Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αιτ/νιας: "Το Πλατυγιάλι Αστακού λιμάνι ανεφοδιασμού του Ισραηλινού Στρατού από τις ΗΠΑ;"

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Νομού Αιτωλ/νίας εκφράζει την έντονη ανησυχία της καθώς και την αγανάκτησή της για τυχόν επιβεβαίωση των πληροφοριών που μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία περί ανεφοδιασμού του ισραηλινού στρατού από τις ΗΠΑ μέσω ελληνικών λιμανιών και ειδικότερα του Πλατυγιαλιού Αστακού.
Πληροφορίες που σε συνδυασμό με τον διαγωνισμό που έκαναν οι ΗΠΑ και τα αποθηκευμένα όπλα στο Λιμάνι του Αστακού δημιουργούν τεράστιο πολιτικό θέμα και καθιστούν την ελληνική κυβέρνηση υπόλογη γιατί υιοθετεί στάση ενεργού διευκόλυνσης του εγκληματικού κράτους του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων.
Τα παρακάτω επιβεβαιώνονται και με την έλευση Αμερικανικού πλοίου – εν αναμονή – στο Λιμάνι του Πλατυγιαλιού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας από 2-12-2008 μιλούσε για τριπλό θανάσιμο κτύπημα στο Πλατυγιάλι (Λιθάνθρακας – Αποθήκευση επικίνδυνων αποβλήτων – Εμπόριο όπλων) και σήμερα επιβεβαιώνεται. Καλούμε λοιπόν:
º Τους φορείς του Νομού, τους πολίτες και το λαό της περιοχής να αντιδράσει άμεσα και να απομακρύνει το πλοίο του θανάτου από τον Αστακό.
º Την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση για όσα συμβαίνουν πλέον, που οδηγούν το Λιμάνι στον ενταφιασμό του και την αλλαγή χρήσης του.
º Τις αρμόδιες αρχές να ενεργοποιηθούν πλέον για όσα καταγγέλλονται. Η απουσία του κράτους είναι παραπάνω από εμφανής! Ποια μαφία κυβερνάει τον τόπο επιτέλους;
º Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλ/νίας και το Δημοτικό Συμβούλιο Αστακού να συνεδριάσουν άμεσα για το συγκεκριμένο θέμα.
Δηλώνουμε ότι:
º Θα μας βρουν απέναντι στα άνομα και εγκληματικά τους σχέδια.
º Θα δώσουμε το παν για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος.
º Θα επιβάλλουμε με όποιο τίμημα την οριστική λειτουργία του Λιμανιού ως τέτοιου, μακριά από τα σχέδια θανάτου των μεγάλων πολυεθνικών και των σφαγέων των λαών.