Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Από την Αθήνα στο Μεσολόγγι

«Η ζωή μακριά από την Αθήνα προσφέρει σίγουρα καλύτερη ποιότητα διαβίωσης» και νέοι άνθρωποι που επέλεξαν να ζήσουν εκτός των τειχών της πρωτεύουσας, είπαν μιλώντας στον ALPHA, «ότι είναι απολύτως ικανοποιημένοι από την επιλογή τους».
Ο Χρήστος Κατσαβός δεν μετάνιωσε ποτέ την επιλογή του να εγκαταλείψει την Αθήνα και τους απάνθρωπους ρυθμούς της καθημερινότητας της. Στην πρωτεύουσα διατηρούσε εργαστήριο κοσμημάτων.
Στο Μεσολόγγι είναι ιδιοκτήτης pet shop και απολαμβάνει την ηρεμία και τον χρόνο που του στερούσαν οι ρυθμοί της μεγαλούπολης.
Αυτό που βάρυνε στην απόφαση της μετακόμισης σε μια μικρή πόλη, ήταν –όπως είπε- κυρίως η ποιότητα της καθημερινότητας, που θα μπορούσαν να έχουν τα παιδιά του.
Περισσότερος χρόνος για τον εαυτό του και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης μακριά απο το άγχος ήταν το κίνητρο για τον Σπύρο Κατσαβό, που ακολουθώντας το παράδειγμα του αδελφού του εγκατέλειψε την Αθήνα και άνοιξε δική του επιχείρηση στο Μεσολόγγι.
Μεγαλωμένος στην Πάτρα, μια πόλη με περισσότερους απο 200.000 κατοίκους, ο 33χρονος Δημήτρης Γεωργατζάς μετακόμισε στην επαρχία για επαγγελματικούς λόγους. Ψάχνοντας δουλειά για 13 μήνες, δεν δίστασε να αποδεχθεί την επαγγελματική πρόταση που του έγινε, ακόμα και αν αυτό σήμαινε την μετακόμιση του σε μια μικρή επαρχιακή πόλη.
Αυτοί που τόλμησαν να αλλάξουν τη ζωή τους, δεν το έχουν μετανιώσει. Η έλλειψη εναλλακτικών διασκέδασης αντισταθμίζεται απο τις κοντινές αποστάσεις, τα ανθρώπινα ωράρια εργασίας, την δυνατότητα να απολαύσουν τη φύση. Να ζήσουν τη ζωή τους, όπως χαρακτηριστικά λένε.
Από χθεσινό ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Alpha που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Πηγή: ALPHA Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης