Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Μικρά ..από την επίσκεψη Κιλτίδη στο Μεσολόγγι

«Δεχθήκαμε πολλές παρεμβάσεις προκειμένου να μην ιδρύσουμε στο Μεσολόγγι το Τοπικό Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά ούτε που διανοήθηκα να παρεκλίνω από τη θέση μας για ίδρυση των κέντρων στις πρωτεύουσες των νομών» είπε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συζητώντας με το δήμαρχο Μεσολογγίου, όταν ο τελευταίος του περιέγραφε το εύρος της αγροτικής δραστηριότητας στο νότιο τμήμα του νομού.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας στο μόνο ερώτημα των στελεχών της ΝΔ που δεν μπόρεσε να δώσει πειστικές απαντήσεις ο κ. Κιλτίδης ήταν για τις τιμές των λιπασμάτων που έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Κατά τα άλλα η συνάντηση του με τα στελέχη του αγροτικο9ύ της ΝΔ πρέπει να θεωρείται πετυχημένη αφού αφενός η αίθουσα που πραγματοποιήθηκε ήταν κατάμεστη και αφετέρου οι θέσεις που διατύπωσε μάλλον ικανοποίησε τους παρευρισκομένους.

Άσχημη εντύπωση στα στελέχη της ΝΔ προκάλεσαν οι απουσίες των τοπικών βουλευτών, πλην του Σπήλιου Λιβανού, τόσο από τα εγκαίνια του Κέντρου όσο και από την συγκέντρωση του «Αγροτικού».

Την παραχώρηση στο δήμο Μεσολογγίου των χώρων της πρώην Γεωργικής Σχολής Ευηνοχωρίου και την ίδρυση γραφείο του ΕΛΓΑ στο Μεσολόγγι ζήτησε ο δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος από τον Κώστα Κιλτίδη κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο δημαρχείο.
Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα αφού οι δυο άντρες γνωρίζονται από τα φοιτητικά τους χρόνια στην Ιατρική του ΑΠΘ κάτι που αποτέλεσε έναν επιπλέον λόγο για την επίσκεψη του κ. Κιλτίδη στο δημαρχείο Μεσολογγίου.

Ο κ. Κιλτίδης στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια του Τοπικού Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης έδωσε έμμεση απάντηση στο νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας υποστηρίζοντας, ότι οι αρμοδιότητες της νεοσύστατης υπηρεσίας έχουν καθορισθεί με νομοθετική ρύθμιση όπως και συνεργασία που θα έχουν τα στελέχη της με τους υπαλλήλους των νομαρχιών και των δήμων.