Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019

Σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Μεσολογγίου - Στη "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" και με αναδρομική ισχύ η απόφαση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας


Σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκε και επίσημα ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, μετά και από σχετική εισήγηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, προκειμένου να υπάρξει άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες) της 3ης Οκτωβρίου 2019.
Η ισχύς της Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης τίθεται από την ημέρα εκδήλωσης των φαινομένων και για τρεις μήνες, δηλαδή μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2020.
Πληροφορούμενος την εξέλιξη αυτή, ο κ. Φαρμάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του, προσθέτοντας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας και για ακόμα μία φορά, να δηλώσω ότι έχουμε την ευθύνη να αντιμετωπίσουμε τα αποτελέσματα που δημιουργούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά και τα πολυετή ελλείμματα υποδομών της περιοχής μας, προκειμένου αυτή να θωρακιστεί όσο καλύτερα γίνεται. 

Αυτή είναι μία μεγάλη προσπάθεια που η αυτοδιοίκηση και η κεντρική εξουσία από κοινού πρέπει να καταβάλλουμε και μάλιστα, χωρίς περιθώριο αποτυχίας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεχίσει να στέκει στο πλευρό κάθε Δήμου, αλλά και κάθε πολίτη, με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της
Η απόφαση (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) υπογράφτηκε νωρίτερα το μεσημέρι από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά όπως και άλλες ανάλογες για περιοχές της χώρας που επλήγησαν από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών. 
Η καθυστέρηση στην υπογραφή από τον κ. Χαρδαλιά των αποφάσεων αποδίδεται στο γεγονός ότι απουσίαζε στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους και έτσι η απόφαση έχει αναδρομική ισχύ δηλαδή από την ημέρα εκδήλωσης των φαινομένων.