Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Με πρωτοβουλία του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου άσκηση απορρύπανσης του Λιμανιού




Στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος, το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, με τη συνεργασία του Δήμου της πόλης, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, του ΠΡΟΤΕΚΤΑ, του συλλόγου «Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας» και της Ομάδας Έρευνας Διάσωσης διοργάνωσαν χθες (Παρασκευή 4/6) δράση για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης.
Συγκεκριμένα, με επικεφαλής τον υπολιμενάρχη Μεσολογγίου, Γιάννη Σακιριανό σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σενάριο άσκησης για την απορρύπανση της λεκάνης του λιμανιού, από απόβλητα ελλιμενισμένου σκάφους. Σύμφωνα με το σενάριο για την αντιμετώπιση της ρύπανσης χρησιμοποιήθηκαν πλωτά φράγματα απορρύπανσης, ενώ το έργο των αντρών του λιμενικού συνέδραμαν συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Μεσολογγίου και εθελοντές.
Τα μέσα που διαθέτει το λιμεναρχείο Μεσολογγίου για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων κρίνονται μεν επαρκή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανά για την αντιμετώπιση ρύπανσης μεγάλης έκτασης.
Ο υπολιμενάρχης Μεσολογγίου, κ. Σακιριανός ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες στη δράση και τόνισε την σπουδαιότητα ανάληψης ανάλογων πρωτοβουλιών, τόσο για την ευαισθητοποίηση του κοινού όσο και για την εκπαίδευση όλων των εμπλεκόμενων στην αντιμετώπιση τέτοιων συμβάντων.