Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Εγκαινιάστηκε το Περιφερειακό Ιατρείο Ευηνοχωρίου

Με αξιοσημείωτη τη μεγάλη ανταπόκριση των κατοίκων του Ευηνοχωρίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 25/10 στην ισόγεια αίθουσα εκδηλώσεων του κοινοτικού καταστήματος η ενημερωτική - επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Καρκίνος του τραχήλου. Μέθοδοι πρόληψης και αγωγής υγείας» και η τελετή των εγκαινίων του Περιφερειακού Ιατρείου που στεγάζεται στον ίδιο χώρο.
Το κοινό που κυριολεκτικά γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τις ομιλίες των εκλεκτών επιστημόνων για το θέμα της εκδήλωσης, αφού αναλύθηκαν όλες οι πτυχές του. Κι αυτό διότι έγιναν εμπεριστατωμένες εισηγήσεις για τη σημασία της πρόληψης μέσω του εμβολιασμού και του τεστ Παπανικολάου, για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, καθώς και για τα γενικότερα αίτια του προβλήματος.
Ομιλητές ήταν οι επιμελητές Γενικής Ιατρικής Γεώργιος Μαντζουράνης και Ζωή Κοντού, ο διευθυντής Γυναικολογίας του ΚΥ Αιτωλικού Αριστείδης Μπίας και οι μαίες του ΚΥ Αιτωλικού Ελένη Μαυρομμάτη και Ελένη Κάκκαλη.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της απονομής τιμητικής πλακέτας στην επί σειρά ετών μαία του ιατρείου Ευηνοχωρίου κυρία Ελένη Παπανικολάου, η οποία προσέφερε για πολλά χρόνια τις υπηρεσίες της κάτω από αντίξοες συνθήκες, στους κατοίκους της περιοχής.
Ο κύκλος των ομιλιών έκλεισε με την παρουσίαση των δραστηριοτήτων αλλά και των υπηρεσιών του ΠΙ Ευηνοχωρίου από τον κ. Μαντζουράνη για την πρωτοβάθμια περίθαλψη και την πρόληψη. Σύμφωνα με τον κ. Μαντζουράνη το ΠΙ Ευηνοχωρίου εξυπηρετεί μια πληθυσμιακή βάση που ξεπερνά τους 8.000 κατοίκους παρέχοντας μια σειρά υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας.
Αξίζει να επισημανθεί ότι στο ΠΙ Ευηνοχωρίου που διαμορφώθηκε από το δήμο Μεσολογγίου έχει δημιουργηθεί μονάδα βραχείας νοσηλείας, ενώ έχει διατεθεί και ο κατάλληλος εξοπλισμός για την αντιμετώπιση περιστατικών( καρδιογράφος, κρεβάτια, κλπ.).
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος σε δηλώσεις του υπογράμμισε την σπουδαιότητα της ενίσχυσης των δομών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και εξήρε τη συμβολή του ιατρικού προσωπικού στην αναβάθμιση του ΠΙ Ευηνοχωρίου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον διευθυντή του ΚΥ Αιτωλικού( σ.σ. εκεί υπάγεται διοικητικά το ΠΙ), Γιώργο Χριστογιάννη για την αμέριστη συμπαράστασή του στην αναβάθμιση του ιατρείου.
«Επίκεντρο της πολιτικής που εφαρμόζουμε στο δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είναι ο άνθρωπος, έτσι με χαρά και ικανοποίηση σήμερα παραδίδουμε στους κατοίκους της περιοχής μια πρότυπη μονάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης που εξυπηρετεί χιλιάδες πολιτών.
Για να υπάρξει το αποτέλεσμα αυτό υπήρξε η άριστη συνεργασία και συμβολή του δήμου αλλά και του ΚΥ Αιτωλικού. Παράλληλα καθοριστική ήταν η συμβολή των συναδέλφων Γιώργου Μαντζουράνη και Ζωής Κοντού που καθημερινά κοπιάζουν για την αναβάθμιση του ιατρείου.
Ως δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων μας»
κατέληξε ο κ. Αναγνωστόπουλος.