Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Την απόσχιση του Ν. Αιτωλοακαρνανίας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ζητά ο Κ. Καραγκούνης


Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλ. Διακυβέρνησης κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ., Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης σχετικά με το αίτημα σύστασης νέας διοικητικής περιφέρειας με επίκεντρο την Αιτωλοακαρνανία.
Στην ερώτησή του ο κος Καραγκούνης αναφέρει: « ότι η έως τώρα παραμονή της Αιτωλοακαρνανίας στην σημερινή «Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», απέδειξε ότι ο νομός μας δεν αναπτύχθηκε ισόρροπα με τους άλλους νομούς και χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου σημαντικές αναπτυξιακές ευκαιρίες και προοπτικές. Η Αιτωλοακαρνανία δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει σ’ ένα διοικητικό σχήμα που δεν έχει καμιά ομοιογένεια, κοινωνική, παραγωγική, πολιτισμική και γεωγραφική.»
Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη: «Ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας θεωρεί ως επιτακτική την ανάγκη να αποκατασταθεί αυτή η αδικία που συνένωσε τρεις περιοχές χωρίς κάποιο δεσμό μόνο και μόνο γιατί περίσσεψαν από τον υπόλοιπο "σχεδιασμό"» και ρωτά τον Υπουργό Εσωτερικών αν σκοπεύει την ύστατη αυτή στιγμή να αποσπάσει το «Νομό - Γίγαντα» που λέγεται νομός Αιτωλοακαρνανίας που μέχρι σήμερα αποτελεί στην ουσία νομό δορυφόρο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και να τον εντάξει σε περιφέρεια που θα αποτελείται από νομούς της Στερεάς Ελλάδος.
«Κι αυτό για να δικαιώσει επιτέλους τους Αιτωλοακαρνάνες που θεωρούν ότι η υπάρχουσα περιφέρεια υπηρετεί το δόγμα “όλα στην Πάτρα”, ένα δόγμα τις συνέπειες του οποίου έχει πληρώσει η Αιτωλοακαρνανία διαχρονικά.» καταλήγει ο Κώστας Καραγκούνης στην ερώτησή του.