Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Και “θερινό σινεμά” από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου

LESXI 1LESXI 2Μια όμορφη ιδέα υλοποίησε το φετινό καλοκαίρι, για τα μέλη και τους φίλους της, η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου, αφού με πρωτοβουλία της πραγματοποίησε  προβολές με παλιές κλασσικές ταινίες! στον αύλειο χώρο του παλιού σιδηρόδρομου, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, κινηματογραφικές.

Στο υπαίθριο σινεμά που είχε διαμορφωθεί ειδικά για το καλοκαίρι, οι θεατές είχαν την ευκαιρία, μετά από πολλά χρόνια, να παρακολουθήσουν ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, όπως το γουέστερν- ¨σπαγγέτι¨ «Για μια χούφτα δολάρια» με πρωταγωνιστή, τον διάσημο ηθοποιό Κλιντ Ίστγουντ, η «Μεγάλη Απόδραση» με τον Λουί Ντε Φινές, «Ο Ροζ Πάνθηρας» με τον Πίτερ Σέλερς, κ.ά. Πριν την έναρξη των ταινιών, προβάλλονταν ιστορικά ¨Επίκαιρα¨ από γεγονότα της δεκαετίας του ΄60, καθώς επίσης και αξέχαστες διαφημίσεις που προβάλλονταν στους κινηματογράφους πριν πολλά χρόνια, όπως ο γνωστός ¨Ακάκιος¨ η ¨Θεία Λόλα¨, η ¨Δομή¨ το ¨Ούζο 12¨ κ.ά.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου με τις προβολές αυτές στόχο είχε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να ικανοποιήσει με όμορφες ταινίες, τα μέλη και τους φίλους της που πάντα στηρίζουν με την παρουσία τους και την έμπρακτη συμμετοχή τους, το πολιτιστικό έργο της.