Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

13 Ιουνίου: “Επιχείρηση… σκούπα” για τον καθαρισμό της υπέροχης παραλίας του Λούρου


Μια περιβαλλοντική δράση με αξιοσημείωτη σπουδαιότητα διοργανώνεται την προσεχή Κυριακή 13/6 στην παραλία του Λούρου στις Οινιάδες, με σκοπό τον καθαρισμό της εκεί παραλίας. Η δράση αποτελεί πρωτοβουλία της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ Αιτωλ/νίας και πολλούς ακόμη εθελοντές από τους δήμους Μεσολογγίου, Οινιάδων, Αιτωλικού. Τελεί δε, υπό την αιγίδα του δήμου Οινιάδων ο οποίος και ανταποκρίθηκε αμέσως στην πρόσκληση να συνεισφέρει με το έμψυχο δυναμικό και τα μέσα του.
Στο κάλεσμα για συμμετοχή στη δράση σημειώνεται:

«Όλοι εμείς που μεγαλώσαμε και ζήσαμε στο Λούρο, αλλά κυρίως όλοι όσοι αγαπάμε αυτή την υπέροχη παραλία, θα μαζευτούμε την Κυριακή 13 Ιουνίου, στις 11.00 πμ, για να την καθαρίσουμε από σκουπίδια, ξύλα, καλάμια κτλ, αντικείμενα που όχι μόνο μας χαλάνε την αισθητική, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν κίνδυνο για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των λουομένων.
Με την κοινή μας εθελοντική συνεισφορά τονίζουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια υπεύθυνη στάση που ενδυναμώνει το ρόλο και τα δικαιώματά μας ως πολιτών. Τα σκουπίδια θα συγκεντρωθούν σε ξεχωριστές σακούλες προς ανακύκλωση, ενώ τα ξύλα και τα καλάμια θα καούν στην παραλία και οι στάχτες θα σκεπαστούν με άμμο.
Μετά την… «επιχείρηση σκούπα» θα ακολουθήσει μπανάκι και φαγητό στα υπέροχα μαγαζάκια της παραλίας!
Απαραίτητα «σύνεργα» που θα πρέπει να φέρετε μαζί σας: καπέλο, αντηλιακό, κέφι και όρεξη για δουλειά!
Λεπτομέρειες για την οργάνωση:
- Στην παραλία θα παρέχονται στους εθελοντές γάντια μιας χρήσης, σακούλες σκουπιδιών, νερά και αναψυκτικά.
- Απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου Οινιάδων θα απομακρύνει τα σκουπίδια.
Σας περιμένουμε όλους για να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και να καθαρίσουμε την παραλία στην οποία κάθε χρόνο απολαμβάνουμε τα μπάνια μας! Προσκαλέστε όσο περισσότερους φίλους σας μπορείτε!
Ας μη λείψει κανείς!!!»