Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Εντυπωσιακή παρουσία στη Μάνη του νεοσύστατου Ομίλου Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού Μεσολογγίου

Για πρώτη φορά, μετά από πρόσκληση του αδελφοποιημένου με το δήμο Μεςολογγίου, δήμου Ανατολικής Μάνης, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία Μεσολογγιτών στις εκδηλώσεις μνήμης που τελούνται κάθε χρόνο στις 17 Μαρτίου στην Αρεόπολη, για την επέτειο της κήρυξης της επανάστασης από τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από μέλη του νεοσύστατου Ομίλου Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «ο Λιάρος».


Ο Όμιλος παραβρέθηκε σε όλες τις εκδηλώσεις των Αρεοπολιτών, κατέθεσε τιμητικό στεφάνι, συμμετείχε στην αναπαράσταση του όρκου των Μανιάτικων οικογενειών που έλαβαν χώρα την παραμονή της 17ης και την επομένη έδωσε παρόν στην δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό ναό των Αγίων Ταξιαρχών και στην παρέλαση που ακολούθησε.

Τα συγχαρητήρια που δέχτηκε ο Όμιλος για την παρουσία του ήταν πολλά και αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μ. Κωσταράκος συνεχάρη, προσωπικά όλα τα μέλη της αντιπροςωπείας. Οι εντυπώσεις που άφησε το τμήμα του Ομίλου ήταν εξαιρετικές και οι εμπειρίες από την πρώτη αυτή εξόρμηση πολύτιμες. Έτσι το ραντεβού για τις επόμενες εκδηλώσεις της Αρεόπολης ανανεώθηκε από φέτος.

Η φιλοξενία των φίλων Μανιατών ήταν άψογη. Μάλιστα στο τμήμα απονεμήθηκε και τιμητική πλακέτα με εγχάρακτη τη μορφή του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.

Μερικοί από τους σκοπούς του νεοσύστατου αυτού Ομίλου είναι η μελέτη της Ιστορίας της εποχής της Τουρκοκρατίας και ιδιαίτερα του τόπου μας., η απόδοση τιμών σε εκδηλώσεις μνήμης και η συλλογή παλαιών φορεσιών και οπλισμού με σκοπό την ανάδειξη τους.