Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Βρίσκει το δρόμο για την κορυφή η ομάδα του Χ.Βασιλείου

αεμ θεσπρωτοςΜε νικήτρια την Α. Ε. Μεσολογγίου, έγινε σήμερα Κυριακή 27-11-2011, στο Δ. Α. Κ. Μεσολογγίου, ο αγώνας με τον Θεσπρωτό. Η "Κυρία" φαίνεται να βαδίζει σε καλό δρόμο, καθώς έδειξε ότι ο άτυχος αγώνας της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Εθνικό αποτελεί παρελθόν και συνεχίζει τον δρόμο της για την κορυφή. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο καλογυμνασμένες ομάδες και ο αρκετός κόσμος στην κερκίδα πρέπει να έφυγε ευχαριστημένος.

Η Μεσολογγίτικη ομάδα ήταν καλύτερη σ' όλο το διάστημα του αγώνα και δικαιούταν να πετύχει περισσότερα τέρματα. Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και στα δύο ημίχρονα και χάρη στις επεμβάσεις του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων δεν το κατάφερε.

Ο Θεσπρωτός κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, αλλά τελικές ευκαιρίες έκανε ελάχιστες. Αν οι παίχτες της ΑΕΜ ήταν πιο προσεκτικοί και πιο ψύχραιμοι στην τελική πάσα, το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο.

Αναλυτικότερα:

 


Α ΗΜΙΧΡΟΝΟ
3΄ Ο Καρύμπας έβγαλε φίνα μπαλιά στον κενό χώρο και δεξιά στον Ξευγένη, αυτός μπήκε στην περιοχή, έβγαλε την παράλληλη συρτή σέντρα, αλλά στο απ' ευθείας πλασέ του Πετσίνη, ο Βενέτης απέκρουσε με τα πόδια.
6΄ Πάλι ο Καρύμπας βρήκε τον Ξευγένη να μπαίνει από δεξιά, αυτός ξανά παράλληλη σέντρα, δεν μπόρεσε ο Πετσίνης το πλασέ, αλλά και ο Λιάρος σε κενή εστία, έκανε το διαγώνιο σουτ άουτ.
7΄ Μακρινό φάουλ του Μουρούτη από πολύ μακριά, έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά, άουτ.
10΄ Μακρινό φάουλ του Καρύμπα στην καρδιά της άμυνας του Θεσπρωτού, ο Βενέτης βγήκε με γροθιές και απέκρουσε κερδίζοντας και φάουλ.
12΄ Ο Μουρούτης εκτέλεσε από αριστερά και πλάγια ένα φάουλ πλασαριστά στον Ζώη, αυτός σούταρε πάνω στα πόδια των παιχτών της ΑΕΜ που έδιωξαν.
13΄ Ο Λιάρος επιχείρησε δυνατό μακρινό σουτ, αλλά σε καλή θέση ο Βενέτης μπλόκαρε την μπάλα.
15΄ Ξευγένης και Λιάρος πετάχτηκαν στην πλάτη των αμυντικών του Θεσπρωτού, μετά από μπαλιά του Νάκου, αλλά ο επόπτης έκοψε την φάση ως οφσάιντ ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από την κερκίδα και τους παίχτες.
17΄ Ο Γιαννακός επιχείρησε δυνατό σουτ από τον άξονα, αλλά η μπάλα πέρασε μακριά από την εστία του Χρήστου.
23΄ Φάουλ σαν κοντινό κόρνερ με τον Καρύμπα, η μπάλα κάπου βρήκε και πήρε ψηλοκρεμαστή πορεία προς την εστία του Βενέτη και με πολλούς παίχτες να κινούνται προς τα εκεί και τον διαιτητή να σφυρίζει φάουλ στον Βενέτη.
26΄ Καλοχτυπημένο και δυνατό φάουλ του Αθανασίου, αλλά η μπάλα πέρασε ένα μέτρο μακριά από την Μεσολογγίτικη εστία.
27΄ Ωραία προσπάθεια του Γιαννακού από δεξιά, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά η σέντρα του ήταν πολύ ψηλή.
32΄ Κάθετη μπαλιά του Νάκου προς τον Ξευγένη, ο Βενέτης πρόλαβε και πέφτοντας στα πόδια του μπλόκαρε την μπάλα.
42΄ Φαλτσαριστό φάουλ του Μουρούτη από τον άξονα, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Χρήστου, που έλεγχε την πορεία της μπάλας.
Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
47΄ Κόρνερ με τον Καρύμπα από αριστερά, στο πρώτο δοκάρι ο Ξευγένης έπιασε την κεφαλιά, αλλά αυτή βρήκε στο σώμα του Μπάρλα και πέρασε πάλι κόρνερ. Ο Καρύμπας το εκτέλεσε πάλι στο πρώτο δοκάρι, ο Πετσίνης έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
50΄ Κόρνερ του Καρύμπα από αριστερά, ο Ψηλός δεν έπιασε καλή κεφαλιά και η μπάλα απομακρύνθηκε.
52΄ Σουτ απελπισίας του Γιαννακού πολύ ψηλά πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΜ.
55΄ Μακρινό ψηλοκρεμαστό φάουλ του Καρύμπα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο πίσω μέρος της συμβολής των δοκών του Βενέτη.
65΄ Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Θεσπρωτού και η μοναδική στον αγώνα, όταν ο Γιαννακός βγήκε τετ α τετ με τον Χρήστου, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο του Χρήστου.
71΄ Φάουλ του Καρύμπα από τον άξονα, έδιωξε με γροθιές ο Βενέτης κερδίζοντας και το φάουλ.
72΄ Μακρινό σουτ του Στάθη, ο Χρήστου σε καλή θέση μπλόκαρε.
73΄ Ο Καρύμπας έκανε σέντρα ακριβείας από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι ο Πετσίνης πετάχτηκε και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανίκανου ν' αντιδράσει Βενέτη, γράφοντας το 1-0, που έμελλε να είναι το τελικό σκορ.
75΄ Κόρνερ από αριστερά για την ΑΕΜ, ο Μπαλαούρας έπιασε την κεφαλιά πηδώντας ψηλά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
76΄ Ο Λιάρος έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά, έβγαλε στον Κόκκαλη, αυτός πέρασε, γυρίζοντας ωραία, τον προσωπικό του αντίπαλο, σπρώχτηκε, αλλά συνέχισε την προσπάθεια(αν έπεφτε θα κέρδιζε πέναλτι), όμως ο Βενέτης έπεσε στα πόδια του και έδιωξε σε κόρνερ.
85΄ Φάουλ από μακρινή απόσταση με τον Στάθη, έδιωξε ο Ψηλός με κεφαλιά.
87΄ Φάουλ του Καρύμπα από καλή θέση, αλλά πλάγια δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Θεσπρωτού.

Συμπερασματικά ήταν ένα δυνατό παιχνίδι με πολλά φάουλ, από τα οποία προέκυπταν επικίνδυνες φάσεις, αλλά και καλές ομαδικές ενέργειες, κυρίως από τους παίχτες της ΑΕΜ. Το παιχνίδι κρίθηκε κυρίως στο χώρο του κέντρου όπου δόθηκαν δυνατές μονομαχίες, αλλά και στις κάθετες μπαλιές του Καρύμπα και του Νάκου, από τις οποίες με λίγη προσοχή, θα μπορούσε η ΑΕΜ να πετύχει περισσότερα τέρματα. Οι Κανονιέρηδες πήραν δίκαια την νίκη, παρά την διπλή ζώνη άμυνας του Θεσπρωτού, που ήταν αξιόμαχος και ομαδικός, που δεν μπόρεσε ν' απειλήσει ιδιαίτερα την εστία της ΑΕΜ. Κορυφαίος του αγώνα ο Καρύμπας, πολύ καλοί οι Ψηλός, Ξευγένης Παπανικολάου, Νάκος και Λιάρος, ενώ δεν υστέρησε κανένας. Από τον Θεσπρωτό κορυφαίος ο Βενέτης, ενώ άρεσαν και οι Γιαννακός, Μουρούτης, Καβαλλάρης και Μπάρλας.

Διαιτητής ήταν ο κ. Κωνσταντάκης, που δεν έδωσε κάποια σφυρίγματα στην ΑΕΜ με βοηθούς τους Ρηγόπουλο(έκανε λάθος στη φάση του 15΄) και Τσιρίνη από την Αχαΐα.

Η Α. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ αγωνίστηκε με τους: Χρήστου, Χαλαζιάς(69΄ Κολοβάκης), Νάκος, Ψηλός, Μπαλαούρας, Παπανικολάου, Ξευγένης(73΄ Κόκκαλης), Ζαχαράκης(66΄ Μιχαλόπουλος), Πετσίνης, Καρύμπας, Λιάρος.

 

αναδημοσίευση από το ΑΕΜ News