Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Στο Μεσολόγγι η Πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης "Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης"





Μια κεφάτη ελληνική κωμωδία, "λίρα εκατό", που επιφυλάσσει θερινές εκπλήξεις…!!! «Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης» του Αλ. Σακελλάριου σε διασκευή Μιχάλη Ρέππα - Θανάση Παπαθανασίου θα κάνει την Πρεμιέρα των καλοκαιρινών παραστάσεων στο Μεσολόγγι στις 18 & 19 Ιουνίου στο Θέατρο Λιμανιού, στις 9:15μμ.
Οι παραστάσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και του Λιμενικού ταμείου Αιτωλοακαρνανίας.
Στην παράσταση με αλφαβιτική σειρά πρωταγωνιστούν:
ΤΑΣΟΣ ΑΛΑΤΖΑΣ: Τόλης
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ: Φωφώ
ΣΟΦΙΑ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ: Ελένη
ΒΑΣΩ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗ: Ντόλυ
ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΟΥΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Λευτεράκης
ΦΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ: Θανάσης
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣ: Θοδωράκης
Ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας, αυτό το καλοκαίρι τιμάνε τον μεγάλο δάσκαλο του ελληνικού γέλιου! Τον Αλέκο Σακελλάριο. Ανεβάζουν την θρυλική κωμωδία του «Ο φίλος μου Λευτεράκης» που τόσο αγάπησαν οι Έλληνες από την ταινία με τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Μάρω Κοντού, Κώστα Βουτσά, Γιώργο Κωσταντίνου και Καίτη Πάνου.
Οι Ρέππας και Παπαθανασίου ανανεώνουν το έργο προσαρμόζοντας το σε μια παρέα νέων ηθοποιών από τους καλύτερους της καινούργιας γενιάς: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Βασιλική Ανδρίτσου, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Σοφία Βογιατζάκη, Βάσω Λασκαράκη, Φώτης Σπύρος, Σταύρος Καραγιαννόπουλος. Με απόλυτο σεβασμό στο χιούμορ του αξεπέραστου Σακελλάριου, προσθέτουν την δική τους ματιά στο έργο του πιο κεφάτου δημιουργού της ελληνικής κωμωδίας και φτιάχνουν μια παράσταση για τον έρωτα και τη χαρά της ζωής.
Το έργο θα περιοδεύσει σε ολόκληρη την Ελλάδα. Καλοκαιρινές βραδιές λοιπόν με φεγγαράδα και Αλέκο Σακελλάριο! Αλλά και επιστροφή σε μια δεκαετία όπου οι γυναίκες φορούσαν φουρό, οι άντρες λινά κοστούμια και γραβατούλα και ο έρωτας ήταν ένα παιχνίδι με κρυφές ματιές, μυστικά ραντεβού και πονηρά χαμόγελα.

Προπώληση εισιτηρίων για τις παραστάσεις στο Μεσολόγγι, στη Δημοτική Πινακοθήκη (Κεντρική Πλατεία).