Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Ομιλία Λιβανού στη Βουλή για ενίσχυση των οικονομικά ασθενών

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής, στην κατ’ άρθρο συζήτηση του Νομοσχεδίου για το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων, πραγματοποίησε χθες ο Βουλευτής του Νομού μας Σπήλιος Λιβανός.
Στην ομιλία του ο Σπήλιος Λιβανός αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, που προβλέπονται στο Νομοσχέδιο, όπως η θέσπιση επιδόματος κοινωνικής συνοχής και η μείωση των ορίων του «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» για τους οφειλέτες των τραπεζών.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο άρθρο 74 του Νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει, μεταξύ των άλλων, το άνοιγμα 60.000 θέσεων εργασίας στο Δημόσιο για επιδοτούμενους ανέργους του ΟΑΕΔ, καθώς και εφάπαξ έκτακτο οικονομικό βοήθημα για ανέργους που δοκιμάζονται ιδιαίτερα από οικονομική ή άλλη αιτία.
Επίσης, ο Σπήλιος Λιβανός, κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαιτέρως το ΠΑΣΟΚ για λαϊκισμό και έλλειψη ουσιαστικών προτάσεων για τη στήριξη των κοινωνικά ευπαθών συμπολιτών μας. Ήταν δε ιδιαίτερα επικριτικός για την απόφασή τους να μη στηρίξουν – σε μια εποχή μάλιστα οικονομικής κρίσης – το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, το οποίο έχει καθαρά κοινωνικό προσανατολισμό.
Τέλος, ο Σπήλιος Λιβανός απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ, ζήτησε να εγκαταλείψει την πολιτική των εντυπώσεων, να επιδείξει υψηλό αίσθημα πολιτικού καθήκοντος και να ακολουθήσει την Κυβέρνηση στις προσπάθειές της για την ενίσχυση της αγοράς και την εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.