Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση του δήμου Μεσολογγίου για κατάσχεση ακινήτου από προμηθευτή


Από το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σχετικά με την κατασχετήρια έκθεση για ακίνητο του δήμου ανακοινώνεται:

«Η εταιρεία «ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΙΡΚΙΝΕΖΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ», κοινοποίησε στο Δήμο, κατασχετήριο έκθεση για το οικόπεδο της παλιάς «ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ», για υπόλοιπο οφειλής προς αυτήν ποσού 24.000€(!!!).
Η ενέργεια αυτή αποτελεί συνέχεια, ανεπιτυχούς, προηγούμενης κατάπτυστης προσπάθειας της να κατάσχει αυτοκίνητο του Δήμου, καθαρά για λόγους εντυπώσεων, χρησιμοποιώντας, σαν τραμπούκο άτομο άσχετο με την παραπάνω εταιρεία, κατά του οποίου ο Δήμαρχος καταμήνυσε.
Η διοίκηση του Δήμου βρήκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή ένα τεράστιο χρέος προς ιδιώτες (απλήρωτα τιμολόγια για τραπεζώματα ύψους άνω των 60.000€ κλπ.) μαζί με δυσθεώρητες οφειλές από δικαστικές αποφάσεις προς υπαλλήλους (σχολικοί φύλακες κλπ.), το οποίο μαζί με νεώτερες οφειλές, σταδιακά αποπληρώνει, χωρίς περιττές αντιδικίες με τους δικαιούχους, οι οποίοι δείχνουν πνεύμα κατανόησης και καλοπιστίας. Θλιβερή εξαίρεση στον κανόνα αυτό αποτελεί η παραπάνω εταιρεία.
Ο Δήμος θα εξαντλήσει τα ένδικα μέσα που διαθέτει κατά της παραπάνω κατάσχεσης, την οποία θεωρεί παράνομη και άκυρη και σε κάθε περίπτωση θα ενεργήσει σύμφωνα με τις αποφάσεις των δικαστηρίων.
Σε ότι αφορά το οικόπεδο της «ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ» διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας, ότι δε διατρέχει κανένα απολύτως κίνδυνο.»