Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

"ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ" - Δράση κατά της επιδείνωσης του "κοινωνικού" κλίματος



5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
"ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ – ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ"
«Κάποιοι έχουν την πολυτέλεια να σπαταλούν το νερό που τρέχει από τις βρύσες του σπιτιού τους. Είναι αυτοί που έχουν και νερό και σπίτι και βρύσες (και τουαλέτες όπου καταλήγει το 40% του νερού που σπαταλούν).
Ένας στους πέντε ανθρώπους δεν έχει την πολυτέλεια να πίνει καθαρό νερό. Έξι χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα από ασθένειες που οφείλονται στην έλλειψη καθαρού νερού.
Δύο στους τρεις ανθρώπους θα βρεθούν σε στέρηση καθαρού νερού έως το 2025.
Η έλλειψη πρόσβασης σε πόσιμο νερό είναι συστατικό φτώχιας.
Το νερό είναι συστατικό ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Το νερό ανήκει σε όλους.
Η αξιοπρέπεια σε αυτόν που δίνει ένα ποτήρι νερό στο διπλανό».

Το παραπάνω κείμενο βρίσκεται αποτυπωμένο στα χάρτινα ποτήρια που θα διανέμονται από αύριο, 5 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - από το σταθμό διοδίων της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, μαζί με φιάλες φυσικού μεταλλικού νερού (0,5lt) «ΚΡΙΝΟΣ» που θα προσφέρει η εταιρεία «Ι.Κ. Αναστασόπουλος & Υιός Ο.Ε.».
Με αφετηρία την ημέρα οικολογικής εγρήγορσης, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. επιχειρεί να αναδείξει την κοινωνική σημασία του καθαρού νερού και ακόμη περισσότερο της κοινωνικής αλληλεγγύης, που γίνεται ολοένα και πιο αναγκαία.
Στη φροντίδα της αυτή, η ανάδοχος της Ζεύξης βρήκε σύμμαχο μία τοπική εταιρεία εμφιάλωσης, με ειλικρινή συναίσθηση της ευθύνης της απέναντι στην κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας, όπου δραστηριοποιείται.
Οι δύο εταιρείες από κοινού επιδιώκουν να καλλιεργήσουν στους πολίτες το σχετικό προβληματισμό και να τους δώσουν τα μέσα για μία συμβολική πράξη προσφοράς του πλέον αναγκαίου αγαθού διαβίωσης, σε κάποιον που βρίσκεται σε στέρηση.