Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Μια πρωτότυπη πρόταση για δημιουργία "Υποθαλάσσιου Πολεμικού Μουσείου" στο Μεσολόγγι από τον ζωγράφο Γ. Καράτσαλο

Μια πρωτότυπη και συνάμα εντυπωσιακή πρόταση για την αξιοποίηση του πολεμικού υλικού (αεροσκάφη, άρματα μάχης, κλπ.) που φυλάσσονται στο αεροδρόμιο Μεσολογγίου καταθέτει με ανοιχτή του επιστολή ο ζωγράφος, Γιάννης Καράτσαλος.

Συγκεκριμένα ο κ. Καράτσαλος προτείνει τη δημιουργία ενός "Υποθαλάσσιου Πολεμικού Μουσείου" που θα έχει τα χαρακτηριστικά, ενός μοναδικού έργου τέχνης.

Ταυτόχρονα πέραν της δημιουργίας ενός ξεχωριστού αξιοθέατου για την περιοχή μας, το έργο αυτό θα λειτουργήσει και ως ένας τεχνητός ύφαλος που θα βοηθήσει στην αύξηση της ιχθυοπαραγωγής. Έτσι επιτυγχάνονται πολλαπλά οφέλη.

Στην επιστολή του ο κ. Καράτσαλος αναφέρει:

"Έχοντας ζήσει για παραπάνω από 20 χρόνια σε έναν τόπο ξεχωριστό και προνομιούχο, όπως είναι η περιφέρεια της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, με πραγματική αγάπη και εκτίμηση και κοιτάζοντας το μέλλον, αισθανόμαι την ανάγκη ως οικογενειαρχης, να προτείνω τη δημιουργία στο δήμο Μεσολογγίου, ενός μοναδικού έργου τέχνης, μεγάλων διαστάσεων.

Συγκεκριμένα προτείνω, τη δημιουργία «Υποθαλάσσιου Πολεμικού Μουσείου», στο οποίο θα παρουσιάζεται, το πολεμικό υλικό (αεροσκάφη, άρματα μάχης κλπ.) που φυλάσσεται στις εγκαταστάσεις της τοπικής αερολέσχης.

Πιστεύω ότι, η ιδέα και κυρίως η υλοποίησή της, εκτός του ότι, θα αποτελέσει ένα έργο τέχνης με πολλαπλούς συμβολισμούς, τόσο για την Ιερή μας Πόλη όσο και για τη χώρα, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει προϋποθέσεις, ήπιας ανάπτυξης, που τόσο πολύ, την έχουμε ανάγκη.

Θέλω να διαβεβαιώσω, ότι θα υποστηρίξω την υλοποίηση της ιδέας, καθώς εκτιμώ ότι οι όποιες «δυσκολίες» για την επίτευξή της είναι, «αντιστρόφως ανάλογες», με τα προσδοκόμενα οφέλη για την περιοχή μας."