Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Αυστηρή ποινή στον Γ. Αναγνωστόπουλο γιατί δεν "σφράγισε" για ηχορύπανση καφενείο παραμονές Χριστουγέννων του 2008

Την αυστηρή ποινή της φυλάκισης ενός χρόνου με αναστολή επέβαλε χθες το τριμελές πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου, στον πρώην δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Αναγνωστόπουλο και στον τότε αντιδήμαρχο, Γιάννη Κόντο γιατί δεν «σφράγισαν» παραμονές Χριστουγέννων του 2008 κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (σ.σ. Καφενείο) στο Μεσολόγγι.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ο δήμαρχος ή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είναι υποχρεωμένος να προβεί σε αναστολή της άδειας λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όταν υποβληθούν τρεις μηνύσεις για παραβάσεις, ανεξάρτητα της μελλοντικής ετυμηγορίας του δικαστηρίου.


Επειδή για το εν λόγω κατάστημα υπήρχαν συνεχείς μηνυτήριες αναφορές για ηχορύπανση περίοικοι είχαν υποβάλει μήνυση, για παράβαση καθήκοντος στην τότε δημοτική αρχή για μη εφαρμοφή του νόμου που προαναφέραμε. Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες με το δικαστήριο να επιβάλει την αυστηρή ποινή που προαναφέραμε.




Αξίζει τέλος να σημειωθεί για ευνόητους λόγους, ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δεν είναι δημότης Μεσολογγίου… για να είχε πολιτικό όφελος ο τότε δήμαρχος Μεσολογγίου. Όπως πρέπει να επισημανθεί και το παράδοξο της τιμωρίας, αυτού που δεν έκανε άμεσα ή έμμεσα ηχορύπανση και αυτός που έκανε, ίσως στη συνέχεια να μην τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης…

Γεγονός όμως είναι ότι η ετυμηγορία του δικαστηρίου δημιουργεί δεδικασμένο και με ενδιαφέρον αναμένεται το αποτέλεσμα της έφεσης που κατέθεσε ο κ. Αναγνωστόπουλος, κατά της ποινής όταν αυτή θα εκδικαστεί.