Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Τρεις ανήλικοι στο Αγρίνιο με βία αφαιρούσαν χρυσές αλυσίδες από ηλικιωμένους


Στα χέρια της αστυνομίας στο Αγρίνιο είναι δυο 17χρονοι και ένας 14χρονος, οι οποίοι είχαν αδυναμία σε χρυσές αλυσίδες και κυριολεκτικά είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, αφού από την προανάκριση προέκυψε ότι με τη χρήση βίας αφαιρούσαν χρυσές αλυσίδες από τα θύματά τους ακόμη και μέσα στα σπίτια τους την ώρα που κοιμόντουσαν.
Επίσης από την ασφάλεια Αγρινίου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δράστες θρασύτατης κλοπής σε παντοπωλείο στο Παναιτώλιο.
Αναλυτικά οι ανακοινώσεις της αστυνομικής διεύθυνσης Ακαρνανίας για τις δυο αυτές υποθέσεις έχουν ως εξής:
1.       Συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες (17-6-2011) στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, τρεις ανήλικοι, οι δύο εξ’ αυτών ηλικίας 17 ετών και ο τρίτος 14 ετών για ληστείες και κλοπές και ένας 70χρονος ημεδαπός για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.



Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο παραπάνω 17χρονος, χθες (17-06-2011) στο Αγρίνιο, αφαίρεσε με χρήση βίας, μία χρυσή αλυσίδα από 66χρονη ημεδαπή που φορούσε στο λαιμό της αξίας 100 ευρώ και στη συνέχεια μεταπούλησε σε 70χρονο ημεδαπό, κάτοικο Αγρινίου, αντί του ποσού των 80 ευρώ. Χρυσή αλυσίδα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα.
Επιπλέον προέκυψε ότι οι υπόλοιποι δύο ανήλικοι, την 17-6-2011 στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου, αφαίρεσαν με χρήση βίας μία χρυσή αλυσίδα από 65χρονη ημεδαπή, που φορούσε στο λαιμό της κατά το χρόνο που κοιμόταν μέσα στο σπίτι της. Χρυσή αλυσίδα βρέθηκε στην οικία του 17χρονου δράστη, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα.
Από την διενεργούμενη προανάκριση προέκυψε ότι οι παραπάνω τρεις ανήλικοι, ενεργώντας από κοινού την 4-6-2011 στο Δοκίμι Αιτωλοακαρνανίας αφαίρεσαν με χρήση βίας από 79χρονο ημεδαπό, μία χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό του αξίας 4.000 ευρώ, την οποία στη συνέχεια μεταπούλησαν σε άγνωστο άτομο. Επιπλέον προέκυψε ότι την 12-6-2011 στο Δοκίμι Αιτωλοακαρνανίας αφαίρεσαν με χρήση βίας από 64χρονη ημεδαπή μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό που φορούσε στο λαιμό της, την οποία στη συνέχεια μεταπούλησαν σε άγνωστο άτομο. 
Επιπρόσθετα, ο παραπάνω 17χρονος ανήλικος, την 13-6-2011 στο Αγρίνιο αφαίρεσε με χρήση βίας από 62χρονο ημεδαπό δύο χρυσές αλυσίδες, που φορούσε στο λαιμό του και την 10-6-2011 στο Αγρίνιο ενεργώντας από κοινού με δύο άλλους 16χρονους ανηλίκους, αφαίρεσαν με χρήση βίας από 83χρονο ημεδαπό, το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ.
Συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αγρινίου.

2.       Από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου και κατόπιν ενεργούμενης προανάκρισης, προέκυψε ότι ένας ημεδαπός ετών 19 και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας ετών 26, είναι δράστες κλοπής που έγινε το χρονικό διάστημα από 10-4-2011 έως 11-4-2011 στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας σε βάρος καταστήματος ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ ιδιοκτησίας 34χρονης ημεδαπής, κατά την οποία αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και εμπορεύματα αξίας 750 ευρώ.
Ανωτέρω δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αγρινίου.