Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Σκληρή απάντηση του Δήμου Μεσολογγίου σε δημοσιεύματα για την πλαζ της Τουρλίδας











Με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού τύπου σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή της Τουρλίδας, από το δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ανακοινώνεται:

«Παρά το γεγονός του ότι οι συντάκτες των δημοσιευμάτων γνωρίζουν ότι ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου δεν έχει οποιαδήποτε δικαιοδοσία στην πλαζ της Τουρλίδας, αφού αυτή ανήκει στην ΕΤΑ και το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλοακαρνανίας συνεχίζουν να «σπεκουλάρουν» τη δημοτική μας αρχή για «εγκατάλειψη» του χώρου κλπ.
Παρά το γεγονός ότι οι συντάκτες των δημοσιευμάτων γνωρίζουν ότι από 15μέρου στην περιοχή της Τουρλίδας γίνεται συστηματικά αποκομιδή των απορριμμάτων από τους εκεί κάδους, συνεχίζουν να δημοσιεύουν φωτογραφίες, είτε παρελθόντων χρόνων είτε κάδων λίγο πριν την αποκομιδή με προφανή στόχο τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων για τη δημοτική μας αρχή.
Οι ίδιοι συντάκτες επιδεικτικά δεν βλέπουν την όμορφη εικόνα του αλσυλλίου της περιοχής έτσι όπως αυτό συντηρείται από πέρυσι από την υπηρεσία πρασίνου του δήμου, δεν βλέπουν τα καλαίσθητα φωτιστικά σώματα που τοποθετήθηκαν στην περιοχή και κυρίως δεν βλέπουν τους χιλιάδες των λουόμενων που επιλέγουν την πλαζ.
Οι ίδιοι συντάκτες παρόλο που πριν τρία χρόνια επέκριναν και κατέκριναν τη δημοτική μας αρχή όταν αυτή επεδίωκε να περιέλθει η πλαζ της Τουρλίδας στο δήμο σήμερα και πάλι κατηγορούν τη δημοτική αρχή για «εγκατάλειψη» του χώρου… ο οποίος φυσικά δεν ανήκει στο δήμο και ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν δείχνει εικόνας «εγκατάλειψης», το αντίθετο θα λέγαμε ισχύει.
Ως δημοτική αρχή θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι στηρίζουμε τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην περιοχή της Τουρλίδας και η υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου του δήμου μας έχει καθημερινή παρουσία στην περιοχή. Όμως θα πρέπει το έργο των παραπάνω υπηρεσιών να ενισχυθεί και από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων στην Τουρλίδα αλλά και τους λουόμενους, διότι είναι προφανές ότι δεν μπορεί η παρουσία των υπηρεσιών να είναι σε 24ωρη βάση.
Τέλος θεωρείται αυτονόητη η εκ μέρους μας καταδίκη αυτών των δημοσιευμάτων που συνιστούν δημοσιογραφική αλητεία, διότι είναι προφανές ότι αντικειμενικός τους στόχος είναι η «σπέκουλα» και μόνο κατά της δημοτικής μας αρχής. Μια σπέκουλα όμως που εμμέσως πλην σαφώς πλήττει και αδικεί τη γενικότερη εικόνα της Τουρλίδας και της περιοχής μας.»