Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Στην Αιτωλοακαρνανία σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Επίσημη επίσκεψη στο Δημαρχείο Μεσολογγίου πραγματοποίησε σήμερα ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε στην Αιτωλοακαρνανία.
Τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη υποδέχτηκε ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος παρουσία σύσσωμης της δημοτικής αρχής της πόλης αλλά και του βουλευτή Θάνου Μωραΐτη, του δημάρχου Αιτωλικού Νίκου Γαλάνη καθώς και του πρώην βουλευτή Ανδρέα Μακρυπίδη και των πολιτευτών Δημήτρη Σωμάκη και Θανάση Κατερινόπουλου.
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κ. Χρυσοχοΐδη για την επίσκεψη στην πόλη μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία εξαιτίας των γεγονότων που πυροδότησε η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου αλλά και της οικονομικής κρίσης και φυσικά αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές του Μεσολογγίου καθώς και στα προβλήματα που δημιουργούν «ανάχωμα» στην ανάπτυξη.
Συγκεκριμένα ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις στην έναρξη του ΕΣΠΑ 2007-13 με αποτέλεσμα να καθυστερεί δραματικά η έναρξη έργων υποδομής που έχουν σχεδιαστεί από τη δημοτική αρχή.
Επίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις επενδυτικές δραστηριότητες στην περιοχή εξαιτίας του θεσμικού πλαισίου που διέπει την προστασία των αρχαιολογικών χώρων αλλά και στην στάση που τηρεί η ΚΕΔ για τη δημόσια γη.
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου παρουσίασε την πρόταση που εκπονήθηκε μέσω της Αιτωλικής Αναπτυξιακής και θα κατατεθεί για έγκριση από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε η ευρύτερη περιοχή της λιμνοθάλασσας να ενταχθεί μέσω του Leader Αλιείας στις 9 εξαρτημένες περιοχές αλιείας της Ελλάδας που θα πιστοποιηθούν από την Ε.Ε.. Κάτι που θα δημιουργήσει μια μακροχρόνια αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα ουσιαστικής λειτουργίας του Πλατυγιαλιού αλλά και της ολοκλήρωσης των έργων στη Μαρίνα Μεσολογγίου.
Φυσικά, ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το Μεσολόγγι αποτελεί έναν σημαντικό πόλο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα πρέπει να ενισχυθεί τόσο με την ενδυνάμωση του ΤΕΙ όσο και με την ίδρυση Πανεπιστημιακών σχολών θεωρητικής κατεύθυνσης.
Τέλος ο κ. Αναγνωστόπουλος υπογράμμισε το θεσμικό ρόλο της πόλης του Μεσολογγίου ως πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας ζητώντας την επανίδρυση του Εφετείου.
Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε το δήμαρχο Μεσολογγίου για τη θερμή φιλοξενία και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να υπογράψει ένα νέο έντιμο συμβόλαιο με το λαό για να αντιμετωπίσει ως Κυβέρνηση τα προβλήματα που σωρεύτηκαν στη χώρα και που έχουν στερήσει την ελπίδα από τη νεολαία εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων.
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου προσέφερε τον πρώην υπουργό σε ανάμνηση της επίσκεψης του στην πόλη ένα ασημένιο σετ γραφείου καθώς και παραδοσιακό αυγοτάραχο Μεσολογγίου.
Στην συνέχεια ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεναγήθηκε στην Πινακοθήκη του δήμου εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τα ιστορικά κειμήλια που εκτίθενται και ακολούθως ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου τον συνόδευσε σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στα γραφεία της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου.
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στην συνέχεια παρευρέθηκε σε συνάντηση του υπευθύνου του τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ με παραγωγικούς φορείς της περιοχής στο Εργατικό Κέντρο της πόλης όπου και σε ομιλία του α ο κ. Αναγνωστόπουλος ανέπτυξε διεξοδικά όλα τα αναπτυξιακά ζητήματα του δήμου, τις προοπτικές και κυρίως τις αναπτυξιακές δράσεις που αναλαμβάνει η δημοτική αρχή.
Για τα κύρια σημεία της ομιλίας του δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (πατήστε εδώ)
Νωρίτερα ο κ. Χρυσοχοϊδης είχε συνάντηση με το νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιο Σώκο στο νομαρχιακό κατάστημα στο Μεσολόγγι(πατήστε εδώ για τα κύρια σημεία της ομιλίας του Νομάρχη) και το βράδυ θα μιλήσει στο Αγρίνιο.