θα κάνει την Τετάρτη 12/2, ο δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Κατσούλης εγκαινιάζοντας, έτσι κι αυτός την προεκλογική του εκστρατεία. 
Σε σχετική πρόσκληση αναφέρεται: "Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, σας προσκαλεί την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014, στις 7μμ, στην αίθουσα συνεδρίων και εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (πρώην Νομαρχία) στην εκδήλωση: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ “ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011 – ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014” ".

Β. Μπρούμας: "Πώς να κρυφτείτε απ’ τα παιδιά, κύριε Καραπάνο;"

Γράφει ο Βασίλης Μπρούμας
Υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου 

Άντε πάλι, ένας ακόμη αποτυχημένος υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., που θέλει αυτός να γίνει δήμαρχος Ι.Π.Μεσολογγίου! Ας είναι. Τι είπε λοιπόν ο κ. Καραπάνος  κατά την προχθεσινή δημόσια παρουσίαση του συνδυασμού τουμε το όνομα «δήμος για τα παιδιά μας», των θέσεών του για το δήμο Μεσολογγίου και των  αξόνων πάνω στους οποίους θα κινηθεί;

Είπε κατ’  αρχήν ότι δεν θα ακολουθήσει την τακτική των ανέξοδων υποσχέσεων και των αερολογιών. Πολύ ωραία. Δεν έκανε τον κόπο να μας πει τίποτα για την κρίση, που διαπερνάει τα πάντα, για τις αιτίες της, τους υπεύθυνους, τις συνέπειές της κ.λ.π. γιατί «αυτά τα ξέρουμε όλοι». Και βέβαια τα ξέρουμε και τα ζούμε όλοι στο πετσί μας, αλλά ο ίδιος τι θέση παίρνει επ’ αυτού; Προφανώς θεωρεί την κρίση κάτι ως φυσικό φαινόμενο και «την κάνει» με ελαφρά πηδηματάκια, και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Δήλωσε «άχρωμος», η αλήθεια όμως είναι πως είναι «μπλε» και πολιτικά άκαπνος.

Ενώ η κοινωνία όλη έχει διαλυθεί, δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο, λίθος επί λίθου, κολυμπηθρόξυλο, αυτός βλέπει «αυτούς που προσπαθούν να κρατήσουν τα πράγματα όπως έχουν για να μην χάσουν τα προνόμιά τους»! Για ποια ακριβώς προνόμια και εκ μέρους ποιών  μιλάει, ή μήπως βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου;

Παρουσία του Γ. Γ. Έρευνας συνεδρίασε η ΝΟΔΕ της ΝΔ

Η δεύτερη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας της Ν. Δ. έγινε το περασμένο Σάββατο στο Μεςολόγγι, παρουσία των νεοεκλεγέντων μελών της, του Δημάρχου Βόνιτσας κ. Σολδάτου, του Αναπληρωτή γραμματέα οργανωτικού κ. Χονδρόγιαννου και της τομεάρχου της ΝΟΔΕ κ. Φάντη. Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η παρουσία του κ. Βασιλάκου, Γενικού Γραμματέα έρευνας καινοτομίας και τεχνολογίας.
Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Σύρρος, αφού καλωσόρισε τον κ. Βασιλάκο, εξέφρασε την άποψή του για τον τρόπο που θα πρέπει να υπάρξει η διάχυση της καινοτομίας και των επενδύσεων, βάζοντας ως προαπαιτούμενο την ισόρροπη κατανομή των πόρων προς όλες τις περιφερειακές ενότητές της. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόταση της ΝΟΔΕ προς την Περιφέρεια για τη δημιουργία επιχειρηματικής θερμοκοιτίδας στο νομό, δεδομένης της αποδυνάμωσης  του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και του ΑΤΕΙ Μεσολογγίου. Υποστήριξε ότι η Αιτωλοακαρνανία δικαιούται και απαιτεί κάθε είδους ανάπτυξη που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσει το Νομό.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

H συνεχιζόμενη διάλυση του ΤΕΙ και η αφωνία του Μεσολογγίου


  Γράφει ο Αθανάσιος Πατρόπουλος
Απόφοιτος ΤΕΙ Μεσολογγίου
Δημότης Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Σε συνέχεια των επίκαιρων και εύστοχων άρθρων για την κατάσταση του ΤΕΙ Μεσολογγίου νιώθω την υποχρέωση ως ενεργός πολίτης , ως δημότης αυτής της πόλης αλλά το κυριότερο ως απόφοιτος αυτού του ιστορικού ιδρύματος να αναφέρω τα παρακάτω.

Την ώρα που στην κυριολεξία ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ η σημαντικότερη υποδομή της περιοχής μας, είναι να απορεί κανείς που δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση! Το ΤΕΙ της πόλης πνέει τα λοίσθια, κι εμείς συνεχίζουμε αμέριμνοι στην καθημερινότητά μας, και σίγουρα στα προβλήματα που σε όλους συσσώρευσε η κρίση. Όμως, η καθημερινότητα στην πόλη μας, δίχως το ΤΕΙ, πλέον μας γυρίζει δεκαετίες πίσω.

Δεν θα αναφερθώ στο τι συνέβη στους τελευταίους μήνες, καθώς για το ΤΕΙ και το πως φτάσαμε να το χάσουμε γράφτηκαν πολλά. Θέλω όμως να πω δυο κουβέντες για το τι συμβαίνει ΤΩΡΑ.

Ότι απέμεινε μετά το σχέδιο 'Αθηνά' από το εξαίρετο ΤΕΙ Μεσολογγίου, διαλύεται τούτες τις ημέρες με την ανύστακτη προσπάθεια της Πάτρας. Κάθε μέρα, λίγο ακόμη ξήλωμα. Τη μια μέρα, παίρνουν το ΘΕΚΑ. Την άλλη φεύγουν οι καθηγητές του ιδρύματος προς Αντίρριο, Πάτρα, Αμαλιάδα. Μια άλλη μέρα πήραν ντόπιους διοικητικούς υπαλλήλους, και με συνοπτικές διαδικασίες τους ανάγκασαν σε καθημερινό πήγαινε-έλα στην Πάτρα, Αμαλίαδα & Αντίρριο. Την άλλη μέρα φόρτωσαν τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Κάποια άλλη μέρα, φόρτωσαν φακέλους, αρχεία κλπ. Και έπεται συνέχεια.


Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ποιοί "κατεβαίνουν" με τον Νίκο Καραπάνο

Στην σημερινή του εκδήλωση όπως αναφέραμε ο Νίκος Καραπάνος ανακοίνωσε και υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού οι οποίοι είναι οι εξής:

1.ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, καθηγητής Φυσικής Αγωγής

2.ΓΕΝΔΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ελεύθερος επαγγελματίας

3.ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, έμπορος

4.ΓΟΥΡΓΑΡΗ ΑΜΑΛΙΑ , φιλόλογος

5.ΓΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, Σχολή οδηγών


Πολύς ο κόσμος στην "πρώτη" του Νίκου Καραπάνου

«Δήμος για τα παιδιά μας» είναι το όνομα του συνδυασμού του υποψηφίου δημάρχου Μεσολογγίου, Νίκου Καραπάνου που σήμερα το πρωί στο ξενοδοχείο Θεοξένια στο Μεσολόγγι πραγματοποίησε την πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του συνδυασμού του.
Στην κατάμεστη ισόγεια αίθουσα του ξενοδοχείου ο Νίκος Καραπάνος ανέπτυξε τις θέσεις του για το δήμο Μεσολογγίου και τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί. Μάλιστα στην σημερινή εκδήλωση ο κ. Καραπάνος παρουσίασε και τους πρώτους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του.

Συγκεκριμένα στην ομιλία του ο κ. Καραπάνος τόνισε:

"Σας ευχαριστώ όλους και όλες μέσα από την καρδιά μου για την σημερινή παρουσία σας και με την ευκαιρία αυτής της συνάντησης, θέλω να σας εκφράσω την αγάπη μου, τον σεβασμό και την υποχρέωση μου απέναντί σας...

Η σημερινή παρουσία σας οπλίζει εμένα και τους συνεργάτες μου με δύναμη, με θάρρος και αποφασιστικότητα για να πετύχουμε μαζί με όλους εσάς, τους στόχους μας για ένα καλύτερο αύριο για τον δήμο Μεσολογγίου.

Έναν Δήμο Ελπίδας, Αλληλεγγύης, Ανθρωπιάς και Ανοιχτών Οριζόντων,

Έναν Δήμο που δικαιούμαστε να έχουμε εμείς και   τα παιδιά μας ..


Σκυλίσια ζωή και “απάνθρωπη” συμπεριφορά

Γράφει η Νίκη Φούντα
Βουλευτής, ΔΗΜ.ΑΡ. Αιτωλοακαρνανίας


Μέσα σε μόλις 15 ημέρες εμβρόντητη η τοπική κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας, πληροφορήθηκε για δύο αποτρόπαια περιστατικά κακοποίησης ζώων. Στη μια περίπτωση μάλιστα, στο Μεσολόγγι, ένας ασυνείδητος πολίτης αποκεφάλισε ένα σκύλο, γιατί “δήθεν τον ενοχλούσε”... Η σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης. 

Δυστυχώς τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι σπάνιες. Τις περισσότερες φορές, η κακοποίηση ή η μαζική θανάτωση ζώων από -μόνο κατ' επίφαση- ανθρώπους, δεν θεωρούνται ειδήσεις, άξιες αναφοράς. Πριν από λίγα μόλις χρόνια, είχε ξεσπάσει ένα πανευρωπαϊκό σκάνδαλο – που ακουμπούσε και τη χώρα μας– για παράνομη διακίνηση αδέσποτων, που εν τέλει χρησιμοποιούνταν για ιατρικές δοκιμές. Οι αναφορές στον ελληνικό τύπο ελάχιστες. Όπως ελάχιστες ήταν δυστυχώς και οι συλλήψεις.


6R και ισχυροί μετασεισμοί στην Κεφαλονιά

6R σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο και 5,8R σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινσιτούτο Αθηνών είναι  το μέγεθος της ισχυρής σεισμικής δόνησης που αναστάτωσε σήμερα το απόγευμα (15:55) όλη τη Δυτική Ελλάδα και που είχε επίκεντρο 4χλμ. ΒΑ του Ληξουρίου στην Κεφαλονιά και εστιακό βάθος 24χλμ.
Τον κύριο σεισμό ακολουθούν πολλές μετασεισμικές δονήσεις της τάξης των 4R. 
Στην Κεφαλονιά μεταβαίνει αυτή την ώρα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, με εντολή του πρωθυπουργού, καθώς υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε κτήρια του νησιού. 

"Κουνήθηκε" το Μεσολόγγι από τον σεισμό στην Κεφαλονιά

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγο (15:55) με επίκεντρο την Κεφαλονιά που έγινε πολύ αισθητή και στο Μεσολόγγι, σε βαθμό που πολλοί κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους. 
Σε λίγο θα σας ενημερώσουμε για το ακριβές μέγεθος καθώς η αρχική εκτίμηση του ευρώ μεσογειακού κέντρου δίνει μέγεθος 5,7R. 

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

"Παρών" δηλώνει ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος για τις δημοτικές εκλογές

"Κάθε άλλο παρά  σταυρωμένα τα χέρια"
θα έχει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ο Γ. Αναγνωστόπουλος
Στο Κ.Υ. Υγείας Αιτωλικού βρέθηκε σήμερα το πρωί ο πρωην δήμαρχος Μεσολογγίου, Γ. Αναγνωστόπουλος, όπου είχε τη δυνατότητα να συναντήσει και να ανταλλάξει ευχές, με τους εκεί συναδέλφους του, ύστερα από τη δίμηνη απουσία του λόγω της περιπέτειας με την υγεία του.
Μια επίσκεψη με συμβολικό χαρακτήρα, αφού απ’ ότι πληροφορούμαστε, του έχει δοθεί το «πράσινο» φως από τους θεράποντες ιατρούς του, για κάθοδο στις δημοτικές εκλογές. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για προετοιμασία ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης του συνδυασμού του, τις επόμενες ημέρες όπου αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Επιστημονικά σεμινάρια από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Επιστημονικά σεμινάρια στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου CESAPO «Contribution of Emission Sources on the Air quality of the Pοrt-cities in Greece and Italy» (Συμβολή των πηγών εκπομπής στην ποιότητα του αέρα των πόλεων-λιμανιών σε Ελλάδα και Ιταλία) πραγματοποιήθηκαν στις αρχές από το Κ.Ε.Κ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα και συνδιοργανώθηκαν με το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο αποτελεί τον συντονιστή εταίρο του έργου.
Το Έργο υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρία της Περιφέρειας και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) σε ποσοστό 75% και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας κατά 25%.
Τα σεμινάρια περιελάμβαναν διαλέξεις σχετικά με τη διαχείριση της ποιότητας του αέρα και των πολιτικών της Ε.Ε. για την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλείται από τις θαλάσσιες μεταφορές και των επιστημονικών εργαλείων για τη μελέτη της ποιότητας του αέρα. 
Ως εισηγητές παρευρέθησαν καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ερευνητές από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.
Η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική και σε κάθε ενότητα υπάλληλοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και εκπρόσωποι του Οργανισμού Λιμένος Πατρών.

Στο Αιτωλικό παρουσιάζει την Κυριακή 26/1 τη διακύρηξή του ο Π. Παπαδόπουλος

Συνεχίζοντας τις επαφές και την επικοινωνία με τους πολίτες, ο συνδυασμός  «Κοινωνία Μπροστά» του υποψηφίου δημάρχου Μεσολογγίου, Παναγιώτη Παπαδόπουλου θα παρουσιάσει την Ιδρυτική του Διακήρυξη στο Αιτωλικό, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο πρώην δημαρχείο Αιτωλικού.
"Σας καλούμε να παραβρεθείτε ώστε να ενημερωθείτε για τις θέσεις και τις απόψεις μας αναφορικά με το Αιτωλικό, αλλά και να μας μεταφέρετε τους προβληματισμούς σας, αλλά και κάθε θέμα που αφορά την καθημερινότητα, την ανάπτυξη και την ανάδειξη του Αιτωλικού και της ευρύτερης περιοχής του" αναφέρεται στην ανοιχτή πρόσκληση του συνδυασμού.

Πόσο ακόμα θα πληρώνουμε ακριβά το δικαίωμα στη θέρμανση;

Γράφει η Νίκη Φούντα
Βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ. Αιτωλοακαρνανίας

Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουμε με σφοδρότητα στην Ελλάδα το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας. Εν μέσω χειμερινής περιόδου, και ενώ τα προβλήματα της καθημερινότητας  πολλαπλασιάζονται, οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με την ανεξήγητη επιμονή του Υπουργείου Οικονομικών στην εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης – ένα μέτρο που αποδεδειγμένα δεν αποδίδει, η ίδια η οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα το απέδειξε άλλωστε– και την απουσία εθνικής πολιτικής στην ρύθμιση των τιμών του φυσικού αερίου, το οποίο  πωλείται ακριβότερα στη χώρα μας κατά 30% σε σχέση με την μέση τιμή πώλησης στα υπόλοιπα Βαλκάνια. Η δέσμευση του Πρωθυπουργού πως θα επιληφθεί ο ίδιος το θέμα, μήνες πριν, παραμένει χωρίς αντίκρισμα και χωρίς αποτέλεσμα για τα ελληνικά νοικοκυριά.

ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2014: H έκθεση του επώνυμου ελληνικού κρασιού

Aρχές Μαρτίου στην Αθήνα
To Οινόραμα, η μεγαλύτερη, παλαιότερη και πλέον σημαντική έκθεση για το ελληνικό κρασί και τον αμπελοοινικό εξοπλισμό οργανώνεται φέτος για 12η φορά, στις 7-10 Μαρτίου, στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας στο Ελληνικό. 

Το Οινόραμα οργανώνεται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί σημαντικό ραντεβού του κλάδου αλλά και τη μεγαλύτερη στον κόσμο βιτρίνα για το επώνυμο ελληνικό κρασί. 

Από το 1994 μέχρι σήμερα το Οινόραμα έχει συνοδέψει το ελληνικό κρασί στη φάση της αναγέννησής του και εν συνεχεία της εξύψωσής του σε ένα από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της πατρίδας μας, ένα από τα λίγα ―αν όχι το μόνο― που μπαίνει συστηματικά και επώνυμα, με τη μνεία Made in Greece, σε ξένα σπίτια ανά την υφήλιο. 

Εκατοντάδες οινοπαραγωγοί απ’ όλη τη χώρα συμμετέχουν φέτος στο Οινόραμα με χιλιάδες διαφορετικές ετικέτες κρασιού που αναδεικνύουν όλες τις προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις και προελεύσεις. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στο χώρο της αμπελουργίας και της οινοποίησης, ενώ για πρώτη φορά το λάδι, η ελιά και τα σχετικά μηχανήματα και εφόδια θα είναι επίσης παρόντα μέσω της «Ελαιοτεχνίας», έκθεση που συνδιοργανώνεται με το Οινόραμα στον ίδιο χώρο. 

Οι "Νέες στρατηγικές για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας" παρουσιάζονται στο Αγρίνιο

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας  παρουσιάζουν τις «Νέες στρατηγικές για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020» στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου 53 & Σμύρνης 1, Αγρίνιο) το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 18:30. 
Κεντρικός εισηγητής στην εκδήλωση θα είναι ο κ. Χρήστος Βασιλάκος, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Ο Γ. Διδασκάλου νέος Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Ορκίστηκαν, σήμερα, στην Αθήνα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου και ανέλαβαν τα καθήκοντά τους οι νέοι Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Αττικής, Μανώλης Αγγελάκας μέχρι πρότινος Γ.Γ. Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου και ο διάδοχός του, Γιώργος Διδασκάλου.

Οι δύο Γενικοί Γραμματείς, από νωρίς το πρωί, συμμετείχαν σε δύο ευρείες και ιδιαίτερα σημαντικές συσκέψεις. Η πρώτη, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υπό την προεδρία του Υπουργού Αναπληρωτή, Σταύρου Καλαφάτη και αφορούσε την αναδιάρθρωση και τα προβλήματα των δασικών υπηρεσιών, εν όψει και των επικείμενων, εντός των επομένων ημερών, νέων νομοθετικών ρυθμίσεων.

Στις 16 Φεβρουαρίου η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Ν. Μουρκούση


  Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 θα πραγματοποιήσει μεγάλη πολιτική εκδήλωση ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου-Αιτωλικού-Οινιαδών ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ, κηρύσσοντας και επίσημα την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ραδιομέγαρο Μεσολογγίου και θα είναι ανοικτή σε όλους τους δημότες του διευρυμένου δήμου. 
Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα γίνει η καθιερωμένη κοπή πίτας και θα παρουσιαστούν τα νέα πρόσωπα του ανανεωμένου συνδυασμού, που "θα δώσει τη νίκη στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2014" όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού του. 

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Πως θα πάρετε πίσω τον ΦΑΠ εάν "τακτοποιήσατε" αυθαίρετους χώρους

Με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου κάνει γνωστό
"Με τους Νόμους 4014/2011 και 4178/2013 χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που “τακτοποίησαν” αυθαίρετους χώρους (υπόγεια, εσωτερικούς εξώστες και σοφίτες), θα πρέπει περάσουν από την Εφορεία προκειμένου να γίνει νέα εκκαθάριση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας και να γλιτώσουν τελικά την πληρωμή διπλάσιου φόρου. Αφού ο φόρος για τους συγκεκριμένους χώρους δεν υπολογίστηκε στο 50% της φορολογητέας αξίας τους, όπως προβλέπει η νομοθεσία, αλλά στο 100% με τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ των ετών 2012 και 2013 που έλαβαν οι ανωτέρω ιδιοκτήτες.

ΜΕΧΡΙ 28/2/2014 ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ “ΚΟΚΚΙΝΩΝ” ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

Προηγούμενη ενημέρωση του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου (διαβάστε εδώ) στους πολίτες, του νέου Ν. 4224/2013 του Υπουργείου Ανάπτυξης (Προστασία πρώτης κατοικίας), προέβλεπε προθεσμία μέχρι 31/1/2014 υποβολής αιτήσεων (Υπεύθυνης Δήλωσης Ν. 1599/1986 κ.ά.) στις Τράπεζες και τους δανειστές, προκειμένου να ρυθμίσουν οι “κόκκινοι” δανειολήπτες τις οφειλές τους και να σώσουν τις κύριες κατοικίες τους από τους πλειστηριασμούς. 
Όπως έκανε γνωστό η Ελληνική Ένωση Τραπεζών παρατείνεται η παραλαβή των αιτήσεων μέχρι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014.

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια του 2/39ΣΕ στο Αγρίνιο



Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 18:00, στο Αγρίνιο , στο κτήριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδας (Κεντρική Πλατεία, Αναστασιάδη 1), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την εορτασμό της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων προς τιμήν των Αιτωλοακαρνάνων και Ευρυτάνων αγωνιστών του Συντάγματος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει, Ομιλία από τον Διοικητή του 2/39 ΣΕ, κ. Γεώργιο Νικολόπουλο, προβολή ταινίας με την ιστορία του Συντάγματος, έκθεση φωτογραφικού αρχειακού υλικού και παράθεση καφέ-αναψυκτικού.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 

Την Κυριακή 26/1 ανακοινώνει επίσημα την υποψηφίοτητά του για το δήμο Μεσολογγίου ο Ν. Καραπάνος

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Μεσολογγίου θα ανακοινώσει σε ανοιχτή εκδήλωση την προσεχή Κυριακή 26/1, ο Νίκος Καραπάνος στο ξενοδοχείο Θεοξένια στις 11 το πρωί.
Στην εκδήλωση ο κ. Καραπάνος αναμένεται να παρουσιάσει το πλαίσιο των προγραμματικών προτάσεων καθώς και το όνομα του συνδυασμού του.
"Επειδή στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας κανείς δεν μπορεί να είναι αδιάφορος, η οικονομική και κοινωνική κρίση που περνάμε οδηγεί σε μαρασμό την περιοχή κι επειδή από όλους εμάς τουςπολίτες εξαρτάται η επιβίωσή μας και η αξιοπρέπειά μας, γι΄ αυτό είναι  υποχρέωσή  μας  και  καθήκον  μας  να  δώσουμε ελπίδα  και προοπτική στον τόπο μας.
Με τις σκέψεις αυτές, δημιουργήσαμε ένα νέο Δημοτικό Συνδυασμό με σκοπό την συμμετοχή του στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές που θα γίνουν το Μάιο 2014  

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Θέλουμε ή όχι την Ακαδημία της Ελευθερίας ;

Πέρασαν αρκετές ημέρες από την επίσημη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου που καταργεί τη "Διεθνή Ακαδημία της Ελευθερίας" χωρίς να υπάρξει μέχρι στιγμής καμία αντίδραση που να έχει δημοσιοποιηθεί  από τους τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής (βουλευτές, περιφέρεια, δήμος, συλλόγους κ.α.).
Ανατρέχοντας στο παρελθόν στη μνήμη μας έρχονται, οι "δακρύβρεχτοι" λόγοι για το Μεσολόγγι, των κοινοβουλευτικών μας ταγών. όταν η βουλή, το 2003 νομοθετούσε ομόφωνα  την σύσταση της Ακαδημίας. 
Όπως επίσης θυμούμαστε τα λόγια των τότε κυβερνητικών βουλευτών "για τη νέα λαμπρή σελίδα που ανοίγεται για το Μεσολόγγι"...
10 χρόνια μετά αυτοί που νομοθέτησαν την σύσταση της Ακαδημίας ... Την καταργούν ...
Φυσικά για να φθάσουμε στο σημερινό σημείο ευθύνη φέρει ο κύριος Γεράσιμος Καζάνας, - ιδέα του οποίου ήταν η σύσταση της Ακαδημίας πριν 50 χρόνια- και ο οποίος από την σύσταση μέχρι και σήμερα δεν μπόρεσε να μορφοποιήσει την Ακαδημία, αρνούμενος τη συνεργασία με το δήμο Μεσολογγίου ή άλλους φορείς . 

Για να περιέλθει και τυπικά στο δήμο το παλιό νοσοκομείο απαιτείται συντονισμένη δράση

"Το "Χατζηκώστα" μας ανήκει!" είναι το σύνθημα της δράσης για τον εξωραϊσμό του αυλείου χώρου του παλιού νοσοκομείου στο Μεσολόγγι. Σύνθημα που είναι σε απόλυτα σωστή κατεύθυνση. 
Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι τι έχει γίνει από πλευράς δήμου για να περιέλθει στη δικαιοδοσία του, το ιστορικό κτήριο που δεσπόζει στην είσοδο της πόλης του Μεσολογγίου;
Κατά την άποψη μας, πέραν της αποστολής επιστολών, μάλλον καμία άλλη συντονισμένη ενέργεια, δεν έγινε και αν δεν κάνουμε λάθος, το ζήτημα ούτε στο δημοτικό συμβούλιο έχει συζητηθεί, ώστε να καθοριστεί συγκεκριμένο πλαίσιο ενεργειών και δράσης. 
Επομένως ναι μεν είναι σωστή η πρωτοβουλία της προσεχούς Κυριακής, αλλά  - όπως παρατήρησε μια φίλη του ιστολογίου - δεν αρκεί για να περιέλθει το κτήριο στη δικαιοδοσία του δήμου Μεσολογγίου...
Ταυτόχρονα κάποιοι "κακεντρεχείς" υποστηρίζουν ότι η δράση αποτελεί "αντιπερισπασμό" από πλευράς δημάρχου Μεσολογγίου στον Νίκο Καραπάνο που την ίδια ώρα θα ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για το δήμο Μεσολογγίου ....

Με σύνθημα: " Το Χατζηκώστα μας ανήκει!" εθελοντική δράση καθαρισμού στο παλιό νοσοκομείο Μεσολογγίου


Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε συνεργασία με εθελοντικούς φορείς της περιοχής και την Διοίκηση του Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, οργανώνει την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11:00 πμ, εθελοντική δράση στο χώρο του παλιού Νοσοκομείου Χατζηκώστα. Σκοπός της δράσης είναι ο εξωραϊσμός του εγκαταλελειμμένου χώρου. 
  "Όλοι μαζί μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης μας. Ας το αποδείξουμε με τη συμμετοχή μας. Το Χατζηκώστα μας ανήκει!".  Είναι το μήνυμα των οργανωτών της δράσης. 

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Το Μεσολόγγι τιμά τους "Blue Rebels"

Ο Δήμος Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου, στα πλαίσια της ετήσιας συνάντησης των BLUE REBELS, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014, στις 8μμ, στο «ΘΕΟΞΕΝΙΑ», τιμά την ΟΜΑΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΤΩΣΗΣ της ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ BLUE REBELS , για την κατάκτηση της 2ης Θέσης στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2012 και την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες του 2013.

Επίσης θα τιμηθεί ο αρχηγός των BLUE REBELS Γιάννης Δελαπόρτας, για τη συνολική του προσφορά στον αθλητισμό του Μεσολογγίου. 


Κάλεσμα του "Μετώπου Ελευθέρων Δημοτών"

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πολιτική εκδήλωση του Μετώπου Ελευθέρων Πολιτών απευθύνει η συντονιστική επιτροπή της δημοτικής κίνησης του δήμου Μεσολογγίου σε ανακοίνωσή της.
Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο όπου πολίτες αυτής της χώρας αντιμετωπιζόμενοι ως αριθμοί συμπιέζονται και συνθλίβονται από την πολιτική της φτωχοποίησης που εφαρμόζεται εις βάρος τους σε αντίθεση με τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την συγκάλυψη παρανομιών και σκανδάλων με βάση τα οποία αρκετοί  θα έπρεπε να δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη και να οδηγηθούν στη φυλακή.
Μικροκομματική πολιτική, πριν και μετά τον Καλλικράτη, οδήγησε την τοπική αυτοδιοίκηση και τους δημότες ουσιαστικά στον μαρασμό και την εξαθλίωση.
Η τοπική αυτοδιοίκηση συνεχίζει ακόμη και σήμερα να ευρίσκεται σε χέρια άχρηστων και ανίκανων να διαχειριστούν ακόμη και τα μικρά πράγματα.

Πετυχημένη επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου αργυροπελεκάνου στο Μεσολόγγι

Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου αργυροπελεκάνου στήθηκε απο εθελοντές στο Μεσολόγγι σήμερα το πρωί. Ο τραυματισμένος αργυροπελεκάνος εντοπίστηκε χθες στο απόγευμα στην λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου οταν ήταν σε εξέλιξη οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών.Οι ΜΕΚΥΠ διεξάγονται κάθε χρόνο σε πάνω από 100 χώρες με τη συμμετοχή περίπου 15.000 καταμετρητών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι εθελοντές.

Παρατήρησαν χθες τον τραυματισμένο αργυροπελεκάνο και σήμερα ο Νικος Νούλας,ο Γιώργος Λαμπρόπουλος,η Ελίνα Γκανιάτσου και ο Ναυτικός όμιλος με τον Μάκη Κοτσίρη οο οποίος έφερε και το κανό ,έστησαν επιχείρηση να πλησιάσουν τον αργυροπελεκάνο μιας και δεν είναι εύκολο άνθρωπος να πλησιάσει αυτά τα πουλιά. Απο την θάλασσα με το κανό ο Γιώργος Λαμπρόπουλος προσπαθούσε να κατευθύνει το πληγωμένο πουλί προς την ξηρά που ήταν ο Νίκος Νούλας και ο Μάκης Κοτσίρης και παράλληλα μέσα στην θάλασσα κολυμπούσε και η Ελίνα Γκανιάτσου που προσπαθούσε μέσα στα παγωμένα νερά να πλησιάσει απο άλλη μεριά τον αργυροπελεκάνο.

Ευοίωνες προοπτικές για τη Μαρίνα Μεσολογγίου. Υπογράφτηκε η νέα σύμβαση παραχώρησης

Προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης για τη Μαρίνα Μεσολογγίου ανοίγονται μετά την πρόσφατη υπογραφή νέας σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και της αναδόχου εταιρείας με βάση τη νέα χωροθέτηση της Μαρίνας, κάτι που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ελλιμενισμό 600 σκαφών. 
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η εξέλιξη αυτή αποτελεί αποτέλεσμα ενεργειών ενός εκ των εταίρων της "Μαρίνας Μεσολογγίου Α. Ε."  (σ.σ. Γ. Αγγελόπουλος). 
Η νέα σύμβαση προβλέπει την υλοποίηση σε βάθος τριετίας επενδυτικού σχεδίου ύψους 5,5 εκ. Ευρώ. 
Συγκεκριμένα προβλέπονται:

Συναυλία Μουσικής Δωματίου στη "Διέξοδο"

Η «Διέξοδος» στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου γιορτάζοντας φέτος  τα 15 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης ενεργού παρουσίας της ως  Κέντρο Λόγου & Τέχνης αλλά και ως Ιστορικό  Μουσείο, ξεκινάει τις  πολιτιστικές της  δραστηριότητες τοΣάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 στις 8 το βράδυ ακριβώς με την διοργάνωση μιας συναυλίας  μουσικής δωματίου που αναβιώνει το θεσμό των κατ’ οίκον κοντσέρτων του 19ου αιώνα, όταν οι μεσοαστικές οικογένειες διοργάνωναν συναυλίες για κιθάρα & πιάνο προκειμένου να μοιραστούν με τους φίλους τους τις αγαπημένες  μελωδίες από τις πιο δημοφιλείς όπερες.

Η Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου "κόβει" την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Η Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου τιμώντας την επέτειο των 226 ετών από τη γέννηση  του Λόρδου Βύρωνα στις 22 Ιανουαρίου 1788 διοργανώνει εκδήλωση  την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 6:30 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Θεοξένεια» στο Μεσολόγγι κατά την οποία θα γίνει και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. 
Το Προγραμμα εκδήλωσης έχει ως εξής :
-Ομιλία από τη Δρ. Φανή – Μαρία Τσιγκάκου Ιστορικό Τέχνης, επιμελήτρια του Μουσείου Μπενάκη με θέμα : «Ο Λόρδος Βύρων στην Τέχνη»
-Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2014 μπορείτε να αποφύγετε τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας

Λήγει στα τέλη του μήνα η προθεσμία για υπαγωγή στις ευεργετικές διατάξεις του νομού, των δανειοληπτών για να αποφύγουν την κατάσχεση της πρώτης τους κατοικίας. 
Σε ανακοίνωση του ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου κάνει γνωστά τα εξής :
Η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης ένταξης στις ευνοϊκές διατάξεις του Νόμου 4224/2013 (προστασία πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς) λήγει τέλος Ιανουαρίου 2014, διαφορετικά αίρεται η προστασία και η τράπεζα ή ο δανειστής μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία πλειστηριασμού.

"Πρόσωπα και αισθήσεις πανηγυριού" Έκθεση φωτογραφίας στον "Κοχλία"


Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 19.30 στον ημιώροφο του "Κοχλία" θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια τις έκθεσης φωτογραφίας του Θάνου Παπαχρήστου με θέμα το πανηγύρι του "Χειμωνιάτικου Αη-Συμιού!"
Η έκθεση που επιμελήθηκαν ο Βασίλης Τσακαλίδης και ο Γιάννης Τσαλαφούτας.
θα διαρκέσει έως τις 9 Φεβρουαρίου και έχει σκοπό να λειτουργήσει ως πρόλογος του φετινού χειμερινού Αη-Συμιού που γιορτάζεται στο Μεςολόγγι στις 2 και 3 Φεβρουαρίου. 

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Οι άξονες για την αναθεώρηση του χωροταξικού σχεδιασμού του δήμου Μεσολογγίου από τον Π. Παπαδόπουλο

Μια σειρά προτάσεων που αφορούν την αναθεώρηση του χωροταξικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την περιοχή του δήμου Μεσολογγίου επεξεργάστηκε και καταθέτει ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, Π. Παπαδόπουλος.
Αναλυτικά η πρόταση έχει ως εξής: 

"Τις ημέρες αυτές βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση κατάθεσης προτάσεων και απόψεων με στόχο την αναθεώρηση του χωροταξικού πλαισίου της Δυτικής Ελλάδας. Ο Συνδυασμός μας θεωρεί, σε μία πρώτη προσέγγιση αναφορικά με το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, ότι η συζήτηση πρέπει να επικεντρωθεί στα παρακάτω:

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Για ακόμη μια φορά ο δήμος Μεσολογγίου ολιγώρησε... Μας έμεινε η πινακίδα της Ακαδημίας...

Πέρυσι ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων (28/4/2013) η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ δημοσίευε το σχέδιο του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης για κατάργηση φορέων του δημοσίου μεταξύ των οποίων και της «Διεθνούς Ακαδημίας της Ελευθερίας.»
Τότε σε ανάρτησή μας, μεταξύ άλλων σημειώναμε: «…ένα νέο «μέτωπο» ανοίγει για την πόλη του Μεσολογγίου, μιας και η «ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» είχε τουλάχιστον στα χαρτιά έδρα το Μεσολόγγι…
Μένει φυσικά να επαληθευτεί η εγκυρότητα του ρεπορτάζ της εφημερίδας…» (εδώ η ανάρτηση).
Το διάστημα που ακολούθησε, προφανώς, καμιά ουσιαστική ενέργεια δεν έγινε από πλευράς του δήμου Μεσολογγίου και των φορέων της περιοχής, ώστε να ακυρωθεί η πρόθεση του υπουργείου. 
Αντίθετα υπήρξαν δημοσιεύματα καθησυχαστικά που υποστήριζαν, ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης της Ακαδημίας της Ελευθερίας.
Επειδή, το νομοσχέδιο που καταργεί την Ακαδημία είναι σε διαβούλευση και επομένως δεν έχει κατατεθεί ακόμη στη Βουλή θεωρούμε ότι θα πρέπει έστω και καθυστερημένα να υπάρξει πρωτοβουλία.
Άλλωστε, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης ήταν αυτός που προεκλογικά το 2010, εγκαινιάζοντας το εκλογικό του κέντρο μιλούσε με «θέρμη» για την Ακαδημία, κατηγορώντας, τον τότε δήμαρχο Γ. Αναγνωστόπουλο ότι «…έβαζε προσκόμματα στη λειτουργία της Ακαδημίας…»
Από τον Απρίλιο έως σήμερα σε ποιες ενέργειες προέβη ο δήμαρχος Μεσολογγίου για το ζήτημα της κατάργησης και στο διάστημα της τρίχρονης  θητείας του τι έχει κάνει για να λειτουργήσει η Ακαδημία της Ελευθερίας; πλην της τοποθέτησης πινακίδας στο παλιό νοσοκομείο;



Σε διαβούλευση νομοσχέδιο που βάζει "λουκέτο" στην Ακαδημία της Ελευθερίας

Δέσμη σημαντικών διοικητικών απλουστεύσεων για πολίτες και επιχειρήσεις, εξορθολογισμό των δομών του Δημοσίου με κατάργηση 19 φορέων που δεν κρίνονται πια απαραίτητοι, καθώς και ουσιαστική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που τέθηκε σήμερα, 15 Ιανουαρίου, σε δημόσια διαβούλευση.  
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο μεταξύ των φορέων που καταργούνται είναι και η «Διεθνής Ακαδημία της Ελευθερίας» που θεωρητικά έχει έδρα το Μεσολόγγι (εδώ όλο το νομοσχέδιο).
Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημειώνεται:

"Ατύχημα ή από πρόθεση δολοφονία;" ο θάνατος 22χρονου στην Κατοχή;

"Ατύχημα ή από πρόθεση δολοφονία;" είναι ο γρίφος που καλούνται να διαλευκάνουν οι διωκτικές αρχές για το θάνατο, 22χρονου από το Μεσολόγγι, σήμερα τα ξημερώματα στην Κατοχή Μεσολογγίου.
Η αστυνομία έχει συλλάβει και ανακρίνει συνομήλικο φίλο του θύματος, στο πατρικό σπίτι του οποίου βρέθηκε νεκρός ο 22χρονος με τραύμα από κυνηγετικό  φυσίγγιο στο κεφάλι.
"Παίζαμε Ρώσικη ρουλέτα" ισχυρίζεται ο δράστης στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, όταν ειδοποιήθηκαν από περίοικους που άκουσαν τον πυροβολισμό.
Τόσο το θύμα όσο και ο φερόμενος ως δράστης διαμένουν στο Μεσολόγγι και στο παρελθόν είχαν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για διακεκριμένες κλοπές.
Για το τραγικό συμβάν η αστυνομία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:


Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Την ποιοτική γεωργία στην Αιτωλοακαρνανία θέλει να προωθήσει ο Γ. Βαρεμένος

Επαφές για την προώθηση της ποιοτικής γεωργίας στον νομό, με προϊόντα πιστοποιημένα και με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης όταν καλύπτουν τις σχετικές προδιαγραφές, είχε τις τελευταίες μέρες ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος.
Σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θ.Τσαυτάρησυζήτησε και πάλι το θέμα της καταχώρισης της στρογγυλής ελιάς Αγρινίου ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι αντιμετωπίζει το αίτημα θετικά και ότι θα υποστηρίξει τον σχετικό φάκελο όταν, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, υποβληθεί από τις ενδιαφερόμενες ομάδες παραγωγών. Ο Γιώργος Βαρεμένος θα έρθει το επόμενο διάστημα σε επαφή με συνεταιριστικές οργανώσεις, προκειμένου να εξεταστούν συγκεκριμένα οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες σύνταξης ενός αξιόπιστου φακέλου που θα προωθηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.  

Στην Κατοχή παρουσιάζει τη διακήρυξη του συνδυασμού του ο Π. Παπαδόπουλος

Ο Συνδυασμός «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» θα παρουσιάσει την Ιδρυτική Διακήρυξη της Αυτοδιοικητικής του κίνησης το Σάββατο 18/1/2014  στην Κατοχή. Η παρουσίαση θα γίνει στο καφενείο του Ζαχαριά στις 11:00 π.μ.

"Σας καλούμε όλους να ενημερωθείτε για τις θέσεις μας, αλλά και για να μας μεταφέρετε τα αιτήματα, τις προτάσεις και κάθε ζήτημα που αφορά την Κατοχή, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.
Σας περιμένω να δώσουμε μαζί λύση στην καθημερινότητα μας" τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.