Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

"Να μπει τέλος στην εσωστρέφεια της ΝΔ" ζήτησαν κορυφαία στελέχη του κόμματος


Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του 8ου συνεδρίου της ΝΔ, με την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Με την ψηφοφορία των συνέδρων θα εκλεγούν περίπου 200 μέλη, ενώ συμμετέχουν εξ οφίτσιο οι βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχες κλπ. Συνολικά η ΚΕ θα αριθμεί περί τα 450 άτομα, εκατό λιγότερα από την απερχόμενη.
Στο συνέδριο συμμετέχουν περίπου 4.300 μέλη εκ των οποίων οι περισσότεροι εξελέγησαν από την βάση του κόμματος. Σε ποσοστό 60% συμμετέχουν για πρώτη φορά στην κορυφαία κομματική διαδικασία.
Η Ν.Δ είναι παράταξη ευθύνης και «δεν ασκεί πρόχειρα στους διαδρόμους και τα πεζοδρόμια εξωτερική πολιτική», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Μιλώντας για το συνέδριο δήλωσε περήφανος και πρόσθεσε ότι αποδείχτηκε πόσο δημοκρατικό είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αυτή η ΝΔ προάγει ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας», τόνισε.
Ο βουλευτής της Ν.Δ, Άρης Σπηλιωτόπουλος είπε ότι σήμερα οι θεσμοί απαξιώνονται και κυριαρχεί η σκανδαλολογία. Τόνισε ότι μπροστά στον άκρατο λαϊκισμό η Ν.Δ έχει ιστορική υποχρέωση να βρει άμεσα το βηματισμό της, να αποτελέσει ανάχωμα στην ισοπέδωση και την απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών. Σήμερα, συνέχισε, δεν υπάρχουν ψευτοδιλήμματα ανάμεσα σε δεξιά και αριστερά αλλά υπάρχουν μόνο αυτοί που βλέπουν μπροστά τη χώρα. «Να ορθώσουν το ανάστημα όσοι αντιλαμβάνονται ότι στο λαϊκισμό κερδοσκοπούν οι δυνάμεις που έχουν επενδύσει στην πολιτική χρεοκοπία της χώρας», ανέφερε προσθέτοντας πως οι ημέρες θυμίζουν '65. «Αυτοί που υπονόμευαν τη Δημοκρατία προσέφεραν συνειδητά δρόμο στους συνταγματάρχες», είπε επισημαίνοντας πως σήμερα η μόνη λύση είναι η ίδια η πολιτική.
Ο βουλευτής της ΝΔ, Χ. Σταϊκούρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχώρησε στην υποβολή και την ψήφιση ενός προϋπολογισμού κατώτερου των περιστάσεων. Υποστήριξε ότι η ανεργία διογκώνεται, η ύφεση βαθαίνει, ο πληθωρισμός αυξάνεται και τα αντισταθμιστικά μέτρα τόνωσης της αγοράς απουσιάζουν.
Ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βρούτσης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για αλλαγές στο ασφαλιστικό αλλά για μηχανισμό μείωσης των συντάξεων και πρόσθεσε πως το κόμμα του δεν μπορεί να είναι θετικό σ' αυτό το νομοσχέδιο.
Το συνέδριο σηματοδοτεί το τέλος της εσωστρέφειας και την αρχή ενός νέου δρόμου προς την επιτυχία και τη νίκη τόνισε στην ομιλία του ο γραμματέας συνδικαλιστικού, Γιάννης Μανώλης.
Την ανάγκη να κλείσει ο κύκλος της αυτοκριτικής στη ΝΔ
επεσήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκαθάρισε πως μετά την απαραίτητη αυτοκριτική η παράταξη πρέπει να προχωρήσει μπροστά.
Για συνολική κρίση του πολιτικού συστήματος έκανε λόγο στην ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ ο βουλευτής, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Ουδέποτε μεγάλο κόμμα εξουσίας διεξήγαγε το συνέδριό του σε μια τόσο άχαρη και δύσκολη περίοδο. Εκτός από την οικονομική κρίση καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και μια κρίση του πολιτικού συστήματος»,
ανέφερε ο τομεάρχης περιβάλλοντος του κόμματος ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση πως «η κρίση αυτή ακουμπά και αφορά και τη ΝΔ».
Αναδημοσίευση από το ΑΠΕ