Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Με λαμπρότητα τα Θεοφάνια στο Μεσολόγγι











Με λαμπρότητα γιορτάσθηκαν χθες στο Μεσολόγγι τα Θεοφάνια, με το λιμάνι της πόλης να είναι το επίκεντρο του εορτασμού όπου έγινε ο Αγιασμός των Υδάτων με τη κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.
Δέκα νεαροί κολυμβητές παρά το τσουχτερό κρύο βούτηξαν στα παγωμένα νερά τηρώντας το έθιμο, ενώ εκατοντάδες πιστών είχαν κυριολεκτικά κατακλύσει τις προβλήτες του λιμανιού, στο οποίο έπλεαν αρκετά σκάφη, δίνοντας πανηγυρική εικόνα στον εορτασμό.
Τον Τίμιο Σταύρο «έπιασε» ένα 16χρονο παιδί από την Αλβανία, ο Παναγιώτης που όμως έχει μεγαλώσει στο Μεσολόγγι και προέρχεται από οικογένεια βιοπαλαιστών.
Τόσο στον Παναγιώτη, όσο και στους υπόλοιπους νεαρούς που «βούτηξαν» στα παγωμένα νερά του λιμανιού ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς προσέφερε πολυτελή έκδοση της Αγίας Γραφής.
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της τελετής ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς υπογράμμισε την αναγκαιότητα στήριξης της νεολαίας και έκανε αναφορά στα δραματικά γεγονότα στη Γάζα.
Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και οι δηλώσεις του δημάρχου Μεσολογγίου Γιάννη Αναγνωστόπουλου, του βουλευτή Δημήτρη Σταμάτη και του πρώην βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Θεοφανείων στο Μεσολόγγι τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, ο δ/της του 2/39ΣΕ Ευθύμιος Σώκος, ο αστυνομικός διευθυντής Αιτωλίας Πέτρος Κατσάδας, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι αρχών και φορέων.