Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Χάλκεια, Αράκυνθο και Μακρυνεία στο νέο δήμο Μεσολογγίου <ητούν παραγωγικοί φορείς της πόλης

Δυναμώνει στο Μεσολόγγι το «μέτωπο» αντίδρασης στην πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών για τα όρια του νέου δήμου Μεσολογγίου, καθώς το σύνολο των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της πόλης σε κοινή τους ανακοίνωση ζητούν να συνενωθούν με το δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου οι δήμοι Χάλκειας, Αρακύνθου και Μακρυνείας.
Χθες Παρασκευή, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Ντίνος Πασιόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στα γραφεία του συλλόγου παρουσία προέδρων και εκπροσώπων επιστημονικών συλλόγων της περιοχής ανέπτυξε μια σειρά από επιχειρήματα για την αναγκαιότητα των συνενώσεων που προτείνονται.
Στην συνέντευξη εισηγήσεις έκαναν επίσης και οι εκπαιδευτικοί, Φώτης Σκληρός και Τάκης Τσάμης, μέλος του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ και πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου αντίστοιχα που υπεραμύνθηκαν της συνένωσης του δήμου Χάλκειας με αυτόν του Μεσολογγίου.
Η ισόρροπη ανάπτυξη του νομού, η λειτουργία σχολικών μονάδων, η γεωγραφική συνάφεια, η λειτουργία του ΧΥΤΑ είναι μερικά από τα επιχειρήματα που προέβαλαν οι ομιλητές για να ενισχύσουν την πρόταση που κατέθεσαν.
Τέλος ανακοινώθηκε ότι θα ξεκινήσει ένας κύκλος συναντήσεων με τους βουλευτές του νομού ώστε να καταγραφούν οι απόψεις τους για το ζήτημα.