Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Θετικός ο απόηχος από την προβολή των τοπικών προϊόντων στη Γερμανία





Απολύτως θετικά, με βάση τους στόχους που έθεσαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Επιμελητήριο, κρίνονται τα αποτελέσματα της κοινής συμμετοχής των δύο φορέων της Αιτωλοακαρνανίας στη μεγαλύτερη παγκόσμια κλαδική έκθεση ποτών και τροφίμων «ANUGA» που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας (10 – 14 Οκτωβρίου 2009).
Οι χιλιάδες επισκέπτες του ξεχωριστού περιπτέρου της Αιτωλοακαρνανίας είχαν τη δυνατότητα, μέσω των νέων εκδόσεων της Ν.Α. στην αγγλική και γερμανική γλώσσα, να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές, την ιστορία, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, την οικονομία και τα προϊόντα του νομού.
Ταυτόχρονα ο αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Δημοσθένης Καπώνης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Τσιχριτζής καθώς και οι επιχειρηματίες του νομού από τον συγκεκριμένο κλάδο που συμμετείχαν στην έκθεση, στις συναντήσεις τους με τους αντιπροσώπους μεγάλων ξένων διατροφικών αλυσίδων τόνιζαν την αξία και τη σημασία των προϊόντων υψηλής ποιότητας που παράγονται στην Αιτωλοακαρνανία.
Στο τέλος της έκθεσης όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας του νομού εμφανίσθηκαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας για την προβολή των προϊόντων και την διείσδυσή τους στην ξένη αγορά.
Να σημειωθεί ότι το περίπτερο του νομού επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων, η επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδια για την Περιφερειακή Ανάπτυξη κ. Χούπνερ, ο γενικός Πρόξενος της Κολωνίας κ. Π. Πλεξίδας και η εμπορική ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γερμανία κ. Ε. Μανιάκη-Γρίβα.