Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

Σωτήρης Χατζηγάκης: «Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ θα αποφασίσει για την ίδρυση του Εφετείου Δυτ. Στερεάς Ελλάδας»

Δεκτό έκανε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης το αίτημα της συντονιστικής επιτροπής «για επανίδρυση Εφετείου στο Μεσολόγγι», να τεθεί υπόψη των μελών της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου υπόμνημα με παρατηρήσεις επί της πρότασης της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την ίδρυση Εφετείου Δυτικής Ελλάδας.
Όπως είναι γνωστό σύμφωνα με την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής ζητούταν η γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου εκτός των άλλων, για ίδρυση Εφετείου Δυτικής Στερεάς με έδρα το Αγρίνιο.
Με αυτό το δεδομένο την περασμένη Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στο γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης, ύστερα από πρόσκληση του κ. Χατζηγάκη πραγματοποιήθηκε για το ζήτημα ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Κωνσταντίνου Γκλέτσου, των βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιου Λιβανού, Δημήτρης Σταμάτη, Θάνου Μωραΐτη και Χρίστου Βερελή, των δημάρχων Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννη Αναγνωστόπουλου, Ναυπάκτου Θανάση Παπαθανάση και Αιτωλικού Νίκου Γαλάνη, του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου Χρήστου Σούφρα, του δημοτικού συμβούλου Μεσολογγίου Δημήτρη Παπαθέου, του προέδρου και των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Κωνσταντίνου Ράπτη, Γιάννη Ατσαλάκη και Θωμά Παπαδημητρίου.
Κατά την σύσκεψη σε μια υψηλού επιπέδου συζήτηση παρουσιάσθηκαν στον κ. Χατζηγάκη μια σειρά από στοιχεία και επιχειρήματα και αντηλλάγησαν απόψεις για το θέμα

Μάλιστα για το λόγο αυτό, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης ανακοίνωσε στους συμμετέχοντες στην σύσκεψη, ότι θα αποστείλει στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου υπόμνημα που θα περιλαμβάνει τις θέσεις που του εκτέθηκαν προκειμένου να υπάρξει η γνωμοδότηση για την ίδρυση του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, η οποία όπως επεσήμανε θα είναι δεσμευτική για την πολιτική ηγεσία.