Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Έχει πάρει ζωή το παραθαλάσσιο μέτωπο του Μεσολογγίου

mesolonghi tourlida 6Χωρίς αμφιβολία οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην πλαζ της Τουρλίδας και κυρίως η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους λουόμενους από τα καταστήματα που υπάρχουν στην περιοχή έχουν λειτουργήσει θετικά στην προσέλκυση κόσμου από όλη την ευρύτερη περιοχή.

Ταυτόχρονα η ενίσχυση των υποδομών στη Μαρίνα είχε ως αποτέλεσμα την πληρότητά της καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και χιλιάδες να είναι οι ξένοι επισκέπτες της πόλης.

Έτσι, σε συνάρτηση και με τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα καταστήματα που υπάρχουν στη λιμενική ζώνη, για πρώτη, ίσως, φορά στην ιστορία της πόλης το θαλάσσιο μέτωπό της «έσφυζε» από ζωή τους καλοκαιρινούς μήνες, σε όλο του το εύρος.

 

LIMNOTHALASSA 4mesolonghi tourlida 1IMG_2930Η κατάσταση αυτή είναι φυσικό να χαροποιεί και να δημιουργεί αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο στην περιοχή, καθώς θεωρούμε ότι με στοχευμένες παρεμβάσεις χαμηλού οικονομικού κόστους από την πλευρά του δήμου και με την συνέργεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας μπορεί να επιτευχθεί η συνολική ανάδειξη του παραθαλάσσιου μετώπου του Μεσολογγίου.

Όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει, αφενός να αφεθεί στην άκρη η μιζέρια που διακρίνει αρκετούς δημοσιολογούντες και οι οποίοι έχουν εύκολη την κριτική κατά δικαίων και αδίκων και αφετέρου η παρέμβαση από πλευράς δήμου στον τομέα της καθαριότητας και του καλλωπισμού να έχει μόνιμο χαρακτήρα.