Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Η φλόγα των Special Olympics στο Μεσολόγγι


Τη φλόγα των Special Olympics θα υποδεχτεί η Ιερή Πόλη Μεσολογγίου την Κυριακή 12 Ιουνίου 2011. Η Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει από την οδό Ναυπάκτου και το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής :
12:15 Έναρξη Λαμπαδηδρομίας  οδό Ναυπάκτου- δεξιά Είσοδο Πόλης-αριστερά Ελευθέρων Πολιορκημένων-δεξιά πλατεία Αλ. Μαυροκορδάτου-αριστερά Σ. Μουστακλή -Κήπο Ηρώων.
12:40 Έναρξη Τελετής.
13:30 Πέρας Τελετής. Αναχώρηση δεξιά Χατζηκώστα – δεξιά Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού - αριστερά Παπαδιαμαντοπούλου-Πλατεία Συνοικισμού.
 Επίσης, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου,  στα πλαίσια Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Πόλις Αμφιτρύων» φιλοξενώντας την αποστολή της Κουβάς από 22 έως 24 Ιουνίου .
«Με συγκίνηση και υπερηφάνεια υποδεχόμαστε στην πόλη μας, τη Φλόγα της Ελπίδας. Ο συμβολισμός της είναι ιερός γιατί μεταδίδει τις ανθρωπιστικές αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.



Είστε όλοι προσκεκλημένοι σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού και του ανθρωπισμού. Γίνετε εκφραστές και εσείς του κεντρικού συνθήματος των Αγώνων : «Είμαι μέσα!» και Ενωθείτε με τον Υπέροχο Κόσμο των Νικητών!» αναφέρεται στο κάλεσμα του δήμου.