Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

"Βολές" ΣΥΝ κατά Ρέππα για την εκτροπή του Αχελώου

Με σκληρή γλώσσα η ΝΕ ΣΥΝ Αιτωλοακαρνανίας καυτηριάζει τις θέσεις που διατύπωσε στη Βουλή για την εκτροπή του Αχελώου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών της ΝΔ, ο Υπουργός Υποδομών, Δ. Ρέππας.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΝ:
"Ο Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κύριος Δ. Ρέππας συνεχίζει το “βιολί” του. Προχθές στη Βουλή, ξεπερνώντας κάθε μορφής παρωχημένο πολιτικό λαϊκισμό και εξυπηρετώντας την πελατειακή λογική του κυβερνώντος κόμματός του, τάχτηκε για μια ακόμα φορά υπέρ των έργων της εκτροπής του Αχελώου! Πρέπει λοιπόν να υπενθυμίσουμε στον κ. Ρέππα ότι στον καιρό του Δ.Ν.Τ., της επώδυνης κοινωνικής κρίσης, την στιγμή που ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει δεκάδες δισ. ευρώ, ότι δεν είναι δυνατόν το υπέρογκο αυτό οικονομικό κόστος της εκτροπής να καλείται να το πληρώσει πάλι ο ίδιος, για έργα αμφιβόλου σκοπιμότητας και περιβαλλοντικής ανισορροπίας.
Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά τις σοβαρές οικολογικές επιπτώσεις στα ευαίσθητα λιμναία οικοσυστήματα που τροφοδοτούνται από τον Αχελώο, δηλαδή τις λίμνες Τριχωνίδα και Λυσιμαχεία. Τέλος θα αποδειχθεί περίτρανα ότι η εκτροπή θα είναι στάχτη στα μάτια των αγροτών της Θεσσαλίας, που ψάχνουν απεγνωσμένα λύσεις από την κακοδιαχείριση του υδάτινου δυναμικού του Θεσσαλικού κάμπου.
Η Ν.Ε. ΣΥΝ Αιτωλ/νίας καλεί όλους τους φορείς του Νομού και της Αυτοδιοίκησης καθώς και την κομματική εκπροσώπηση του κυβερνώντος κόμματος στην Αιτωλ/νία να καταγγείλουν ανοιχτά την συνεχιζόμενη εγκληματική μεθόδευση για την ολοκλήρωση των έργων της εκτροπής του Αχελώου, διότι όπως πολύ καλά γνωρίζουν αυτός ο πανάκριβος αναχρονισμός, με τις τεράστιες οικολογικές επιπτώσεις, θα ανατρέψει τα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά δεδομένα στην περιοχή μας, με απρόβλεπτες συνέπειες.
“Κόκκινη” γραμμή λοιπόν στο αναχρονιστικό “παραλήρημα” του κ. Δ. Ρέππα! Διαφορετικά και συνυπεύθυνοι και μοιραίοι θα είστε… Αλλά θα πείτε έχετε άλλου είδους “ευαισθησίες”, με την εκτροπή θα ασχολείστε τώρα;… "