Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Υποσχέσεις Μαγκριώτη για απρόσκοπτη συνέχιση των μεγάλων έργων στην Αιτωλοακαρνανία

Ικανοποίηση και αισιοδοξία υπάρχει στον νομό, μετά την επίσκεψη του Γιάννη Μαγκριώτη την Παρασκευή, η οποία και συνοδεύτηκε από συγκεκριμένες ανακοινώσεις του Υφυπουργού Υποδομών.
Η σημαντικότερη από αυτές ήταν η δέσμευση για επιτάχυνση του έργου της Ιόνιας οδού, που σήμερα αντιμετωπίζει μεγάλες καθυστερήσεις λόγω των απαλλοτριώσεων, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί το 2013, μέσα από την ενεργοποίηση διατάξεων που υπήρχαν για τα Ολυμπιακά έργα αλλά και ξεχωριστής Υπουργικής Απόφασης.
«Με συστηματική δουλειά και τη συνεργασία και υποστήριξη των τοπικών φορέων, πιστεύω πως μέχρι το τέλος του 2013, η Ιόνια Οδός θα έχει ολοκληρωθεί, παρ' όλες τις καθυστερήσεις των προηγουμένων χρόνων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει Μέχρι τότε, θα έχουν κατασκευαστεί όλες οι άλλες βασικές υποδομές του Ν. Αιτωλοακαρνανίας, ενώ μερικές που τώρα μελετώνται, θα βρίσκονται σε εξέλιξη. Με την ολοκλήρωση των αναπτυξιακών υποδομών η Αιτωλοακαρνανία και η ευρύτερη περιοχή, θα πατάει πλέον γερά στα πόδια της και θα μπορεί να χτίσει τη δική της βιώσιμη ανάπτυξη», είπε ο Υφυπουργός σε δήλωσή του.
Στο τέλος του 2010 τοποθέτησε χρονικά και τις οδικές συνδέσεις σήραγγας του Αγ. Ηλία, ενώ μέσα στο 2011 πρόκειται να ολοκληρωθεί το φράγμα στα Αχυρά που επίσης επισκέφθηκε. Ανακοίνωσε επίσης πως σε ειδικό πρόγραμμα του Υπουργείου, θα υπάρξει πρόβλεψη ώστε να γίνουν έργα για την άρση της επικινδυνότητας της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, ενώ από την Λευκάδα ανακοίνωσε πως υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις για την σύνδεση του νησιού με το Άκτιο και την Βόνιτσα, ενώ για την υποθαλάσσια ζεύξη είπε πως το έργο θα γίνει με σύμβαση παραχώρησης.
Ο Υφυπουργός κατ' επανάληψη έκανε λόγο για την "δεκαετία της Δυτικής Ελλάδας" μέσα από τις προϋποθέσεις ανάπτυξης που δημιουργούν οι υποδομές που γίνονται ή προγραμματίζεται να γίνουν.
Τον κ. Μαγκριώτη στην περιοδεία του στην Αιτωλοακαρνανία συνόδευαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Θάνος Μωραΐτης, ο ΓΓ της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, Τάσος Αποστολόπουλος και ο βουλευτής, Ανδρέας Μακρυπίδης. Επίσης ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος επέδωσε στον υφυπουργό Υποδομών υπομνήματα για μια σειρά από ζητήματα της αρμοδιότητάς του. (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ).
Με πληροφορίες από το ιστολόγιο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ