Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

"Λουκέτο" και στην απογευματινή λειτουργία του Κ. Υ. Αιτωλικού !

Μετά την καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Μεσολογγίου από αύριο Παρασκευή 1 Αυγούστου, "λουκέτο" μπαίνει και στην απογευματινή λειτουργία, του Κ. Υ. Αιτωλικού! Αφού καταργείται η εφημερία με αποτέλεσμα από τις 2 το μεσημέρι εώς το πρωί το Κ. Υ. να κλείνει.

Μια εξέλιξη την οποία αναμένεται να ανακοινώσει αυριο στους εργαζόμενους, ο διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου κατά την επίσκεψή του στο κέντρο υγείας.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον διευθυντή του Κ. Υ., Γ. Αναγνωστόπουλο - ο οποίος βρίσκεται σε άδεια - μας επιβεβαίωσε την πληροφορία και μας εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του στην απόφαση αυτή της διοίκησης.

"Την στιγμή της απουσίας μου από το Κ. Υ. λόγω άδειας η διοίκηση του νοσοκομείου Μεσολογγίου αποφάσισε την αναστολή της απιγευματινης εφημερίας του Κ. Υ. Αιτωλικού, που εξυπηρετεί υγειονομικά μια περιοχή 20.000 κατοίκων.

Μολις επιστρέψω από την άδεια τη Δευτέρα θα προκαλέσω την παρέμβαση της 6ης ΥΠΕ και της δικαιοσύνης, για να μην εφαρμοστεί αυτή η απόφαση. Το γιατί αυτονόητο.

Ταυτόχρονα, απευθύνω έκκληση στους βουλευτές, τον Περιφερειάρχη και τη δημοτική αρχή να παρέμβουν για το ζήτημα.

Με την υγεία των κατοίκων δεν πειραματιζόμαστε και πολύ περισσότερο δεν την θέτουμε σε κίνδυνο" μας δήλωσε ο Γ. Αναγνωστόπουλος εμφανώς οργισμένος για την εξέλιξη αυτή.







Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Και επίσημα "λουκέτο" στην καρδιολογική του Μεσολογγίου για όλο τον Αύγουστο

Σε σύσκεψη στο νοσοκομείο Μεσολογγίου που ολοκληρώθηκε, παρουσία της διοίκησης και των γιατρών της καρδιολογικής κλινικής, ανακοινώθηκε η μετακίνηση από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο, ενός καρδιολόγου, για το μήνα Αύγουστο.

Πρακτικά όμως η μετακίνηση αυτή συνεπάγεται την αναστολή της λειτουργίας της κλινικής στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και όλα τα καρδιολογικά περιστατικά θα διακομίζονται στο Αγρίνιο αφού για ένα μήνα στο Μεσολόγγι δεν θα λειτουργεί η καρδιολογική κλινική.

Μια εξέλιξη που εκ των πραγμάτων θέτει "σε κόκκινο" τη λειτουργία του νοσοκομείου, στο Μεσολόγγι, για να μην πούμε ότι το "κλείνει"...

Και το δυστύχημα είναι ότι η σημερινή εξέλιξη δεν είναι υπόθεση μόνο του Μεσολογγίου, αλλά ολόκληρης της Αιτωλοακαρνανίας, αφού αποδεικνύεται ότι υγειονομικά, ο νομός μένει ακάλυπτος.

 

 

 

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Τον Γιώργο Πάντζα θα τιμήσει η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου

Τον Γιώργο Πάντζα θα τιμήσει σε ειδική εκδήλωση στις 13 Αυγούστου η Κινηματιγραφκή Λέσχη Μεσολογγίου.

Αφορμή για την εκδήλωση αποτελεί το γεγονός ότι ο Γιώργος Πάντζας διατηρεί από τα παιδικά του χρόνια, ισχυρούς δεσμούς με το Μεσολόγγι.

Μάλιστα, ακόμη και τώρα που έχει αυξημένες υποχρεώσεις, λόγω των κοινοβουλευτικών του υποχρεώσεων (σ.σ. Βουλευτής Β´ Αθήανας με τον ΣΥΡΙΖΑ) επισκέπτεται συχνά την πόλη, για να συναντήσει τους πολλούς του, φίλους.

Η πρώτη κινηματογραφική ταινία που συμμετείχε ήταν το Παιδί του δρόμου. Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση ήταν το 1958 στη θεατρική παράσταση Βασίλισσα Αμαλία με πρωταγωνιστές το Μάνο Κατράκη και τη Μαίρη Αρώνη.

Συμμετείχε στο θίασο του Λάμπρου Κωνσταντάρα, ενώ συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τη χορεύτρια Ελένη Προκοπίου, με την οποία έπαιξαν μαζί σε πέντε ταινίες.

Ασχολήθηκε επίσης με την επιθεώρηση.

 

 

 

Συνεχίζει την αντιπαράθεση ο Π. Κατσούλης για τους παιδικούς

Με νέα του γραπτή δήλωση ο απερχόμενος δήμαρχος Μεσολογγίου, Π. Κατσούλης συνεχίζει την αντιπαράθεσή του με τον Ν. Καραπάνο για τους παιδικούς σταθμούς.

Ο κ. Κατσούλης στη νέα του δήλωση τονίζει:

"Σεβόμενος το θεσμό της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ που υπηρετώ για χρόνια, μια σύντομη ανταπάντηση στα λεγόμενα του κου Καραπάνου, με την προτροπή του σεβασμού του ρόλου που οι πολίτες έδωσαν σ’ εμάς και σ’ εσάς.

 

1. Σας ευχαριστώ για την επιβεβαίωση των επιχειρημάτων μου. Στην απάντηση σας εστιάζετε μόνο στη φετινή «προεπιλογή» των 486 παιδιών, αντί των 366 παιδιών πέρυσι. Κάντε όμως λίγο υπομονή και κρατείστε «μικρό καλάθι». Στο ποδόσφαιρο πανηγυρίζεις όταν σκοράρεις και όχι όταν γίνεται η φάση… Πέρυσι στην «προεπιλογή» είχαμε πολλαπλάσια νούμερα. Ρωτήστε στην ΑΝΑΙΤ και διαβάστε και καμιά ανακοίνωση της ΚΕΔΕ για το φετινό πρόβλημα των παιδικών σταθμών. Η αλαζονεία είναι κακός σύμμαχος!

2. Όπως και η αμετροέπεια! Μια βόλτα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Ιατρείο, το νέο κτίριο του ΚΔΑΠ, τους παιδικούς σταθμούς, παρουσία των ΜΜΕ, θα μας πείσει αν «το κοινωνικό δίκτυο προστασίας που υπάρχει στην πόλη, είναι μόνο στα χαρτιά»; Σας περιμένω με αγωνία!!

 

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

40 χρόνια μετά...

Γράφει ο Βασίλης Φεύγας

Πολιτικός επιστήμονας, σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας

 

Σε κάθε επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το λόγο έχουν οι πανηγυρικοί λόγοι. Και καλά κάνουν, καθώς την 24η Ιουλίου έληξε μια σκοτεινή πλευρά της ελληνικής πολιτικής ιστορίας και άμεσα ξεκίνησαν οι εργασίες για την οικοδόμηση ενός κράτους που οδήγησαν στην είσοδό μας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένα λιμάνι σταθερότητας, ασφάλειας και σιγουριάς. Το επίτευγμα για τα δεδομένα της εποχής ήταν μεγάλο και αναμφισβήτητα χρεώνεται στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Όπως επίσης πρέπει να χρεωθεί στον Κωνσταντίνο Καραμανλή η σύσταση ενός Συντάγματος αρκετά προοδευτικού και σύγχρονου, η άμεση αποκατάσταση του διεθνούς κύρους της χώρας και ο οριστικός προσδιορισμός του πολιτεύματος της χώρας με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο. Και κάπου εδώ τελειώνουν οι πανηγυρικοί λόγοι.

Γιατί; Γιατί παρόλες τις άμεσες και αποτελεσματικές προσπάθειες του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η Ελλάδα απέτυχε να εκμεταλλευθεί την ορμή που δημιουργήθηκε τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια.

Στα αμέσως επόμενα χρόνια:

 

Σήμερα στο Μεσολόγγι η εκδήλωση για το Ηλεκτρονικό Καλάθι προϊόντων της Περιφέρειας

Μεγάλη προσέλευση και ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν οι παραγωγοί και οι φορείς και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να ενημερωθούν και κυρίως να εγγραφούν στην πλατφόρμα του Ηλεκτρονικού Καλαθιού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ιδίως κατά την προχθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο, σημαντική ήταν η παρουσία και το ενδιαφέρον που επέδειξαν νέοι παραγωγοί και επαγγελματίες για αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής μέσα από την υλοποίηση των στρατηγικών της στόχων, όπως αυτοί έχουν τεθεί.

Προχθές βρέθηκαν στο Αίγιο και ενημέρωναν μαζί με τα στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τους αναδόχους του έργου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ντία Ζαχαροπούλου – Στούμπου και Νίκος Τσάνης, ενώ ενημερώθηκαν σχετικά ο πρόεδρος της Παναιγιάλειας Ενωσης Θανάσης Σωτηρόπουλος και ο διευθυντής Μίλτος Σταυρόπουλος.

Σήμερα Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 και ώρα 6.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί μία ακόμα ανοικτή εκδήλωση, αυτή τη φορά στην πλατεία Μάρκου Μπότσαρη στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει μία ακόμη στην Πάτρα.

 

Π. Παπαδόπουλος: "Σε δοκιμασία οι κοινωνικές δομές της Αυτοδιοίκησης"

Γράφει ο Πάνος Παπαδόπουλος

Επικεφαλής του συνδυασμού "Η Κοινωνία Μπροστά"

Η αντιπαράθεση των ημερών μεταξύ του απερχόμενου και του νεοεκλεγέντος Δημάρχου αναφορικά με την χρηματοδότηση των Παιδικών Σταθμών και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, παρουσιάζει ομολογουμένως ενδιαφέρον. Η κεκτημένη ταχύτητα του κ. Καραπάνου που παραπέμπει σε αλήστου μνήμης εποχές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο θρυλικό «κατόπιν ενεργειών μου», μάλλον πρέπει να προβληματίσει.

Όπως με σαφήνεια προκύπτει από το συγκεκριμένο πρόγραμμα εναρμόνισης της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής με ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης, στον προσωρινό πίνακα επιλέξιμων δομών ανά Δήμο (πρόσκληση 1551/2-7-2014) προκρίνεται να ενταχθούν 483 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου και 400 στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Είναι σαφές ότι αυτό – εάν τελικά είναι οριστικό – αποτελεί στοιχείο ωριμότητας για υποβολή πρότασης από ΑΝ.ΑΙΤ., Πνευματικό Κέντρο και Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, όπως επίσης ο τριπλασιασμός σχεδόν συμμετοχής παιδιών στο Κ.Δ.Α.Π., έχει να κάνει με το νέο χώρο που στεγάζονταν το 4ο Δημοτικό Σχολείο αλλά πρωτίστως με την σωστή διαχείριση των κονδυλίων που κατευθύνθηκαν στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και διαφυλάχθηκαν ως κόρη οφθαλμού από τους εργαζόμενους στο Κ.Δ.Α.Π. τα προηγούμενα χρόνια και όχι από κανένα απερχόμενο ή επερχόμενο Δήμαρχο. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι όσοι διετέλεσαν Πρόεδροι στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου.

Επί της ουσίας τώρα, κομβικής σημασίας για την «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» είναι τα παρακάτω:

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ν. Καραπάνος: «Ενοχλήθηκε ο κ. Κατσούλης που διασφαλίστηκε η λειτουργία των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ;»

Άμεση είναι η απάντηση του συνδυασμού «Δήμος για τα Παιδιά μας» του νεοεκλεγέντος δημάρχου Μεσολογγίου, Νίκου Καραπάνου στη δήλωση του απερχόμενου δημάρχου, Π. Κατσούλη στην οποία ο τελευταίος, αμφισβήτησε τον ενεργό ρόλο του κ. Καραπάνου και των συνεργατών του. στη θετική έκβαση της πρότασης που κατατέθηκε και εγκρίθηκε για τη χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ του δήμου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Λίγες ημέρες πριν από τη δική του «έξοδο» από το Δήμο Μεσολογγίου, ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Κατσούλης προσπαθεί να δικαιολογήσει την απραξία του σε ότι αφορά την συνέχεια της εύρυθμης και χωρίς προβλήματα λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) μιας και για την πρόταση που κατατέθηκε και εγκρίθηκε από το ΕΣΠΑκαι αφορά 486 παιδιά, αριθμό πρωτοφανή για το Μεσολόγγι ουδόλως ενδιαφέρθηκε ή εργάστηκε.

Φυσικά και τα προγράμματα ΕΣΠΑ δεν χρειάζονται «μπάρμπα στην Κορώνη». Χρειάζονται όμως φακέλους τεκμηριωμένους κάτι που απαιτεί τεχνογνωσία. Και αυτή την τεχνογνωσία μαζί με τα κατάλληλα άτομα έχει ο νέος Δήμαρχος. Άλλωστε το γεγονός ότι όλοι οι Δήμοι υποβάλλουν προτάσεις δεν σημαίνει ότι αυτομάτως γίνονται και δεκτές και αυτό φαίνεται από τη διαφορετική απορροφητικότητα που εμφανίζουν οι Δήμοι.

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Γ. Βαρεμένος: "Η αποσύνδεση οδήγησε στη διαφθορά"

Η αποσύνδεση των επιδοτήσεων από την παραγωγή των αγροτικών προϊόντων οδήγησε στην εδραίωση και την αναπαραγωγή ενός συστήματος διαφθοράς, τόνισε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, παίρνοντας τον λόγο στην εκδήλωση ενημέρωσης για τη νέα ΚΑΠ που οργάνωσε τη Δευτέρα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου. Και πρόσθεσε ότι το σύστημα αυτό, σύμφωνα και με την τοπική έκφραση, «ό,τι γάλα ήταν να φέρει από τη στάνη του, το έφερε». Τώρα, πρέπει να εγκαταλειφθεί και να απέλθει.

Ο βουλευτής υπογράμμισε με έμφαση την ανάγκη να εγκαταλειφθούν οριστικά νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος, να αξιοποιηθούν παραγωγικά όλοι οι διαθέσιμοι πόροι, με ευελιξία χωρική και τομεακή, και να ενισχυθεί ιδιαίτερα η κτηνοτροφία, η οποία, όπως τόνισε, στον νομό Αιτωλοακαρνανίας βρίσκεται σε οριακό επίπεδο. Αναφερόμενος, δε, στη μείωση του ελλείμματος στον αγροτοδιατροφικό τομέα, επισήμανε ότι αυτή οφείλεται κυρίως στη μείωση των εισαγωγών, για να τονίσει ότι η δραματική εσωτερική υποτίμηση που επιβλήθηκε στην ελληνική οικονομία και κοινωνία τα τελευταία χρόνια, παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς, δεν οδήγησε σε αύξηση των εξαγωγών.

Με συντονισμένες ενέργειες του Ν. Καραπάνου 1,5 εκ. € για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

Ο Δήμος Μεσολογγίου κατάφερε να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη επιχορήγηση από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για την περίοδο 2014-2015 στη Δυτική Ελλάδα, καθώς εγκρίθηκε συνολικό ποσό περίπου 1.500.000 ευρώ, από τα10.080.000 που θα διατεθούν στη Δυτική Ελλάδα.

Έτσι για πρώτη φορά, περισσότερα από 400 παιδιά θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν ΔΩΡΕΑΝ σε Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, ενώ εξασφαλίστηκε για ακόμα 400 παιδιά η ΔΩΡΕΑΝ απογευματινή απασχόλησή τους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).

"Σε μία δύσκολη περίοδο για τους γονείς, το Μεσολόγγι έκανε ένα μεγάλο βήμα στη δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου προστασίας για τις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, όπως το είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά" τόνιζει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος σε δήλωσή του μετά την έγκριση της πρότασης που υποβλήθηκε.

Ταυτόχρονα ο κ. Καραπάνος απευθύνει πρόσκληση στις οικογένειες των μικρών παιδιών να υποβάλουν αιτήσεις για φιλοξενία των νηπίων τους στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ.

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Στα "άκρα" η κόντρα εργαζομένων με τον διοικητή του νοσοκομείου Μεσολογγίου. Ζητείται η απομάκρυνσή του

Στα άκρα φαίνεται ότι φθάνει η κόντρα των εργαζομένων στο νοσοκομείο Μεσολογγίου με τον διοικητή του ιδρύματος Γ. Κυριακόπουλο, εξαιτίας μιας σειράς ενεργειών του δεύτερου που έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των πρώτων.

Χαρακτηριστική ειναι η ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από το Δ. Σ. του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Μεσολογγίου που ακολουθεί:

"Τo «έργα και ημέρες» του διοικητή του Νοσοκομείου μας κ.Κυριακόπουλου συνεχίζεται:

-Αφού αποδιοργάνωσε την Διοικητική Υπηρεσία με τις παράνομεςαλλαγές που έκανε με την ανάληψη των καθηκόντων του (έγγραφηκαταγγελία από εμάς και την ΠΟΕΔΗΝ στις 21/01/14) χωρίς έγγραφηεισήγηση της υπηρεσίας .

-Αφού απαξίωσε την Ιατρική Υπηρεσία μη αναγνωρίζοντας τον Διευθυντή της(τοποθετημένο στη θέση αυτή από την ΥΠΕ) καιπαρακάμπτοντας τον σε σωρεία θεμάτων,(κάτι που οδήγησε τελικά σεπαραίτηση του).

-Αφού παρενέβη παρακάμπτοντας τις αντίστοιχες εισηγήσεις στις προμήθειες ιατρικού εξοπλισμού( κάτι που δημιούργησε κινδύνους καιείχε σαν αποτέλεσμα καταγγελίες της Ιατρικής κοινότητας).

Ζήτημα ζωής και θανάτου το νοσοκομείο ​ Μεσολογγίου

Γράφει ο Βασίλης Μπρούμας

​Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα ​Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Πρόεδρος Τομεακής Επιτροπής ​Ψυχικής Υγείας Τομέα Ψυχικής Υγείας Αιτωλοακαρνανίας

Με την κατάργηση της διοικητικής αυτονομίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», σηματοδοτήθηκε και η τελική πράξη του δράματος που έχει αρχίσει από τότε και συνεχίζεται ως σήμερα. Κορύφωση της τραγωδίας, όταν πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε η βαρυσήμαντη επιστολή των διευθυντών ιατρών του Νοσοκομείου προς τον υπουργό Υγείας με ταυτόχρονη κοινοποίηση και στον Τύπο.

Παγώνει το αίμα στις φλέβες των πολιτών το άκουσμα των αρνητικών διαπιστώσεων και εκτιμήσεων για την τύχη του Νοσοκομείου, μετά και την ενημερωτική σύσκεψη και συζήτηση που έγινε την προηγούμενη Παρασκευή στο Τρικούπειο, ανάμεσα στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας. Πρόκειται άραγε για την ολοκλήρωση της συμφοράς για το Μεσολόγγι και ολόκληρη τη νότια Αιτωλοακαρνανία; Έχει υπογράψει τη θανατική καταδίκη του Νοσοκομείου η κυβέρνηση; Θεωρεί άχρηστο πλέον το Νοσοκομείο αυτό; Απομένει η παραλαβή (από τον Δήμαρχο;) του πιστοποιητικού θανάτου του; Εμείς πάντως, γιατροί και προσωπικό, δεν πρόκειται να το υπογράψουμε.


Το Παραδοσιακό πανηγύρι Μικρής Παλούκοβας (Λεύκας) 25 - 27 Ιουλίου 2014(video)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Μικρής Παλούκοβας (Λεύκας) Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει όπως κάθε χρόνο το τριήμερο πανηγύρι για τη γιορτή της Αγίας Παρασκευής στις 25, 26 και 27 Ιουλίου. Στην όμορφη πλατεία του ορεινού χωριού, παραδοσιακά τραγούδια και σκοποί της Ρούμελης και άλλων περιοχών της Ελλάδας ντύνουν ένα μοναδικό γλέντι που έχει δημιουργήσει τη δική του ιστορία. Κρατώντας ζωντανό ένα ιδιαίτερο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς έχει γίνει γνωστό στην ευρύτερη περιοχή, ενώ προσελκύει λάτρεις της παραδοσιακής μουσικής από πολλά μέρη.

Χωριανοί, φίλοι από γειτονικά χωριά, ακόμη και άνθρωποι που πηγαίνουν για πρώτη φορά, γίνονται μία μεγάλη παρέα και γλεντούν για τρία βράδια βιώνοντας μία αξέχαστη εμπειρία. Εκτός από εκείνους που χρόνια τιμούν το πανηγύρι με την παρουσία τους, έχει κερδίσει πολλούς ανθρώπους που άκουσαν για αυτό και το επισκέφθηκαν αναζητώντας μία πρώτη γνωριμία με την παράδοση. Η υπέροχη ατμόσφαιρα που δημιουργείται και μας ταξιδεύει στο χρόνο, αποδεικνύει ότι η μουσική παράδοση παραμένει ζωντανή και αποτελεί ένα σημαντικό και πολύ όμορφο μέρος της ζωής μας.

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Καθημερινές οι ενημερωτικές συσκέψεις και συναντήσεις του νέου δημάρχου Μεσολογγίου

Οριστικοποιήθηκε για το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014, η ημερομηνία που θα γίνει η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής Μεσολογγίου. Η τελετή θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του διοικητηρίου στο Μεσολόγγι, στις 8 το βράδυ.

Όμως, καθημερινές είναι οι συσκέψεις του νεοεκλεγέντα δημάρχου Μεσολογγίου,Νίκου Καραπάνου με τα μέλη της δημοτικής του ομάδας για την κατάρτιση του σχεδιασμού δράσης του ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του σε λιγότερο από σαράντα ημέρες.

Ως γνωστό αμέσως μετά τις εκλογές συγκροτήθηκαν ομάδες εργασίας από τους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους για όλους τους τομείς της διοικητικής διάρθρωσης του δήμου Μεσολογγίου με σκοπό την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και της λειτουργίας του δήμου τόσο στις δημοτικές ενότητες όσο και γενικής λειτουργίας.


Σε Κέντρο Υγείας το Νοσοκομείο Μεσολογηίου από τον Αύγουστο; (video)

Χωρίς την αναμενόμενη προσέλευση κόσμου εγινε χθες στο Μεσολόγγι και συγκεκριμένα στο Τρικούπειο εκδήλωση για την ανάδειξη των προβλημάτων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Αφορμή για την εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον σύλλογο εργαζομένων αποτελεί το γεγονός του ότι από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο της αναστολής λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής λόγω έλλειψης γιατρών.

Ταυτόχρονα όμως και αυτό είναι το πιο σημαντικό υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ίσως και μέσα στον Αύγουσττο το νοσοκομείο Μεσολογγίου να "υποβιβασθεί" σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου...

Ενδεχόμενο που προκύπτει από την υπάρχουσα νομοθεσία, λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων που εχει αναλάβει το υπουργείο Υγείας.

Επομένως είναι προφανές ότι η τοπική κοινωνία και κυρίως οι τοπικές αρχές θα πρέπει άμεσα να αντιδράσουν, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία του νοσοκομείου σε πλήρη ανάπτυξη σύμφωνα με το οργανογραμά του, για να προσφέρει ολοκληρωμένη υγειονομική κάλυψη στους κατοίκους της περιοχής.

 

 

 

 

Μεσολόγγι: "Πόλη υπό κατάρρευση… χωρίς ηγέτες"

Γράφει ο Κωστής Στεφανάτος

Εκδότης της εφημερίδας "Μεσολογγίτικα Χρονικά"

​Όλοι μας βλέπουμε να περνούν οι μέρες και το Μεσολόγγι να πορεύεται τον ανηφορικό του δρόμο χωρίς …ηγεσίες. Σε μια περίοδο που ανασυγκροτείται η χώρα, η Περιφέρεια, η Περιφερειακή Ενότητα ( νομός), οι Δήμοι κ.λ.π. εμείς μένουμε στα ίδια και μάλλον …οπισθοδρομούμε.

​Ο Δήμος βρίσκεται εν αναμονή της παράδοσης της σκυτάλης σε άλλη ηγεσία με αποτέλεσμα την πλήρη απουσία του από την καθημερινότητα. Τρεις μήνες μέχρι την επόμενη Δημοτική αρχή μένουμε χωρίς προγραμματισμό. Και το λέμε αυτό γιατί από τα φύλλα εφημερίδων που μας στέλνουν συνάδελφοι άλλων περιοχών, διαβάζουμε ότι οι νέοι Δήμαρχοι έχουν αρχίσει να καταστρώνουν σχέδια και πολλές φορές παρεμβαίνουν στα καθημερινά τεκταινόμενα. Εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται για την πόλη τους και δεν την αφήνουν να πάει χαμένη.

Από την άλλη μεριά, σε πλήρη ….αφασία και αδράνεια βρίσκεται το Λιμενικό μας Ταμείο που κρατά στα χέρια του σημαντικές λύσεις για την πρόοδο της πόλης. Ο προηγούμενος πρόεδρος προ πολλού έχει παραιτηθεί χωρίς να μπορέσει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό, όσο καιρό βρισκόταν εκεί. Για τη θέση αυτή «παίζονται στα ζάρια» διάφορα ονόματα που θα ….μας σώσουν, χωρίς όμως ακόμα να έχει επιλεγεί κάποιος.

Η μαρίνα χωρίς πραγματική ηγεσία αποτελεί ένα αγκάθι ακόμη για την πόλη τη στιγμή που μπορεί να δώσει οικονομική άνθιση, να φέρει ξένο κόσμο, να υπάρξει κίνηση στη γερασμένη περιοχή μας. Παντού οι μαρίνες λειτουργούν άψογα και μόνον εδώ καρκινοβατεί.


Παραλιών εγκώμιον

Γράφει ο Πάνος Παπαδόπουλος

Επικεφαλής του συνδυασμού "Η Κοινωνία Μπροστά"

Πριν από χιλιάδες χρόνια ο ευρωπαϊκός πολιτισμός ξεκίνησε από κάποια παραλία ή ακρογιάλι της χώρας μας. Σε κάποια από αυτές που το ΤΑΪΠΕΔ έχει βάλει πωλητήριο έφτασε από την Ανατολή η τερατόμορφη / ζωόμορφη θεά της μητρότητας / της μητέρας φύσης που έγινε Ήρα, Αθηνά, Άρτεμις, Αφροδίτη, Εστία. Στην συνέχεια έφευγαν τα εμπορεύματα, τα προϊόντα μας, οι ιδέες που μαζί με τις νέες ανακαλύψεις έκαναν την ζωή καλύτερη και ανθρώπινη.

Κοινόχρηστη έννοια από τα «θάλαττα – θάλαττα» των αρχαίων, μέχρι σημερινή πόρτα της μεγάλης φυγής για τους μετανάστες που αναζητούν διέξοδο από την πείνα, την καταπίεση και τον θάνατο.

Οι μάγκες του Πειραιά και οι απανταχού εραστές της θάλασσας όταν ήθελαν να πουν ότι δεν κληρονόμησαν, έλεγαν «μου άφησε πέντε στρέμματα θάλασσα».

 

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Το «φεγγαρόλουστο ταξίδι» της Διεξόδου

Η «Διέξοδος» συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις για τα 15 χρόνια λειτουργίας της οργάνωσε χθες, μια καταπληκτική μουςική βραδιά με την εκδήλωση «φεγγαρόλουστο ταξίδι», με πλοηγό τον μαέστρο, Χρήστο Βλαχογιάννη.

Στο όμορφο τοπίο του αύλειου χώρου της Παναγίας της Φοινικιας πλήθος κόσμου που ήρθε απο όλο τον νομό απόλαυσε Τη Ζωή Κορκοντζέλου στο πιάνο, τον Κώστα Μαντέλο στο μπουζούκι, τον Δημήτρη Φωλιά στο μπάσο, τη Μαρίνη Τσικνιά στο μαντολίνο, τον Βαγγέλη Ροδίτη στα κρουστά ενώ τραγούδια στο φεγγάρι είπαν η Ευγενία Γρέντζελου, η Μαρία Σακελλάρη και ο Δημήτρης Βλαχογιάννης.

Την εικαστική επιμέλεια του σκηνικού που κέρδισε τον θαυμασμό όλων είχε ο Βαγγέλης Ρόμπολας, σκηνικό που "απεικόνιζε" το καράβι της Διεξόδου με το οποίο όςοι παρακολούθησαν την παράσταση "σάλπαραν, στο γεμάτο τραγούδια, φεγγαρόλουστο ταξίδι"

 

 

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Το Euronews στο Μεσολόγγι για τις δραστηριότητες της Βυρωνικής Εταιρείας

Την δραστηριότητα της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου και πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα το Πρόγραμμα "Η Μάθηση στον Κόσμο – Εκπαίδευση στον 21ο Αιώνα", που υλοποιείται θα παρουσιάσει σε ρεπορτάζ του, το Euronews.

Για το σκοπό αυτό την περασμένη Κυριακή ήρθαν στο Μεσολόγγι από το Παρίσι οι δημοσιογράφοι Alain Pirot και Cοraline Salvoch, για να βιντεοσκοπήσουν την βιβλιοθήκη του «Διεθνούς Κέντρου Έρευνας και Μελέτης για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό», να πάρουν συνέντευξη από την πρόεδρο Ροδάνθη Φλώρου, τον Δρ. Αργυρό Πρωτόπαπα του Πανεπιστημίου Αθηνών, και τις πτυχιούχους της Αγγλικής Φιλολογίας, Χριστίνα Κανούτα και Αννυ Βασιλείου, (όλοι Μέλη και Συνεργάτες της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου).

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Την συγκρότηση προεδρείου στο Λιμενικό Ταμείο ζητά ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου

Την παρέμβαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμενης διοίκησης κ. Διδασκάλου για τη συγκρότηση λιμενικής επιτροπής ζητά με ανακοίνωσή του ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου, ώστε εκτός των άλλων ανοιχτών ζητημάτων να διευθετηθεί το ζήτημα της Μαρίνας Μεσολογγίου, μετά την περιβόητη ανακοίνωση του ΣΔΟΕ.

Στην ανακοίνωση εκτός των άλλων τονίζεται:

"Το ζήτημα όμως, για όσους αντιλαμβάνονται έστω και ελάχιστα, είναι, το τι πράττουν οι άλλοι της Λιμενικής Επιτροπής, που υποτίθεται ότι είναι οι θεματοφύλακες του Δημοσίου συμφέροντος . Οι scouter του Κόμματοςτους επέλεξαν για αυτό ακριβώς τον λόγο. Για να είμαστε απολύτως σαφείς, διακρίνουμε μια «δυστοκία»στην επιλογή νέων παικτών (επειδή δεν θέλουν να μπει«γκολ», αγνοούν τούς δεινούς… γκολτζήδες).

Οι περίφημοι υπόλοιποι της Λιμενικής Επιτροπής, είναι αφελείς ή συμπράττουν σιωπηρά?

"ΦΕΓΓΑΡΟΛΟΥΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ" στην Παναγία της Φοινικιάς από τη "διέξοδο"

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΦΟΙΝΙΚΙΑΣ

Η "Διέξοδος" γιορτάζοντας τα 15 χρόνια λειτουργίας της οργανώνει το βράδυ του Σαββάτου 12 Ιουλίου 2014 "φεγγαρόλουστο ταξίδι" με πλοηγό τον μαέστρο και συνεργάτη της Χρήστο Βλαχογιάννη.

Η συνοδεία του θα είναι η Ζωή Κορκoντζέλου στο πιάνο, οΚώστας Μαντέλος στο μπουζούκι, ο Δημήτρης Φωλιάς στο μπάσο, η Μαρίνη Τσικνιά στο μαντολίνο, ο Βαγγέλης Ροδίτηςστα κρουστά ενώ τραγούδια στο φεγγάρι θα πουν η Ευγενία Γρέντζελου, η Μαρία Σακελλάρη και ο Δημήτρης Βλαχογιάννης.

Το ταξίδι ξεκινάει από την Παναγία της Φοινικιάς στις 9.30 το βράδυ με ελεύθερη επιβίβαση.

"Ο ιδρυτής και οι συνεργάτες της "Διεξόδου" θα νοιώσουν ιδιαίτερη χαρά να περιλαμβάνεστε και σεις ανάμεσα στους συνταξιδιώτες τους." Σημειώνεται στην σχετική πρόσκληση.

 

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Σεμινάριο για διασώστες στο Μεσολόγγι

Σας γνωρίζουμε ότι το εθελοντικό σωματείο «ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α.» Μεσολογγίου και η ΔΟΜΑΚ Μεσολογγίου, διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα για τα τροχαία ατυχήματα και τους τρόπους απεγκλωβισμού, θεωρητικό σεμινάριο για την Τεχνική Διάσωση βάσει του πρωτοκόλλουS.A.V.E.R., καθώς και τυπική παρουσίαση των προϊόντων της Weber Rescue Αυστρίας.

H ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Ιουλίου και ώρα 10:00 στην αίθουσα τουΤρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και είναιΔΩΡΕΑΝ.

Μπορούν να παραστούν όσοι ενδιαφέρονται αρκεί να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα επικοινωνίας μας.

Εισηγητής θα είναι ο πιστοποιημένος εκπαιδευτής της Weber Rescue κ. Ιωάννης Ρέτσιος.

Παρακαλούμε να μας ειδοποιήσετε για τη συμμετοχή σας στα τηλέφωνα : 697.3241601, 693.8508855 και 694.7820248.

 

 

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Μαρίνα Μεσολογγίου: "Ποιος κοροϊδεύει ποιόν;"

H υπόθεση της Μαρίνας Μεσολογγίου επανέρχεται τακτικά στο προσκήνιο για διάφορους λόγους που είτε αφορούν τις αναπτυξιακές της προοπτικές είτε ενίοτε τις εξελίξεις στο εσωτερικό της εταιρείας που τη διαχειρίζεται, της «Μαρίνας Μεσολογγίου Α.Ε.»., όπως των δικαστικών και άλλων αντιπαραθέσεων των δύο μεγαλομετόχων Γ.Αγγελόπουλου και J. Mennen.

Ωστόσο οι συζητήσεις γύρω από τη Μαρίνα Μεσολογγίου φούντωσαν εκ νέου όταν χθες ο πρόεδρος της Αλέξης Λουκόπουλος (που ορίσθηκε προσφάτως και εκπροσωπεί τον τρίτο, μικρό αλλά και ρυθμιστή σε αυτή τη συγκυρία, μέτοχο, το Λιμενικό Ταμείο) επέλεξε να διαψεύσει δημοσίως απλώς μια… φήμη. Ενημέρωσε ότι «τα σχετικά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου που αναφέρουν ότι Μαρίνα στάθμευσης σκαφών όπου συμμετέχει ως μέτοχος και Λιμενικό Ταμείο έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 378.000€ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ την εταιρεία "ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Α.Ε.".

Τα εν λόγω δημοσιεύματα αφορούσαν ανακοίνωση για τα αποτελέσματα ελέγχων του ΣΔΟΕ σε όλη τη χώρα και μεταξύ αυτών την αναφορά περί λήψης εικονικών τιμολογίων ύψους 378.000€ που εντοπίστηκε σε Μαρίνα της Δυτικής Ελλάδας. Πουθενά όμως δεν δημοσιεύτηκε πως επρόκειτο για τη Μαρίνα στο Μεσολόγγι ωστόσο ο κ.Λουκόπουλος προέβη σε επίσημη διάψευση.

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Σε άλλη Μαρίνα και όχι του Μεσολογγίου οι φορολογικές παραβάσεις που εντόπισε το ΣΔΟΕ

Σε χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για τα αποτελέσματα ελέγχων του ΣΔΟΕ σε όλη τη χώρα μεταξύ άλλων δημοσιοποιήθηκε η παράβαση λήψης εικονικών τιμολογίων ύψους 378.000€ που εντοπίστηκε σε Μαρίνα της Δυτικής Ελλάδας. (Διαβάστε εδώ)

Με σημερινή του δήλωση ο πρόεδρος της "Μαρίνα Μεσολογγίου Α. Ε.", Αλέξης Λουκόπουλος κάνει γνωστό ότι η παράβαση δεν αφορά τη Μαρίνα στο Μεσολόγγι.

Συγκεκριμένα ο κ. Λουκοπουλος αναφέρει:

"Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχετικά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου ότι Μαρίνα στάθμευσης Σκαφών όπου συμμετέχει ως μέτοχος και το Λιμενικό Ταμείο , έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 378.000€ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ την εταιρεία «ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Α.Ε.»"

 

Π. Παπαδόπουλος: "Άμεση απομάκρυνση της διοίκησης και προσλήψεις γιατρών τώρα στο νοσοκομείο Μεσολογγίου"

Την απομάκρυνση της διοίκησης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου ζητά σε δήλωσή του ο επικεφαλής του συνδυασμού "Η Κοινωνία Μπροστά", Π. Παπαδόπουλος στην οποία καταλογίζει ευθύνες για την ζοφερή κατάσταση που εχει περιέλθει το ίδρυμα.

Ταυτόχρονα ο κ. Παπαδόπουλος ζητά την άμεση πρόσληψη ιατρικού προσωπικού και αύξηση του προυπολογισμού του νοσοκομείου.

Η δήλωση εχει ως εξής:

"Η πρόσφατη δραματική έκκληση – ανακοίνωση των Διευθυντών Κλινικών του Νοσοκομείου Μεσολογγίου προς τους Υπουργό Υγείας, Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, πιστοποιεί για μια ακόμα φορά την κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με την στελέχωση της Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο Νοσοκομείο της πρωτεύουσας πόλης της Αιτωλ/νίας. Η τάση να γίνει μη αναστρέψιμη η κατάσταση πρέπει να ενεργοποιήσει όλους μας (Δήμο, φορείς της πόλης, Εργατικό Κέντρο, Εμπορικό Σύλλογο, Δικηγορικό Σύλλογο, Ιατρικό Σύλλογο, εργαζόμενους κ.ά.) ώστε να μπει φρένο στη διαφαινόμενη πλέον οριστική κατάργηση της Νοσοκομειακής Μονάδας και την υποβάθμισή της σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο Συνδυασμός «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» απαιτεί από την υπεύθυνη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ΑΜΕΣΑ τα παρακάτω:

 

Η Πεντάμορφη και το τέρας στο Μεσολόγγι την Τρίτη 8 Ιουλίου

Πιστεύετε στην παντοτινή αγάπη;

Το Θέατρο του Βορρά, για ένα ακόμα καλοκαίρι μετά τον Οδυσσεβάχ και τον Πήτερ Πάν, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα επιλέγοντας φετός σαν μαγικό σκηνικό του την ίδια τη ζωή και ανεβάζει μία από τι πιο όμορφες ιστορίες αγάπης, την Πεντάμορφη και το τέρας.

Η Μπέλ, μια όμορφη χωριατοπούλα, θα βρεθεί στο κάστρο του τέρατος, ο οποίος είναι είναι στην πραγματικότητα ένας μαγεμένος πρίγκηπας. Αν το τέρας μάθει να αγαπά και να αγαπιέται, τα μάγια θα λυθούν. Διαφορετικά, θα μείνει για πάντα ένα τέρας.

Στο ταξίδι της Πεντάμορφης, προσκαλεσμένοι στο μαγικό κάστρο, θα γνωρίσουμε από κοντά μαγεμένους υπηρέτες να τραγουδούν και θα χορέψουμε όλοι μαζί κάτω από ένα κατακόκκινο τριαντάφυλλο. Ελάτε να ανακαλύψουμε ξανά τη μαγική ομορφιά, που όλοι κρύβουμε μέσα μας!

Μια Πεντάμορφη παράσταση, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους που πιστεύουν ότι ο καθένας από εμάς έχει μέσα του κάτι όμορφο...αρκεί κάποιος να θελήσει να το ανακαλύψει!

H παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και του Γενικού Γαλλικού Προξενείου.

Συντελεστές:


Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Οι τελευταίες εξελίξεις στη "Δημοκρατική Αριστερά"

 

Γράφει ο Νίκος Σκιαδάς

Γεωπόνος, Μέλος Κ.Ε. ΔΗΜΑΡ

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΔΗΜ.ΑΡ) είναι το κόμμα της Ανανεωτικής Αριστεράς που απέκτησε ξανά οργανωτική αυτοτέλεια το 2010, όταν πολλά στελέχη του αποχώρησαν από το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ .Από τότε μέχρι σήμερα αυτό το μικρό σεμέγεθος κόμμα με τις ιδέες του και τις πολιτικές του πρωτοβουλίες συγκέντρωσε το ενδιαφέρον και του πολιτικού συστήματος και της Κοινωνίας. .Αυτό το κόμμα πρόσφατα στις Ευρωεκλογές του Μαΐου υπέστη εκλογική συντριβή, ανάλογη σαν αυτή που το 1981 έπαθε το ΚΚΕεσωτ. που η ΔΗΜ.ΑΡ αποτελεί σήμερα τη συνέχεια του, χωρίς αυτό να εμποδίσει τον τότε ηγέτη του Λεωνίδα Κύρκο το βράδυ εκείνων των εκλογών να βγεί στους δρόμους πανηγυρίζοντας για τον τότε θρίαμβο της Αλλαγής. Σήμερα 33 χρόνια μετά το κόμμα της Ανανεωτικής Αριστεράς αποδοκιμάσθηκε ,ξεπεράσθηκε από το Λαό που και σήμερα πάλι ψάχνεται για το Καινούργιο για την Αλλαγή.

Το μήνυμα αυτών των εκλογών το πήρε η ΔΗΜ. ΑΡ ,χωρίς αυτό να σημαίνει ό.τι οι σημερινές ανάγκες και τα σημερινά αδιέξοδα μπορούν να αντιμετωπισθούν με απλουστεύσεις και γενικόλογες αναλύσεις στη λογική του άσπρου-μαύρου. Για το λόγο αυτό το κόμμα μας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία του και την κοινωνία αμέσως μετά τις ευρωεκλογές αποφάσισε την σύγκλιση Εκτάκτου Συνεδρίου. Μέχρι σήμερα έχει συνεδριάσει δύο φορές η Κεντρική Επιτροπή και έγιναν δεκτές οι παραιτήσεις 6 μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής. Οι συνεδριάσεις της Κ.Ε έγιναν στις 7-8 Ιουνίου και στις 21 Ιουνίου. Στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ε στις 7-8 Ιουνίου, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για το αποτέλεσμα των εκλογών καιαποφασίσθηκε το Έκτακτο Συνέδριο να γίνει στις 12-14 Σεπτεμβρίου. Στην προηγούμενη συνεδρίαση της Κ.Ε .το Σάββατο 21 Ιουνίου παρουσιάσθηκε η Εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για το εκλογικό αποτέλεσμα και για την πορεία του κόμματος στη συνέχεια. Δηλαδή παρουσιάσθηκαν οι άξονες της πολιτικήςπου θα συζητηθούν στο συνέδριο που θα γίνει το Σεπτέμβριο.

Επιλέξει η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής μετά τη συνεδρίαση της 21ης Ιουνίουλέει τα εξης:

Που και πότε θα "κοπεί" το ηλεκτρικό στην Αιτωλοακαρνανία

 

Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη ΔΕΗ και την αναστολή της λειτουργίας των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος ο ΔΕΔΔΗΕ γνωστοποιεί ότι, σήμερα, Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 – μετά από σχετική εντολή του ΑΔΜΗΕ – είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης στην ηπειρωτική χώρα (διασυνδεδεμένο σύστημα), κατά το χρονικό διάστημα από 19.00’ έως 23.00’, με εκτιμώμενη διάρκεια μέχρι 1 ώρα ανά περιοχή, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

Επίσης, είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης στην Κρήτη, κατά το χρονικό διάστημα από 20.00’ έως 22.00’, με εκτιμώμενη διάρκεια μέχρι 1 ώρα ανά περιοχή, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

Υπογραμμίζεται ότι τα προγράμματα περικοπών είναι ενδεικτικά, σκοπό έχουν τη διευκόλυνση των καταναλωτών για τον καλύτερο προγραμματισμό των εργασιών τους και τίθενται σε εφαρμογή μόνον εφόσον επιβεβαιωθεί από τον ΑΔΜΗΕ (ηπειρωτική χώρα), στη δεδομένη χρονική στιγμή, η ανάγκη υλοποίησής τους, γεγονός που δεν συνέβη σήμερα, κατά τις μεσημβρινές ώρες, με αποτέλεσμα τη μη πραγματοποίηση του πρωινού προγράμματος περικοπών.

Από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια τήρησης των προγραμμάτων περικοπών και έγκαιρης ενημέρωσης των καταναλωτών, σε περίπτωση ανάγκης αιφνίδιας μεταβολής τους.

Τα ενδεικτικά προγράμματα περικοπών αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ www.deddie.gr

Oι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται από την ειδική τηλεφωνική γραμμή του ΔΕΔΔΗΕ 210-6241860, η οποία λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και τους ευχαριστεί εκ των προτέρων για την ενεργό συμμετοχή τους στις προσπάθειες περιορισμού της κατανάλωσης ρεύματος.

Για σήμερα Πεμπτη στο νομό Αιτωλοακαρνανίας θα γίνουν διακοπές ηλεκτροδότησης ως εξής:

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Δημόσια Ι. Ε. Κ. και πάλι σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο. Μέχρι 7/7/2014 η υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος

Μετά από 4 ολόκληρα χρόνια Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (ΓΓΔΒΜ) ενέκρινε τη επαναλειτουργία του ΙΕΚ Μεσολογγίου αλλά και της Ναυπάκτου. Επίσης την επόμενη χρονιά θα λειτουργήσουν ακόμη δύο νέα ΙΕΚ στο νομό, στην Αμφιλοχία και στη Βόνιτσα.

Το Υπουργείο Παιδείας με τη ΓΓΔΒΜ από πέρσι, έχει προβεί σε σημαντικές αλλαγές όχι μόνο στη λειτουργία τους αλλά και στην ανανέωση των αναλυτικών προγραμμάτων, στοχεύοντας στην αναβάθμιση του θεσμού.

Η κατάρτιση ολοκληρώνεται σε 300 ώρες, διάρκειας 4 εξαμήνων με επιπλέον ένα 5ο εξάμηνο (υποχρεωτικής πλέον) πρακτικής άσκησης.

Η κατάρτιση παρέχεται σε όλους ΔΩΡΕΑΝ.

Χωρίς γιατρούς μένει το Νοσοκομείο Μεσολογγίου... "Κραυγή αγωνίας" του ιατρικού προσωπικού






Τη ζοφερή εικόνα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου από ιατρικό προσωπικό περιγράφουν με ανοιχτή τους επιστολή οι διευθυντές όλων των κλινικών και των τμημάτων του ιδρύματος, ζητώντας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προβεί στη λήψη άμεσων ενεργειών, προκειμένου τον επόμενο μήνα να μην κλείσει το νοσοκομείο.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης ειναι το γεγονός της μη λειτουργίας της Γυναικολογικής κλινικής, αφού λόγω του ότι δεν υπάρχει παιδίατρος, στο νοσοκομείο δεν γίνονται μαιευτικές επεμβάσεις...,

Όσον αφορά τις ενέργειες πιυ πρέπει να γίνουν, όπως υποστηρίζουν στην επιστολή τους οι γιατροί δεν είναι άλλες από την επίσπευση των διαδικασιών για την πρόσληψη των 8 γιατρών που έχουν κριθεί αλλά δεν έχουν προσληφθεί.