Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Α. Σαμαράς: H «Νέα Μεταπολίτευση» είναι η επανάσταση του αυτονόητου


Σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην έναρξη του 8ου συνεδρίου του κόμματος . «Η Ελλάδα θέλει ηγέτη ρεαλιστή και όχι περιπλανώμενο ταξιδιώτη που προσπαθεί να σώσει τον υπόλοιπο κόσμο την ώρα που δοκιμάζεται ο δικός του τόπος» είπε και πρόσθεσε: «μεγαλοπιάνεται με την πράσινη ανάπτυξη και την σοσιαλιστική διεθνή, ψεύδεται με τα ελλείμματα και βλάπτει την Ελλάδα». Τον κατηγόρησε επίσης για «μυστική διπλωματία και παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις εθνικά θέματα».


Στρατηγική απαλλαγής από το Μνημόνιο


Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς :
Υπεραμύνθηκε της απόφασής του να καταψηφίσει το μνημόνιο για την ελληνική οικονομία λέγοντας ότι «το μνημόνιο δεν σώζει την Ελλάδα, αλλά την βυθίζει σε φαύλο κύκλο ύφεσης. Η ΝΔ χαράσσει στρατηγική απαλλαγής από το μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του, όχι για να επιστρέψουμε στην σπατάλη και τη χαλάρωση, αλλά για να βγούμε από την κρίση, με ανάπτυξη, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις».
Επέκρινε ξανά την Ντόρα Μπακογιάννη και το ΛΑΟΣ ως «δεκανίκια της κυβέρνησης»
που ψήφισαν μαζί με το ΠΑΣΟΚ το Μνημόνιο. «Μπορεί να μην κατάλαβαν τι ψήφισαν ή να ήθελαν να πλήξουν τη ΝΔ αλλά όσοι ταυτίζονται με την κυβέρνηση την ώρα που βουλιάζει η χώρα ωφελούν το ΠΑΣΟΚ και όχι τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά.
Δεσμεύθηκε ότι θα χαράξει μια πολιτική διέξοδο, για να βγούμε μιαν ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του.
– Με άμεση προτεραιότητα μέτρα που τονώνουν την οικονομία και μειώνουν τις επιπτώσεις τις ύφεσης. Μέτρα μηδενικού κόστους, που δεν τα απαγορεύει το Μνημόνιο και δεν τα αρνείται η τρόικα…
– Με συστηματική αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, ώστε να μπορέσουμε να βγούμε από την ανάγκη του έκτακτου δανεισμού και από τις δεσμεύσεις του Μνημονίου.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιστρέψουμε στη σπατάλη και στη δημοσιονομική χαλάρωση. Σημαίνει, όμως, ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε μέτρα ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και αποκατάστασης της κοινωνικής δικαιοσύνης.. Για να βάλουμε τη χώρα σε ανοδική τροχιά.