Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Την δημοσιοποίηση των οφειλετών του ΙΚΑ ζητά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Νέα παρέμβαση για το Ασφαλιστικό του Αιτωλοακαρνάνα βουλευτή
Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο απέστειλε ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, με θέμα τις οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων προς το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Στη συγκεκριμένη επιστολή ο βουλευτής, ζητά από τον κ. Υπουργό, με αφορμή την έναρξη της συζήτησης του σχεδίου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό, να κατατεθούν τα ακόλουθα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής:
1. Τα προσωπικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο) των φυσικών και νομικών προσώπων, που οφείλουν κατά την τελευταία πενταετία, βεβαιωθείσες, μη βεβαιωθείσες και μη καταβληθείσες οφειλές πάνω από 150.000 €, προς το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
2. Στοιχεία που να ενημερώνουν τα μέλη της Επιτροπής, για τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. για την είσπραξη των ως άνω οφειλών, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.
3. Ο αριθμός των παραγραφέντων υποχρεώσεων προς το Ι.Κ.Α., που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία δέκα χρόνια, καθώς επίσης να γνωστοποιηθεί το χρηματικό ύψος των εν λόγω οφειλών.
4. Στοιχεία που αποδεικνύουν το συνολικό ύψος δαπανών του Ι.Κ.Α. κατά την τελευταία πενταετία για α) επιδόματα (άδειες) ασθενειών, β) επιδόματα λουτροθεραπείας, γ) «έκτακτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» και δ) νοσοκομειακή περίθαλψη σε συμβεβλημένες και σε μη συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές .
Ο κος Κουρουμπλής με την παρούσα επιστολή, τονίζει ότι η κατάθεση των ως άνω στοιχείων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής είναι χρήσιμη και απαραίτητη κατά την εξέλιξη της διαδικασίας επεξεργασίας του ασφαλιστικού και εργασιακού νομοσχεδίου, γιατί η περιστολή αυτής της προκλητικής σπατάλης υπολογιζόμενη στην αναλογιστική μελέτη του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, είναι βέβαιο ότι θα επιτρέψει ηπιότερα ασφαλιστικά και εργασιακά μέτρα για το σύνολο των εργαζομένων και συνταξιούχων.