Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Απόλυτο ΔΙΧΑΣΜΟ στη Χάλκεια δημιούργησε ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ"


Απόλυτα έχει διχάσει, το δήμο της Χάλκειας, η πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών για ενσωμάτωση του δήμου σε αυτόν της Ναυπακτίας, αφού οι μισοί συμφωνούν με αυτό το ενδεχόμενο και οι άλλοι μισοί διαφωνούν κάθετα.
Συγκεκριμένα όπως άλλωστε έχουμε αναφέρει οι κάτοικοι των ΔΔ Γαβρολίμνης, Τρικόρφου, Άνω και Κάτω Βασιλικής και Καλαβρούζας συμφωνούν με την πρόταση του Υπουργείου ενώ οι κάτοικοι του Γαλατά και του Περιθωρίου διαφωνούν κάθετα σ’ αυτή την προοπτική.
Η διαφωνία των τελευταίων εκπορεύεται από το γεγονός ότι η ΤΕΔΚ είχε προτείνει τη συνένωση του δήμου με αυτό του Μεσολογγίου και προβάλουν μια σειρά από επιχειρήματα, όπως γεωγραφικά, πολιτισμικά και οικονομικά.
Από την άλλη πλευρά προβάλλεται το επιχείρημα ότι η περιοχή αποτελούσε διαχρονικά τμήμα της γεωγραφικής ενότητας της Ναυπακτίας και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται και γίνεται λόγος για δυναμικές κινητοποιήσεις, εάν δεν εφαρμοστεί η πρόταση του Υπουργείου.
Επειδή όμως «με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται» ως λύση στο ζήτημα φαίνεται να είναι μόνο ο διαχωρισμός του δήμου της Χάλκειας τώρα ώστε να υπάρξει συνένωση των ΔΔ Γαλατά και Περιθωρίου με το Μεσολόγγι και των υπόλοιπων με τη Ναύπακτο.
Κι αυτό γιατί καμιά πλευρά δεν δέχεται να υπάρξει συνένωση του δήμου με άλλον με την αναρρύθμιση των ορίων να γίνει σε επόμενο χρονικό διάστημα, αφού στο παρελθόν ειδικά οι κάτοικοι του Γαλατά είχαν λάβει ανάλογες διαβεβαιώσεις, χωρίς όμως να υλοποιηθούν στην συνέχεια.
Σημειώνεται τέλος, ότι και στις δυο «αντιμαχόμενες» περιοχές της Χάλκειας έγιναν λαϊκές συνελεύσεις με μεγάλη συμμετοχή πολιτών.