Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Συγκέντρωση του Απ. Κατσιφάρα στο Αγρίνιο

Στην αίθουσα του κινηματογράφου «Άνεσις» στο Αγρίνιο θα μιλήσει αύριο Δευτέρα στις 7.30 το απόγευμα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο».
Παρουσία των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων από την Αιτωλοακαρνανία και του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Αντωνόπουλου, ο οποίος και θα προλογίσει τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, ο κ. Κατσιφάρας θα αναφερθεί στις επτά βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού του για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.
Ο κ. Κατσιφάρας στην ομιλία του θα εστιάσει στην ανάγκη ολοκλήρωσης μεγάλων έργων υποδομής στην περιοχή, όπως η Ιόνια Οδός, η αναβάθμιση του Αεροδρομίου Ακτίου, οι οδικοί άξονες Αντίρριο – Ναύπακτος- Ιτέα, Αγρίνιο – Καρπενήσι- Λαμία και Αμφιλοχία – Άκτιο – Λευκάδα ενώ θα επισημάνει την ανάγκη σύνδεσης του Αστακού και του Πλατυγιαλίου με την Ιόνια Οδό.
Επίσης, ο κ. Κατσιφάρας θα παρουσιάσει τις θέσεις του για την ανάδειξη των οικοσυστημάτων της Αιτωλοακαρνανίας, την αξιοποίηση της ΝΑΒΙΠΕ Πλατυγιαλίου, τον υδάτινο πλούτο (Αχελώος) και την τουριστική ανάπτυξη.



Παράλληλα, θα αναφερθεί στη σπουδαιότητα του νέου θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και στις αλλαγές που έρχονται στη διάρθρωση της Αυτοδιοίκησης με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης».  Ο κ. Κατσιφάρας θα επιμείνει, ακόμη, στην ανάγκη ενίσχυσης της περιφερειακής συνείδησης, της κοινής αντίληψης για τις προοπτικές της Δυτικής Ελλάδας. 

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ ΣΕ ΒΑΡΔΑ, ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΑ
Σήμερα  το πρωί ο Απόστολος Κατσιφάρας επισκέφθηκε την Βάρδα και την Μανωλάδα. Σε συζητήσεις με τους κατοίκους της περιοχής, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ανασυγκρότησης του αγροτικού τομέα με την ενίσχυση της παραγωγής σε ποιοτικά προϊόντα, ανταγωνιστικά, την προώθησή τους σε νέες αγορές, ώστε να ενισχυθεί το εισόδημα των αγροτών και κυρίως των νέων που μπαίνουν στην παραγωγή.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την έκταση των προβλημάτων που ανέκυψαν από το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας στην ευρύτερη περιοχή. Κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν από τον κ. Κατσιφάρα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στήριξης όσων επλήγησαν από τις πλημμύρες της περασμένης Τετάρτης ενώ αγρότες του επεσήμαναν την ανάγκη γρήγορης καταβολής των αποζημιώσεων. Ο κ. Κατσιφάρας δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθεί από κοντά όλες τις ενέργειες που γίνονται από μέρους των αρμοδίων αρχών για την ανακούφιση των πληγέντων.
Το απόγευμα της Κυριακής ο κ. Κατσιφάρας βρέθηκε στην Ακράτα όπου είχε συνάντηση με φίλους του συνδυασμού του σε ξενοδοχείο της πόλης.
Ο κ. Κατσιφάρας υπογράμμισε στις συζητήσεις του ότι ο θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης έρχεται να λειτουργήσει ενωτικά για όλους τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και να δώσει οξυγόνο και προοπτική σε μια περιοχή της χώρας παραμελημένη από πλευράς ευκαιριών ανάπτυξης. «Δεν τρέφουμε αυταπάτες, μας περιμένει σκληρή δουλειά στην Περιφέρεια», τόνισε χαρακτηριστικά.