Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

"Τύρβη" η νέα γκαλερί του Μεσολογγίου με παιδαγωγικό προσανατολισμό

Η γκαλερί «Τύρβη», (Ελευθερίου Βενιζέλου 20) αποτελεί τη νέα άφιξη στα πολιτιστικά δρώμενα του Μεσολογγίου, και όχι μόνο. 
Στόχος της ομάδας των συμπολιτών μας, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από αυτό το εγχείρημα,  -με επικεφαλής τους  , τον φωτογράφο Νεκτάριο Μαρκογιάννη και τον πρόεδρο της Φωτογραφικής Λέσχης της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου (Φωτο.Λε.Με.), Γιάννη Τσαλαφούτα-, είναι η παρουσίαση στο ευρύ κοινό, τάσεων της σύγχρονης τέχνης, μην απορρίπτοντας καμιά της έκφανση.
Με αυτό το σκεπτικό έχουν ήδη προγραμματιστεί  για το επόμενο χρονικό διάστημα, σειρά εκδηλώσεων  με αφετηρία αυτής της διαδρομής, την έκθεση ζωγραφικής «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» και τη γνωριμία με το έργο τριών νέων εικαστικών καλλιτεχνών: της Εύης Ζαμπέλη, του Αλέξη Μάριου Αντύπα  και του Ηλία Βασιλού.



Μια έκθεση που θα αφήσει και το παιδαγωγικό της αποτύπωμα, μιας και προγραμματίζονται επισκέψεις και ξεναγήσεις σε ομάδες μαθητών προκειμένου να «μυηθούν» στα μυστικά της ζωγραφικής από τους ίδιους τους «δασκάλους» τους, αφού και οι τρείς καλλιτέχνες εργάζονται σε σχολεία της περιοχής μας.
Μάλιστα επιδίωξη των υπευθύνων της γκαλερί «Τύρβη» είναι να διατηρηθεί ο παιδαγωγικός χαρακτήρας στις εκθέσεις που θα παρουσιαστούν στους χώρους της, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε μαθητές να έρχονται σε άμεση επαφή με εικαστικούς δημιουργούς.
Οι υπεύθυνοι της γκαλερί σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης, αλλά και της «Τύρβης», την Παρασκευή 23 Μαρτίου, στις 8.00 μ.μ. ευελπιστώντας στη διαρκή συνεργασία και στήριξή σας