Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

Βεβήλωσαν την ιστορία

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα Μεσολογγίου κατέθεσε χθες ο ιδρυτής του Κέντρου Λόγου και Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» Νίκος Κορδόσης για τις καταστροφές που έχουν προκληθεί από αγνώστους στα μνημεία του Μεσολογγίου.
Συγκεκριμένα άγνωστοι με σπρέι έχουν «βάψει»… καλύτερα κατέστρεψαν τον ανδριάντα του Χαρίλαου Τρικούπη, την προτομή του Κωστή Παλαμά, την επιτύμβια στήλη του Ιωάννη-Ιάκωβου Μάγερ και τον Ανεμόμυλο, ενώ παράλληλα έχουν προξενήσει ανάλογες ζημιές και σε μια σειρά δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι ενδεικτικές της βεβήλωσης των ιστορικών μνημείων από ανεγκέφαλους ;;;συμπολίτες μας...
Για το ίδιο ζήτημα Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσε σήμερα Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου και ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος δήλωσε: "Με οργή διαπιστώσαμε ότι τις τελευταίες ημέρες τα ιστορικά μνημεία της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου έγιναν στόχος βέβηλων.
Οι καταστροφές που υπέστησαν η προτομή του Εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά αλλά και ο ανδριάντας του Χαρίλαου Τρικούπη ίσως είναι ανεπανόρθωτες.
Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τις πράξεις αυτές και ευελπιστώ ότι σύντομα οι δράστες θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.Ταυτόχρονα, έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αποκατάσταση των φθορών"