Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ο Βασίλης Πατρώνης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας


Ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλης Πατρώνης επισκέφτηκε χθες το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και συνομίλησε με καθηγητές, φοιτητές, καθώς και τους διοικητικούς υπαλλήλους. 
Όντας και ο ίδιος Πανεπιστημιακός και έχοντας προσωπική εμπειρία από τις δυστοκίες που υπήρξαν παλιότερα με την Οικονομική Σχολή Αγρινίου, εξέφρασε την στήριξή του στην προσπάθεια της Διοικούσας Επιτροπής να επιτύχει την πλήρη διοικητική και λειτουργική αυτονομία του Πανεπιστημίου.  
«Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση με πρόσχημα τις καταργήσεις Τμημάτων ή τις συγχωνεύσεις ακαδημαϊκών μονάδων να αφήσει η περιοχή μας να χαθεί κι αυτό το στοίχημα. Στο παρελθόν πολλά πράγματα έγιναν στο πόδι με αποτέλεσμα να πάει χαμένη η προσπάθεια δεκαετιών. Στόχος μας θα πρέπει να είναι η δημιουργία στη Δυτική Ελλάδα ενός ισχυρού Πανεπιστημιακού πόλου στους τομείς του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και των αγροτικών επιχειρήσεων, ελκυστικού για τους υποψήφιους φοιτητές και  ανταγωνιστικού σε διεθνές ακαδημαϊκό επίπεδο» σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ.



Ακολούθησε  ειδική συνάντηση με τον Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του ΠΔΕ που του εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τα προβλήματα στελέχωσης και ολοκλήρωσης του οργανογράμματος που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα.
Ο κ. Πατρώνης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην προσπάθεια του Συλλόγου και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις θέσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΠΔΕ συνολικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη.