Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Στο Νίκο Κανή το φετινό βραβείο "Π. Δημητρακόπουλος" για τα περιφερειακά έντυπα


Σε ειδική εκδήλωση στο Κέντρο Τύπου της ΓΓΕ-ΓΓΕ έγινε την περασμένη Δευτέρα η απονομή των φετινών Βραβείων Περιφερειακού Τύπου.
Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν και ο εκδότης της εφημερίδας «Μαχητής», Νίκος Κανής στον οποίο το βραβείο απένειμε ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.
Απονεμήθηκαν συνολικά 11 βραβεία και 2 τιμητικοί έπαινοι στις διάφορες κατηγορίες περιφερειακών εφημερίδων (ημερήσιας, εβδομαδιαίας, 15μερης, μηνιαίας ή μικρότερης συχνότητας, ακριτικής περιοχής, καλύτερου άρθρου ή ρεπορτάζ καθώς και το βραβείο «Παναγιώτης Δημητρακόπουλος»).
Η θεσμοθέτηση των ετήσιων βραβείων περιφερειακών εφημερίδων εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας – Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης για την ενίσχυση του περιφερειακού Τύπου και την ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που επιτελεί στις τοπικές κοινωνίες.
Στον εξαίρετο συνάδελφο και κυρίως φίλο Νίκο Κανή απονεμήθηκε το Βραβείο «Παναγιώτης Δημητρακόπουλος».
Το βραβείο αυτό, ποσού 3.000 ευρώ, θεσπίστηκε με πρωτοβουλία της κ. Δανάης Δημητρακοπούλου, εκδότριας της ημερήσιας εφημερίδας της Λάρισας «Ελευθερία» στη μνήμη του εκδότη της εφημερίδας και επί σειρά ετών Προέδρου της Ενώσεων Εκδοτών του Επαρχιακού Τύπου, Παναγιώτη Δημητρακόπουλου. Το βραβείο αυτό απονέμεται κατ’ έτος, στο πλαίσιο του θεσμού των Βραβείων Περιφερειακών Εφημερίδων της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας – Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.
Φέτος η Επιτροπή αποφάσισε, ομόφωνα, την απονομή του βραβείου «Παναγιώτης Δημητρακόπουλος» στον Νίκο Κανή δημοσιογράφο – εκδότη της εφημερίδα «Μαχητής» για την αρθρογραφία του, ιδιαίτερα για το άρθρο του «Ο Απροστάτευτος Βας –Βας και η κοινωνία του δήθεν πολιτισμού». Ταυτόχρονα επιβραβεύει τη συνεχή εκδοτική προσπάθεια, για την εβδομαδιαία εφημερίδα «Μαχητής» του Νομού Αιτωλοακαρνανίας με έδρα το Αγρίνιο και έτος πρώτης κυκλοφορίας της εφημερίδας το 1961.