Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019

Τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν στο 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου παρουσιάστηκαν στη γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς


Με μεγάλη επιτυχία  έγινε την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 η παρουσίαση των δράσεων του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου για τη σχολική χρονιά που πέρασε.
Η παρουσίαση έγινε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Το κύριο μέρος της εκδήλωσης βασίστηκε στην παρουσίαση των προγραμμάτων που υλοποίησαν οι μαθητές του σχολείου με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους. 
Τα προγράμματα είχαν ως αντικείμενο:
1)      Σχολική επιχειρηματικότητα με οδηγό την παράδοση
2)      Η ξενοφοβία και η άνοδος του ναζισμού στην Ευρώπη
3)      Κοιτίδες ελληνισμού στην Ευρώπη: Γερμανία
4)      Θεατρική ομάδα 2ου Γυμνασίου-παράσταση «Έξοδος»Παρουσιάστηκε επίσης το προϊόν της συνεργασίας του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου με το project Messolonghi  by locals με θέμα τους πέντε (5) πρωθυπουργούς καθώς και χορευτικό κομμάτι από την ομάδα μοντέρνων χορών του σχολείου.
Στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε περίπτερο με τα προϊόντα που παρασκευάστηκαν και τυποποιήθηκαν από τα παιδιά και τους υπεύθυνους καθηγητές του προγράμματος «Σχολική επιχειρηματικότητα με οδηγό την παράδοση».
Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν το θαυμασμό τους για την αρτιότητα και την καινοτομία του όλου εγχειρήματος.  
Είχαν επίσης  τη δυνατότητα να επισκεφτούν την αίθουσα τεχνολογίας με τις δημιουργίες των μαθητών καθώς και το μουσείο του σχολείου που λειτουργεί από πέρυσι.
Στο τέλος  «γλυκάθηκαν» δοκιμάζοντας ντόπια ρεβανί από το μπουφέ