Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

"ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ : Πόλη - νησί της κομψότητας 1870 - 1940"

Έκθεση φωτογραφιών και ρούχων εποχής
Εγκαίνια Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009 στις 7.30 το βράδυ
Με μια καινούργια πρωτότυπη έκθεση ξεκινά τον δέκατο χρόνο λειτουργίας του το Κέντρο Λόγου και Τέχνης "ΔΙΕΞΟΔΟΣ" στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.
Πρόκειται για την παρουσίαση του πορτρέτου μιας πόλης (σ.σ. του Μεσολογγίου) που βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα της περιόδου 1870 έως 1940, μέσω φωτογραφιών σε χειροποίητες κορνίζες εποχής καθώς και ανδρικών και γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ.
Μιας πόλης με απ΄ ευθείας επιρροές από την Δύση που όλα τα κοινωνικά της "στρώματα" ντύνονταν με τρόπο "αστικό" και με μεγάλη κομψότητα.
Η έκθεση περιλαμβάνει δείγματα ντυσίματος από το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, την Μπέλ Επόκ, τους Βαλκανικούς και τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, την εποχή του μεσοπολέμου και καταλήγει στο 1940.
Η ιδέα της έκθεσης ανήκει στην συγγραφέα Ακακία Κορδόση η οποία και την επιμελείται με την οργανωτική συνδρομή της αντιπροέδρου των "Φίλων της Διεξόδου" Βάσως Μπίσσα - Σταφυλάκη, της συνεργάτιδας Μαρίας Φιλίππου και της ιστορικού Τέχνης της "Διεξόδου" Αλτάνης Δακαλάκη.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το βράδυ του Σαββάτου 7 Φεβρουαρίου στις 7.30 το βράδυ χωρίς την αποστολή ατομικών προσκλήσεων.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και θα λειτουργεί καθημερινά (πλην Δευτέρας και Τρίτης) από 10.30 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και από 6 έως 8.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.