Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιάννης Αναγνωστόπουλος


Την απόφασή του να επαναδιεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο του Μεσολογγίου ανακοίνωσε πριν από λίγο, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Αναγνωστόπουλος.
«Αποτελεί υποχρέωσή μας - απέναντι στην ισχυρή εντολή του 64% που έχουμε λάβει από του πολίτες του δήμου μας - να συνεχίσουμε τη δύσκολη προσπάθεια που ξεκινήσαμε την 1η Ιανουαρίου του 2007, για τον επιπρόσθετο λόγο της ειλικρινούς σχέσης αλληλοεκτίμησης και σεβασμού με την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του Αιτωλικού και των Οινιάδων, από την 25ετή θητεία μου στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού.
Επίκεντρο της πολιτικής μας διαδρομής, ήταν, είναι και θα είναι ο άνθρωπος, για εμάς απαράβατη αρχή θα συνεχίσει να αποτελεί το «Πρώτα ο Πολίτης»
τόνισε ο δήμαρχος Αναγνωστόπουλος κηρύσσοντας ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής τονίζοντας την επίλυση χρόνιων προβλημάτων του δήμου και την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών που δίνουν θετική αναπτυξιακή προοπτική στο δήμο.
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου δεν παρέλειψε να καυτηριάσει την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για τα όρια του δήμου, εστιάζοντας όμως το ενδιαφέρον του στις προκλήσεις που δημιουργούνται από την διοικητική μεταρρύθμιση για τις νέες αρμοδιότητες του δήμου.
Έτσι ο κ. Αναγνωστόπουλος έθεσε δυο στοιχήματα για τον ίδιο και τους συνεργάτες του που είναι η προετοιμασία για τη διοικητική διάρθρωση των υπηρεσιών του νέου δήμου και η κατάρτιση του πλαισίου αξιοποίησης των δυνατοτήτων που παρέχονται στο δήμο από τον Καλλικράτη για την ανάπτυξη της περιοχής από την ανάδειξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων.
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής στη νέα του προσπάθεια στους δημάρχους Αιτωλικού και Οινιάδων για τους οποίους μίλησε με θερμά λόγια.
«Θέλω να πιστεύω ότι στην προσπάθειά μας αυτή θα συμμετέχουν ισότιμα και με πρωταγωνιστικό ρόλο και λόγο οι συνάδελφοί μου και συνδημότες πλέον δήμαρχοι του Αιτωλικού και των Οινιάδων, οι φίλοι πάνω απ’ όλα Νίκος Γαλάνης και Αντώνης Αλετράς, στους οποίους απευθύνω κάλεσμα συμμετοχής.
Πρόκειται για τους αυτοδιοικητικούς που υπηρέτησαν και τίμησαν το αξίωμα του Δημάρχου, με πολύ μεγάλη επιτυχία και με τους οποίους όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε στενή συνεργασία με θετικά αποτελέσματα για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων και την προώθηση αναπτυξιακών πολιτικών. Θυμίζω ενδεικτικά Leader Αλιείας, λειτουργία ΧΥΤΑ, Εφετείο.
Όραμά μου είναι η δημιουργία ενός ισχυρού δήμου με την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της φιλημένης από το Θεό, περιοχής μας που θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες σε όλους τους δημότες σε κάθε του σημείο.
Σ’ αυτή τη νέα πορεία για τη συνέχιση του «ταξιδιού» που ξεκινήσαμε πριν τέσσερα χρόνια απλώνω το χέρι και σας καλώ να θεμελιώσουμε ΜΑΖΙ το αναπτυξιακό μοντέλο του νέου μας δήμου έχοντας πάντα την ιστορική ρήση του Λουκή Ακρίτα «Κάθε Ελεύθερος Άνθρωπος είναι Δημότης Μεσολογγίου.»
σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αναγνωστόπουλος.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Αναγνωστόπουλος υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολούθησε σε διάφορους τομείς του δήμου, δίνοντας έμφαση στη σταθερότητα των τιμολογίων της ΔΕΥΑΜ και των δημοτικών τελών την τελευταία τριετία και στην περιβαλλοντική και κοινωνική πολιτική.
Αναφορικά με την οικονομική κατάσταση των παιδικών σταθμών ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε το έργο που έχει επιτελεστεί την τελευταία τριετία με τη λειτουργία δυο επιπλέον βρεφονηπιακών σταθμών και ανακοίνωσε ότι στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα δοθούν οι απαντήσεις που θα πείσουν και τον πλέον κακόπιστο.
Σχετικά με τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής του αρχής ο κ. Αναγνωστόπουλος σημείωσε:
«Διανύοντας τον τελευταίο χρόνο της θητείας μας στη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου είμαστε υπερήφανοι, για το αναμφισβήτητο γεγονός, ότι καταφέραμε να δώσουμε λύσεις, σε χρόνια προβλήματα του δήμου και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο.
Ενδεικτικά αναφέρω:
1. Την μεταφορά του ΚΤΕΛ από το κέντρο της πόλης
2. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των ΙΧ στους πεζόδρομους του ιστορικού κέντρου ύστερα από την τοποθέτηση σταθερών και βυθιζόμενων μπαρών
3. Την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και την πεζοδρόμηση της Κεντρικής Πλατείας
4. Τη δημιουργία μεγάλου πάρκινγκ στο οικόπεδο της παλαιάς Ηλεκτρικής
5. Τις αναπλάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης όπως πχ. στην πρώτη καμάρα(περιοχή Μάγερ), οδός Δαμασκηνού (πίσω από τον ΙΝ Αγ. Παντελεήμονα) και αλλού.
6. Την υποδειγματική λειτουργία της Υπηρεσίας Πρασίνου με τον συνεχή ευπρεπισμό όλων των πλατειών και των κοινοχρήστων χώρων της πόλης και των Δημοτικών Διαμερισμάτων
7. Την άριστη λειτουργία της υπηρεσίας Καθαριότητας και την εφαρμογή του προγράμματος Ανακύκλωσης
8. Τις παρεμβάσεις μας στις αθλητικές υποδομές και ιδιαίτερα στο δημοτικό στάδιο.
9. Την σύσταση και λειτουργία του Δημοτικού Ιατρείου στο οποίο χιλιάδες συμπολίτες μας απολαμβάνουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ενώ τακτικές είναι οι δράσεις προληπτικής ιατρικής.
Πέρα αυτών των λύσεων που προωθήθηκαν για την βελτίωση της καθημερινότητας και οποίες τυγχάνουν της καθολικής αποδοχής από τους πολίτες και τις επισκέπτες του Μεσολογγίου, η δημοτικής μας αρχή εκτός των άλλων:
1. Πέτυχε ο δήμος Μεσολογγίου να είναι ο πρώτος δήμος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θα εκτελεστεί έργο του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα η ανάπλαση της οδού Αγίου Αθανασίου
2. Ολοκλήρωσε την αποκατάσταση της χωματερής στην Κλείσοβα και την εκεί δημιουργία χώρου πρασίνου
3. Υλοποιεί την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου της πόλης στον Άγιο Θωμά, την Αγριλιά και την περιοχή του Αγίου Δημητρίου
4. Εκπόνησε μια σειρά μελετών για έργα υποδομής στην περιοχή της επέκτασης του σχεδίου πόλης (ύδρευση, αποχέτευση κλπ) που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ
5. Προέβη στις απαραίτητες ενέργειες και οι υπηρεσίες του Δήμου απέκτησαν διαχειριστική επάρκεια για το ΕΣΠΑ
6. Με τις συνεχείς παρεμβάσεις μας λειτούργησε η Μαρίνα Μεσολογγίου, με εντυπωσιακή επιτυχία
7. Έθεσε σε λειτουργία τον ΧΥΤΑ δίνοντας τέλος στο περιβαλλοντικό έγκλημα της Κλείσοβας.»