Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

"ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ" του Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ, στη "Λέσχη Ανάγνωσης" της "ΔΙΕΞΟΔΟΥ"

Στα πλαίσια των μηνιαίων συναντήσεων της "Λέσχης Ανάγνωσης" του Κέντρου Λόγου και Τέχνης "ΔΙΕΞΟΔΟΣ" στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, ένα νέο βιβλίο προγραμματίστηκε να παρουσιασθεί και να αναλυθεί .

Πρόκειται για το μυθιστόρημα του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας Ινδού συγγραφέα Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ, "Το σπίτι και ο κόσμος".
Στο φιλοσοφικής διάστασης και απίστευτου λυρισμού αυτό μυθιστόρημα, ο συγγραφέας αναζητά την ελευθερία ως υπέρτατο αγαθό αλλά κυρίως ως πνευματική αξία.
Μέσα από την παράθεση των ιστοριών των τριών ηρώων του, παρουσιάζει τις μύχιες σκέψεις, τα συναισθήματα αλλά και τις έντονες αντιφάσεις που βιώνουν, τον ενθουσιασμό αλλά και τον δισταγμό στις επιλογές τους, την δύναμη και τις αδυναμίες του καθενός.
Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009 στις 6.30 το απόγευμα στη "ΔΙΕΞΟΔΟ" από τις κυρίες Ιφιγένεια Μάρκου - Μπέμπελη, Ραλλού Κυριακοπούλου και Μαρία Ζουζανέα - Φιλιπποπούλου, με συντονίστρια την συγγραφέα Ακακία Κορδόση.
Όποιος επιθυμεί να προστεθεί στην μεγάλη παρέα των βιβλιόφιλων της "Λέσχης" και να μοιραστεί τη χαρά και την συγκίνηση της ανάγνωσης με άλλους ή να επεκτείνει την ατομική του εμπειρία σε συλλογική, μπορεί ελεύθερα να συμμετάσχει.
Οι συναντήσεις γίνονται σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ), του οποίου ήταν η ιδέα της καθιέρωσης των "Λεσχών" σε όλη την χώρα.